Dodaj do ulubionych

Kiedy pojawi sie Octavia II

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 23:14
Czy nie uwazacie ze to juz najwyzszy czas na nowa Octavie? Przeciez aktualny
model pojawil sie pod koniec 1996 roku i przydaloby sie troche zmian( chocby
odswiezys design i nowe silniki diesla 115 i 130 KM). Moze kto cos slyszal albo
widzial jakies zdjecia "szpiegowskie". Dzisiaj babka w salonie powiedziala mi
ze moze za 2 lub 3 lata :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotras Re: Kiedy pojawi sie Octavia II IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.11.01, 07:38
      Producenci przeważnie stosują cykl 7-mio letni {4+3},więc kobita chyba miała
      rację.Nowy model powinie pokazać się mniej więcej w 2003 roku.Oczywiściae są
      wyjątki(Corolla,Fiesta),które są "liftingowane" co trzy miesiące.
      A szkoda,bo sam się poważnie przymierzam do Octavii i nie wiem czy czekać czy
      nie.
      Ktoś coś wie?

• Gość: Ryszard Re: Kiedy pojawi sie Octavia II IP: *.abo.wanadoo.fr 14.11.01, 09:38
        Niebawem wejdzie do sprzedazy Superb. Widzialem go na wystawie w Lyonie. ladna
        zabawka, chyba ladniejsza od passata (bardzo podobna), bardzo ladnie
        wykonczona. Bedzie m.in. z tdi 2,5 V6 , chyba 150 KM. pozdr. R
        • Gość: mial Re: Kiedy pojawi sie Octavia II IP: *.p.lodz.pl 14.11.01, 10:26
          superb to nie oktawia

debiut plyty dla kompakta w grupie WV ma miec miejsce jesienia 2002 (a3 i golf)
          a wiec prezentacji oktawi nalezy spodziewac sie w 2003
          ale jezeli skoda ma byc tania w grupie mozliwe ze przeciagna premiere z rok.
          • cactus Re: Kiedy pojawi sie Octavia II 16.11.01, 10:54
            Gość portalu: mial napisał(a):

> superb to nie oktawia
            >
            > debiut plyty dla kompakta w grupie WV ma miec miejsce jesienia 2002 (a3 i golf)
            > a wiec prezentacji oktawi nalezy spodziewac sie w 2003
            > ale jezeli skoda ma byc tania w grupie mozliwe ze przeciagna premiere z rok.

Do tej pory było tak że właśnie w Skodach debiutowały nowe płyty VW - Octavia
            pojawiła się przed Golfem IV, a Fabia przed Polo
            Wydaje mi się więc, że następca Octavii, powinien pokazać sie jeszcze przed
            Golfem V - który z kolei o ile się orientuję pojawi sie jesienią 2003 (a w 2002
            ma byc mocno spóźnony kompaktowy van na bazie IV). Z tego by wynikało, że nowa
            Octavia może zadebiutować jesienią 2002 r.
            Pozdr.

• Gość: Bartek Re: Kiedy pojawi sie Octavia II IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 16.11.01, 15:30
              cactus napisał(a):

a w 2002 ma byc mocno spóźnony kompaktowy van na bazie IV). Z tego by wynikało,
              że nowa Octavia może zadebiutować jesienią 2002 r.
              > Pozdr.

kompaktowy van ma być pierwszą zapowiedzią golfa V - będzie oparty na jego płycie
              podłogowej
              pozdr.

• Gość: Z.Orba Re: Kiedy pojawi sie Octavia II IP: *.chem.uni.wroc.pl 17.11.01, 14:46
          Superb od Passata to się w zasadzie tylko znaczkiem różni. Wydaje mi się, że
          troche za późno go wprowadzają, bo za 2-3 lata będzie zupełnie nowy Passat.
          • Gość: POOL Re: Kiedy pojawi sie Octavia II IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 23:13
            Gość portalu: Z.Orba napisał(a):

> Superb od Passata to się w zasadzie tylko znaczkiem różni. Wydaje mi się, że
            > troche za późno go wprowadzają, bo za 2-3 lata będzie zupełnie nowy Passat.

Superb ma o 20 cm większy rozstaw osi niż Passat B5, więc wielkość raczej Audi A6
            w cenie Passata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka