Dodaj do ulubionych

KOMPUTER-UŻYWANY GDZIE KUPIĆ?....

IP: 172.30.20.* 21.11.01, 11:21
Proszę o poradę gdzie mogę kupić uzywany komputer do auta z TDI 110KM i w
jakiej cenie można nabyć ,a może Ktoś z Forumowiczów posiada na zbyciu chętnie
odkupię.
I jeszcze jedno pytanie czy istnieje mozliwość przeprogramowania komputera gdyż
prawdopodobnie coś z nim jest nie tak,( brak sterowania na turbinę) .
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: KOMPUTER-UŻYWANY GDZIE KUPIĆ?.... IP: *.telia.com 21.11.01, 11:26
      Mam jedno pytanie .Kto stwierdzil i na jakiej podstawie ze taki jest wlasnie
      blad? Byles w stacji autoryzowanej?
      Moze pozycz od kogos i przetestuj swoje auto,abys byl w 100% pewien.Pzdr.Michal
      • Gość: Michal Re: KOMPUTER-UŻYWANY GDZIE KUPIĆ?.... IP: *.telia.com 21.11.01, 11:28
        Sprawa programowania.W momencie testu jest podlaczony panel z zawartosci tej
        informacji co dotyczy tego typu silnika.Jezeli dokonuje sie kontroli to
        automatycznie wlewa sie do kompa pokladowego ten rozum co trzeba niema innej
        mozliwosci.Pzdr.Michal
        • Gość: benek Re: KOMPUTER-do Michała IP: 172.30.20.* 22.11.01, 08:35
          Witaj Michał!!!
          ...u mnie jest tak że komputer wskazuje informacje standardowe jak :
          średnie zużycie paliwa
          temperaturę oleju otoczenia
          ilość km i tym podobne informacje ale,jak twierdzą "fachowcy " oglądający i
          badający auto ,nie podaje on "impulsu" na zawór upustowy (elektryczny)który
          steruje turbiną w związku z tym turbina nie podaje odpowiedniego ciśnienia na
          tłokki i auto jest naprawde słabe,jak zwykły diesel.Jako drugą mozliwość takiej
          przyczyny podają że może jakaś wiązka elektryczna została uszkodzona?.Sam nie
          wiem co z tym zrobić i co o tym sądzić,myślałem że turbina jest uszkodzona bo
          kiedy robiłem diagnostykę silnika w jednym z ASO to wyszło że turbina wytwarza
          za niskie ciśnienie,ale znowu po "spięciu" na krótko przez "fachowców" auto
          odzyskało moc co osąd o uszkodzonej turbinie jakby obala.Wiem że jest to
          działanie na krótką metę,konsultując się z innym ASO ,konsultując się z innym
          ASO powiedziano mi że mogą sprawdzić całą instalację elektryczną wraz ze
          schematem dla tego modelu w celu znalezienia przyczyny takiego stanu ale auto
          musi zostać u nich 2 dni a kosz to coś około 650 zł.Poradź Michał co o tym
          sądzisz i czy można w tej sytuacji sądzić że komputer jest uszkodzony
          nie "podając"sterowania?.Nie jestem w sprawach mechanicznych znawcą także za
          ewentualne potknięcia bije się w pierś,....ale co z tego...:(((
          • Gość: Rycho Re: Do Benka IP: 10.128.128.* 22.11.01, 08:54
            Benek,jest taka firma w okolicach Warszawy(Piaseczno,firma Grabowski),która
            może ci sprawdzić poprawność działania wszelkiej elektroniki w
            samochodzie.Sprawdż,może Ci pomogą.Telefon znajdziesz w książce telefonicznej
            regionu warszawskiego.
            • Gość: benek Re: Do Benka IP: 172.30.20.* 22.11.01, 09:01
              Dzieki Rycho ...szkoda że jestem z Wrocławia ale sprawdzę na razie telefoniczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka