IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.03, 09:11
Wczoraj udało mi się spalić w motocyklu 3 żarówki... Wszystkie typu H1
Philipsa +30% lub +50%... Założyłem Tungsrama zwykłego i wszystko jest ok.
Miałem pecha czy Philips ostatnio spadł z jakością na pysk?

PZDR
Obserwuj wątek
    • Gość: uny Re: pech? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 09:28
      chyba tak. spotkałem się ostatnio z opinią, że Philips nie produkuje osprzętu
      najwyższej jakości. sprzedawca polecił mi Osram.
      • Gość: Niknejm Re: pech? IP: 143.26.82.* 09.05.03, 10:02
        Gość portalu: uny napisał(a):

> chyba tak. spotkałem się ostatnio z opinią, że Philips nie produkuje osprzętu
        > najwyższej jakości. sprzedawca polecił mi Osram.

Podobną opinię słyszałem od kilku znajomych i dlatego też kupiłem żarówki Osram.

To, że 3 żarówki padły naraz, świadczy tylko o tym, że były wykonane tak samo.
        Przy żarówkach renomowanych firm na ogół tak jest, że padają niemal
        równocześnie, bo ich technologia wykonania zapewnia dużą powtarzalność.
        Dlatego jak padnie mi jedna żarówka w przednich światłach, to na ogół wymieniam
        obie, bo druga i tak zwykle przepali się nie później niż za tydzień lub dwa...

Pzdr
        Niknejm
        • Gość: Michal Re: pech?---nie IP: *.telia.com 09.05.03, 17:47
          Te o podwyzszonej wydajnosci niestety maja skrocona zywotnosc.Poprostu
          skonczyl sie ich zywot i to napewno na jakims dobrym podskoku.Pzdr.Michal
          • Gość: Tomek Re: pech?---nie IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 09.05.03, 19:47
            Ja mam Philips Premium (+30%) juz 4 lata i swieca. Byc moze to dlatego,ze na
            alternatorze nigdy nie mam ponad 14,2V... W nowoczesnych samochodach ladowaniem
            steruje komputer i moze sie mu cosik popieprzyc (czasem daje ponad 18V) -
            zreszta to,ze w wielu nowych samochodach zarowki przepalaja sie po 3-4
            miesiacach jest spowodowane wlasnie przeladowywaniem. Producenci sie nie
            przejmuja,bo maja umowe z producentami zarowek i akumulatorow...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka