Dodaj do ulubionych

Nowa Corolla

03.02.07, 21:11
Byłem dzisiaj w salonie i dokładnie oglądnąłem nową Corollę.
Jest piękna z każdej strony.
Pochwalę się. Zamówiłem sobie.:))))
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • kann2 Re: Nowa Corolla 03.02.07, 23:28
      A mówią, żeby nie kupować samochodów w pierwszych miesiącach, a nawet pierwszym
      roku po wejściu do sprzedaży, bo pojawiają się choroby wieku dziecięcego...

No, ale niech ci jeździ ładnie!
      • anglo Kolega pisał o Toyocie a nie o Peżocie i Reno 04.02.07, 01:47
        A ta ma odpowiednie japońskie szczepionki.
        • al9 krakus! tylko pamietaj... 04.02.07, 11:16
          i weź większy silnik..
          jezdziłem corolkami z silnikami 1,4 wlatach 98-2003 (86KM) i 2003-2006 (98KM) i
          stwierdzam: bierz silnik 1,6!!!
          Nie bedzie więcej palił, a przy szybkosciach 110-130 mniejszy silnik NAPRAWDĘ
          hałasuje.. Taka jego uroda.
          Pozdrawiam
          al9
    • nicolasvanorton Re: Nowa Corolla 04.02.07, 11:35
      > Byłem dzisiaj w salonie i dokładnie oglądnąłem nową Corollę.
      > Jest piękna z każdej strony.
      > Pochwalę się. Zamówiłem sobie.:))))
      > Pzdr.

na zdjęciach wygląda jakby miała "lekko" zaburzone proporcje, niby podobna do
      camry, różnica między nimi taka jak między ministrem sikorskim a premierem
      kaczyńskim jeśli chodzi o wygląd i proporcje
      bogaty człek z ciebie jak spojrzałem na cennik

• nicolasvanorton tak sobie oglądam tą stronę toyoty 04.02.07, 12:05
      i czytam o tej corolli np taki fragment "stylowe zagłębione światła odblaskowe"
      obok zdjęcie światełka odbalskowego w tylnym zderzaku wygląda jak zdjęte prosto
      ze szprychy od wigry 3 - całe to "zjawisko" przedstawione jako jeden z nowych
      ogromnych atutów nowej toyoty :-)bardziej pasowałoby do reklamy rometu i nowego
      jubilata z przerzutkami niż do samochodu za 80tys pln
      to nie produkt decyduje o sprzedaży a mistrzostwo marketingowe

światełko odblaskowe - koń by się uśmiał
      • hamamatsu Re: tak sobie oglądam tą stronę toyoty 04.02.07, 12:13
        Nie znalazłeś niczego poważniejszego do krytyki? Pogratulować Japonczykom.
        • nicolasvanorton Re: tak sobie oglądam tą stronę toyoty 04.02.07, 12:22
          hamamatsu napisał:

> Nie znalazłeś niczego poważniejszego do krytyki? Pogratulować Japonczykom.

nie, trudno się czegoś czepić poza tym że to samochód taki jak każdy inny w
          jego klasie i w sumie chyba niewiele się różniący od poprzednika.
          śmieszą mnie te "zalety", jak pudrowanie brzydkiej baby, zamiast porządnego
          silnika na kluczyk to "bezkluczykowy" guzik uruchamiania ch..owego silnika za
          przeproszeniem :-)
    • jiri.pyta Re: Nowa Corolla 04.02.07, 12:38
      dobry samochód tylko brzydki jak każdy sedan
      • krakus.mp Re: Nowa Corolla 04.02.07, 18:11
        jiri.pyta napisała:

> dobry samochód tylko brzydki jak każdy sedan
        Witam.
        Gdy zobaczyłem pierwsze zdjęcia Corolli w motoryzacyjnej prasie, uznałem ją za
        mało interesyjące auto.Nie spodobała mi się, bo była nieproporcjonalna.
        To samo Auris.Na fotkach wygląda śmiesznie, by nie powiedzieć paskudnie.
        Aurisa na żywo jeszcze nie widziałem,ale żałuję że Corolla nie posiada deski
        rozdzielczej z Aurisa,a konkretnie środkowej konsoli.Usytuowanie ręcznego
        hamulca wydaje się w Aurisie bardzo poręczne. Corolla jest bardziej tradycyjna
        i wszystko ma po staremu.
        jak wspominałem,wielkość Corolli mnie poraziła.Wydaje się większa od Focusa
        kombi.Ciekawe,czy zrobią Corollę kombi?
        Zamówiłem niestety z silnikiem 1400 i w podstawowej wersji z dopłatą za lakier
        metalic. Zastanawiam się nad klimą, ale z uwagi na swoją alergię (dzieci też
        mają alergię), mam wątpliwości czy warto.
        Pzdr.
        • wowo5 Re: Nowa Corolla 04.02.07, 19:01
          Fajne auto. Wyglada zupelnie jak nowa Camry. I kosztuje tyle co Camry. Z ta
          cena to moim zdaniem przesadzili.
        • koljax Re: Nowa Corolla 07.02.07, 12:20
          krakus.mp napisał:
          > jak wspominałem,wielkość Corolli mnie poraziła.Wydaje się większa od Focusa
          > kombi.Ciekawe,czy zrobią Corollę kombi?

Rusz troche szare komorki i porownuj nowa corolle z focusem sedan a nie focusem
          kombi.
          • krakus.mp Re: Nowa Corolla 07.02.07, 20:05
            koljax napisał:

> krakus.mp napisał:
            > > jak wspominałem,wielkość Corolli mnie poraziła.Wydaje się większa od Focu
            > sa
            > > kombi.Ciekawe,czy zrobią Corollę kombi?
            >
            > Rusz troche szare komorki i porownuj nowa corolle z focusem sedan a nie
            focusem
            >
            > kombi.

Przyrównałem ją do foczki kombi dlatego,że posiadam Focusa I w wersji kombi.
            Pzdr.
      • wowo5 Re: Nowa Corolla 04.02.07, 19:12
        jiri.pyta napisała:

> dobry samochód tylko brzydki jak każdy sedan
        A co powiesz na Maserati Quattroporte albo Alfa Romeo 166? Znasz jakiegos
        ladnego hatchbacka? Bo ja nie. Ile znasz hatchbackow w klasie wyzszej?
        Hatchbacki to skurczone vany. Nie ciepie hatchbackow. Jedyna ich zaleta jest
        ladownosc, bez pasazerow. Jak juz nasz komplet pasazerow to gorzej. Zima jak
        ladujesz cos do bagaznika to wieje, a latem cieplo ci wali.
    • polokokt Re: Nowa Corolla 04.02.07, 18:51
      witam
      ja też dzisiaj byłęm w salonie Toyoty i dokładnie obejrzałęm autko. Z zewnątrz
      podoba mi się. Ma fajną linię jak na sedana, do tego tylne i przednie światła
      też mi się podobają. Ogólnie wizualnie miłę doznania jak dla mnie (i jak na
      sedana :) ).
      W środku też fajnie wykończone, nie było się do czego specjalnie przyczepić.
      Troszkę mało tylko miejsca z tyłu jak dla mnie. Po ustawieniu fotla kierowcy w
      normalnej dla mnie pozycji z tyłu głową dotykałem już sufitu a nogi dość ścisło
      blokowały się już o fotel. Także jak na dłuższą podróż to niezbyt wygodna
      pozycja. Bagażnik spory. Także OK.
      Ogólnie samochó wywarł pozytywne wrażenie, więcej plusów niż minusów.
      Ale na koniec cena... po dodaniu silnika 1.6 i jakiegoś skromnego wyposażenia
      wychodzi kwota rzędu niemalże 80 tyś pln.... to duuuużo za dużo. Woalłbym chyba
      za tą kasę kupić Avensis który jest przede wszystkim większy a co za tym idzie
      bardziej komfortowy (moim zdaniem). I za około 80 tyś pln to już z silnikiem 1.8
      będzie.
      Pozdrawiam

PS.
      Gratuluje zakupu Krakus :) i z chęcią przeczytam wrażenia z użytkowania po
      pierwszych i nie tylko kilometrach (kiedy odbierasz?). Szczególnie jak się
      sprawuje z silnikiem 1.4.
      • wiktor_l Gratuluję 05.02.07, 16:29
        Zawsze warto pogratulować zakupu:)

Dzis bylem w salonie toyoty i przebadalem nową corollę.

Szczerze, akurat mi się ten sedan nie podoba, jednak trzeba przyznac - wnętrze i
        bagażnik ogromne.
        Kiedy jednak przyszlo do kalkulacji - grubo przesadzona (1.6 benz w cenie
        avensisa 1.8).
        Podsumowując, muszą chyba trochę odpuścic.

Za t
        • al9 a może jeszcze warte jest rozważenia to 05.02.07, 17:24
          www.honda.pl/szczegoly.php?przedm=7912888&grupa_p=41
          czyli honda civiv sedan
          pełne wyposażenie
          silnik 1,8
          dobre proporcje
          jak myslicie?
          pozdr
          al
          • krakus.mp Sprzedawca mnie wqrwił 05.02.07, 19:25
            Witam.
            Odwiedziłem dzisiaj ponownie salon Toyoty, by jeszcze raz zasiąśc za kierownicą
            Toyotki i odbyć próbną jazdę.Silnik 1400 (98KM) wydaje się bardzo elastyczny w
            miejskiej jeździe.Autko ładnie się prowadzi, ale z uwagi na belkę skrętną z
            tyłu, do Focusa się nie umywa w zakrętach.Okazało się,że wersja Terra ma klimę
            w standardzie. A typ, z którym omawiałem warunki zakupu twierdził,że wymaga
            dopłaty (???). Szkoda że miał dzisiaj wolne, bo miałem ochotę go ochrzanić za
            niekompetencję.
            Ciekawostka. Corolki są produkowane w Turcji a nie w Japonii. Przyznam,że mi
            się to nie podoba.
            Pzdr.
            • polokokt Re: Sprzedawca mnie wqrwił 05.02.07, 19:32
              jakby były produkowane w japonii to z polityka cenowa toyoty pewnie kosztowalyby
              okolo 75 za podstawowa i z 90 po doposazeniu :)
              Pozdrawiam
            • programistajava Re: Sprzedawca mnie wqrwił 05.02.07, 19:34
              A Cee'd nei ogladales tyle trabia o nim moze warto za ta cene to pewnie CRDI
              bedzie a to przynajmneij an papierze poezja, w realu szczesliwcy co jezdzili tez
              baaaardzo chwala, co do 7lat g warancji pewnie czysty marketing :)
              • krakus.mp Re: Sprzedawca mnie wqrwił 05.02.07, 19:41
                programistajava napisał:

> A Cee'd nei ogladales tyle trabia o nim moze warto za ta cene to pewnie CRDI
                > bedzie a to przynajmneij an papierze poezja, w realu szczesliwcy co jezdzili
                te
                > z
                > baaaardzo chwala, co do 7lat g warancji pewnie czysty marketing :)
                Cee'da widziałem.Nawet jeździłem i podoba mi się.
                Niestety, ale KIA nie ma w ofercie Cee'da kombi lub sedana, a takie auto mnie
                interesuje. Poza tym, KIA w przypadku odsprzedaży bardziej straci na wartości i
                można długo czekać na klienta.Corolka ma swoją renomę (niezawodność) i wydaje
                się lepiej trzymać swoją wartość.
                Pzdr.
            • konradrak Re: Sprzedawca mnie wqrwił 06.02.07, 22:47
              > krakus.mp

Co za bzdur Ci nagadał sprzedawca. Wszystkie Corolle sedan sa produkcji JAPOŃSKIEJ ! Tak będzie przynajmniej przez rok. Auris w początkowych dostawach to też Japonia. Następnie 3D Turcja, 5D Anglia.
              Gratuluję znakomitego wyboru. Proponuję jednak rozważyć dopłatę do silnika 1.6 124KM cudo techniki. Przy normalnej jeździe (obroty 2 - 3,5 tys obr) jeździ tak samo jak 1.8 w hondzie civic. Piękne bursztynowe zegary nie męczą.
              Pozdrawiam
              • moderator10 Re: Sprzedawca mnie wqrwił 07.02.07, 11:00
                konradrak napisał:

> > krakus.mp
                >
                > Co za bzdur Ci nagadał sprzedawca. Wszystkie Corolle sedan sa produkcji
                JAPOŃSK
                > IEJ ! Tak będzie przynajmniej przez rok. Auris w początkowych dostawach to
                też
                > Japonia. Następnie 3D Turcja, 5D Anglia.
                > Gratuluję znakomitego wyboru. Proponuję jednak rozważyć dopłatę do silnika
                1.6
                > 124KM cudo techniki. Przy normalnej jeździe (obroty 2 - 3,5 tys obr) jeździ
                tak
                > samo jak 1.8 w hondzie civic. Piękne bursztynowe zegary nie męczą.
                > Pozdrawiam

Sam troche mieszasz w tej chwili juz wiadomo ze kazdy Aurius bedzie
                produkowany w Europie , 5d w UK a 3d w Turcji.
                Z Corolla sedan to sprzeczne informacje podaja jedni ze pochodzi z
                JPN inni ze z Turcji za to jest jedno pewne bedzie oferowana tylko na
                rynki wschodnie a to moze dawac do myslenia.
                • swoboda_t Re: Sprzedawca mnie wqrwił 07.02.07, 21:28
                  Rolka X na rynek europejski jest produkowana w Takaoka i to nie jest tureckie
                  miasto ;) A sedan będzie oferowany wyłącznie na rynki wschodnie z uwagi na
                  fakt, że kompaktowe sedany nie cieszą się na zachodzie dużym powodzeniem. Na
                  wschodzie z różnych względów jest inaczej. U nas zawsze większym wzięciem
                  cieszyły się sedany, o ile były w tej samej cenie co HTB.
                  • frax1 Re: Sprzedawca mnie wqrwił 08.02.07, 01:06
                    To dlaczego w Irlandii jeżdżą głównie Corolle a Aurisa widziałem jednego u
                    dealera? Są oferowane i takie i takie... choć fakt to jest specyficzny rynek...
                    • habudzik Re: Sprzedawca mnie wqrwił 08.02.07, 11:19
                      frax1 napisał:

> To dlaczego w Irlandii jeżdżą głównie Corolle a Aurisa widziałem jednego u
                      > dealera? Są oferowane i takie i takie... choć fakt to jest specyficzny rynek...

Bo tam jest 4mln ludzi z czego 400tys. to robole iz Polska .
                      • uzytkowniksympatyczny Re: Sprzedawca mnie wqrwił 08.02.07, 12:02
                        Póki co przewidywania co do sprzedaży aut są znacznie lepsze niż w Polsce, w
                        przeciągu pierwszego miesiąca sprzedało się ponad 20tyś aut, a co do roboli z
                        Polski to Polacy którzy tutaj są mają różne prace, nie tylko bycie "robolem" jak
                        ty to nazwałeś.
                • konradrak Re: Sprzedawca mnie wqrwił 07.02.07, 21:36
                  > moderator10

Czytam i wnioskuję, że posiadasz wiadomości z gazet takich jak AutoSwiat czy Fakt, czyli od maksymalnie niekompetentnych dziennikarzy. Powtórzę jeszcze raz.
                  Nowa Corolla Sedan jest produkcji tylko i wyłącznie Japońskiej !
                  Za jakiś czas produkcja będzie przeniesiona do Turcji (tak jak stary sedan). Stanie się to jednak nie wcześniej niż za 6 miesięcy a prawdopodobnie później.
                  Auris 5D z dostawy marzec i kwiecień do 10 maja będzie z Japonii ! Fabryka w Anglii będzie je dostarczała do Polski od maja. Prawdą jest, że niektóre Aurisy 3D z dostawy kwietniowej do 15 maja będa już Tureckie.
                  Moderator10 jak nie jesteś pewien to nie pisz. Ja jestem, dlatego napisałem. Skąd wiem ? Prawie codziennie rozmawiam z osobą odpowiedzialną za wprowadzenie Aurisa i Corolli na rynek polski. Aha Corolla sedan w europie nie jest dostępna we wszystkich krajach tylko i wyłącznie dlatego, że pewne społeczności nie kupowały i nie będa kupowały sedanów typu Jetta czy Corolla. Tam sprzedają się tylko hatchbacki i prawdziwe duże limuzyny, sedany typu Avensis, Passat.
                  Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.
                  • swoboda_t Re: Sprzedawca mnie wqrwił 07.02.07, 21:53
                    Kilka ciekawostek o tym aucie. A właściwie o jego japońskich odpowiednikach -
                    Axio (sedan) i Fielder (kombi). Na rynku japońskim dostępne są z rdarowym
                    tempomatem, systemem pre-collision-safe przygotowującym samochód i pasażerów do
                    kolizji, oraz - znanym juz od kilku lat z Priusa - systemem inteligentnego
                    parkowania. Przy parkowaniu równoległym komputer na podstawie odczytu z
                    czujników i kamer przejmuje kontrolę nad kierownicą by optymalnie wpasować auto
                    w lukę, kierowca odpowiada jedynie za gaz i hamulec. Opcja występuje tylko w
                    połączneiu z nawigacją DVD. No, a do nas jak zawsze rzucają biedawersje :) Z
                    pozdrowieniami dla H., który może ciężko przyjąć fakt, że tojtoj oferuje w
                    rolce bajery, którymi MB chwali się w najdroższych modelach :P Poza
                    parkowaniem, bo do tego jeszcze w Stuttgarcie nie doszli.
                    • simr1979 Re: Sprzedawca mnie wqrwił 08.02.07, 11:06
                      swoboda_t napisał:

> Kilka ciekawostek o tym aucie. A właściwie o jego japońskich odpowiednikach -
                      > Axio (sedan) i Fielder (kombi). (...)tojtoj oferuje w
                      > rolce bajery, którymi MB chwali się w najdroższych modelach

To są bajery do mebla, służącego do stania pod blokiem albo w korku, MB
                      natomiast produkuje samochody...;)
                    • habudzik Re: Sprzedawca mnie wqrwił 08.02.07, 11:27
                      swoboda_t napisał:

Z
                      > pozdrowieniami dla H., który może ciężko przyjąć fakt, że tojtoj oferuje w
                      > rolce bajery, którymi MB chwali się w najdroższych modelach

To baaardzo ciekawe co piszesz . Jakie to bajery ?

Poza
                      > parkowaniem, bo do tego jeszcze w Stuttgarcie nie doszli.

Doszedł do tego Citroen więc dlaczego MB miałby nie dojść ? Myśle że dla
                      właściciela Mercedesa oglądającego świat z tylnej kanapy jest to element zbedny
                      ale moze Sztudgart pójdzie na coś takiego - kto wie???
                      • swoboda_t Re: Sprzedawca mnie wqrwił 08.02.07, 13:34
                        Hmm, no tak - jak inni producenci czegoś nie oferują, to jest to oznaka ich
                        indolencji w kwestiach technologii, kosztów itp. Jak Mercedes czegoś nie
                        oferuje, to dlatego, że jest to zbędne, tym bardziej, że jak wiadomo wszycy
                        nabywcy Mercedesów (a przynajmniej ich większość) mają szofera :D Ehh,
                        miszczu, sam niedawno piałeś, że S-klasa ma radar, pre-safe i takie tam
                        niedostępne dla plebejskich mnarek ekstrasy, jak się okazało, że lex też ma
                        take to cisza, a jak Corolla, to nagle się okazuje, że to zbędne bajery LOL Nie
                        dam się wciągnąć w kolejną jałową dyskusję, więc oszczędnie ze słowami ;)

P.S. Ta nowa rolka to pierwsza od 10 lat popularna Toyota, która mi się w miarę
                        podoba :) Krakusowi życzę zadowolenia i szerokiej drogi, mam nadzieję, że
                        będzie się dzielił wrażeniami.
                        • simr1979 Swoboda nie myl..... 08.02.07, 13:39
                          ..mnie z habudzikiem - on zdaje się lubi gadżety tak samo jak Ty...;)
                        • habudzik Re: Sprzedawca mnie wqrwił 08.02.07, 16:31
                          Pre-safe , radar to tak ale automat do parkowania ??? Po co komu w S-klasie
                          takie pierdoły . Nie jest to potrzebne tak samo jak haczyki do przytwierdzania
                          ciżarów w bagażniku - niby co ma woźić właściciel S-klasy ? Kije do golfa czy
                          rakiete do tenisa ? Wyobrazasz sobie po kiego może potrzxebować właściciel
                          S-klasy gnizado 12V w bagażniku ? Bo ja nie mam pojęcie po cholere . Na piknik
                          przeciez się S-klasą nie jeździ więc i przenośna lodówka nie ma podstaw bytu .
                          Wielokonturowe zaś fotele są na miejścu jak najbardziej , radar , i Pre-safe też
                          z tym że pre-safe dostało nagrode miedzynarodową a w Lexusie mogą sobie
                          instalować podpatrzone u innych rozwiązania , czemu nie .
                          • swoboda_t Re: Sprzedawca mnie wqrwił 10.02.07, 15:44
                            A no po temu, ze wbrew temu co sugerujesz, nawet nabywcy S-klasy w większości
                            sami prowadzą swoje auta. Nie wspominając o mniejszych modelach, w których też
                            tego nie ma. No, ale zawsze można dorobić teorię, że każdy nabywca E220 CDI czy
                            C180 ma swojego szofera i lokaja :) MB jakieś dwa lata temu zapowiedział
                            publicnzie, że walczy o poprawę jakości i w związku z tym ograniczy
                            elektroniczne gadżety - moze to jest przyczyna.
                            • habudzik Re: Sprzedawca mnie wqrwił 10.02.07, 20:02
                              swoboda_t napisał:

> A no po temu, ze wbrew temu co sugerujesz, nawet nabywcy S-klasy w większości
                              > sami prowadzą swoje auta.

Jesteś niezawodny w złym zrozumieniu tematu . Właściciel S-klasy nie jeździ nią
                              do miasta ( w ciasne uliczki ) na zakupy tylko np : z domu do firmy a tam
                              miejsce mają zapwewnione i nie muszą się wciskać miedzy 1007 a CC .

MB jakieś dwa lata temu zapowiedział
                              > publicnzie, że walczy o poprawe jakości i w związku z tym ograniczy
                              > elektroniczne gadżety - moze to jest przyczyna.

Jak zwykle nie zrozumiałes . NIe walczy o poprawe tylko o podwyższenie .
                              • swoboda_t Re: Sprzedawca mnie wqrwił 12.02.07, 17:18
                                Taaa, właściciele S-klasy nie mają problemów z parkowaniem. Super. To teraz mi
                                powiedz dlaczego w mniejszych modelach też takiego systemu nie ma?? Ale w sumie
                                nie musisz, wiem - również właściciele Mercedesów A,B,C,E nie parkują
                                rownolegle, mają swoje prywatne, strzeżone miejsca gdziekolwioek się udadzą i
                                ogólnie nie stykają się z problemami, których doświadczają kierowcy plebejskich
                                samochodow :)

P.S.: Co do jakości to też wiesz lepiej niż Daimler - Chrysler co trapi koncern
                                i jego produkty oraz jakie są zamierzenia? Ehh, normalnie jak z dzieckiem,
                                dizwię się, że ktokolwiek jeszcze chce z Tobą polemizować. Mudżahabudzik.
                                • habudzik Re: Sprzedawca mnie wqrwił 13.02.07, 01:13
                                  swoboda_t napisał:

> Taaa, właściciele S-klasy nie mają problemów z parkowaniem. Super. To teraz
                                  mi
                                  > powiedz dlaczego w mniejszych modelach też takiego systemu nie ma??

Z takiego samego powodu dla którego w MB nie ma również cyfrowego
                                  prędkościomierza na środku deski rozdzielczej . Nie wszystkim to musi pasować i
                                  widocznie firma wychodzi z założenia że takie bajery nie są potrzebne . Czy
                                  uważasz że jeśli czegoś w danym pojeździe nie ma to znaczy że producent nie
                                  potrafi tego opracować i wdrozyć ? Mercedes stosuje najczęściej 3 zawory na
                                  cylinder . Czy wg Ciebie oznacza to że jest daleko w tyle bo inni stosują 4 czy
                                  nawet 5 na każdy cylinder ? Jeśli tak uważasz to znaczy że jesteś głupszy od
                                  izydy ale madrzejszy od Klemensa

> P.S.: Co do jakości to też wiesz lepiej niż Daimler - Chrysler co trapi
                                  koncern
                                  >
                                  > i jego produkty oraz jakie są zamierzenia?

Nie wiem tego ale Ty jak cytujesz to myśl co robisz bo walisz byki . Mowa była
                                  o podnoszeniu jakości a nie poprawie . Nie ma to i tak znaczenia bo każdy
                                  prawie producent pisze że jego celem jest stałe podnoszenie jakości . To taki
                                  chwyt który strasznie działa na Ciebie .
                                  • niknejm Habudzik, rozbawiłeś mnie do łez... :-) 14.02.07, 18:57
                                    Tym razem naprawdę dałeś do pieca :-)))) No comments - wystarczy kilka
                                    ostatnich wypowiedzi, słusznie podsumowanych przez Twoich rozmówców :-)

Pzdr
                                    Niknejm
                                    • jurgieadam Re: Habudzik, rozbawiłeś mnie do łez... :-) 14.02.07, 19:57
                                      Ten habudzik to jakis kompletny pajac, wyalienowany i zyjący we własnym
                                      świecie. Władze mercedesa wziąż trąbia , że poprawia kulejącą jakość a ten "że
                                      podniosą". Nażarł się jakiegoś zioła, czy co?
                                    • habudzik Re: Habudzik, rozbawiłeś mnie do łez... :-) 15.02.07, 15:29
                                      A co w tym śmiesznego że każdy producent pisze w swoich informacjach o
                                      podnoszeniu , poprawie jakości itd. ? Pan Hiroshi Kono też używa takich
                                      wytartych sloganów piepsz...c coś o "zmianach na lepsze" , "poprawie
                                      organizacji pracy" , o "usprawnianu naszych działań" itp.itd .
                                      • niknejm Re: Habudzik, rozbawiłeś mnie do łez... :-) 15.02.07, 16:23
                                        To było najlepsze:
                                        "Myśle że dla właściciela Mercedesa oglądającego świat z tylnej kanapy jest to
                                        element zbedny"

Woobraziłem sobie gościa w garniturze od Armaniego, z laską w ręku i pince-nez,
                                        siedzącego z wielkopańską miną na tylnym siedzeniu A-klasy, podczas gdy za
                                        kierownicą siedzi gość w czapce szofera. :-))

Pzdr
                                        Niknejm
                                        • habudzik Re: Habudzik, rozbawiłeś mnie do łez... :-) 15.02.07, 16:50
                                          Aaa to ot Ci chodziło . Nie udawaj Klemensa1 że nie wiesz o czym pisałem .
                                          Mercedes jest marką luksusową i takie A-klasa nie sa jego wizytówką choć całe
                                          szczęście że je produkują bo takigo samochodu potrzebuje .
                    • black_code zadna nowosc 08.02.07, 11:38
                      swoboda_t napisał:

. Przy parkowaniu równoległym komputer na podstawie odczytu z
                      > czujników i kamer przejmuje kontrolę nad kierownicą by optymalnie wpasować
                      auto
                      >
                      > w lukę, kierowca odpowiada jedynie za gaz i hamulec. Opcja występuje tylko w
                      > połączneiu z nawigacją DVD. No, a do nas jak zawsze rzucają biedawersje :) Z
                      > pozdrowieniami dla H., który może ciężko przyjąć fakt, że tojtoj oferuje w
                      > rolce bajery, którymi MB chwali się w najdroższych modelach :P Poza
                      > parkowaniem, bo do tego jeszcze w Stuttgarcie nie doszli.

To do czego Toyota potrzebuje navigacji dvd,kamer itd glupi VW Touran
                      ma juz w opcji od pol roku zdaje sie ze dostepny dostepny rowniez w
                      Polsce . A zeby zaparkowac wystarczy tylko wcisnac guzik nic wiecej !
                      To naprawde juz zadna nowosc
                      www.youtube.com/watch?v=OmDmoaiD-Gw
                      • habudzik Re: zadna nowosc 08.02.07, 11:44
                        black_code napisał:
                        .

> To do czego Toyota potrzebuje navigacji dvd,kamer ??????

Jak to do czego ? Po to by za pośrednictwem satelity otrzymać od VW instrukcje
                        elektroniczną jak to cudo zaparkować .
                      • swoboda_t Re: zadna nowosc 08.02.07, 13:26
                        Masz rację - nowość to była w 2003 roku w Priusie :)
              • jarecki946 Re: Sprzedawca mnie wqrwił 07.02.07, 21:08
                Proponuję jednak rozważyć dopłatę do silnika 1.6
                > 124KM cudo techniki. Przy normalnej jeździe (obroty 2 - 3,5 tys obr) jeździ
                tak
                > samo jak 1.8 w hondzie civic.

ale jak się chce przycisnąc to juz ma prawie 1,5 sek do setki gorsze osiągi a
                to bardzo dużo
                • konradrak Re: Sprzedawca mnie wqrwił 07.02.07, 21:43
                  > jarecki946
                  'przycisnąć' znaczy dokręcić do 6 tys obrotów, wtedy ten silnik zaczyna żyć. Kto tak jaździ ? Z pewnością panowie w średnim wieku którzy kupują Corollę, Civica czy Jettę sedan. Jaśli dla kogoś cichy i elastyczny silnik jest zaletą to kupi Corollę. Jeśli woli wyjący pseudo sportowy to kupi Civica. Tyle
                  • jarecki946 Re: Sprzedawca mnie wqrwił 08.02.07, 15:59
                    >>Jeśli woli wyjący pseudo sportowy to kupi Civica. Tyle

zależy co jest dla kogo wyjące? Mnie to 'wycie ' nie przeszkadza

Jarecki
            • koljax Re: Sprzedawca mnie wqrwił 07.02.07, 12:25
              krakus.mp napisał:
              > Ciekawostka. Corolki są produkowane w Turcji a nie w Japonii. Przyznam,że mi
              > się to nie podoba.

Ale odkrycie... w tym momencie na palcach jednej reki mozna policzyc
              tzw. "japonskie", popularne samochody oferowane w Europie, ktore sa produkowane
              w Japonii (jak np. Honda Jezz). Wiec nie miej zludzen, ze ta nowa corolla
              bedzie tak niezawodna jak modele corolii sprzed kilkunastu lat.

Ale sam sobie zamowiles corolle, wiec sam sobie nawarzyles piwa i bedziesz
              musial je sam wypic...
            • tkjaaa Re: Sprzedawca mnie wqrwił 13.02.07, 22:33
              krakus.mp napisał:

> Ciekawostka. Corolki są produkowane w Turcji a nie w Japonii. Przyznam,że mi
              > się to nie podoba.

Nowa Corolla produkowana jest w Japonii
            • januszz4 Re: Sprzedawca mnie wqrwił 19.02.07, 23:18
              krakus.mp napisał:

>. Corolki są produkowane w Turcji a nie w Japonii. Przyznam,że mi
              > się to nie podoba.

Nieprawda, te akurat (czyli nowe Corolle sedan) przychodzą z Japonii. To jest
              informacja pewna na 100%.
          • petersen27mhz Re: a może jeszcze warte jest rozważenia to 05.02.07, 20:49
            Uważam, że jest to jedyna propozycja konkurencyjna dla nowej corolli.
            Zauważ, że za podobne pieniądze - masz podobne wyposazenie - z przewagą dla
            hondy (silnik 1,8 205 max, 9 sek do 100 km/h, rozstaw 2700 a nie 2600)a od maja
            W STANDARDZIE VSC !!!!
            Minus hondy - to pochodzenie tureckie.
            Może corolla w przyszłym roku w modernizacji tez wprowadzi VSC standard.
            PZDR
            • al9 japońskie a tureckie 05.02.07, 21:49
              poprzednia corolka sedan i kombi tez były produkowane w Turcji. Od 1997 roku.
              i co? Słyszeliście że jakoś odbiegały jakościowo od heczbeków?
              Miałem wersje 3d 1,4 z Angli - i auto jak auto. Różne rzeczy sie psuły i byłem
              czestym gosciem w serwisie..
              Honda robi sedana w Turcji a 5d w Anglii..
              Jakaś moda..
              ale mam wrazenie, ze czasy solidnie projektowanych i strannie montowanych aut
              się skonczyły...
              Patrz vw, mercedes...
              :-(
              Pozdr
              al
              • swoboda_t Re: japońskie a tureckie 07.02.07, 21:36
                Poprzednia, dziewiąta generacja faktycnzie była produkowana min. w Turcji.
                Wcześneijsza, ósma, nie.
              • mooj Re: japońskie a tureckie 13.02.07, 09:14
                nieprawda jest że corolla sedan 1998 nie była produkowana w Japonii -była
                jeśli w Twym poście "też" oznacza że także była produkowana w Turcji, to nie
                będę się spierał -być może tak -nie spotkałem.
            • niknejm Re: a może jeszcze warte jest rozważenia to 14.02.07, 19:12
              petersen27mhz napisał:

> Uważam, że jest to jedyna propozycja konkurencyjna dla nowej corolli.
              > Zauważ, że za podobne pieniądze - masz podobne wyposazenie - z przewagą dla
              > hondy (silnik 1,8 205 max, 9 sek do 100 km/h, rozstaw 2700 a nie 2600)a od
              > maja W STANDARDZIE VSC !!!!

I wielowahacz z tyłu (w Hondzie), zamiast belki skrętnej (w Tojce). To też
              istotne.
              W hatchu Hondy też jest z tyłu belka skrętna. Też nieźle się prowadzi, ale żeby
              to uzyskać, utwardzili zawieszenie bardzo.

> Minus hondy - to pochodzenie tureckie.

Fakt. Wolałbym japsa-japsa. Choć mam japsa-angola i też jest OK.

Pzdr
              Niknejm
          • mahadeva Re: a może jeszcze warte jest rozważenia to 10.02.07, 19:36
            corrola jest ladniejesza :)

ja jednak biore Accorda - wole samochod, a nie pol samochodu :)

al9 napisał:

> www.honda.pl/szczegoly.php?przedm=7912888&grupa_p=41
            > czyli honda civiv sedan
            > pełne wyposażenie
            > silnik 1,8
            > dobre proporcje
            > jak myslicie?
            > pozdr
            > al
    • cambron1 Re: Nowa Corolla 07.02.07, 19:38
      Toyota zwariowała. Szefowie dostali udaru lub innego paskudztwa. Każda szanująca
      się firma samochodowa wypuszczając nowy model w tej samej klasie stara się
      utrzymać tę samą cenę dokładając niekiedy jakieś dodatki. Toyota odwrotnie. Do
      diesla 2,0 np. w wersji sol podnieśli cenę o ponad 15 tyś. w porównaniu do
      Corolli 2002 nie dając nic w zamian. Oby nie musieli jej sami sobie kupować.
      • georghe Nowa Corolla 08.02.07, 13:24
        O to sie nie martw. Najbliższy termin, w którym możliwy jest obecnie zakup
        nowej Corolli to kwiecień, czas ten niebawem zapewne wydłużyz się do pół roku.
      • zgryzliwy1 Re: Nowa Corolla 13.02.07, 22:16
        cambron1 napisał:

> Toyota zwariowała. Szefowie dostali udaru lub innego paskudztwa.Każda szanująca
        > się firma samochodowa wypuszczając nowy model w tej samej klasie stara się
        > utrzymać tę samą cenę dokładając niekiedy jakieś dodatki. Toyota odwrotnie.
        > ...... Oby nie musieli jej sami sobie kupować.

" Polska: Rewelacyjny debiut rynkowy Corolli
        Data publikacji: 2007-02-13 13:46:20
        Najnowsza generacja Corolli szturmem zdobyła serca polskich kierowców. Świadczy
        o tym ogromne zainteresowanie, jakim cieszy się ten sedan w salonach Toyoty.
        Zaledwie pół miesiąca wystarczyło debiutantowi, by uzyskać w Polsce półroczny
        poziom planowanych zamówień. "
        www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,4&new=12558

jak widac ,wrozenie slabo Ci wychodzi :-((
    • hiphopowiec.man ? 08.02.07, 13:10
      Jak długo się czeka na Corollę? Wersję fabryczną zamówiłeś czy indywidualne
      dodatki?
      • krakus.mp Re: ? 10.02.07, 15:06
        hiphopowiec.man napisał:

> Jak długo się czeka na Corollę? Wersję fabryczną zamówiłeś czy indywidualne
        > dodatki?

Witam.
        Napisałem już,że zamówiłem podstawę 1400 + lakier metalic (czarny).
        Okres oczekiwania do 3 miesięcy.
        Pzdr.
    • paulinaa Re: Nowa Corolla 08.02.07, 16:12
      a mnie sie nie podoba
    • jacek_michu Re: Nowa Corolla 10.02.07, 14:04
      Fajne zdjęcie nowej Corolli wybadałem przypadkiem tutaj:
      www.forum.v10.pl/galeria/corolla01,300,zdjecie,temat,193,1372,jpg.html
      Można faktycznie przełamać pierwsze lody :D:D:D

pozdro, JM
      • simr1979 Re: Nowa Corolla 12.02.07, 11:29
        Miałem trochę czasu w łikend, to sobie z bliska obejrzałem - nasuwa się
        skojarzenie z Octavią I (hasło "o klasę wyżej" - tylko, że octavia miała
        znacznie większy bagażnik)i Thalią (uroda, a także poruszające prostotą i
        ogromem zawiasy klapy bagażnika, zabierające chyba z 50 litrów jego pojemności -
        tylko że Thalia nie była o 20-30% droższa od konkurencji). No nic - zachwycony
        lud na pewno to wszystko kupi ;)
        Dziwne, ale Aurisa jeszcze nie było (może jest sensowniejszy jako oferta).
    • chris62 Re: Nowa Corolla 12.02.07, 16:34
      krakus.mp napisał:

> Byłem dzisiaj w salonie i dokładnie oglądnąłem nową Corollę.
      > Jest piękna z każdej strony.
      > Pochwalę się. Zamówiłem sobie.:))))

Wiesz co, współczuję Ci tyle kasy z a 1,4 ??? no ale to Twój problem...
      W każdym razie jak będziesz kiedyś na lewym pasie smęcił się tym wozidłem to
      zmykaj szybko na prawy przynajmniej kiedy w lusterku ujrzysz srebrnego Scenica
      (poprzedniego modelu) bo nie lubię jak mnie ktoś blokuje.
      No a póki co to życzę ZADOWOLENIA Z "POJAZDU"
      • tytus_xl Re: Nowa Corolla 13.02.07, 07:34
        Om w mordę, dawno takiego kretyna nie czytałem...
        I kto tu ma problem ?
        :)))
        • skodziak Re: Nowa Corolla 13.02.07, 08:04
          niezły jest, co? aż trudno uwierzyć, że to nie prowokacja, hehe
      • krakus.mp Re: Nowa Corolla 13.02.07, 18:24
        chris62 napisał:

> krakus.mp napisał:
        >
        > > Byłem dzisiaj w salonie i dokładnie oglądnąłem nową Corollę.
        > > Jest piękna z każdej strony.
        > > Pochwalę się. Zamówiłem sobie.:))))
        >
        > Wiesz co, współczuję Ci tyle kasy z a 1,4 ??? no ale to Twój problem...

Oczywiście że mój problem.Moja kasa i mój wybór.Jestem gościem w średnim wieku
        i taki silnik mi odpowiada.Jeździłem focusem ze 100 KM w kombi budzie,to 97KM w
        Corolli mi też posłuży,tymbardziej że mniej spala od 1600.
        > W każdym razie jak będziesz kiedyś na lewym pasie smęcił się tym wozidłem to
        > zmykaj szybko na prawy przynajmniej kiedy w lusterku ujrzysz srebrnego Scenica
        > (poprzedniego modelu) bo nie lubię jak mnie ktoś blokuje.

Nie sądzę bym cię blokował.
        > No a póki co to życzę ZADOWOLENIA Z "POJAZDU
        Zazdrościsz?
        • chris62 Re: Nowa Corolla 14.02.07, 14:23
          krakus.mp napisał:

> Oczywiście że mój problem.Moja kasa i mój wybór.Jestem gościem w średnim wieku
          > i taki silnik mi odpowiada.Jeździłem focusem ze 100 KM w kombi budzie,to 97KM w
          >
          > Corolli mi też posłuży,tymbardziej że mniej spala od 1600.

Od Focusa zapewne mniej spali bo benzynowe Fordy do oszczędnych nie należą.
          Niemniej poczujesz spadek momentu obrotowego po dociążeniu auta i częściej
          będziesz musiał wiosłować.
          A wiek, hmmm czyżby większe pojemności dla średniego wieku były niewskazane?
          Ja myślę, że odwrotnie.

> Zazdrościsz?

Bynajmniej, mam od nowości swoje 7-letnie auto z silnikiem 2 litrowym większe i
          wygodniejsze z pewnością auto z silnikiem 1,4 nie należy do moich wymarzonych
          choćby miało gwiazdę na masce.
          Gdybym miał się pakować w coś nowego to obecnie interesowałbym się Fordem S-max
          albo Mercedesem B-klasse.
          Nie kupię jednak nic nowego bo zająłem się budową szałasu na stare lata i jeżeli
          komuś czegoś zazdroszczę to taki piękny szałas z kominkiem umiejscowiony w
          malowniczym punkcie z szybkim dojazdem do cywilazacji.
          Jeżeli masz coś takiego albo z samochodów Mercedesa SLR to uczciwie przyznam, że
          zazdroszczę a Toyoty z pewnością nie - dla mnie to zwykłe wozidło jak i moje
          tyle że stosunkowo drogie jak na to co reprezentuje -
          komfort/funkcjonalność/osiągi etc.
          • krakus.mp Re: Nowa Corolla 14.02.07, 16:56
            chris62 napisał:

>
            > > jeżeli komuś czegoś zazdroszczę to taki piękny szałas z kominkiem
            umiejscowiony w
            > malowniczym punkcie z szybkim dojazdem do cywilazacji.
            > Jeżeli masz coś takiego albo z samochodów Mercedesa SLR to uczciwie przyznam,
            ż
            > e
            > zazdroszczę
            :)))))
            Wyobraź sobie,że mam piękny ogród z drewnianą starą chatką (po generalnym
            remoncie),więc zmiana samochodu to naturalna kolej rzeczy.
            Moja foczka dobiła do 8 lat i czas się rozstać.:)
            Pzdr.
            • jurgieadam Re: Nowa Corolla 14.02.07, 17:50
              Nie przejmuj się , chris swoim superszybkim scenikiem ;) bedzie jezdził jeszcze
              20 lat
            • chris62 Re: Nowa Corolla 15.02.07, 11:21
              krakus.mp napisał:
              > Wyobraź sobie,że mam piękny ogród z drewnianą starą chatką (po generalnym
              > remoncie),więc zmiana samochodu to naturalna kolej rzeczy.
              > Moja foczka dobiła do 8 lat i czas się rozstać.:)
              > Pzdr.
              No to jak starą to Ci nie zazdroszczę.
              Zmiana autka Oki ale z zaledwie 8-letnim autem czas się rozstać?
              To dziwne bo mój 10 letni meganek wciąż sprawuje się znakomicie a sceniczek 7
              letni również bez zastrzeżeń a przecież to taka gó...na marka.
              No dobra to sobie zmieniaj mnie tylko dziwi, że akurat takie byle jakie i drogie
              auto wybrałeś bo ja przynajmniej kupowałem tańsze od porównywalnych z
              konkurencji ba scenic 2,0 16V full wyposażenie kosztował mnie tyle co Golf 1,6 z
              połową mojego wyposażenia więc przynajmniej cena usprawiedliwiała mój wybór.

W Twoim przypadku odnoszę wrażenie że stałeś się po prostu ofiarą prania mózgu
              marketingowców o bezawaryjności Toyoty - skutecznego tylko w Polsce jeżeli o
              Europę chodzi.
              Ale jak powiedziałeś Twoje pieniądze i Twój wybór.
              Skoro Tobie siępodoba i uważasz że warto pozbyć się tyle kasy to powodzenia.

• swoboda_t Re: Nowa Corolla 15.02.07, 16:58
                "skutecznego tylko w Polsce jeżeli o
                Europę chodzi" - skąd ten wniosek??
                • chris62 Re: Nowa Corolla 16.02.07, 13:43
                  Z wyników sprzedaży za ostatnie lata.
                  • swoboda_t Re: Nowa Corolla 16.02.07, 16:25
                    To znaczy?? Możesz jaśniej??
    • skodziak Re: Nowa Corolla 13.02.07, 08:32
      daj juz zboczku spokój...wracaj brandzlować chlopców w swoim sceniku łykającym
      corolle 1.4, hehe
    • mooj Re: Nowa Corolla 13.02.07, 09:17
      piękna to może za dużo powiedziane ale pierwsz model od długiego czas ładniejsz
      od poprzednika moim zdaniem
      przed zamówieniem pomyślałbm o sprawdzeniu zagranicznch (np duńskich:) dealerów
      i oferowanch przez nich warunków
    • marlon2006 Mowimy o Aurisie? 13.02.07, 11:38
      Mi się średnio podoba. Generalnie Toyota chce zmienic image marki z zuta dla
      taty dla auta dla młodych. Moim zdaniem Aurisem nie osiągną tego rezultatu.
      Jeśli chodzi o Corolle (sedan) to niebrzydki sedan dla rodziny
    • rasiauskas Re: Nowa Corolla 13.02.07, 15:03
      Naiwni...
      • krakus.mp No to mam dylemat 13.02.07, 18:33
        Bo "koledzy" z automobila ostro skrytykowali nową corollę.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=57231694
        Szczerze mówiąc,zaczynam się zastanawiać,czy słusznie robię kupując corollę.
        Przyzwyczaiłem się do kombi i zaczynam się zastanawiać nad.......civikiem.
        Civic ma sprytne składanie tylnych siedzeń i duży kufer.
        Cholera,mam zgryz.
        Co radzicie?
        pzdr.

PS. Tylko nie piszcie o Focusie II, bo to korodująca mina.:))))
        • georghe Re: No to mam dylemat 13.02.07, 18:51
          "Kolerzy" to banda kompleksów, których po prostu nie stać na takie auto.
          Kup Toyotkę, nie pożałujesz na pewno.
          Pozdr.
        • petersen27mhz Re: No to mam dylemat 13.02.07, 20:27
          Dlatego postaniwłem poczekać do wiosny - w kwietniu / maju hondy civic mają
          miec bogatsze specyfikacje. Wtedy postaram się ostatecznie wybrać. ja też mam
          dylemat corolla czy civic-sedan (no może ejeszcze mazda 3). Wynika on z bardzo
          podobnie - sprytnie "skrojonych" cen przez te trzy marki. Przy pewnych
          wyposażeniach są dziwnie identyczne ...
          PZDR
        • rasiauskas Re: No to mam dylemat 14.02.07, 02:04
          Zastanow sie jeszcze 10razy zanim nie bedzie juz odwrotu. Auto nie jest warte
          swojej ceny, a jezeli civic wkrotce bedzie mial jeszcze lepsze wyposazenie...
          • petersen27mhz Re: No to mam dylemat 20.02.07, 23:05
            Rzeczywiście pozostaję przy ponad 2 letniej corolli sedan. Jeżdzilem i
            oglądałem w poniedziałek dokładnie oba sedany - civic i new corolla.
            Szczególnie w przypadku nowej corolli nie widzę klasy wyżej - a raczej ułamek
            niżej - jako posiadacz modelu 2001 oraz 2004. Szerkośc kabiny ta sama (nie
            rozstaw osi - bo ta trochę większa przez sprytnie poszerzone nadkola), rozstaw
            osi ten sam, wysokość - niby ta sama, a bardziej trzeba się trudzić i wchodzić
            w pozycji embrionalnej. Jakość materiałów znacznie gorsza - zabrakło słynnej
            jakości postrzeganej wypracowanej w francuskich instytutach. Materiały gorzej
            spasowane (wręcz odchodzące obudowy słupkow środkowych), twarde nie miłe w
            dotyku. Silniki 1,4 1,6 jeszcze bardziej wyżyłowane dla lepszych osiągów - a te
            same silniki co dotychczas - tak więc takie samo duddnienie jak w
            dotychczasowych po odpuszczeniu pedału gazu. Może trochę lepiej wytłumione
            wnętrze. Jako posiadacz tej klasy niższej corolli 2001/2004 - widze tylko o
            klase wyższe zabiegi marketingowe. NIE WARTA JEST nowa corolla forsy o ponad 10
            lub 15 tysiaków większej niż dałem za moją, bo jest jakościowo niżej od tej
            dotychczasowej.
            Honda sedan natomiast za głośna. Jest to zarzut bo dotyczy przeciez sedana -
            czyli lumuzyny - a nie samochodu sportowego czy hatcha. Jest jednak lepsza pod
            wieloma względmai od new corolla - nawet z automatem ma lepsze osiągi HI!
            PZDR od właściciela old corolli o klasę wyższej od new corolli.
        • dave0 Re: No to mam dylemat 15.02.07, 20:53
          Honda civic powiadasz?
          Przedwczoraj ogladana przeze mnie i kumpla (salonu nie podam) Civic 5d 1.4L
          (bez Vtec`a):
          ogólne wrazenie- daj co najlepsze tam gdzie widać a zaoszczędzimy tam gdzie
          mniej widać
          Przyjrzyjcie sie:
          uszczelkom w tylnich drzwiach- co najmniej nieeleganckie
          rekulacja fotela wzdłóżna- łapiesz za zimny metal i do tego przeszkadza
          wypukłość na podłodze
          mały zakres regulacji oparcia fotela kierowcy
          mocowanie przednich pasów bezpieczeństwa- dziwny mechanizm przy śrubie
          spróbuj zamknąc tylnia klape bez dotykania lakieru ciągnąć za przeznaczony do
          tego uchwyt- Mission Imposible
          wygoda przedniego podłokietnika- jest po prostu za nisko, a do tego moze chwiać
          sie na boki, rowniez tylni
          ręczny :)- dziwnie sie zaciąga i opuszcza
          dziwne wyczucie na parkingu- maska jest tej samej długosci co przestrzeń miedzy
          szybą a kierownica
          cała kabina jest przesunieta w tył
          Cały samochód ma ostre klinowate linie (zaleta mały Cx) niestety daje sie to
          czuć z tyłu. Nie dość ze odwracajac głowe o 90 stopni od kierunku jazdy w linii
          prostej nie zobaczymy szyby to jeszcze dzieli nas od słupka mała odległosć,
          skutek zmiejszenia szerokosci auta ku górze. Ogólnie moze to doprowadzic do
          małego uczucia klaustrofobii.
          Kieszenie w przednich fotelach tylko w fotelu pasazera
          Połamana-dwuczęściowa- tylnia szyba
          Lusterka wsteczne wielkie jak łopaty

O zaletach wiele wiecej sie pisze wiec ja napisałem o wadach :) (tylko
          postojowych)
          Wrazenia z jazdy mozna przeczytać wyzej :)
          • hubert_28 Re: No to mam dylemat 16.02.07, 16:09
            > Przyjrzyjcie sie:
            > uszczelkom w tylnich drzwiach- co najmniej nieeleganckie
            > rekulacja fotela wzdłóżna- łapiesz za zimny metal i do tego przeszkadza
            > wypukłość na podłodze
            > mały zakres regulacji oparcia fotela kierowcy
            > mocowanie przednich pasów bezpieczeństwa- dziwny mechanizm przy śrubie

> Kieszenie w przednich fotelach tylko w fotelu pasazera
            > Połamana-dwuczęściowa- tylnia szyba
            > Lusterka wsteczne wielkie jak łopaty

Zawsze przypuszałem, ze obcy sa wsród nas, ale nie przypuszczałem, ze będą
            pisać na forum auto moto
          • ibieria20 Re: No to mam dylemat 16.02.07, 16:13
            Ciekawa acz przydługa prowokacja. Dość zabawne.
          • al9 dave - przegiąłeś 16.02.07, 16:48
            masz racje tylko jesli chodzi o tylna klapę. Tylna szyba dzielona na pół jest
            ok i nie potrzebuje wycieraczki. Fotel reguluje sie wystarczająco dobrze,
            podobnie jak pasy.. Kabina z tyłu? Dziwne, myślałem ze jest przesunieta do
            przodu - stąd krótka maska..
            Widocznosc po krótkim przyzwyczajeniu ok, lusterka są super. Brak kieszeni na
            fotelu kierowcy (z tyłu na plecach) jakos mi nie przeszkadza...
            O uszczelkach nie pisze bo nawet nie wiem jak wyglądają...
            Zarzuty rzeczywiscie bardzo powazne.
            Czemu nie piszesz nic o esp, poduszkach, 6 biegowej skrzyni czy 140 konnym
            świetnym silniku? Prawdziwej przyjemnosci z jazdy i niewielkim spalaniu?
            dave! dawno sie tak nie usmialem
            al
            • dave0 Re: dave - przegiąłeś 16.02.07, 22:51
              >Fotel reguluje sie wystarczająco dobrze, podobnie jak pasy..
              O regulacji pasów nie wspominałem- tylko o ich mocowaniu
              Nie siedziałes chyba nigdy w rajdówce gdzie jestes przyzwyczajony do tego ze
              miedzy udami a klatka to czasami mniej niz 90 stopni

>Tylna szyba dzielona na pół jest ok i nie potrzebuje wycieraczki
              o wycieraczce nie wspomniałem tylko o tym ze utrudnia spoglądanie w lusterko
              wsteczne :)

>Kabina z tyłu? Dziwne, myślałem ze jest przesunieta do przodu - stąd krótka
              maska..
              Dziwna logika. A gdzie upchnąłbys silnik mądralo?

>Brak kieszeni na fotelu kierowcy
              szczegół ale nie lubie asymetrycznosci

> O uszczelkach nie pisze bo nawet nie wiem jak wyglądają...
              A to szkoda ze w ogole nie obejrzales dokładnie tego auta- ile czasu mu
              poświeciłes?

> Czemu nie piszesz nic o esp, poduszkach, 6 biegowej skrzyni czy 140 konnym
              > świetnym silniku? Prawdziwej przyjemnosci z jazdy i niewielkim spalaniu?
              ponieważ podkreśliłem na koncu ze są to wrazenia z "postoju"
              moze lektura troche długa ale najwazniejsze jest ostatnie słowo
              Wcale nie mam zamiaru podważac jego własnosci jezdnych a jedynie pokazać ze
              honda nie taka piekna jak ją malują

> dave! dawno sie tak nie usmialem
              i vice versa
              • al9 pozdr 17.02.07, 01:33
                w rajdówce nie siedzialem
                za dużo ich na ulicach nie widuję
                szczerze przyznaję, ze uszczelek nie oglądałem i jakoś przyglądałem się innym
                szczegółom. Mam tez za krótkie ręce - jakoś nie sięgam z tyłu za fotel..
                Podzielona szyba... Ona nie jest podzielona. To rozwiązanie jak w starej crv
                albo w mercedesie coupe. Sa DWIE szyby. czyli nie utrudnia, a UŁATWIA ogląd
                sytuacji z tyłu. Naprawdę.
                Co do kabiny z przodu a nie z tyłu - tu sie nie pogodzimy..
                EOT
                Pozdrawiam
                al
                • krakus.mp Toyotkę odpuściłem sobie.:))) 20.02.07, 17:25
                  Kupuję VW!
                  Pzdr.
                  • mechanioll Re: Toyotkę odpuściłem sobie.:))) 20.02.07, 19:44
                    dobre, dobre - teraz nastepnych 120 postów na temat ludowoza i wtedy zdecyduj
                    sie na cyfika żeby na końcu rozważyć logana i wreszcie kupić auto wymarzone -
                    fabiedę
                    • krakus.mp Re: Toyotkę odpuściłem sobie.:))) 21.02.07, 16:01
                      mechanioll napisała:

> dobre, dobre - teraz nastepnych 120 postów na temat ludowoza i wtedy zdecyduj
                      > sie na cyfika żeby na końcu rozważyć logana i wreszcie kupić auto wymarzone -
                      > fabiedę

Witam.
                      Jak mam to rozumieć? Uważasz że ściemniam? Albo,że mnie nie stać?
                      VW wcale nie brałem pod uwagę z powodu zawyżonych cen i kiepskiego wyposażenia.
                      Jednak wynegocjowałem duży rabat i dodatkowe wyposażenie.To zdecydowało o kupnie
                      "dresowozu".:))))
                      Pzdr.
                  • swoboda_t Re: Toyotkę odpuściłem sobie.:))) 20.02.07, 19:50
                    Znaczy co, będziesz miał dżete (zgrabna) czy jak??
                    • krakus.mp Re: Toyotkę odpuściłem sobie.:))) 21.02.07, 16:03
                      swoboda_t napisał:

> Znaczy co, będziesz miał dżete (zgrabna) czy jak??

Powiedzmy,że to jest Jetta.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka