acapulco.pl 28.01.07, 14:07 Zamierzam kupić Peugeot 206, ale przyznaję, ze jestem absolutnym laikiem motoryzacyjnym. Liczę na Wasze doświadczenie. Warto czy nie warto? A jeśli tak, to ilu letnie i do jakiego przebiegu? Z góry dziękuję za pomoc ;) Link Zgłoś Obserwuj wątek
qamillo Re: Peugeot 206 28.01.07, 15:51 bez względu na cene warto.przebieg też bez znaczenia.tylko rocznik...im nowszy tym lepszy aczkolwiek nowy logan (można śmiało w ratach) będzie w tej "komplektacji" i tak nie do pobicia... Link Zgłoś
przemekthor Re: Peugeot 206 28.01.07, 16:40 Skorzystaj z wyszukiwarki - temat byl walkowany z tysiac razy. Moja zona ma jeszcze 206 (1.1 z 2002), dobre auto, jak sie umie przebaczyc to czy tamto. Link Zgłoś
acapulco.pl Re: Peugeot 206 28.01.07, 17:09 Dzięki za odpowiedź. Szukałam...ale jak widać bezskutecznie ;). Spróbuję raz jeszcze. Link Zgłoś
przemekthor Re: Peugeot 206 28.01.07, 23:59 Auto zony ma przebieg 50 tys. km. Kupione jako nowe w lutym 2003. W tym czasie zepsulo sie na amen 2x (dwa razy awaria komputera, pozdrowienia dla geniuszy z boscha oraz kretynow z francji, ktorzy zamontowali to to bez zadnej oslony tuz przy przednim prawym blotniku), poodpadaly pewne elementy wyposazenia wnetrza (tak z 7-8 ich bylo, na przyklad dzwignia skladania fotela zostala mi w rece, bo sie srubka ama odkrecila). Do bani jest lakier (metalik) i cieniutkie blachy, ktore latwo sie wgniataja (byle uderzenie drzwiami na parkingu). We wnetrzu jest kilka bledow konstrukcyjnych, jak chociazby wspomniane juz dzwigienki skladania foteli (model 3 drzwiowy), ktore uniemozliwiaja zapiecie pasa przy zamknietych drwiach. ALE PLUSOW JEST BEZ POROWNANIA WIECEJ. Po pierwsze, auto znakomicie sie prowadzi. Po drugie, jest ogolnie trwale i niezawodne. Potrzecie jest sliczne. Po czwarte, jest bardzo, bardzo wygodne. Pozdrawiam! Link Zgłoś
roch_benkovic Re: Peugeot 206 28.01.07, 20:44 Będę miał niedługo do sprzedania takie auto. Z roku 2004 z symbolicznym przebiegiem. Ewentualny kontakt na maila, klasycznego "gazetowego". Pzdr Link Zgłoś
dyfuzor93 Re: Peugeot 206 29.01.07, 00:53 witam Cię są różne opinie na temat lwiątka mam dla Ciebie 2 skrajne pierwsz model 2000 1.1 benzyna 40 tysięcy przebiegu żadnych awarii raz się klocki zagrzały ale to <<fachowcy>> w serwisie, druga 2003 1.4 hdi turbodiesel silniczek poezja mało pali i miło sie nim jeździ ale czujniki to kolega wszystkie chyba wymienił i ma problem z rolką napinającą rozrząd chodzi jak ruski ciągnik przebieg 65 tysięcy wariują wskaźniki czasem daje go sie kręcić na 3 tysiące i dalej nie idzie cóż jest ładne sam kiedyś chorowałem na peugeota bo to pięknie skrojone autko które oparło się czasowi Link Zgłoś
przemekthor Re: Peugeot 206 29.01.07, 13:53 Jeszcze taki drobiazg - w wielu egzemplarzach jest uszkodzona dzwignia zmiany kierunkowskazow - przeskakuje sama, gdy krecisz kierownica (wada fabryczna). Skrecasz w prawo, wrzucasz migacz, odkrecasz kierownice prostujac kola, a ta dzwigienka przeksakuje sama w druga strone i jedziesz prosto z migajacym lewym. Sprawdz, jak jest walnieta, cena w dol o kilka stow. Czesc mozna kupic na allegro, ale uwaga - element byl przeprojektowywany w czasie produkcji auta, stad do pierwszych rocznikow nie bedzie pasowac czesc z ostatnich. Bylo tez sporo wersji, stad dzwigienki bardzo sie roznia (zalezy, czy sa spryskiwacze reflektorow, komputer pokladowy etc.). Sprawdz, czy jest kolo zapasowe - powinno sie znajdowac w koszu pod bagaznikiem. Powinno, bo czasem go nie ma (po prostu moze byc ukradzione). Link Zgłoś
macgregor-72 Re: Peugeot 206 29.01.07, 14:03 > Sprawdz, czy jest kolo zapasowe - powinno sie znajdowac w koszu pod > bagaznikiem. Powinno, bo czasem go nie ma (po prostu moze byc ukradzione). a jak jest to sprawdź czy da się odkręcić kosz Link Zgłoś
acapulco.pl Re: Peugeot 206 29.01.07, 16:14 Od wczoraj nic nie robię tylko czytam o tym cudeńku ;) Żarcik, żarcik...coś tam jednak porabiam ;-). A tak na serio, bardzo dziękuję za tyle informacji. Dla mnie motoryzacja to jedynie piękna linia auta i.... nic poza tym :(. Wiem - zaraz naskoczą na mnie specjaliści od silników, przebiegów i innych cylindrów, ale co tam... Dzięki Wam, zanim kupię, sporo się nauczę :). Link Zgłoś