Dodaj do ulubionych

Peugeot 206

28.01.07, 14:07
Zamierzam kupić Peugeot 206, ale przyznaję, ze jestem absolutnym laikiem
motoryzacyjnym. Liczę na Wasze doświadczenie.

Warto czy nie warto? A jeśli tak, to ilu letnie i do jakiego przebiegu?

Z góry dziękuję za pomoc ;)
Obserwuj wątek
    • qamillo Re: Peugeot 206 28.01.07, 15:51
      bez względu na cene warto.przebieg też bez znaczenia.tylko rocznik...im nowszy
      tym lepszy aczkolwiek nowy logan (można śmiało w ratach) będzie w tej
      "komplektacji" i tak nie do pobicia...
    • przemekthor Re: Peugeot 206 28.01.07, 16:40
      Skorzystaj z wyszukiwarki - temat byl walkowany z tysiac razy.

Moja zona ma jeszcze 206 (1.1 z 2002), dobre auto, jak sie umie przebaczyc to
      czy tamto.
      • acapulco.pl Re: Peugeot 206 28.01.07, 17:09
        Dzięki za odpowiedź. Szukałam...ale jak widać bezskutecznie ;). Spróbuję raz
        jeszcze.
        • przemekthor Re: Peugeot 206 28.01.07, 23:59
          Auto zony ma przebieg 50 tys. km. Kupione jako nowe w lutym 2003. W tym czasie
          zepsulo sie na amen 2x (dwa razy awaria komputera, pozdrowienia dla geniuszy z
          boscha oraz kretynow z francji, ktorzy zamontowali to to bez zadnej oslony tuz
          przy przednim prawym blotniku), poodpadaly pewne elementy wyposazenia wnetrza
          (tak z 7-8 ich bylo, na przyklad dzwignia skladania fotela zostala mi w rece,
          bo sie srubka ama odkrecila). Do bani jest lakier (metalik) i cieniutkie
          blachy, ktore latwo sie wgniataja (byle uderzenie drzwiami na parkingu). We
          wnetrzu jest kilka bledow konstrukcyjnych, jak chociazby wspomniane juz
          dzwigienki skladania foteli (model 3 drzwiowy), ktore uniemozliwiaja zapiecie
          pasa przy zamknietych drwiach. ALE PLUSOW JEST BEZ POROWNANIA WIECEJ. Po
          pierwsze, auto znakomicie sie prowadzi. Po drugie, jest ogolnie trwale i
          niezawodne. Potrzecie jest sliczne. Po czwarte, jest bardzo, bardzo wygodne.
          Pozdrawiam!
    • roch_benkovic Re: Peugeot 206 28.01.07, 20:44
      Będę miał niedługo do sprzedania takie auto. Z roku 2004 z symbolicznym
      przebiegiem. Ewentualny kontakt na maila, klasycznego "gazetowego". Pzdr
    • dyfuzor93 Re: Peugeot 206 29.01.07, 00:53
      witam Cię są różne opinie na temat lwiątka mam dla Ciebie 2 skrajne pierwsz
      model 2000 1.1 benzyna 40 tysięcy przebiegu żadnych awarii raz się klocki
      zagrzały ale to <<fachowcy>> w serwisie, druga 2003 1.4 hdi turbodiesel
      silniczek poezja mało pali i miło sie nim jeździ ale czujniki to kolega
      wszystkie chyba wymienił i ma problem z rolką napinającą rozrząd chodzi jak
      ruski ciągnik przebieg 65 tysięcy wariują wskaźniki czasem daje go sie kręcić na
      3 tysiące i dalej nie idzie cóż jest ładne sam kiedyś chorowałem na peugeota bo
      to pięknie skrojone autko które oparło się czasowi
    • przemekthor Re: Peugeot 206 29.01.07, 13:53
      Jeszcze taki drobiazg - w wielu egzemplarzach jest uszkodzona dzwignia zmiany
      kierunkowskazow - przeskakuje sama, gdy krecisz kierownica (wada fabryczna).
      Skrecasz w prawo, wrzucasz migacz, odkrecasz kierownice prostujac kola, a ta
      dzwigienka przeksakuje sama w druga strone i jedziesz prosto z migajacym lewym.
      Sprawdz, jak jest walnieta, cena w dol o kilka stow. Czesc mozna kupic na
      allegro, ale uwaga - element byl przeprojektowywany w czasie produkcji auta,
      stad do pierwszych rocznikow nie bedzie pasowac czesc z ostatnich. Bylo tez
      sporo wersji, stad dzwigienki bardzo sie roznia (zalezy, czy sa spryskiwacze
      reflektorow, komputer pokladowy etc.).
      Sprawdz, czy jest kolo zapasowe - powinno sie znajdowac w koszu pod
      bagaznikiem. Powinno, bo czasem go nie ma (po prostu moze byc ukradzione).
      • macgregor-72 Re: Peugeot 206 29.01.07, 14:03
        > Sprawdz, czy jest kolo zapasowe - powinno sie znajdowac w koszu pod
        > bagaznikiem. Powinno, bo czasem go nie ma (po prostu moze byc ukradzione).

a jak jest to sprawdź czy da się odkręcić kosz
      • acapulco.pl Re: Peugeot 206 29.01.07, 16:14
        Od wczoraj nic nie robię tylko czytam o tym cudeńku ;) Żarcik, żarcik...coś tam
        jednak porabiam ;-). A tak na serio, bardzo dziękuję za tyle informacji. Dla
        mnie motoryzacja to jedynie piękna linia auta i.... nic poza tym :(. Wiem -
        zaraz naskoczą na mnie specjaliści od silników, przebiegów i innych cylindrów,
        ale co tam... Dzięki Wam, zanim kupię, sporo się nauczę :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka