habudzik Re: fajne bajery w waszych samochodach 02.12.06, 23:17 Bez mojej wiedzy lusterka , spryskiwacze , zbiorniczek wiedzą kiedy się podgrzać a kiedy nie . Wewnątrz zaczyna leciec ciepełko po kilkudziesięciu sek od uruchomienia silnika . Akumulator pod siedzeniem i wygląda nadal jak na półce wsklepie , bez najmniejszego nalotu na klemach . Assyst - wiem co mam w silniku i w jakim jest stanie ........... Link Zgłoś
wallenrode Re: fajne bajery w waszych samochodach 03.12.06, 22:29 witaj Habudzik. u mnie te ogrzewane lusterka zew. mają słabą wydajność , a jak jest u Ciebie? szybciej je skrobaczką potraktować niż czekać na odszronienie. a co do ogrzewania pojemnika spryskiwacza i końcówek to bajer świetny i bardzo przydatny-w poprzednim samochodzie tego nie było i pamietam jak w mrozy niemiałem spryskiwacza albo leciało jak by niemogło. a co do akumulatora to w mojej 190 jest w komozre silnikowej ale w specjalnej grodzie osłoniejtej od silnika - nienagrzewa się co ma kolosalne zaczenie !!!!!!! a maska otwiera sie pod katem 90 stopni!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
habudzik Re: fajne bajery w waszych samochodach 03.12.06, 23:31 wallenrode napisał: > witaj Habudzik. > u mnie te ogrzewane lusterka zew. mają słabą wydajność , a jak jest u Ciebie? U mnie jak narazie rewelacyjnie to działa , pewnie zczasem rewelacje zastąpi "tak sobie" Link Zgłoś
swoboda_t Re: fajne bajery w waszych samochodach 02.12.06, 23:29 Nie tyle bajer, co proste rozwiązanie ułatwiające życie - gaszenie świateł mijania w momencie wyłączenia zapłonu. Chyba typowe dla aut włoskich (mówię o sejasie, bo Lanos obecnie w odstawce), tak samo jest w polskich Fiatach i Polonezach. I jeszcze to, że nie wyłącza radia po zabraniu kluczyka i nie gasi go w momencie rozruchu (strasznie mnie to wkurza w innych autach). Link Zgłoś
habudzik Re: fajne bajery w waszych samochodach 02.12.06, 23:30 swoboda_t napisał: I jeszcze to, że nie wyłącza radia po zabraniu kluczyka i nie gasi > go w momencie rozruchu (strasznie mnie to wkurza w innych autach). > Kwesti ustawienia Link Zgłoś
wowo5 Re: fajne bajery w waszych samochodach 03.12.06, 01:10 Sprzet grajacy DVD Audio 5.1 surround ze zmieniarka na 6 plyt. Jakosc dzwieku wrecz niewiarygodna. Chyba tylko Mark Levinson opcjonalny w Lexusach moze sie rownac. Automatycznie opuszczajace sie lusterka boczne przy wlaczonym wstecznym. Link Zgłoś
skodamoher Re: fajne bajery w waszych samochodach 03.12.06, 01:15 Kerownyca i sedzene do mnie jedzie samo jak włącze stacyjkę na ON, przycisk który podnosi lusterka do góry i w bok do słupków. Link Zgłoś
737ng Re: fajne bajery w waszych samochodach 03.12.06, 09:51 Wajcha 2H-4H-4L i niesamowicie wygodne siedzenia :) K. Link Zgłoś
norbert76 Re: fajne bajery w waszych samochodach 03.12.06, 15:50 Pomalowałem sobie kołpaki na czarno...;) Link Zgłoś
devote Re: fajne bajery w waszych samochodach 03.12.06, 16:05 u mnie nie ma bajerow jest wszystko to co powinno byc w dobrym samochodzie Link Zgłoś
rasiauskas Re: fajne bajery w waszych samochodach 03.12.06, 22:13 Automatyczne wlaczanie i wylaczanie swiatel-ale to juz powoli standard chyba, pierdzielnik na zaglowku zeby glowa sie nie meczyla przy dluzszej trasie, adaptacyjne swiatla, falujace siedzenie i wiele innych... Link Zgłoś
m.rycho Re: fajne bajery w waszych samochodach 04.12.06, 10:51 Piszczy gdy nie wyłączę świateł i chcę wysięść z samochodu. Link Zgłoś
przemekthor Re: fajne bajery w waszych samochodach 04.12.06, 20:44 Jak otwieram bagaznik, to jest tam taka podgumowana mata, ktora mozna wyjac na zewnatrz i oslonic zderzak. Zdaje egzamin. Link Zgłoś
wallenrode Re: fajne bajery w waszych samochodach 05.12.06, 14:49 wszystko w jednej gałce czyli kierunkowaskazy , wycieraczki , spryskiwacz i światłą drogowe pot.długie. odzielna regulacja temperaturą dla pasażerów po prawej stronie i lerwej samochodu!!! a ze srodkowych klatek leci zawsze chłodne powietrze. kolejna sprawa to podłokietnik który ma 2 pozycje leżące a 3 złożona/podniesiona. - podłokietnik kierowcy. bardzo czytelne liczniki oraz 4 biegowa manualna skrzynia biegów. Link Zgłoś
miodzio20 Re: fajne bajery w waszych samochodach 06.12.06, 18:02 w astrze 1 tez tak jest,ze srodkowe kratki wieja zimnym,ale mnie to czasem denerwuje,bo mi zimno jak tylko wsiade Link Zgłoś
robert888 Re: fajne bajery w waszych samochodach 06.12.06, 18:08 no, 4 biegowa skrzynia to prawdziwy bajer. Dzisiaj juz tego nikt nie robi, pewnie z oszczędności. Link Zgłoś
jtull Re: fajne bajery w waszych samochodach 06.12.06, 19:26 wallenrode napisał: > wszystko w jednej gałce czyli kierunkowaskazy , wycieraczki , spryskiwacz i > światłą drogowe pot.długie. > > odzielna regulacja temperaturą dla pasażerów po prawej stronie i lerwej > samochodu!!! a ze srodkowych klatek leci zawsze chłodne powietrze. > > kolejna sprawa to podłokietnik który ma 2 pozycje leżące a 3 > złożona/podniesiona. - podłokietnik kierowcy. > > bardzo czytelne liczniki oraz 4 biegowa manualna skrzynia biegów. > > Jednym slowem nie ma to jak W124 lub W201! Heheh! Link Zgłoś
miodzio20 Re: fajne bajery w waszych samochodach 06.12.06, 18:00 co prawda nie mam tego w aucie,ale podoba mi sie jak auto ma automatyczne ustawianie lusterek,siedzen itp. w zaleznoscie od uzytkownika Link Zgłoś