Dodaj do ulubionych

Toyota Avensis II

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.03, 12:15
tak myslałem, ten samochód jest najlepszy........
Obserwuj wątek
    • Gość: WRC Re: Toyota Avensis II IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 10:37
      Nareszcie mamy samochód wart w 100% tych p ieniędzy: bardzo
      bezpieczny,niezawodny i świetnie wyposażony. Szkoda tylko ,że
      trzeba czekać 4 miesiace na jego odbiór no i ,że nie ma żadnych
      upustów i promocji na ten model. No cóż to co dobre nie wymaga
      upustów cenowych i promocji.I jeszcze jedno PODUSZKI I CAŁA
      ELEKTRONIKA NIE OCHRONIĄ NAS JESLI BĘDZIEMY JEZDZIĆ "BEZ GŁOWY"
      I NIEPRZEPISOWO ,A CZĘSTO TAK JEZDZIMY. Auto jest super.
      pozdrawiam wszystkich myślących i nieagresywnych za kierownicą
      WRC
      • Gość: jarek Re: Toyota Avensis II IP: *.adsl.proxad.net 18.05.03, 13:04
        A co z wersja verso (ta podobna do Picnic), czy jest ona tak samo bezpieczna?
    • Gość: Rav Toyota Avensis II- tylko ten wygląd... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.05.03, 13:22
      Plotkarsko, wiem, ale przyznam, że to autko rozczarowało mnie swoim wyglądem
      zewnętznym. Przypomina mi obecnego Passata, tylko, że jakby skopiowanego przez
      koreańczyków. Dla wielbicieli marki to pewnie i tak żaden problem,
      pozdrawiam
      PS.Gdyby wyprowadzili projekt z modelu poprzedniego, mogłoby być bardzo
      ciekawie, a tak...lekkość zupełnie zagubiona:( Za to może stawać do pojedynku z
      równie pancer-lookin' Vectrą. Obłości wskazują na znajomość miękkich stylów
      kung-fu:)
      • Gość: mgr. Re: Toyota Avensis II- tylko ten wygląd... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 20:16
        Gość portalu: Rav napisał(a):

> Plotkarsko, wiem, ale przyznam, że to autko rozczarowało mnie swoim wyglądem
        > zewnętznym. Przypomina mi obecnego Passata, tylko, że jakby skopiowanego
        przez
        > koreańczyków. Dla wielbicieli marki to pewnie i tak żaden problem,
        > pozdrawiam
        > PS.Gdyby wyprowadzili projekt z modelu poprzedniego, mogłoby być bardzo
        > ciekawie, a tak...lekkość zupełnie zagubiona:( Za to może stawać do pojedynku
        z
        >
        > równie pancer-lookin' Vectrą. Obłości wskazują na znajomość miękkich stylów
        > kung-fu:)
        Jak chcesz śliczne auto to wybierz alfę i bujaj sie tym złomem
        Nie wszystko złoto co się świeci.
        • Gość: Rav Re: Toyota Avensis II- tylko ten wygląd... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.05.03, 00:27
          Też tak sądzę (o tym złocie), choć alfa podoba mi się wyłącznie od strony
          modeli z rodziny "spider" (najchętniej te starsze, z okrągłymi lampami w
          wyprofilowanych pod nie nadkolach).
          Za to Camry Coupe!to jest piękny wóz, smukły, szykowny:)
          pozdawiam
    • Gość: zbig Re: Toyota Avensis II IP: 212.160.128.* 19.05.03, 07:27
      Mnie się Avensis II podoba.Tylko jak na auto klasy średniej pretendujące do
      roli lidera segmentu jeden średni diesel 116 KM/o zupełnie przeciętnych
      osiągach/ i średniej mocy 2.0 litrówka/jako najmocniejsza wersja silnikowa-147
      KM/to z pewnością dla wielu b.wymagających za mało.Silnik 1.6 to już z
      pewnością dla zupełnych minimalistów.
      Podstawowy dla tego auta jest silnik 1.8,ekonomiczny,cichy i dający osiągi
      zadowalające jak na jego gabaryty.Jednakże wysoko położony 170 Nm max.moment
      nie uczyni cudów.
      Wersja z motorem 2.0 jest ofreowana i to moim zdaniem błąd w wysokim poziomie
      wyposażenia SOL co dla przeciętnego użytkownika znacznie podraża cenę.
      Wielu klientów zrezygnuje z kilku bajerów na korzyść mocniejszego silnika.
      Pozdr
      • Gość: OrL Re: Toyota Avensis II IP: 62.29.137.* 19.05.03, 10:41
        CO do dizelka, to moza zakupic wersje zachipowana, cos kolo 140KM. Ale to
        fakty, mogli by dorzucic do niego rowniez jakies V6.
        • Gość: zbig Re: Toyota Avensis II IP: 212.160.128.* 19.05.03, 10:50
          Gość portalu: OrL napisał(a):

> CO do dizelka, to moza zakupic wersje zachipowana, cos kolo 140KM. Ale to
          > fakty, mogli by dorzucic do niego rowniez jakies V6.
          Tylko po co chipować.Z 2-litrowego diesla można znacznie więcej wyciągnąć już w
          konstrukcji oryginalnej,z odpowiednią jakością i gwarancją.O tuningu krążą
          różne opinie.V 6 nie dadzą prawdopodobnie z powodu konkurencji z Camry.
          Przydałby się jakiś 2.4 litrowy silnik o mocy 160-170 KM.
          Mitsubishi potrafi .W Outlenderze/co prwada inny typ auta/zaoferują 2.4 l 160
          KM.Śmiesznie ponadto brzmi wersja wyposażenia HIGH ze średnim dieslem i do tego
          ta cena.
          Pozdr
          • Gość: Karol Re: Toyota Avensis II IP: *.pcz.czest.pl / 10.3.16.* 05.06.03, 19:32
            No Avensis II to jak narazie najbezpieczniejsze autko na
            swiecie!! A to juz COS!! Wyglad zewnatrzny jak sie oglada ten
            samochod na zdjeciach czy to w sieci czy w gazecie jest taki
            soboe. Ale jak sie zobaczy na zywo to poprostu bajer!! Passat???
            EE TAM!! Najladniejze auta w tej klasie to moim zdaniem Avensis
            II i nowa VECTRA!
            Pozdrawiam Karol
            www.toyota-pl.net
            • greenblack Tylko w swojej klasie 06.06.03, 11:51
              Gość portalu: Karol napisał(a):

> No Avensis II to jak narazie najbezpieczniejsze autko na
              > swiecie!!

Dodajmy tylko w swojej klasie wagowej. Reklama dźwignią handlu...

Pozdrawiam
            • Gość: toyoto-sceptyk Re: Toyota Avensis II IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 21:27
              Ktoś kto podpisuje sie swym adresem"toyoty" jest niezwykle bezczelny!
              Konkurencja z ...... powinna zupełnie słusznie obsmarować nową Toyote.
              Swoja drogą kręcenie fimów na wszystkich możliwych targach motoryzacyjnech do
              czegoś się przydało. Na samochód wystarczy spojrzeć wycinkowo, a znajdziemy w
              nim wszystkich europejskich leaderów. Jakość oczywiście dorówna poziomowi
              europejskiemu. A szkoda. Z dwojga złego wolę byle jaką karoserię Toyty , niż
              piękną Alfę.
          • Gość: radek Re: Toyota Avensis II IP: *.crowley.pl 06.06.03, 11:45
            Pod koniec roku ma być wersja z silnikiem 2.4l
          • Gość: tug Re: Toyota Avensis II IP: *.chello.pl 09.06.03, 20:36
            Można chipować silnik w serwisie Toyoty bez utraty
            gwarancji,dowiadywałem się i to jest fakt.Silnik 2 litrowy
            diesel z chipem ma ok. 140 koni,a 2 litrowy benzynowy ok.180
            koszuje to niecałe 6000 złotych (bez utraty gwarancji)
    • Gość: Seul Re: Toyota Avensis II IP: 195.94.206.* 06.06.03, 13:30

szkoda tylko że każdy następny model toyoty (obojętnie czy corrola, czy
      carina/avensis, czy camry) jest brzydszy od poprzedniego
      • Gość: Sebulba Re: Toyota Avensis II IP: *.katowice.agora.pl / 172.20.6.* 06.06.03, 13:56
        Dla mnie nowa Avensis jest okropnie brzydka.
        Światał i te przetłoczenia jak w jakimś traktorze.
        Co do pieciu gwiazdek. Jak dobrze pamietam dodatkowe punkty przyznanoi za
        brzęczek czy cóź takiego.
        Bez tego mogłoby się okazać, że 5 gwiazdek nie byłoby.
        Zachwycający się obecnie nimi pewnie niedawno psioczyli jak za identyczne
        rozwiązanie na 5 gwiazdek załapał się MB.
        Silnik diesla faktycznie cienki. I proszę nie mówić mi, że bedzie trwały.
        Mógłby taki być i miec 130 kM, czyli tyle co Mondeo TDCi lub VW TDI

• Gość: piotr Re: Toyota Avensis II IP: *.aon.local / 10.1.1.* 07.06.03, 19:51
          Z Toyotą Avensis II jest chyba trochę zamieszania. Ponoć dostała najwięcej
          punktów i pięc gwiazdek. Ponoć te gwiazdki i punkty wymagają przypadkowego
          zakupu przez pracowników EURO-C samochodu w najgorszej wersji. Ta wersja była
          kupiona w GB i zbadana na kontynencie. I miano zaszczytne otrzymala za 9-cio
          (słownie -dziewięcio) poduszkową wersję. Tak więc reklamy polskie kłamią - gdyż
          dotyczy to tylko 5 procesnt tego modelu kupowanego (zamawianego) w Polsce.
          Najczęsciej kupowane są wersje 5 poduszkowe, które można chyba wycenić na
          zwykłe cztery gwiazdki. Poza tym w Polsce wersja kombii zprzedawana jest z 2
          (brak poduszki na kolana) i 3 poduszkami! I znów mamay dwie Europy! zachodnią-
          pięciogwiazdkową i naszą Europę - od 3 do 4 naszych gwiazdek. Konkluzja -
          reklamam dźwignią handlu!
          • Gość: kuzyn Re: Toyota Avensis II IP: *.fastres.net 07.06.03, 21:39
            Jestem ciekawy dlaczego obywatele Ue nie kupuja Toyoty(cena 24 tys.€ jest
            swietna).Moze nie lubia podrobek?
            • Gość: Michal Re: Toyota Avensis II IP: *.telia.com 07.06.03, 21:45
              Kuzynie!
              Nie zgodze sie zToba,wiesz tutaj na polnocy Avensis ma jedne z najlepszych
              sprzedaznych cyfr.Naprawde <Ci co niechca blyszczec i lsnic i szpanowac to
              wlasnie wybieraja kochanego poslusznehgo osla do transportu,niezawodney zawsze
              starujacy,nigdy nie uswiadczysz tego auta na platformie acistance.Zawsze
              Ciebie dowiezie od punktu a do punkt b i oto idzie.Czasy sie skonczyly ,kedy
              to pieniadze nie odgrywaky roli i auta sie zmienialo jak rekawiczki,lub
              reperowalo.Ten wygrywa ,ktory jezdzi.Pzdr.<Michal
          • greenblack Re: Toyota Avensis II 07.06.03, 21:50
            Gość portalu: piotr napisał(a):

> Z Toyotą Avensis II jest chyba trochę zamieszania. Ponoć dostała najwięcej
            > punktów i pięc gwiazdek. Ponoć te gwiazdki i punkty wymagają przypadkowego
            > zakupu przez pracowników EURO-C samochodu w najgorszej wersji. Ta wersja była
            > kupiona w GB i zbadana na kontynencie. I miano zaszczytne otrzymala za 9-cio
            > (słownie -dziewięcio) poduszkową wersję. Tak więc reklamy polskie kłamią -
            gdyż
            >
            > dotyczy to tylko 5 procesnt tego modelu kupowanego (zamawianego) w Polsce.
            > Najczęsciej kupowane są wersje 5 poduszkowe, które można chyba wycenić na
            > zwykłe cztery gwiazdki. Poza tym w Polsce wersja kombii zprzedawana jest z 2
            > (brak poduszki na kolana) i 3 poduszkami! I znów mamay dwie Europy!
            zachodnią-
            >
            > pięciogwiazdkową i naszą Europę - od 3 do 4 naszych gwiazdek. Konkluzja -
            > reklamam dźwignią handlu!

I ten Pan ma rację. To samo ze Skodą Superb. Dostała 4* tylko dlatego, że firma
            zobowiązała się do seryjnego montowania kurtyn. Bez tego byłyby 3*. I dlatego
            choćby z tego powodu warto zagłosować wiadomo gdzie, wiadomo jak;)

Pozdrawiam
          • Gość: tyl Re: Toyota Avensis II IP: *.chello.pl 09.06.03, 20:41
            Tylko model najtańszy Terra ma 5 poduszek,pozostałe (Sol i
            High) mają po 9 w standardzie.A w Angil nie ma w ofercie modelu
            Terra
    • Gość: elii Re: Toyota Avensis II IP: *.opole.dialup.inetia.pl 09.06.03, 21:44
      A Ja od strony praktycznej. Przymierzam się do tego modelu ale ciężko ....
      Jeżdżę 5 letnią corollą i wiem jak przydatne są czarne
      (nielakierowane) "odbijaki" na zderzakach i drzwiach. Któż nigdy nie
      parkował "na dotyk" ? A z tą Avensis to do lakiernika co roku. No i ten niski
      zwis z przodu - zalicza każdy krawęznik.
      Po drugie - jak na tę wysokość - kombi ok. 1520 - mógłby fotel być nieco wyżej,
      jak np w Vectrze czy Lagunie - ułatwiłoby to wsiadanie. A dieslu szkoda
      gadać... słaby, głośny i paaali.... Może ten nowy minivan focusa ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka