Dodaj do ulubionych

Czy 'renomowane' stacje paliwowe...

IP: 212.160.114.* 22.04.03, 11:02
...to pewnosc ze paliwo bedzie dobrej jakosci?

Chodzi mi o te najwieksze, nowoczesne takich firm jak Orlen, Plock, BP,
Neste....

Czy tam tez mozna spotkac 'uszlachetnione' paliwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Orlen złodzieje!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 22.04.03, 11:29
      Różnie to bywa z tymi stacjami jest za to jedna reguła!!!!
      Orlen to złodzieje i oszuści. Nie dość, że drogo to w paliwie woda,
      rozpuszczalniki, farby i wszystko czym tylko da się "uszlachetnić" paliwo.

Nie chcesz mieć kłopotów z samochodem i świadomości, że Twoje pieniądze idą na
      pensje dla przydupasów z grona kolesiów ustawionych na ciepłych posadkach przez
      partyjnych wujków omijaj Orlen szerokim łukiem!!!!!!!!

Co do sprawdzonych stacji to polecam Neste A 24 i Jet.

Pozdrawiam,
      Adam
      • Gość: robert adam ty juz chyba straciłeś reszte włosów przez IP: *.acn.pl 22.04.03, 11:31
        ten biedny Orlen.
        Biadolisz jak matka Córusia na wszystkich facetów.
        • Gość: Adam Do Roberta IP: *.acn.waw.pl 22.04.03, 11:45
          Gość portalu: robert napisał(a):

> ten biedny Orlen.
          > Biadolisz jak matka Córusia na wszystkich facetów.

Cóż przysługa za przysługę po prostu pozostał mi spory uraz. Zdaję sobie
          sprawę, że utrata jednego klienta to dla nich nic, ale mnie wybitnie to
          poprawia samopoczucie dlatego do końca życia nie pozostanę im dłużny.

Pozdrawiam,
          • Gość: gosia Re: Do Roberta IP: 194.9.223.* 22.04.03, 16:52
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> Cóż przysługa za przysługę po prostu pozostał mi spory uraz. Zdaję sobie
            > sprawę, że utrata jednego klienta to dla nich nic, ale mnie wybitnie to
            > poprawia samopoczucie dlatego do końca życia nie pozostanę im dłużny.
            Nie jeden ale wiecej. Po tym jak zatankowalam nieswiadomie na stacji na
            Srebrnej w Wawie i moje auto zdechlo po przejechaniu 2km omijam ich szerokim
            lukiem. I wiem, ze to byla wina paliwa, sprawdzilismy syf na filtrach.

Gosia.

• Gość: zxy Re: Czy 'renomowane' stacje paliwowe... IP: *.crowley.pl 22.04.03, 11:33
      Ujme to tak. Renomowane stacje paliwowe sa tak samo uczciwe jak autoryzowane
      serwisy samochodowe.
      Pozdr...
      • Gość: bazel Re: Czy 'renomowane' stacje paliwowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 13:39
        a sprzedawane w nich paliwo i tak pochodzi z Płocka,
        Gdańska czy innej polskiej rafinerii więc jeden ch.
        • Gość: Tomek Re: Czy 'renomowane' stacje paliwowe... IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 22.04.03, 18:29
          Czyli wg ciebie na wszystkich stacjach paliwo jest takie samo? Podobnie
          utopijne wizje byly w socjalizmie. Niestety, Polak potrafi,a na stacjach Orlenu
          pracuja ludzie, ktorzy maja 10,20 lat praktyki w oszukiwaniu na paliwach. I nic
          nie pomoze,ze obecnie jest pod szyldem "Orlen", jesli paliwo po wlaniu do
          zbiornikow stacji jest "uszlachetniane" i pozniej wlewa sie do zbiornika w
          samochodzie koktajl np. z bejca...
          Tankuje na Statoil, nigdy nie zatkal mi sie filtr paliwa, oprocz tego gaz tez
          na Statoil-u, za pol roku zero osadu na filtrze. Na stacjach gazu "KrakGaz" po
          takim przebiegu filtr calkowocie zatkany-pol szklanki bialego proszku
          • Gość: bazel Re: Czy 'renomowane' stacje paliwowe... IP: *.acn.waw.pl 22.04.03, 20:13
            Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Czyli wg ciebie na wszystkich stacjach paliwo jest
            takie samo? Podobnie
            > utopijne wizje byly w socjalizmie. Niestety, Polak
            potrafi,a na stacjach Orlenu
            >
            > pracuja ludzie, ktorzy maja 10,20 lat praktyki w
            oszukiwaniu na paliwach. I nic
            >
            > nie pomoze,ze obecnie jest pod szyldem "Orlen", jesli
            paliwo po wlaniu do
            > zbiornikow stacji jest "uszlachetniane" i pozniej wlewa
            sie do zbiornika w
            > samochodzie koktajl np. z bejca...

ja nie twierdze ze jest swietnie i system ochrony jest
            szczelny. oczywiscie że moze sie zdażyć sytuacja
            kombinowania z paliwem, pewnie częsciej załoga stacji nie
            musi juz tego robic bo paliwo przyjezdza z "manufaktury
            na uboczu".
            Wiekszym problemem (moim zdaniem oczywiscie) moze być
            dbałośc o urządzenia znajdujace sie na stacji - róznego
            rodzaju osadniki i filtry, czyszczenie i dezynfekowanie
            zbiorników z osadów, wody i bakteri które sie tam
            rozwijają. A w tym wypadku, przynajmniej na papierze,
            sieci stacji benzynowych bedą utrzymywały podobny
            standard. pisząc "a sprzedawane w nich paliwo i tak
            pochodzi z Płocka, Gdańska czy innej polskiej rafinerii
            więc jeden ch." miałem na mysli to że rafinerie te
            stosują taką polityke cenowa że zawsze będzie taniej
            kupic u nich niz
            sprowadzac paliwo z rafinerii Shella, Statoilu i innych
            producentow. W związku z tym:

> Tankuje na Statoil, nigdy nie zatkal mi sie filtr
            >paliwa,

tankujesz paliwo z Płocka

>oprocz tego gaz tez
            > na Statoil-u, za pol roku zero osadu na filtrze. Na
            stacjach gazu "KrakGaz" po
            > takim przebiegu filtr calkowocie zatkany-pol szklanki
            bialego proszku

Tu już kolega koloryzuje, cały pojemnik filtru zająłby
            może owe pół szklanki a znajdujacy sie na filtrze osad
            miałby kolor czarny a nie biały:)

Do tego dodajmy nasze subiektywne odczucie że na paliwie
            z ... samochód chodzi lepiej niz na tym pochodzacym z ....
            Tez mam instalacje gazowa i mi się akurat wydaje ze na
            gazie ze Statoilu samochód chodzi gorzej i wiecej pali
            niz na tym pochodzacym z małej stacyjki która mijam
            codziennie w drodze do i z pracy
            pozdrawiam
        • Gość: verte Re: Czy 'renomowane' stacje paliwowe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.03, 19:19
          Gość portalu: bazel napisał(a):

> a sprzedawane w nich paliwo i tak pochodzi z Płocka,
          > Gdańska czy innej polskiej rafinerii więc jeden ch.

A po drodze wpada do kilku uczciwych lokalnych baz paliwowych,hurtowni skąd
          rozwożą je uczciwi kierowcy Tirów do uczciwych ajentów stacji.
    • Gość: karol Czyli dowiedzialem sie nic IP: 212.160.114.* 22.04.03, 20:35
      Jedak kierujac sie zdrowym rozsadkiem nie sadze by stacje zaleznie od nazwy
      mialy zupelnie inne paliwo. I tak pewnie w wiekszosci pochodzi ono od dwoch
      producentow.
      Moje pytanie jednak tyczylo sie tego czy obsluga stacji jest rzetelna czy
      raczej nie (czy 'dolewa').
      Ponownie uzywajac zdrowego rozsadku nie nalezloby zbytnio ufac malym stacjom
      paliw w 'pipidowkach' bo niby dlaczego teraz pod szyldem Orlen czy Plock maja
      byc uczciwi skoro cale zycie 'kombinowali'?
      Nie sadze by robily to naprawde duze stacje w duzych miastach bo byloby to dla
      nich zbyt duze ryzyko...
      Czekam wiec na wypowiedzi tych ktorzy maja bardziej podparte faktami opinie (a
      nie ze 'mi samochod stanal' - takie wypowiedzi 'kupy sie nie trzymaja')...

Pozdrawiam
      • js72 Re: Czyli dowiedzialem sie nic 23.04.03, 13:26
        Ja przez długi okres czasu tankowałem na BP. Po zatankowaniu Pb98 miałem
        wątpliwości co do jakości paliwa. Samochód się zachowywał jakby miał Pb95.
        Pojechałem na osiedlową stację sprzedającą paliwo z Orlenu. Samochód przestał
        być mułowaty, odzyskał przyspieszenie. Przez pewien czas tankowałem za 20-30 zł
        Dziś zatankowałem tam do pełna po 3,34 zł za litr Pb 95.
        Mam kumpla na stacji Orlenu. Teraz się nie robi przekrętów na paliwie przez
        dolewanie różnych dziwnych rzeczy. Kiedyś niektórzy kierowcy tirów brali lewe
        faktury za paliwo. Paliwo zostawało na stacji a firma zwracała kierowcy
        pieniądze za lipne tankowanie. Wszystko mają skomputeryzowane, połączone z
        centralą. Wiedzą ile stacja dostała paliwa i ile sprzedała. Nie można więc na
        stacji dolewać do paliwa np wody bo nie jest to w interesie stacji. Orlen w
        Szczecinie posiada własne labolatorium do badania jakości paliwa. Przekręty
        robi się na punktach za tankowanie paliwa. Teraz jest znacznie trudniej bo
        wielu klientów posiada karty. Po za tym Orlen ma jakby własną policję zajmująca
        się przekrętami wśród personelu. Ostatnio za lewe karty poleciała załoga Orlenu
        w Świecku.
        Przejechałem się natomiast na paliwie Płocka kupione w dwóch różnych miejscach.
        • Gość: Adam Powtarzam Orlen to złodzieje!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 23.04.03, 23:44
          js72 napisał:

> Mam kumpla na stacji Orlenu. Teraz się nie robi przekrętów na paliwie przez
          > dolewanie różnych dziwnych rzeczy.

ha ha nagle pod skrzydłami prezesa Wróbla banda złodzieji sporządniała i
          zgodnym chórem skanduje "już nie kradniemy" ha ha ha!!!!!

Przekręty
          > robi się na punktach za tankowanie paliwa. Teraz jest znacznie trudniej bo
          > wielu klientów posiada karty. Po za tym Orlen ma jakby własną policję
          zajmująca
          >
          > się przekrętami wśród personelu. Ostatnio za lewe karty poleciała załoga
          Orlenu
          >
          > w Świecku.

Kradną w Orlenie od Zakopanego po Gdańsk!!!! i tego nikt nie zmieni, ale zawsze
          można tankować na innych stacjach do czego gorąco namawiam.
          Omijając złodzieji z pod znaku czerwonego sępa mam bardzo dobre samopoczucie:)
          • js72 też nie lubię Orlenu 24.04.03, 08:01
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> ha ha nagle pod skrzydłami prezesa Wróbla banda złodzieji sporządniała i
            > zgodnym chórem skanduje "już nie kradniemy" ha ha ha!!!!!

Nie wiem co ludzie od Wróbla robią. Twój post lekko trąci populizmem. Dzięki
            mojemu koledze mogłem poznać część przekrętów. Jeśli chodzi o karty to
            przekręty nie uderzają w klientów ale w firmę. Jeżeli dochodzi do przekretów na
            paliwie to może się to jedynie dziać albo w rafinerii albo w drodze między
            rafinerią a stacją.
            Orlen nie ma dobrej marki. Mimo zmiany wizerunku firmy, nie mogę się przekonac
            do tej firmy. Chyba pozostały w pamięci obrazki CPN-ów z okresu komuny.
            W moim mieście Orlen ma najwyższe oprócz Shell-a ceny. Wiesz jak wygląda
            ustalanie cen na innych stacjach na dany dzień? Pracownicy z innych stacji
            dzwonią na stację Orlenu, pytają się o ceny paliw. Później ustalają ceny o parę
            groszy niżej. I to jest konkurencja?
            Z tego co wyczytałem w prasie, dowidziałem się że Orlen sprowadza paliwo od
            ruskich. Ruscy nie są w organizacji producentów paliw OPEC. Orlen ustalał ceny
            paliw w oparciu o notowania giełdowe ropy. U ruskich paliwa też drożały ale
            znacznie wolniej niż na giełdach. Chodzi mi o okres wojny z Irakiem. Jeśli było
            inaczej proszę o sprostowanie. Zawsze jest tak samo: ropa na giełdzie w górę,
            na stacji Orlenu też, ropa na giełdzie w dół i co się dzieje na stacjach Orlenu?
          • Gość: Henry Jednego Diabla warci . IP: *.telia.com 24.04.03, 08:33
            Od ponad 20-u lat conajmniej raz w roku jade do Polski,w kraju osiedlenia
            tankuje 95 Okt.,w Polsce zawsze SUPER ,-mimo tej niby lepszej benzyny silnik
            idzie nie rowno/wydaje nie znane mi odglosy,samochod jest mulowaty,zuzycie
            paliwa ok 40% wieksze.Zdecydowalem; do Polski wylacznie autobusem (jest
            bezposredni),a po Polsce taxowkami-taniej niz wlasnym autem i wygodniej .
            Tyle o mnie,ja mam wybor ,szkoda mi jednak Was kochani Rodacy,-ze sie nie
            buntujecie ,a moze by podpalac stacje z "uszlachetnianym paliwem" ??
            Pzdr. HH
            ________________________________________________________________________________
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka