Gość: a IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 09:26 Jaki kupić samochód na tzw. dojazdy do pracy i jazdę po mieście, mały, zgrabny, niepsujący, do 16.000 zł. Myślę o Corsie, Saxo, Twingo itp. Co wybrać? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Arti Re: mały samochód dla kobiety IP: 192.168.0.* 21.11.01, 09:34 Za taką cenę z tych model, które podałaś zostaje ci tylko Corsa. Twingo i Saxo są zdecydowanie bardziej awaryjne. Musisz sobie zdawać sprawę z tego, że będzie to auto 6 letnie a nawet starsze. Najlepiej jeśli poszukasz w autoryzowanych salonach zajmujących się sprzedażą aut używanych. Powinnaś na takie auto dostać miniumum pół roku gwarancji. Jeśli nie siądzie nic przez pół roku, to parę lat powinno posłużyć. Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: a Re: mały samochód dla kobiety IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 09:39 Dziękuję za list. Masz rację będę musiała poszukać w autoryzowanych salonach, bo tak prawdę mówiąc komisów trochę się boję. Na co najbardziej zwrócić uwagę? Link Zgłoś
Gość: bazi Re: mały samochód dla kobiety IP: 213.186.69.* 21.11.01, 10:32 Gość portalu: a napisał(a): > Jaki kupić samochód na tzw. dojazdy do pracy i jazdę po mieście, mały, zgrabny, > > niepsujący, do 16.000 zł. Myślę o Corsie, Saxo, Twingo itp. Co wybrać? z wyżej wymienionych - tylko corsa, saxo i twingo to samochody zdecydowanie bardziej zawodne; jako alternatywe do corsy polecałbym polo (chociaż ten jest już nieznacznie droższy), ewentualnie toyote starlet (tu minus to drogie części i serwis) Link Zgłoś
Gość: a Re: mały samochód dla kobiety- Nissan Micra IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 10:37 ..a co myślicie o tym samochodziku. Słyszałam dużo dobrego chociaż może jest trochę droższy, ale podobno mało awaryjny. Link Zgłoś
Gość: bazi Re: mały samochód dla kobiety- Nissan Micra IP: 213.186.69.* 21.11.01, 10:43 Gość portalu: a napisał(a): > ..a co myślicie o tym samochodziku. Słyszałam dużo dobrego chociaż może jest > trochę droższy, ale podobno mało awaryjny. hmm, może i mało awaryjny (nie koniecznie droższy), ale bez wyrazu (oczywiście to kwestia gustu), poprostu brzydki:-( Link Zgłoś
Gość: Mir Re: mały samochód dla kobiety- Nissan Micra IP: *.fancomp.com.pl 21.11.01, 15:18 Mój kolega kupił Nissana Micrę z 1996r. dokładnie za 16.000 zł i jest zadowolony. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: mały samochód dla kobiety IP: 10.0.215.* 21.11.01, 10:41 Poszukaj Toyoty Starlet lub Nissana Micra, tylko z pierwszej reki. Latwiej jest o Nissana bo ich troche wiecej sprzedano w Polsce. Starletka jest bardzo trudna do upolowania, rozchodzi sie wsrod znajomych. Ja kupilem swojej polowicy Micre i jest z niej bardzo zadowolona (ja rowniez, bo sie nie psuje). Link Zgłoś
Gość: Michal Re: mały samochód dla kobiety IP: *.telia.com 21.11.01, 10:54 Droga "A"! Dla Ciebie widze takie typy,Micra,Toyota Starlet to sa auta sprawdzone przez tysiace kobiet,ktore je uwielbiaja za cene,niezawodnosc,ekonomie,lekkosc parkowania.Znajdz taki model nie zajezdzony,w dobrym stanie to sie dobre pare lat poturlasz lekko do pracy.Ten sam system jest tutaj ,zony lub kobiety samotne wlasnie uzywaja te auto na zakupy i do pracy.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: a do Michała i innych mężczyzn IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 11:26 Bardzo dziękuję Wam za listy. Bardzo sympatyczne i rzeczowe. Zapewne wezmę pod uwagę wasze rady i kilka typów już odrzucam. Tak więc wybór będzie łatwiejszy o ile znajdę niezajeżdzoną Corsę lub Micrę. Przy tej drugiej boję się trochę serwisu i jego cen, ale pozostaje mi wiara że ten samochód nie będzie psuł. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Was serdecznie. Przyszła Szczęśliwa Posiadaczka Autka. Anna Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: mały samochód dla kobiety IP: 212.160.165.* 21.11.01, 10:51 > Jaki kupić samochód na tzw. dojazdy do pracy i jazdę po mieście, mały, zgrabny, > > niepsujący, do 16.000 zł. Myślę o Corsie, Saxo, Twingo itp. Co wybrać? Nie ma takich. Do 16 000? Trzy-czteroletni Swift montowany w Japonii np. Albo dorzuc dwa tysiace i kup sobie dwuletnia Micre (ten bylby idealny). Twingo i Peugot 106 tez moga okazac sie dobrym wyborem Podsumowujac. Przejdz sie do salonu Nissana i poszukaj dwu-trzyletniej Micry. Moze zaplacisz tysiac - dwa wiecej niz planowalas, ale bedziesz miala prawie to o co ci chodzi. A Corse i Saxo wybij sobie z glowy. Link Zgłoś
Gość: bazooka Re: mały samochód dla kobiety IP: 213.186.69.* 21.11.01, 11:03 Gość portalu: grogreg napisał(a): > > > Jaki kupić samochód na tzw. dojazdy do pracy i jazdę po mieście, mały, zgr > abny, > > > > niepsujący, do 16.000 zł. Myślę o Corsie, Saxo, Twingo itp. Co wybrać? nie kupuj żadnych używanych francuskich samochodów! to dziadostwo; zobacz sobie ostanie (albo i wcześniejsze) raporty usterkowości samochodów 6-9 letnich, a przekonasz się że wszystkie (bez wyjątku) francuziki (italiańce nie są wcale lepsze) okupują ostatnie miejsca! do wyboru masz tylko japońce (ale droższy serwis i części) albo niemieckie, corsa, polo (tańsze części, wiecej zamienników), o innych raczej zapomnij :-) > > Nie ma takich. > Do 16 000? Trzy-czteroletni Swift montowany w Japonii np. Albo dorzuc dwa tysia > ce > i kup sobie dwuletnia Micre (ten bylby idealny). Twingo i Peugot 106 tez moga > okazac sie dobrym wyborem > > Podsumowujac. > Przejdz sie do salonu Nissana i poszukaj dwu-trzyletniej Micry. Moze zaplacisz > tysiac - dwa wiecej niz planowalas, ale bedziesz miala prawie to o co ci chodzi > . > > > A Corse i Saxo wybij sobie z glowy. Link Zgłoś
Gość: Strus Re: mały samochód dla kobiety IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 12:21 Przestancie kołować dziewczynie w głowie z cenami serwisów japan. Myslicie ze VW albo Opel dbają o kieszenie klienta? To bezpodstawny mit, Aniu skoro zachecaja Cie do odwiedzenie salonu Nissana (ja tez polecam) to zapytaj od razu o koszta serwisu. Wątpliwosci miną. Na forum wkrada sie dużo bełkotu, ale nie daj sie :) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: bazooka Re: mały samochód dla kobiety IP: 213.186.69.* 21.11.01, 12:29 Gość portalu: Strus napisał(a): > Przestancie kołować dziewczynie w głowie z cenami serwisów japan. Myslicie ze > VW albo Opel dbają o kieszenie klienta? aczy ja powiedziałem ze dbają??? To bezpodstawny mit a mit nie jest bezpodstawny, sam byłem zainteresowany kupnem hondy lub toyoty ale jak się dowiedziałem ile kosztuje przegląd i cżeści zamienne to szybko zrezygnowałem :-))) Aniu skoro > zachecaja Cie do odwiedzenie salonu Nissana (ja tez polecam) to zapytaj od razu > > o koszta serwisu. Wątpliwosci miną. Na forum wkrada sie dużo bełkotu, ale nie > daj sie :) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: mały samochód dla kobiety IP: 212.160.165.* 21.11.01, 12:50 Dobrze prawi! Sake mu. Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: mały samochód dla kobiety IP: 212.160.165.* 21.11.01, 12:47 Co do Saxo jestem w stanie sie zgodzic, ale Peugot 106 sprawuje sie kumplowi od czterech lat calkiem dobrze. Z drugiej strony wlasnie o Corsach slyszalem wiele zlego. Link Zgłoś
Gość: bazi Re: mały samochód dla kobiety IP: 213.186.69.* 21.11.01, 13:07 Gość portalu: grogreg napisał(a): > Co do Saxo jestem w stanie sie zgodzic, ale Peugot 106 sprawuje sie kumplowi od > > czterech lat calkiem dobrze. > Z drugiej strony wlasnie o Corsach slyszalem wiele zlego. może o tych z pierwszych miesięcy produkcji, potem było już ok; kuzyn taką jeździ już od 3 lat (kupił jako nową) i nie ma z nią żadnych problemów:-) Link Zgłoś
Gość: bocian Re: mały samochód dla kobiety IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 21.11.01, 12:30 Gość portalu: a napisał(a): > Jaki kupić samochód na tzw. dojazdy do pracy i jazdę po mieście, mały, zgrabny, > > niepsujący, do 16.000 zł. Myślę o Corsie, Saxo, Twingo itp. Co wybrać? Po pierwsze wybij sobie z głowy cytrynkę (chyba ze chcesz mieć klopoty). Znajoma m a Twingo i sobie chwali. Jednak osobiście z tych trzech aut wybrał bym Corse. Pozdrawiam bocian Link Zgłoś
Gość: a do wszystkich IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 13:19 hm.....coraz lepiej. Myślę, że pewnie każdy ma jakiś typ, a każdy samochód to indywidualista i u jednego może się dobrze zachowywać a drugiemu będzie się psuć. Dzięki za opinie i czekam na dalsze. Pa. Anna Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: do wszystkich IP: 212.160.165.* 21.11.01, 14:52 Nie czytaj innych! Bierz Japonca! :) Link Zgłoś
Gość: bazi Re: do wszystkich IP: 213.186.69.* 21.11.01, 14:57 Gość portalu: grogreg napisał(a): > Nie czytaj innych! Bierz Japonca! > > :) a ja bym nie był taki pewien:-) Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: do wszystkich IP: *.univ.szczecin.pl 21.11.01, 16:25 A co? No to Sayonara. Link Zgłoś
Gość: a Re: mały samochód dla kobiety IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 15:13 powiem szczerze jesteście bardzo mili ale kręci mi się w głowie od tych informacji. A swoją drogą ile kosztuje Micra i jej przeglądy? Pozdrowienia. Anna Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: mały samochód dla kobiety IP: 10.0.215.* 21.11.01, 16:36 Ja kupilem Micre za 18 tys z przebiegiem 38 tys z 1997 roku od sasiadki. Nie jest to okazyjna cena, ale samochod jest jak z salonu. Przeglady po gwarancji mozna robic w nieautoryzowanych warsztatach, ktore sa znacznie tansze. Link Zgłoś