ivan_dybicz 30.04.07, 10:13 Które auto wybrać??: -Alfa Romeo 166 3.2V6 24V 240 KM -Audi A6 2.0 TFSI 170 KM -Bmw 523i 177KM -Saab 9-5 SportSedan 2.3TS Aero 260 KM Link Zgłoś Obserwuj wątek
black_code Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 11:03 BMW jest moim zdaniem wyraznie gorsze od A6 i w praktycznie kazdy test porownawczy przegrywalo z A6 Druga sprawa to do takich samochodow najbardziej pasuje silnik V6 wiec lepszym wyborem wydaj sie w Audi wersja z silnikiem silnikiem 2.4 ktory jest nawet tanszy od 2.0T . Alfa ma ogromny spadek wartosci i trudno ja pozniej odsprzedac wiec na to warto zwrocic uwage . Link Zgłoś
non_plus_ultra Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 11:10 BMW black_code napisał: > BMW jest moim zdaniem wyraznie gorsze od A6 Moze cos konkretnego? Link Zgłoś
black_code Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 11:42 non_plus_ultra napisał: > BMW > > black_code napisał: > > > BMW jest moim zdaniem wyraznie gorsze od A6 > > Moze cos konkretnego? a co chcesz konkretnego ? to moje subiektywne zdanie zreszta ja nie mam duzego doswiadczenia ani z jednym ani z drugim ,podpieram sie raczej testami gdzie audi czesciej wygrywal chociaz kilka razy zdarzylo sie to i BMW .Mniej wiecej sa to rowne auta natomiast Audi ma to co moim zdnaiem najwazniejsze czyli lepsze wnetrze ,tam gdzie BMW ma przewage (zawieszenie) roznice wystepuja tylko w dosc ekstremalnym jego wykorzystywaniu ,do tego roznica cen w PL miedzy omawianymi wersjami jest na korzysc Audi co pozwala np dokupic naped 4X4 .Nie ma sie co oszukiwac przy omawianych silnikach przewaga nieznacznie lepszego zawieszenia w BMW ma drugorzedne albo i zadne znaczenie . www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=13281&artikel_seite=1 www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=11583&artikel_seite=3 www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=8427&artikel_seite=6 www.auto-motor-und-sport.de/tests/vergleichstest/hxcms_article_92854_14009.hbs?ext_site_number=2 www.autozeitung.de/online/render.php?render=9741 Link Zgłoś
non_plus_ultra Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 12:10 Akurat w ten weekend mialem okazje po raz kolejny - tym razem jako pasazer - jezdzic A6 i co do wnetrza to jestem - tez po raz kolejny - rozczarowany. Wewnatrz szare, twarde plastki, wszystko jasno szare, chropowate. To ma byc premium klasa? Co to jest to tzw perfekcyjne wykonczenie? Klima miala opozniony czas reakcji - znajomy ciagle przelaczal na low. Za to drzwi pasazera przy zamykaniu stukaly jak puszka metalu. No i zawieszenie - stuki slychac dosyc mocno na poprzecznych nierownosciach. Musze przyznac ze nic nie skrzypialo (auto z 20tkm przebiegu). To tak przy okazji te pare szczegolow juz po kilku minutach podpada. Te auto jest skazane na quatro - turbo i do tego przedni naped? Przy tej masie i takim rozkladzie? 59/41 Quatro kosztuje przy spalaniu ok 1.5 do 2 L/100 wiecej. Co do nowych w PL: nie znam cen wiec nie oceniam. Link Zgłoś
irlandia_pn Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 12:35 non_plus_ultra napisał: > Akurat w ten weekend mialem okazje po raz kolejny - tym razem jako pasazer - > jezdzic A6 i co do wnetrza to jestem - tez po raz kolejny - rozczarowany. > Wewnatrz szare, twarde plastki, wszystko jasno szare, chropowate. To ma byc > premium klasa? > Co to jest to tzw perfekcyjne wykonczenie? Akurat co jak co ale jakość wykończenia wnętrza w nowym audi A6 jest wyjątkowo kiepska. Poprzedni model był dużo lepszy pod tym względem. To jest temat znany zauważa to każdy kto wsiądzie i przejedzie się troche tym autem. Zresztą prasa też pisała o tym, że tunel środkowy ma luzy i się delikatnie buje, a deska trzeszczy na wybojach. Fakt, że serwis dość znośnie to naprawia ale niesmak pozostaje. Link Zgłoś
black_code Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 12:38 non_plus_ultra napisał: > Akurat w ten weekend mialem okazje po raz kolejny - tym razem jako pasazer - > jezdzic A6 i co do wnetrza to jestem - tez po raz kolejny - rozczarowany. > > Wewnatrz szare, twarde plastki, wszystko jasno szare, chropowate. To ma byc > premium klasa? > Co to jest to tzw perfekcyjne wykonczenie? OK nie bede sie spieral nie w tym rzecz jak ty czy ja to widzimy ,ja uwazam inaczej ale od kiedy pamietam Audi zawsze duza wage przykladal do jakosc wykonczenia wnetrza i za to bylo od zawsze chwalone . Nowa BMW 5 zreszta 3 tez ma gorsze plastiki i nie jest to tylko moja ocena bo za to bmw powszechnie krytykowano byc moze model po fl juz poprawiono pod tym wzgledem , nie ogladalem . Link Zgłoś
black_code Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 12:42 zreszta daleko nie trzeba bylo szukac auto.gazeta.pl/auto/1,71360,3404177.html Link Zgłoś
przemekthor Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 17:06 black_code napisał: > OK nie bede sie spieral nie w tym rzecz jak ty czy ja to widzimy ,ja > uwazam inaczej ale od kiedy pamietam Audi zawsze duza wage > przykladal do jakosc wykonczenia wnetrza i za to bylo od zawsze > chwalone . No wlasnie ja sie nasluchalem takich opinii i wsiadajac do nowych audi a3/a4 zastanawialem sie, czy nie istnieja dwie marki o nazwie audi :) Dosc marnie to wyglada, przynajmniej w podstawowych wersjach. Duzo gorzej, niz w c-klasie. Chociaz - audi jak nikt daje potezne mozliwosci aranzacji wnetrza, moze dobierajac kolory, tapicerki, okladzieny, mozna wyczarowac cos ladnego. Tylko jakim kosztem? Raz, dwa, i zamiast jakiegos tam a3 masz leksusa :) Link Zgłoś
anthony8 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 01.05.07, 13:45 Warto zaplacic wiecej za Lexus IS 250, jakosc wykonczenia wnetrza i zew. lepsze niz u Audi, lepsze Design sylwetka, lepsze niezawodnosci, itd. Czemu ludzie kupuja Audi , nie maja wyobrazenie ? Audi A6 / BMW 5 / Saab / Alfa 166 - odpowiedz, panowie kup Lexus GS 300 / 430 / 450 , lepsze pod kazdym kątem. Pozdrawiam, Anthony przemekthor napisał: > black_code napisał: > > OK nie bede sie spieral nie w tym rzecz jak ty czy ja to widzimy ,ja > > uwazam inaczej ale od kiedy pamietam Audi zawsze duza wage > > przykladal do jakosc wykonczenia wnetrza i za to bylo od zawsze > > chwalone . > > No wlasnie ja sie nasluchalem takich opinii i wsiadajac do nowych audi a3/a4 > zastanawialem sie, czy nie istnieja dwie marki o nazwie audi :) Dosc marnie to > wyglada, przynajmniej w podstawowych wersjach. Duzo gorzej, niz w c-klasie. > Chociaz - audi jak nikt daje potezne mozliwosci aranzacji wnetrza, moze > dobierajac kolory, tapicerki, okladzieny, mozna wyczarowac cos ladnego. Tylko > jakim kosztem? Raz, dwa, i zamiast jakiegos tam a3 masz leksusa :) Link Zgłoś
irlandia_pn [...] 30.04.07, 11:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
al9 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 11:23 audi jeśli napęd na 4 koła jak nie to tylko bmw alfę i saaba odpusc ze względu na przedni napęd.. Pozdr al Link Zgłoś
mameja21 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 11:39 Trochę słabo, że Audi jest na częściach od Skody. Link Zgłoś
black_code Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 11:43 mameja21 napisał: > Trochę słabo, że Audi jest na częściach od Skody. Ty to jak cos napiszesz Link Zgłoś
mameja21 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 12:13 black_code napisał: > mameja21 napisał: > > > Trochę słabo, że Audi jest na częściach od Skody. > > Ty to jak cos napiszesz Ale naprawdę tak jest: obecnie użytkuję Octavię RS 2,0 TFSI i taki sam silnik ( tylko o obniżonej mocy ) znajduje się w A6. Link Zgłoś
al9 mameja 30.04.07, 12:17 czy to źle że vw wklada do skody porządne silniki? kupiłbys skodzinkę gdyby nie miała wsparcia technicznego porządnego koncernu? Nawet bys na nią nie popatrzył.. al Link Zgłoś
irlandia_pn co innego premium co innego pospolite marki 30.04.07, 12:29 al9 napisał: > czy to źle że vw wklada do skody porządne silniki? > kupiłbys skodzinkę gdyby nie miała wsparcia technicznego porządnego koncernu? > Nawet bys na nią nie popatrzył.. Tylko jak się okazało, że Jaguar ma stacyjki od Mondeo to wszyscy się burzyli. Jak to, że tani koncern i klasa premium te same częsci. I moim zdaniem burzyli się słusznie. Co innego Premium co innego pospolite auta. Gdybym kupował auto klasy Premium chciałbym wiedzieć, że skodziarz obok nie ma tych samych części a co dopiero silnika. BMW nie daje swoich częsci pospolitym markom. Link Zgłoś
black_code Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 12:27 mameja21 napisał: > black_code napisał: > > > mameja21 napisał: > > > > > Trochę słabo, że Audi jest na częściach od Skody. > > > > Ty to jak cos napiszesz > > Ale naprawdę tak jest: obecnie użytkuję Octavię RS 2,0 TFSI i taki sam silnik > ( tylko o obniżonej mocy ) znajduje się w A6. W Porsche tez znajduja sie silniki i czesci z Golfa ,w Bentleyu z VW ,w RR z BMW , w Lexusie z Toyoty ,jakie to ma znaczenie jesli tylko sa dobre ?Byc moze taka sama srubka jest w Dacii w Mercedesie i Ferrari . I dla dokladnosci to raczej nie Audi jest na czesciach Skody tylko Skoda (w tym przypadku topowa) na czesciach majacych pochodzenie z Audi czy tam VW , jak wiesz Skoda raczej nie robi wlasnych silnikow . Link Zgłoś
mameja21 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 12:47 black_code napisał: dla dokladnosci to raczej nie Audi jest na czesciach Skody > tylko Skoda (w tym przypadku topowa) na czesciach majacych pochodzenie > z Audi czy tam VW , jak wiesz Skoda raczej nie robi wlasnych silnikow Kiedyś tak było. Obecnie części, które nie nie przejdą przez kontrolę jakości w fabryce Skody trafiają do Audi i innych marek koncernu/ Link Zgłoś
10danek Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 13:00 mameja21 napisał: > Obecnie części, które nie nie przejdą przez kontrolę jakości > w fabryce Skody trafiają do Audi i innych marek koncernu/ BUHAHAHAHA , co za dureń. Czy to twoje wynoszenie ze szwagrem silników z fabryki Fiata tak ci się na głowę rzuciło? Link Zgłoś
mameja21 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 01.05.07, 12:59 10danek napisał: > mameja21 napisał: > > > > Obecnie części, które nie nie przejdą przez kontrolę jakości > > w fabryce Skody trafiają do Audi i innych marek koncernu/ > > > > BUHAHAHAHA , co za dureń. Czy to twoje wynoszenie ze szwagrem silników z fabryk > i > Fiata tak ci się na głowę rzuciło? Jednak to prawda, że brak poczucia humoru cechuje ludzi mało inteligentnych. Link Zgłoś
10danek Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 01.05.07, 15:59 mameja21 napisał: > > > Obecnie części, które nie nie przejdą przez kontrolę jakości > > > w fabryce Skody trafiają do Audi i innych marek koncernu/ > > > > > > > > BUHAHAHAHA , co za dureń. Czy to twoje wynoszenie ze szwagrem silników z > fabryk > > i > > Fiata tak ci się na głowę rzuciło? > > Jednak to prawda, że brak poczucia humoru cechuje ludzi mało inteligentnych. Tak, tak, kombinuj jak by się wyplątać z tak beznadziejnie głupiej wpadki Link Zgłoś
mameja21 [...] 01.05.07, 21:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
mameja21 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 01.05.07, 21:26 10danek napisał: > Tak, tak, kombinuj jak by się wyplątać z tak beznadziejnie głupiej wpadki Całe forum zrozumiało żart oprócz jednej osoby. Aż niewiarygodne, że znalazł się ktoś kto potraktował to poważnie. O czym to świadczY? Link Zgłoś
10danek Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 02.05.07, 10:57 mameja21 napisał: > 10danek napisał: > > > Tak, tak, kombinuj jak by się wyplątać z tak beznadziejnie głupiej wpadki > > > Całe forum zrozumiało żart oprócz jednej osoby. > Aż niewiarygodne, że znalazł się ktoś kto potraktował to poważnie. > O czym to świadczY? Cale forum cie olało. Link Zgłoś
mameja21 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 02.05.07, 16:20 10danek napisał: Cale forum cie olało. W sumie żal mi Ciebie - z taką wybitną inteligencją musisz mieć Link Zgłoś
mameja21 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 02.05.07, 16:21 10danek napisał: Cale forum cie olało. W sumie żal mi Ciebie - z taką inteligencją musisz mieć ciężko w życiu. Link Zgłoś
10danek Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 02.05.07, 18:19 mameja21 napisał: > 10danek napisał: > Cale forum cie olało. > > W sumie żal mi Ciebie - z taką inteligencją musisz mieć ciężko w życiu. Ty lepiej pozaluj siebie. Szczegolnie gdy przypomnisz sobie jak to z tatusiem wynosiles silniki z fabryki Fiata Link Zgłoś
mameja21 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 12:50 black_code napisał: > W Porsche tez znajduja sie silniki (...) z Golfa A tak z ciekawości, bo akurat tego nie wiedziałem, który to silnik? Link Zgłoś
black_code Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 30.04.07, 13:01 mameja21 napisał: > black_code napisał: > > > W Porsche tez znajduja sie silniki (...) z Golfa > > A tak z ciekawości, bo akurat tego nie wiedziałem, który to silnik? V6 w Cayenne , chyba w Caymanie lub 911 sa o ile pamietam przelaczniki wycieraczek z Golfa ,wlacznik swiatel . Teorie ze do VW i Audi ida czesci odrzucone przez kontrole jakosci Skody czy na dowrot traktuje jako zart . Link Zgłoś
anthony8 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,Lexus 300 GS 01.05.07, 07:18 Nie zapomiecie o Lexus 300 GS !! Link Zgłoś
przemekthor Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,Lexus 300 GS 01.05.07, 14:11 anthony8 napisał: > Nie zapomiecie o Lexus 300 GS !! Nie zapomnij zgasic swiatla wychodzac z kibla. Link Zgłoś
anthony8 Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,Lexus 300 GS 01.05.07, 22:57 Przemekthor, mi sie wydaje że zupełnie nie znasz sie na Lexusy ! Lepsze maja wyniki, niezawódnosci, poziom Design itd. Jezeli uwazasz że nie warto popatrzyć na Lexusy patrz co sie dzieje na Wyspy, USA, Australii. Tam nie ma tak że wszędzie BMKi stary, Mercedes stary: Pod kątem niezawódnosci nie ma wątpliwosci że Lexus bardzo dobrze wykonuje swoje pojazdy. Ostatnio tez przekonałem włascicel Mercedes S 350 że nie warto mieszać z moim Lexusem. Pozdrawiam Przemekthor. Anthony przemekthor napisał: > anthony8 napisał: > > > Nie zapomiecie o Lexus 300 GS !! > > Nie zapomnij zgasic swiatla wychodzac z kibla. Link Zgłoś
10danek Re: Nowe Audi A6,Bmw 5,Saab 9-5,czy Alfa 166? 01.05.07, 16:01 iberia.pl napisała: > Saab albo AR. nie sadze żeby on chciał auto na trzy lata. Oczywiście nie mam na myśli SAABA Link Zgłoś