Dodaj do ulubionych

Min. Zdrowia: Sprawcy wypadków będą finansować ...

05.12.06, 16:53
To nie sprawcy wypadków będą płacić tylko wszyscy właściciele samochodów. A do tego nawet nie
trzeba mieć prawa jazdy. Najwyżej właściciel mający zniżkę za bezkolizyjność zapłaci mniej.
Tylko to już nie brzmi tak medialnie jak "sprawcy".
Obserwuj wątek
    • harry_man Re: Min. Zdrowia: Sprawcy wypadków będą finansowa 05.12.06, 17:58
      > To nie sprawcy wypadków będą płacić tylko wszyscy właściciele samochodów

Pewnie, że tak. To jeszcze nie wiesz, że w Polsce za wszystko ponosi się
      zbiorową odpowiedzialność? Taka jest idea państwa opiekuńczego. Pijak zrobi
      komuś krzywdę, ale odszkodowanie zapłacą wszyscy. A on jak to w Polsce nie
      poniesie żadnych konsekwencji.
    • foreks Re: Min. Zdrowia: Sprawcy wypadków będą finansowa 06.12.06, 11:00
      teraz sobie pouzywam.

czy w tym popjerdolonym doszczetnie juz kraju wszystko musi byc tak
      powykrzaczane?

czy wlasciciele aut to wzorem z komuny elita i burzuazja /z ukladu oczywiscie/
      spoleczenstwa??
      placimy za paliwo dwuktrotnie wiecej, nizli ekonomicznie uzasadniona cene,
      rzekomo pieniadze nasze ida na drogi /co widac jaskrawo przeciez/, niedawno
      kolejny idiota z PiSu wykoncypowal sobie w chwili mentalnej slabosci, ze
      bedziemy placic za wjazd do centrum miasta, bo tak na zachodzie jest od dawna,
      ale czy ten idiota nie widzi roznicy pomiedzy warszawa a londynem czy
      frankfurtem??? bo jesli tak, to ja chce infrastrukture londynu, ich drogi,
      zarobki, kultur polityczna, tradycje, historie i zycie kulturalno-rozrywkowe.

a teraz ten zapijaczony nerwus religa kaze mi placic za sprawcow wypadkow. to
      co, teraz zebym poczul, iz nie wyrzucam pieniedzy w bloto zachce mi sie
      skorzystac z mojego nowego przywileju i jak mi we mgle wbiegnie szkrab jaki, to
      miast dac po heblach okrutnir, okalecze na cale zycie dziecko z luboscia, bo
      place za to i tak, czyli jestem usprawiedliwiony?

przeciez jest w ceha szmalu na drogi z UE i innych funduszy celowych. czy zaden
      idiota z PiSu jeszcze nie zauwazyl, ze to ustawodawca musi zmienic ust. z zam.
      publ.? ze to biurokracja blokuje rozwoj sieci drog? ze to zle prawo nie pozwala
      budowac drog, mostow, autostrad, estakad etc, bo w imie wypaczonego
      poszanowania swietej skadinad wlasnosci prywatnej nie mozna dokonczyc trasy
      siekierkowskiej, bo jakies palanty z komisu samochodowego blokuja chocby
      przedsiewziecie??? nie mamy obwodnicy warszawy, bo zaraz kilka chalup z
      raszyna, janek, lomianek etc larum wznieca, ze oni tu z dziada pradziada zyli.
      o kuerwa mac. a 2mio mieszkancow przez egoistow ma cierpiec, bo ja dzialeczki
      nie oddam miastu?
      a moze jak jakis redaktor niedawno nasmarowal, tu chodzi o jakze nam wlasciwa
      milosc odwazajemniona do korupcji, bo po jaki bolec budowac betonowe, porzadne
      drogi, skoro mozna je co rok remontowac, a w konkursie na wykonawce licytowac
      tylko wysokosci forme lapowki dla pelnomocnego i decyzyjnego urzednika.
    • traktorzysta Głosujecie na socjalistów z prawej i lewej to 06.12.06, 14:24
      płaccie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka