santus11 17.01.07, 17:43 prosze mi powiedziec czy moge sprzedac autko przed uplywem pol roku od zakupu jesli tak to na jakich zasadach Link Zgłoś Obserwuj wątek
nautilus.pompilius Re: sprzedaz auta przed uplywem pol roku 17.01.07, 18:03 Na normalnych. Link Zgłoś
mike68 Re: sprzedaz auta przed uplywem pol roku 17.01.07, 23:29 byle by cena nie była wyższa niż przy zakupie Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: sprzedaz auta przed uplywem pol roku 17.01.07, 23:57 mike68 napisał: > byle by cena nie była wyższa niż przy zakupie znasz jakis przepis ( bo ja nie )ktory nie pozwala sprzedac drozej niz sie kupilo przed uplywem 6 miesiecy ? Link Zgłoś
maciek.katowice Re: sprzedaz auta przed uplywem pol roku 18.01.07, 00:03 ja przepisu nie znam (bo takiego nie ma) ale jest pewien podatek, którego jak każdego podatku nie lubimy......... Link Zgłoś
koljax Re: sprzedaz auta przed uplywem pol roku 18.01.07, 09:18 mike68 napisał: > byle by cena nie była wyższa niż przy zakupie A czemu nie mozna sprzedac drozej ? Jak jest chetny to czemu nie ? (Pewnie tylko w zeznaniu podatkowcym trzeba to jakos uwzgeldnic jako przychod ?) Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: sprzedaz auta przed uplywem pol roku 18.01.07, 00:04 santus11 napisał: > prosze mi powiedziec czy moge sprzedac autko przed uplywem pol roku > od zakupu jesli tak to na jakich zasadach sprzedac mozesz zawsze sprzedasz za ta sama cene ,lub taniej - nic nie placisz jak sprzedasz drozej niz kupiles (przed uplywem 6 miesiecy) to od roznicy (dochod) zaplacisz podatek dochodowy wliczasz w PIT ten dochod ( roznice cen)a podatek jaki z niego zaplacisz zalezy od przedzialu podatkowego w jakim sie znajdziesz Link Zgłoś