Dodaj do ulubionych

Kolorowa rybka

01.11.06, 18:22
Co moze oznaczac symbol kolorowej rybki na samochodzie?Czy cos szczegolnego
mowiacego o jego wlascicielu?
Obserwuj wątek
    • morderator Re: Kolorowa rybka 01.11.06, 18:39
      znaczy to że pochodzą ze śledziowa
    • glupia_blondynka Re: Kolorowa rybka 01.11.06, 18:41
      To znaczy, że kierowca jest leszcz.
    • fryderykx Re: Kolorowa rybka 01.11.06, 18:48
      że jest katolikiem. znak ryby
      • truskaweczka18 Re: Kolorowa rybka 01.11.06, 18:53
        No i oto mi chodzilo.
        • radioaktywny Re: Kolorowa rybka 01.11.06, 18:59
          Czy oznaczenie związku wyznaniowego na masce samochodu zmienia coś w kwestii
          bezpieczeństwa?
          A może jest to wskazówka dla ratowników przedstawiciela której wiary wzywać, gdy
          kabina auta przypomina krwawą jatkę?
      • zgryzliwy1 Re: Kolorowa rybka 02.11.06, 01:07
        fryderykx napisał:

> że jest katolikiem. znak ryby

ryba to zna chrzescijan , nie tylko katolikow
    • a-ndrzej Re: Kolorowa rybka 01.11.06, 19:19
      Rybka znaczy ze autem jedzie polak-katolik, kory musi zamanifestowac to calemu
      swiatu. Jakby kogos normalnego to cokolwiek obchodzila.
      • homer3 Re: Kolorowa rybka 01.11.06, 20:46
        A byłeś gdzieś dalej, niż w swoim Kociewiu? Bo takie rybki przyszły do nas
        przede wszystkim z zachodu. A najwięcej jest w Niemczech.
        • a-ndrzej Re: Kolorowa rybka 01.11.06, 22:37
          Czego to niby dowodzi? Ze na calym swiecie nie brakuje idiotow obnoszacych sie
          ze swoim szowinizmem religijnym? Wiara jest sprawa indywidualna i osobista. Jej
          manifestowanie prowadzi jedynie do konfliktow. Co niby daje taka rybka na
          samochodzie? Chyba tylko pasuje do rozanca zawieszonego na lusterku.
          • sowik85 Re: Kolorowa rybka 02.11.06, 00:02
            Latwiej muzułamnom np we Francji namierzyc takie auto a pozniej spalic;-)
            • derduch Re: Kolorowa rybka 02.11.06, 09:18
              sowik85 napisał:

> Latwiej muzułamnom np we Francji namierzyc takie auto a pozniej spalic;-)

Może i do tego dojdzie w Polsce, ten zdechły śledź jako symbol dykatury radia z
              ryjem i karłów... Fajnie ze się sami znaczą :-)
              A poza wszystkim jest to znak "jeżdże jak paralityk, jestem nieprzewidywalny"
              • homer3 Re: Kolorowa rybka 02.11.06, 19:29
                A czego dowodzi Twoja wypowiedź? Że jeździsz jak palant tylko lewym pasem i
                parkujesz na miejscu dla inwalidy? Albo że wyprzedzasz na 3 i zajeżdżasz drogę
                polonezom? Szowinizmem są takie wypowiedzi, gdzie ludzi religijnych uważa się
                za zacofanych wsioków i zwolenników radia Maryja. A Ty co, przyjechałeś z
                Radomia do Warszawy i masz jeszcze WRA na blachach, czy co?!
                • derduch Re: Kolorowa rybka 02.11.06, 19:38
                  Lewym pasem takie jak Ty safanduły się wloką, ja sobie slalom między słupkami
                  urządzam, nie parkuje z zasady na miejscu dla inwalidy, przepuszczam pieszych na
                  przejściu, na 3 wyprzedzam regularnie, nie zajeżdżam drogi nikomu.
                  I nie przyjechałem z Radomia i nie mam absolutnie nic przeciwko mieszkańcom
                  w/wym miejscowosci, szowinizm przez Ciebie przemawia. Moja blachy to WX i
                  cyferki do konca, pisze to bo WX z literkami na końcu ma Wesoła i zaraz byś miał
                  powód do następnych dywagacji. A swoja drogą to katolicy macie super szczęście
                  że Jezusa powiesili na krzyzu, a co byście nosili jakby Go np. utopili? Wanne?
                • a-ndrzej Re: Kolorowa rybka 02.11.06, 19:39
                  Czlowiek religijny modli sie w domu, a zyje zgodnie z przykazaniami w milosci
                  do blizniego. Glupi wsiok manifestujacy swa nibyreligijnosc czepia sobie na
                  samochodzie jakiej rybki, utopilby kazdego kto mysli inaczej w lyzce wody, mowi
                  na wszystkich Żyd bo wg. niego to najwieksza obraza, wplaca na Radio Maryja a
                  potem jeczy ze nie ma co zrec i za co kupic lekow. Powiedz mi ale tak zupelnie
                  szczerze, co ta rybka niby ma dac? Czy nie uwazasz ze byloby lepiej gdyby kazdy
                  postrzegal wiare jako rzecz absolutnie osobista, ktorej nie ma potrzeby
                  manifestowac?
                  • homer3 Re: Kolorowa rybka 03.11.06, 19:48
                    Nie uwierzysz...
                    Mnie daje poczucie bezpieczeństwa na drodze, gdyż mocno wierzę w opiekę
                    Świętych, a szczególnie św. Krzysztofa. A moja rybka na samochodzie jest taką
                    samą manifestacją jak czyjaś koszulka "nie płakałem po Papieżu.
                    • a-ndrzej Re: Kolorowa rybka 03.11.06, 19:55
                      To sa wlasnie te najwieksze jaja. Gdyby nie rybka, to swiety Krzysztof moglby
                      nie wiedziec ze to Ty jedziesz? Przeciez on jest we wsystkich miejscach na raz,
                      i wszystko widzi nawet z tylu glowy.On faktycznie ma chyba nie najlepszy wzrok,
                      skoro w wypadkach ginie tyle np. niewinnych dzieciaczkow. Ta glupia policja
                      mysli jak zmniejszyc liczbe wypadkow, a tu okazuje sie ze wystarczy razem z
                      tablicami rejestracyjnymi wydawac:
                      - rybke-naklejke na samochod
                      - rozaniec do wieszania na lusterko
                      - sw. Krzysztofa do przyklejenia na deske
                      i......problem wypadkow rozwiazany raz na zawsze.
                      Ale zeby byla jasnosc ja nie mam nic przeciwko. Mozna sobie jak dla mnie nawet
                      taka nieduza kapliczke na dachu wozic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka