los_chlopakoss Niespecjalny 20.03.07, 20:20 wygląda jak tandetny koreańczyk. Tutaj jest fajny sportowiec (Civic Type R) www.carbodydesign.com/archive/2006/09/14-honda-civic-type-r/Honda-Civic-Type-R-3-lg.jpg Link Zgłoś
mceurytos Sam jesteś niespecjalny 20.03.07, 21:03 Co jak co, ale nie można zarzucić Renault i innym francuzom polotu przy projektowaniu samochodów. Inne marki zawsze są o krok w tył pod tym względem! Link Zgłoś
los_chlopakoss hehehe tak świetnie im to projektowanie wychodzi 20.03.07, 22:14 że po kilku miesiącach od rozpoczęcia sprzedaży danego modelu, zaprzestają jego produkcji ze względu na znikome zainteresowanie. dwa przykłady: VelSatis i Avantime www.renault.ua/img/world/wallpaper/vel_satis/vel_satis3_800.jpg www.insidetracknews.com/blog/sw-avantime.jpg Link Zgłoś
maff1 Re: hehehe tak świetnie im to projektowanie wycho 21.03.07, 08:26 tak sie sklada ze dobrych stylistów ma Peugeot i Citroen. Natomiast Renault od dawna nie miał ładnego modelu. Bodaj od pierwszej Megane. Velsatis i Avantime wygladaja wyjątkowo szpetnie, nie wspomnę o MeganeII. Bo to tez porażka stylistyczna. Clio i Laguna sa mdle i nijakie. (bez wzgledu na wersję) Link Zgłoś
asserwis gusta, guściki... 21.03.07, 08:34 zawsze tak było że gustów wszystkich nie da sie na raz zaspokoić. dobrze że jednym sie podobają innym nie. każdy wybiera to co lubi. Niestety coraz bardziej samochody stają sie podobne do siebie. Link Zgłoś
zdebi Re: gusta, guściki... 21.03.07, 10:28 Otóż to. Ja też ubolewam nad unifikacją w świecie motoryzacyjnym, ponieważ jestem fanem starych, płaskich japończyków. Pzdr. Link Zgłoś
alpaw11 Renault Clio Grand Tour 21.03.07, 12:31 Jest naprawdę fajny. Dla odmiany przydała by się nowa wersja Clio. Jest większa. Gdyby był samochodem seryjnym, to może nawet nie które rodziny skusiły by się na kupno tego modelu. Clio moim zdaniem zawsze był i jest udany, ale nie zaszkodziła by szczypta nowości. Pzdr Alpaw11 Link Zgłoś
cloclo80 Re: Renault Clio Grand Tour 21.03.07, 12:50 Design Renault, szczególnie wnętrz jest skandaliczny. Za dużo linii prostych, za dużo lichego plastiku po prostu plastikowe techno. O ile w poprzednich generacjach Megane czy Laguny było w miarę znośnie w środku to w najnowszych wieje chłodem, tanizną i łatwą prowokacją (np. nieparzyste ocyfrowanie "budzików"). Tak samo licho jest z techniką. Do dziś nie ma wielowahaczowego zawieszenia, porządnych motorów benzynowych, niezawodnej elektroniki. Czy któreś Renault (poza Espace) ma klimę dwustrefową? Albo niepodzieloną szybę w tylnych drzwiach? Na dzień dzisiejszy to są bardzo przeciętne samochody. Może bezpieczne, ale nijakie. Link Zgłoś
asserwis Re: Renault Clio Grand Tour 21.03.07, 15:10 co ty bredzisz? 1. zawieszenie wielowachaczowe to same problemy i wyższe koszty utrzymania - spójrz z pewnością na twojego ulubieńca passata. 2. laguny maja taka klimę. 3. kiepskie plastiki może chodzi tobie o thalię lub logana bo w innych mod nie występują Nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Link Zgłoś
cloclo80 Re: Renault Clio Grand Tour 22.03.07, 08:43 Ad 1. Bardzo lichy argument. Bardzo lichy. Ale takie podejście tłumaczy dlaczego odpowiedzią na hasło "własności jezdne Laguny" jest śmiech. Ad 2. Ale nie ma Megane. To z resztą nie dziwi w przestarzałym już aucie. Ad 3. Dobre sobie. Chyba nie wierzysz w to co mówisz. Zdefiniuj zatem pojęcie "dobry plastik". Jeśli nie masz sensownych argumentów to przyhamuj z wyzywaniem ludzi od idiotów. Dobrze? Link Zgłoś
semarek1 Re: Renault Clio Grand Tour 21.03.07, 15:23 cloclo80 czlowieku, zajrzyj do salonu renult zanim zaczniesz pisac bzdury. Laguna w swojej klasie ma naj wnetrze, mowie o jakosci wykonczenia, design, jakosc materialow. Porownaj z kazdym innym autem w tej klasie, jesli masz troche dobrego smaku to zmienisz zdanie. Co do techniki - Laguna ma standard klime 2strefowa, niezawodna elektronike etc. To jest moje doswiadczenie - robie od 20 lat rocznie ok.70 000 km, w kolejnosci Mazda 323, Mazda626,VW Jetta, Audi 100, Hyundai Sonata, Opel Vectra, ostatnie 4 lata Laguna II, sprzedalem koledze po przebiegu 250 000 km (benzyna 1,8), kwiecien 2006 wzialem nastepna Lagune 2,0 benzyna, jetem po przegladzie 60 000 km, wlewam paliwo i jezdze od przegladu do przegladu bez ZADNYCH usterk, czego nie mialem w zadnym z poprzednich samochodow Link Zgłoś
cloclo80 Re: Renault Clio Grand Tour 22.03.07, 08:52 Wnętrze Laguny to jedno z największych paskudztw porównywalne tylko z koreańską tandetą sprzed paru lat. Nie dziękuje. A co do pozostałych uwag to powiem tylko tyle, że biorąc benzynę pozbawiłeś się wielu "atrakcji" jakich doświadczają użytkownicy diesli Renault. Nie zmienia to jednak mojego zdania, że motory benzynowe Renault to już dziś średniowiecze. Motor 1.8 już dawno powinien mieć w okolicach 140KM a 2.0 w granicach 145-150KM (bez turbo)+znacznie wyższy moment. Link Zgłoś
chris62 Re: Renault Clio Grand Tour 22.03.07, 11:23 cloclo80 napisał: > Wnętrze Laguny to jedno z największych paskudztw porównywalne tylko z koreańską > tandetą sprzed paru lat. Nie dziękuje. Oki czy ktoś Cię namawia? > A co do pozostałych uwag to powiem tylko tyle, że biorąc benzynę pozbawiłeś się > wielu "atrakcji" jakich doświadczają użytkownicy diesli Renault. Tak oczywiście, codziennie widujemy renówki diesle na lawetach. Kiedy renówki miały diesle to np. honda nie miała żadnego w ofercie - mówi Ci to coś? Nie zmienia to > jednak mojego zdania, że motory benzynowe Renault to już dziś średniowiecze. > Motor 1.8 już dawno powinien mieć w okolicach 140KM a 2.0 w granicach 145-150KM > (bez turbo)+znacznie wyższy moment. Ciekawy wyznacznik nowoczesności silnika typowy dla dzieciaka z pryszczami. 2,0 bez turbo w renault ma też 180 KM ale w modelach gdzie to MA SENS! znacznie wyższy moment bez turbo? a to ciekawe czy wiesz co ma na ten moment wpływ. Jeżeli komuś zależy na tym może kupićLagunęz soft turbo więcej wartym niżte 20 KM więcej dostępnych dopier w górnej granicy obrotów. Co do zawieszenia - nie mam wielowachaczowego i dzięki Bogu. Przynajmniej nie wiem co to jest zawieszenie nie ryzykuję, że mi się te patyki połamią po wjechaniu w dziurę a sporo dołów zaliczyłem przez ponad 120 tys. km i nic się nie stało. Link Zgłoś
pizza987 Re: Renault Clio Grand Tour 22.03.07, 13:00 Co do silników to najpierw umów się na jazdę testową, a później się wypowiadaj. Jeżdżę Scenikiem II 1.6 112KM, zmienne fazy rozrządu. Jakiś taki niesamowicie elastyczny, oszczędny (średnie spalanie głównie w mieście to 8,7-9,2l/100 km). I jakoś przyjemniej mi się ten silnik zachowuje niż Toyota Corolla 1.6 VVTi. Moc porównywalna, tylko Renault jakiś taki przyjaźniejszy. A co do plastików i ich jakości, obejrzyj sobie Renówki od Megane II w górę i zobaczysz przyzwoitą jakość plastików. Clio III ma rzeczywiście nieszczególne, ale to co wyżej to po prostu przepaść. Link Zgłoś
alpaw11 Zawód: reporter - Renault Clio Grand Tour 21.03.07, 12:32 Jest naprawdę fajny. Dla odmiany przydała by się nowa wersja Clio. Jest większa. Gdyby był samochodem seryjnym, to może nawet nie które rodziny skusiły by się na kupno tego modelu. Clio moim zdaniem zawsze był i jest udany, ale nie zaszkodziła by szczypta nowości. Pzdr Alpaw11 Link Zgłoś