Gość: coach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.03, 12:15 tak myslałem, ten samochód jest najlepszy........ Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: WRC Re: Toyota Avensis II IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 10:37 Nareszcie mamy samochód wart w 100% tych p ieniędzy: bardzo bezpieczny,niezawodny i świetnie wyposażony. Szkoda tylko ,że trzeba czekać 4 miesiace na jego odbiór no i ,że nie ma żadnych upustów i promocji na ten model. No cóż to co dobre nie wymaga upustów cenowych i promocji.I jeszcze jedno PODUSZKI I CAŁA ELEKTRONIKA NIE OCHRONIĄ NAS JESLI BĘDZIEMY JEZDZIĆ "BEZ GŁOWY" I NIEPRZEPISOWO ,A CZĘSTO TAK JEZDZIMY. Auto jest super. pozdrawiam wszystkich myślących i nieagresywnych za kierownicą WRC Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Toyota Avensis II IP: *.adsl.proxad.net 18.05.03, 13:04 A co z wersja verso (ta podobna do Picnic), czy jest ona tak samo bezpieczna? Link Zgłoś
Gość: Rav Toyota Avensis II- tylko ten wygląd... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.05.03, 13:22 Plotkarsko, wiem, ale przyznam, że to autko rozczarowało mnie swoim wyglądem zewnętznym. Przypomina mi obecnego Passata, tylko, że jakby skopiowanego przez koreańczyków. Dla wielbicieli marki to pewnie i tak żaden problem, pozdrawiam PS.Gdyby wyprowadzili projekt z modelu poprzedniego, mogłoby być bardzo ciekawie, a tak...lekkość zupełnie zagubiona:( Za to może stawać do pojedynku z równie pancer-lookin' Vectrą. Obłości wskazują na znajomość miękkich stylów kung-fu:) Link Zgłoś
Gość: mgr. Re: Toyota Avensis II- tylko ten wygląd... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 20:16 Gość portalu: Rav napisał(a): > Plotkarsko, wiem, ale przyznam, że to autko rozczarowało mnie swoim wyglądem > zewnętznym. Przypomina mi obecnego Passata, tylko, że jakby skopiowanego przez > koreańczyków. Dla wielbicieli marki to pewnie i tak żaden problem, > pozdrawiam > PS.Gdyby wyprowadzili projekt z modelu poprzedniego, mogłoby być bardzo > ciekawie, a tak...lekkość zupełnie zagubiona:( Za to może stawać do pojedynku z > > równie pancer-lookin' Vectrą. Obłości wskazują na znajomość miękkich stylów > kung-fu:) Jak chcesz śliczne auto to wybierz alfę i bujaj sie tym złomem Nie wszystko złoto co się świeci. Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Toyota Avensis II- tylko ten wygląd... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.05.03, 00:27 Też tak sądzę (o tym złocie), choć alfa podoba mi się wyłącznie od strony modeli z rodziny "spider" (najchętniej te starsze, z okrągłymi lampami w wyprofilowanych pod nie nadkolach). Za to Camry Coupe!to jest piękny wóz, smukły, szykowny:) pozdawiam Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Toyota Avensis II IP: 212.160.128.* 19.05.03, 07:27 Mnie się Avensis II podoba.Tylko jak na auto klasy średniej pretendujące do roli lidera segmentu jeden średni diesel 116 KM/o zupełnie przeciętnych osiągach/ i średniej mocy 2.0 litrówka/jako najmocniejsza wersja silnikowa-147 KM/to z pewnością dla wielu b.wymagających za mało.Silnik 1.6 to już z pewnością dla zupełnych minimalistów. Podstawowy dla tego auta jest silnik 1.8,ekonomiczny,cichy i dający osiągi zadowalające jak na jego gabaryty.Jednakże wysoko położony 170 Nm max.moment nie uczyni cudów. Wersja z motorem 2.0 jest ofreowana i to moim zdaniem błąd w wysokim poziomie wyposażenia SOL co dla przeciętnego użytkownika znacznie podraża cenę. Wielu klientów zrezygnuje z kilku bajerów na korzyść mocniejszego silnika. Pozdr Link Zgłoś
Gość: OrL Re: Toyota Avensis II IP: 62.29.137.* 19.05.03, 10:41 CO do dizelka, to moza zakupic wersje zachipowana, cos kolo 140KM. Ale to fakty, mogli by dorzucic do niego rowniez jakies V6. Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Toyota Avensis II IP: 212.160.128.* 19.05.03, 10:50 Gość portalu: OrL napisał(a): > CO do dizelka, to moza zakupic wersje zachipowana, cos kolo 140KM. Ale to > fakty, mogli by dorzucic do niego rowniez jakies V6. Tylko po co chipować.Z 2-litrowego diesla można znacznie więcej wyciągnąć już w konstrukcji oryginalnej,z odpowiednią jakością i gwarancją.O tuningu krążą różne opinie.V 6 nie dadzą prawdopodobnie z powodu konkurencji z Camry. Przydałby się jakiś 2.4 litrowy silnik o mocy 160-170 KM. Mitsubishi potrafi .W Outlenderze/co prwada inny typ auta/zaoferują 2.4 l 160 KM.Śmiesznie ponadto brzmi wersja wyposażenia HIGH ze średnim dieslem i do tego ta cena. Pozdr Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Toyota Avensis II IP: *.pcz.czest.pl / 10.3.16.* 05.06.03, 19:32 No Avensis II to jak narazie najbezpieczniejsze autko na swiecie!! A to juz COS!! Wyglad zewnatrzny jak sie oglada ten samochod na zdjeciach czy to w sieci czy w gazecie jest taki soboe. Ale jak sie zobaczy na zywo to poprostu bajer!! Passat??? EE TAM!! Najladniejze auta w tej klasie to moim zdaniem Avensis II i nowa VECTRA! Pozdrawiam Karol www.toyota-pl.net Link Zgłoś
greenblack Tylko w swojej klasie 06.06.03, 11:51 Gość portalu: Karol napisał(a): > No Avensis II to jak narazie najbezpieczniejsze autko na > swiecie!! Dodajmy tylko w swojej klasie wagowej. Reklama dźwignią handlu... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: toyoto-sceptyk Re: Toyota Avensis II IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 21:27 Ktoś kto podpisuje sie swym adresem"toyoty" jest niezwykle bezczelny! Konkurencja z ...... powinna zupełnie słusznie obsmarować nową Toyote. Swoja drogą kręcenie fimów na wszystkich możliwych targach motoryzacyjnech do czegoś się przydało. Na samochód wystarczy spojrzeć wycinkowo, a znajdziemy w nim wszystkich europejskich leaderów. Jakość oczywiście dorówna poziomowi europejskiemu. A szkoda. Z dwojga złego wolę byle jaką karoserię Toyty , niż piękną Alfę. Link Zgłoś
Gość: radek Re: Toyota Avensis II IP: *.crowley.pl 06.06.03, 11:45 Pod koniec roku ma być wersja z silnikiem 2.4l Link Zgłoś
Gość: tug Re: Toyota Avensis II IP: *.chello.pl 09.06.03, 20:36 Można chipować silnik w serwisie Toyoty bez utraty gwarancji,dowiadywałem się i to jest fakt.Silnik 2 litrowy diesel z chipem ma ok. 140 koni,a 2 litrowy benzynowy ok.180 koszuje to niecałe 6000 złotych (bez utraty gwarancji) Link Zgłoś
Gość: Seul Re: Toyota Avensis II IP: 195.94.206.* 06.06.03, 13:30 szkoda tylko że każdy następny model toyoty (obojętnie czy corrola, czy carina/avensis, czy camry) jest brzydszy od poprzedniego Link Zgłoś
Gość: Sebulba Re: Toyota Avensis II IP: *.katowice.agora.pl / 172.20.6.* 06.06.03, 13:56 Dla mnie nowa Avensis jest okropnie brzydka. Światał i te przetłoczenia jak w jakimś traktorze. Co do pieciu gwiazdek. Jak dobrze pamietam dodatkowe punkty przyznanoi za brzęczek czy cóź takiego. Bez tego mogłoby się okazać, że 5 gwiazdek nie byłoby. Zachwycający się obecnie nimi pewnie niedawno psioczyli jak za identyczne rozwiązanie na 5 gwiazdek załapał się MB. Silnik diesla faktycznie cienki. I proszę nie mówić mi, że bedzie trwały. Mógłby taki być i miec 130 kM, czyli tyle co Mondeo TDCi lub VW TDI Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Toyota Avensis II IP: *.aon.local / 10.1.1.* 07.06.03, 19:51 Z Toyotą Avensis II jest chyba trochę zamieszania. Ponoć dostała najwięcej punktów i pięc gwiazdek. Ponoć te gwiazdki i punkty wymagają przypadkowego zakupu przez pracowników EURO-C samochodu w najgorszej wersji. Ta wersja była kupiona w GB i zbadana na kontynencie. I miano zaszczytne otrzymala za 9-cio (słownie -dziewięcio) poduszkową wersję. Tak więc reklamy polskie kłamią - gdyż dotyczy to tylko 5 procesnt tego modelu kupowanego (zamawianego) w Polsce. Najczęsciej kupowane są wersje 5 poduszkowe, które można chyba wycenić na zwykłe cztery gwiazdki. Poza tym w Polsce wersja kombii zprzedawana jest z 2 (brak poduszki na kolana) i 3 poduszkami! I znów mamay dwie Europy! zachodnią- pięciogwiazdkową i naszą Europę - od 3 do 4 naszych gwiazdek. Konkluzja - reklamam dźwignią handlu! Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Toyota Avensis II IP: *.fastres.net 07.06.03, 21:39 Jestem ciekawy dlaczego obywatele Ue nie kupuja Toyoty(cena 24 tys.€ jest swietna).Moze nie lubia podrobek? Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Toyota Avensis II IP: *.telia.com 07.06.03, 21:45 Kuzynie! Nie zgodze sie zToba,wiesz tutaj na polnocy Avensis ma jedne z najlepszych sprzedaznych cyfr.Naprawde <Ci co niechca blyszczec i lsnic i szpanowac to wlasnie wybieraja kochanego poslusznehgo osla do transportu,niezawodney zawsze starujacy,nigdy nie uswiadczysz tego auta na platformie acistance.Zawsze Ciebie dowiezie od punktu a do punkt b i oto idzie.Czasy sie skonczyly ,kedy to pieniadze nie odgrywaky roli i auta sie zmienialo jak rekawiczki,lub reperowalo.Ten wygrywa ,ktory jezdzi.Pzdr.<Michal Link Zgłoś
greenblack Re: Toyota Avensis II 07.06.03, 21:50 Gość portalu: piotr napisał(a): > Z Toyotą Avensis II jest chyba trochę zamieszania. Ponoć dostała najwięcej > punktów i pięc gwiazdek. Ponoć te gwiazdki i punkty wymagają przypadkowego > zakupu przez pracowników EURO-C samochodu w najgorszej wersji. Ta wersja była > kupiona w GB i zbadana na kontynencie. I miano zaszczytne otrzymala za 9-cio > (słownie -dziewięcio) poduszkową wersję. Tak więc reklamy polskie kłamią - gdyż > > dotyczy to tylko 5 procesnt tego modelu kupowanego (zamawianego) w Polsce. > Najczęsciej kupowane są wersje 5 poduszkowe, które można chyba wycenić na > zwykłe cztery gwiazdki. Poza tym w Polsce wersja kombii zprzedawana jest z 2 > (brak poduszki na kolana) i 3 poduszkami! I znów mamay dwie Europy! zachodnią- > > pięciogwiazdkową i naszą Europę - od 3 do 4 naszych gwiazdek. Konkluzja - > reklamam dźwignią handlu! I ten Pan ma rację. To samo ze Skodą Superb. Dostała 4* tylko dlatego, że firma zobowiązała się do seryjnego montowania kurtyn. Bez tego byłyby 3*. I dlatego choćby z tego powodu warto zagłosować wiadomo gdzie, wiadomo jak;) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: tyl Re: Toyota Avensis II IP: *.chello.pl 09.06.03, 20:41 Tylko model najtańszy Terra ma 5 poduszek,pozostałe (Sol i High) mają po 9 w standardzie.A w Angil nie ma w ofercie modelu Terra Link Zgłoś
Gość: elii Re: Toyota Avensis II IP: *.opole.dialup.inetia.pl 09.06.03, 21:44 A Ja od strony praktycznej. Przymierzam się do tego modelu ale ciężko .... Jeżdżę 5 letnią corollą i wiem jak przydatne są czarne (nielakierowane) "odbijaki" na zderzakach i drzwiach. Któż nigdy nie parkował "na dotyk" ? A z tą Avensis to do lakiernika co roku. No i ten niski zwis z przodu - zalicza każdy krawęznik. Po drugie - jak na tę wysokość - kombi ok. 1520 - mógłby fotel być nieco wyżej, jak np w Vectrze czy Lagunie - ułatwiłoby to wsiadanie. A dieslu szkoda gadać... słaby, głośny i paaali.... Może ten nowy minivan focusa ? Link Zgłoś