Dodaj do ulubionych

Volvo C30 - pierwsza jazda

27.11.06, 02:54
www.thecarlounge.com/news/publish/article_383.shtml
ladny samochod
Obserwuj wątek
    • przemekthor Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 12:27
      To auto ma szanse odniesc sukces. Ze swoim designem, wlasciwosciami jezdnymi i
      bogatym wyposazeniem moze byc niezla alternatywa dla np. audi a3. Sie zobaczy.
      Mi sie podoba w kazdym razie.
      • polokokt Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 14:06
        ja się przychylam do tej odpowiedzi, mi też się podoba :)
        Pozdrawiam
    • allonso Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 12:54
      Design - kompletny shit: krzykliwy, przegadany tył, podobnie jak w megane 5d -
      spodoba sie nielicznym, prawdopodobna duza utrata wartosci zwlaszcza że "flaki"
      volvo są coraz bardziej awaryjne - "zbawienny" wpływ oszczednosci i szalenczej
      konkurencji
      • przemekthor Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 14:31
        allonso napisała:

> Design - kompletny shit: krzykliwy, przegadany tył, podobnie jak w megane 5d

Rozumiem, ze wzorcem doskonalosci sa pojazdy typu corolla czy golf; tam nie ma
        przegadanego tylu; a co z owym civikiem? tam tyl nie jest przypadkiem
        przegadany?

> spodoba sie nielicznym

i tak nie bedzie wielu gotowych wylozyc 100...150 tys. pln za maly kompakt

> prawdopodobna duza utrata wartosci

mysle, ze kupujacy to auto jakos to przezyja; nie wszyscy traktuja samochod
        jako lokata kapitalu

> volvo są coraz bardziej awaryjne - "zbawienny" wpływ oszczednosci i
        szalenczej konkurencji

Ciekawe, bo ja juz drugi rok oblatuje s40 i jak dotad wymienilem olej i
        wycieraczki; masz jakies zle doswiadczenia?
        • allonso Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 15:12
          -civic ma okropne świecidełka z zewnatrz i wewnatrz ale bryłę (i linie szyb) w
          porownaniu z tymi dwowa - przepiekną :)
          - jak ten shit bedzie kosztował 150 - nikt tego nie kupi
          - JA i nikt przy zdrowych zmysłach nie traktuje nabycia zwykłego jezdzidła
          jako "lokaty kapitału" ale najwieksi europejscy nabywcy tj. niemcy i angole jak
          najbardziej patrzą na cene odsprzedazy - wystarczy regularnie poczytać
          tamtejsze pisma moto, oceny i rankingi samochopdów - gdyby wlascicieli to nie
          interesowalo nikt by o tym nie pisał
          - nie wiem jak mozna "oblatywać" takie jezdzidło jak s40 ..... jak chcesz
          polatac kup sobie moto :)
          ps. jak chcesz "lokowac" w samochody to pojezdzij sobie chociaz pol roku po
          aukcjach oldimerow - moze ci cos w glowie zostanie
          • przemekthor Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 15:31
            Poczekajmy, az wejdzie do sprzedazy. Volvo szacuje, ze z tym modelem laczna
            sprzedaz aut osobowych ich marki wzrosnie do 600.000 aut rocznie.
            Poprzednie S40/V40 to byl rzekomo badziew, a jakos przez okres produkcji ponad
            milion aut poszedl.
            • allonso Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 15:43
              No coż, ogolnie koniunktura gospodarcza jest lepiej niż dobra - poza takim
              badziewiem jak francuzy (PSA, które przeprowadza redukcje z powodu spadku
              sprzedazy i po czesci Renault, ktore jest juz mniej warte niz Nissan :)
              wszystko sie powinno sprzedać - z jednym wyjatkiem - nie wierze, ze ktos bez
              duzego rabatu kupi małe volvo za 150 tys., skoro taniej(bodaj 33 tys euro w
              niemczech) mozna kupic bmw 1 z najmocniejszym silnikiem (chyba 3 litry, 265
              koni bez turbo) albo za ok. 40 tys euro bmw 3 z silnikiem 3.5 litra, ponad 300
              koni!
              • karakalla Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 18:58
                Ale o czym wy, za przeproszeniem, pitolicie? W Niemczech C30 stoi po 18 600 € (1.6) do 28 500 € (2.5T). Gros sprzedaży będą pewnie stanowiły 1.6 i 1.6D (20 950 €). BMW 116i jest 2000 € droższe od 1.6i, Audi A3 1.6 o 500 €. BMW 130i kosztuje 32 750 €.
                • jay_z Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 19:47
                  Mi sie wydaje ze prym beda wiodly silniki 2.0(PSA), D5 (Volvo) oraz... 2.5T

A swoja droga, to milosnicy BMW w zyciu by nie kupili Volvo i vice versa.
                • allonso Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 22:19
                  a czy to ja pisałem ze ten shit bedzie kosztowal 150 tysia???
                  • jay_z Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 27.11.06, 22:51
                    Frustruje cie brak pieniedzy czy jak?
                    • allonso Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 28.11.06, 09:22
                      a skąd taki durny wniosek? raczej zabawne jest to że kt5os kupi paskudne volvo
                      z 2.5 litrowym silniczkiem w cenie bmw 3 z silnikiem ponad 300 koni
                  • przemekthor Re: Volvo C30 - pierwsza jazda 28.11.06, 07:37
                    allonso napisała:

> a czy to ja pisałem ze ten shit bedzie kosztowal 150 tysia???

S40 T5 startuje od 142.600. S30 z wypasem spokojnie przekroczy te magiczne 150
                    kawalkow. Chetni sie znajda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka