Dodaj do ulubionych

Suzuki Ignis

27.03.07, 23:59
Poszukuję samochodu którym będę mógł dojechać do domu, stojącego zdala od
szosy, do którego prowadzą polne drogi rozmakające w porze roztopów czy
dłuższych deszczów. Ale chciałby tym samochodem dojechać w miarę wygodnie na
urlop nad Adriatykiem czy na narty w Tyrolu.
50 tys. to górna granica możliwości finansowych. Znalazłem Suzuki Ignis Snow
White 4x4- o którym nic nie wiem, wdzięczny będę za wszelkie opinie zwłaszcza
od użytkowników tej raczej rzadkiej marki.
Także podpowiedzi innych rozwiązań - mile widziane
Obserwuj wątek
    • cc_2004 Re: Suzuki Ignis 28.03.07, 17:46
      poszukaj w wyszukiwarce - kiedyś był długi na ponad 200 postów temat o Ignisie -
      jest tam chyba wszystko :) Założył go niejaki chaladia.
    • cc_2004 Re: 2 fakty na gorąco 28.03.07, 17:48
      - dojedziesz
      - w miarę wygodnie nad Adriatyk nie dojedziesz (sztywne zawieszenie, wysoki
      środek ciężkości, podatność na podmuchy wiatru z boku, ciasne wnętrze)
    • grogreg Re: Suzuki Ignis 28.03.07, 17:50
      Jesli to nie jest szczegolnie wymagajacy teren to kazdy 4x4 wystarczy.
      A taki Ignis to nie za maly na takie dluzsze wycieczki?
    • gall_anonim3 Re: Suzuki Ignis 28.03.07, 22:28
      do 50 tys PLN będzie ciężko z nówką. Nie chcę Cię namawiać na uzywany bo o takim
      rozwiązaniu nie piszesz więc pewnie masz swoje powody a nie w tym rzecz żeby się
      wykosztować na auto i nie mieć co do garnka włożyć. Jest jeszcze SX4 4x4 ale to
      już granica 60tys PLN, za 50 możesz nabyć SX4 4x2 o ile rozwiązanie z napędem na
      przednią oś daje radę w Twoim terenie. Zastanów się czy na pewno potrzebujesz
      4x4 czy tylko auta w podwyszonym podwoziem alby dojechać do siebie. Bo jeżeli
      tak to Ingris white chyba jest jedynym rozwiązaniem. Musisz się pogodzić z małym
      bagażnikiem (230L). Jest jeszcze Panda 4x4 ale ona jest mniejsza, choć bagażnik
      (200L) wacale tak blado nie wypada na tle Ingrisa. Wadą suzuki jest to że nie
      słyszałem u nich o jakielkolwiek promocji. Nawet wyprzedaży starego rocznika.
      Natomiast w fiacie możesz wytargować zadziwiająco dużo (nawet latem) więc może
      warto obejżeć jeżeli nie Pandę 4x4 (oficjalnie 3500PLN zniżki na www fita a
      drugie tyle pewnie u dealera co może dać cenę nowej pandy 4x4 43.900PLN -
      7000PLN) to zobaczyć fiata Sedici (to samo co SX4 suzuki...nawet w tej samej
      fabryce robione). Cena zaczyna się od 57000 za 1.6 (silnik suzuki) ale masz już
      auto z 4x4 (brak opcji 4x2) hi-spec, nowe oparte i robione na technologii
      suzuki. A fiat mimo że nie ma jeszcze żadnych oficjalnych zniażek na tem model
      na www na pewno z ceny zejdzie. tym bardziej pod koniec roku gdy model nie
      będzie już tak młody. więc może byś się zmieścił w 50tyś jakbyś do jeśeni
      poczekał. Licz się z tym że Ingris też za młody nie jest...więc na żadne nowinki
      techniczne nie ma co liczyć...o bezpieczeństwie nie wspominając. Ale to tylko
      moje 3 grosze żeby Ci wybór "ułatwić". Ja stawiam na fiata Sedici za 57tys PLN
      minus jakieś zniszki co może zbliżyć cenę do 50tys PLN. Pozdrawiam
      • kiks4 Re: Suzuki Ignis 28.03.07, 23:34
        bardzo dziekuję za rzeczowe porady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka