Dodaj do ulubionych

Kamizelki odblaskowe

13.05.07, 20:54
Bardzo dobrze rozumiem zasadność posiadania kamizelek odblaskowych w samochodach osobowych.Ale może ktoś mi bliżej wyjaśni kretyński sposób ich przewożenia w samochodzie. Oto kilka zaobserwowanych miejsc: z tyłu za szybą, w kieszeni tylnego siedzenia,za szybą z przodu. Ale kiego licha najwięcej widzę zapięte na fotelu kierowcy lub pasażera.Na terenie Łosic -woj. mazowieckie 95% kierowców ubrało swoje auta nizależnie od marki w to badziewie i nic ich nie dziwie. Czy w innych rejonach Polski też tak jest!
Obserwuj wątek
    • llukiz Re: Kamizelki odblaskowe 13.05.07, 21:02
      to budzi skojarzenia że to samochód policjanta i niby złodziej nie będzie kradł
    • iberia.pl Re: Kamizelki odblaskowe 13.05.07, 21:02
      ja swoja woze w bagazniku, choc moze powinnam wlasnie w kieszeni przedniego
      siedzenia?
    • wallenrode Re: Kamizelki odblaskowe 13.05.07, 22:56
      wątek poruszany milion razy i za każdym milionowym razem powiem że to buractwo
      i tyle.....

w żadnym auropejskim kraju (na zachod od Odry ) nikt nie robi z siebie pajaca...

ja idę dalej -
      • edgar22 Co to jest 'uboga mentalna kraju' ? 14.05.07, 11:24
        wallenrode napisał:
        > niestety - po tym sie poznaje ubogę mentalną kraju....
        • wallenrode Re: Co to jest 'uboga mentalna kraju' ? 14.05.07, 11:27
          miało być ubogę - bieda , zacofanie , skrzywdzenie .... dzieki za info
          • pindoll Re: Co to jest 'uboga mentalna kraju' ? 14.05.07, 17:36
            wallenrode napisał:

> miało być ubogę - bieda , zacofanie , skrzywdzenie .... dzieki za info

a może ubóstwo raczej? Ojj Waluś... "mentalnie" to Ci daleko do łba <lol>
            • swoboda_t Re: Co to jest 'uboga mentalna kraju' ? 14.05.07, 17:46
              Wal, coś ty taki agresywny ostatnio?? Brak seksu (na forum A-M chcesz się z
              pannami umawiać :D), czy frustracja spowodowana dylematem "którym z trzech
              Mercedesów jechać dziś do pracy"?? Może parę piwek przed wejściem na forum,
              będzie bardziej merytorycznie i luźno :)
              • pindoll Re: Co to jest 'uboga mentalna kraju' ? 14.05.07, 17:59
                swoboda_t napisał:

> czy frustracja spowodowana dylematem "którym z trzech Mercedesów jechać dziś
                do pracy"??

Waluś do roboty jeździ metrem bądź autobusem - mercem wyjeżdża na poobiedni
                lans na miasto. Coś waluś zaczynasz znów bredzić, a przez dłuższy czas udawało
                się Ciebie zdzierżyć..
                • wallenrode Re: Co to jest 'uboga mentalna kraju' ? 14.05.07, 21:19
                  może i faktycznie jetsem nerwowy - spore ilości kawy , w pracy kociokwik ,
                  nawet nie mam czasu na neta wejść ale też poraża mnei durnota niektórych
                  wątków...

a co w tym zlego ze jeżdżę metrem do pracy??? mi to bardzo odpowiada - nie
                  tracę czasu stojąc w korkach , nie spalam na pusto paliwa a i nie mam problemu
                  z parkowaniem choć pod firma jest sporo miejsca ale już po 10 wszystkie miejsca
                  są praktycznie pozajmowane....

• kaqkaba Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 08:12
      Coś czuje że było tak:
      1. Część ludzików używa kamizelek często (rozładunek towarów, jacyś robotnicy
      przydrogowi itp) więc wozili je w ten sposób coby było łatow dostępne.
      2. Inni stwierdzili że to tak trzeba no i się posypało
      • kazikoseki0 Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 08:21
        Nie wydaje mi się, by kamizelka wozona na oparciu siedzenia była latwiej
        dostepna od tej ze schowka w drzwiach, czy wozonej pod fotelem. Swoja droga w
        wielu krajach jest przepis, ze musi byc w kabinie, wiec wozenie jej w bagazniku
        troche nie ma sensu, ale i w kabinie mozna ja sensownie schowac.
        • wallenrode Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 11:20
          widać ze przez 50 lat komunistycznej biedy i zacofania , niektorzy mają
          wodogłowie i muszą teraz odreagować w sposob szpanerski by byli widoczni....

po czym poznać pajaca - po ubiorze i po zachowaniu ....

dodam ze na trasach w małych miejsocwosciach najwięcej jest posoadaczy tych ze
          kamizelek !!!!! dodatkowo ich samochody mają niezliczona liczbę naklejek w
          około karoserii - smoki , orły , żabki , gąski i h.wie jeszcze co .....

• primo555 Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 12:47
            Osoboscie mam w kazdym samochodzie, leza w bagazniku, nawet nie rozpakowane,
            nie bylo potrzeby uzycia, a widze ze wy macie straszny problem , kazdy wozi
            sobie gdzie chce i to tylko i wylacznie jego sprawa, a wy to chyba nalezycie do
            wscibskich moherow co to tylko przy byle okazji wlepiaja galy do wnetrza
            cudzego samochodu, mnie to g...o interesuje co, kto i gdzie wozi kamizelke,
            moze nawet sobie do anteny na dachu przyczepic, wolno mu
            • wallenrode Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 13:59
              wolno ale stary !!!!! nie rozumiesz że są ONI wydaja opinnię o NAszym kraju te
              10% pajaców z kamiezelczkami na fotelach... ty się śmiejesz z moherów a ja z
              tych pajaców - dostzregasz to czy jesteś ślepcem .....

mi mohery nie wodzą a tobie tak... kapito?
              • carnivore69 Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 14:31
                A co, kraj, ktorego obywatele maja kamizelki zalozone na fotele atomatycznie ma
                uczelnie gorsze albo mniej poetow na swiat wydal?

Pzdr.
                • wallenrode Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 14:46
                  ;) nie licz ze odpowiem na to pytanie ...

pzdr.
                  • darek9999 Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 17:02
                    tak wolno im,jak również wolno zapytać po co.i o tym jest ten wątek.nikt się
                    nie pyta o związek z poetami itp.nie rozumiesz o co tu chodzi to idź doić
                    krowy,odpuść sobie,to nie było do ciebie.wożenie tych kamizelek to buracki
                    obciach.im(wam)wolno je tak wozić,a mnie wolno was tak postrzegać
            • darek9999 Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 17:06
              gó.. cie interesuje co jest w cudzym aucie,a ale interesuje cię wątek na
              forum,którego nie rozumiesz.tak, mozna robić z siebie idiotę przyczepiając
              kamizelkę do anteny.można też zadać pytanie czy to nie kretynizm,mimo,że też mi
              to wisi.
              • primo555 Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 17:57
                nie napinaj sie tak bo ci zylka peknie
              • wallenrode Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 21:27
                nie rozumiesz zagadnienia a sie burmuszysz jak paw....

stary - robiąc sobie "wieś" z auta wystawiasz sie na komentarze - niek umasz
                tego???

tak samo jak sie ubierzesz w sweter idąc na przyjęcie - twoja sprawa -
                jasne ,ale cię będa obgadywać i wyrobią sobie zdanie o tobie...

kapito?

czy nadal nie jarzysz????

• primo555 Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 23:11
                  za kogo ty mnie bierzesz ? doskonale wiem o co Ci chodzi, ale jest bardzo duzo
                  osob ktorych nie interesuje co sobe ktos o nich mysli patrzac na wyglad
                  zewnetrzny i czym jezdza,

wiesz mam dosyc duzo znajomych ktorzy sa naukowcami z tytulami dr i prof i nie
                  jeden przychodzi ubrany tak na przyjecie ze nie jeden nie poszedl by tak ubrany
                  do sklepu robiac rano zakupy, a mimo to nikt ich nie obgaduje , w wrecz
                  przeciwnie, musisz byc bardzo "plytki" i ograniczony, a o kompleksach nie
                  wspomne skoro tak bardzo zwracasz uwage co sobie ktos o tobie pomysli patrzac
                  na twoj stroj i na to czym jezdzisz, bo po mnie to osobisice "splywa" co sobie
                  ktos o mnie pomysli patrzac na moj samochod czy tez na to w co jestem ubrany, a
                  niech mysli co sobie chce znam swoja wartosc i tyle
                  • mobile5 Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 23:19
                    Piątka.
                  • wallenrode Re: Kamizelki odblaskowe 14.05.07, 23:21
                    dobzre panie mądralo ze środwiska , już dobrze....
                    • primo555 Re: Kamizelki odblaskowe 15.05.07, 10:12
                      Sorry, ponioslo mnie troche, kiepsi wczoraj mialem dzien, za mocne slowa
                      • wallenrode Re: Kamizelki odblaskowe 15.05.07, 13:24
                        ja też mam lepsze i gorsze dni.. w pracy zawał roboty - wszystkie projekty na
                        wczoraj...

i czasem wchodze na forum by sie zrelaksować ;) ale jak czytam niektóre wątki
                        to mnie zmraża głupota....

nie jestem złym facetem ale trochę znerwicowanym - kawa ,papierosy , stres w
                        pracy i ta polityka ,,,, ehhh

jezeli kogos uraziłem to przeprszam ale na forach łatwo jest powiedzieć o słowo
                        za dużo.

miłego dnia
                  • zielony_listek Re: Kamizelki odblaskowe 15.05.07, 15:31
                    primo555 napisał:

> doskonale wiem o co Ci chodzi, ale jest bardzo duzo
                    > osob ktorych nie interesuje co sobe ktos o nich mysli patrzac na wyglad
                    > zewnetrzny i czym jezdza,

Święte słowa primo555! Każdy niech sobie wozi jak mu wygodnie, co to kogo
                    obchodzi. Tez kryteria oceny narodu - po sposobie wożenia kamizelki :-)

Osobiscie akurat wożę w schowku, ale przyznam, że zaraz po kupnie wrzuciłam do
                    bagażnika. I to właśnie była głupota totalna - jakby coś się stało to lepiej ją
                    mieć pod ręką. Hm, dotyczy to też gasnicy... Chyba jednak przełoże do przodu :-)

Pozdrawiam
                    zielony_listek
                    • wallenrode Re: Kamizelki odblaskowe 15.05.07, 20:47
                      twoja sprawa ale ja ci proponuję byś wogóle ją zakłada do jazdy - a nóż
                      widelec..

wyobraż sobie że jeszcze nigdy z niej nie korzystałem a grzecznie sobie lezy w
                      schowku w tylnej półce - gdzie jest apteczka... i nie widzę problemu żeby ją
                      mieć TUŻ pod ręką.... przeciez i tak sie założe ze jej nie załozysz siedząc za
                      kierownicą...

widac ze lubisz pisac dla samego pisania i ładnie sie ptzylizujesz

ja na tym forum jestem zawsze zbesztany bo mam swoje zdanie - zawsze ! i
                      pzreważnie jest nie popularne i wszyscy na mnie huzia na juzia

pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka