Gość: Wiktor IP: *.netia.pl 03.12.01, 16:59 Jakie są Wasze doświadczenia. Pytam tych co używają lub używali. Jaka skuteczność. Czy to prawda, że mogą pomóc nawet na videoradary? Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: AHA Re: Antyradary IP: 194.92.239.* 03.12.01, 17:04 Szkoda tylko Twoich pieniedzy. Z chwila pojawienia sie radarow Link Zgłoś
Gość: Pitz Re: Antyradary IP: 217.153.119.* 03.12.01, 17:39 Gość portalu: Wiktor napisał(a): > Jakie są Wasze doświadczenia. Pytam tych co używają lub używali. Jaka > skuteczność. Czy to prawda, że mogą pomóc nawet na videoradary? > > Pozdrawiam Przy suszarkach nie masz szans. A na videoradary to Ci najlepszym antyradarem sa oczy i zerkanie we wsteczne lusterko (i ewentualne patrzenie kogo wyprzedasz) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Antyradary IP: *.telia.com 03.12.01, 20:37 Antyradary to relikt przeszlosci.Poprostu odbieraja fale elektromagnetyczna o bardzo duzej czestotliwosci rzedu GHz.Dzisiaj policje wszystkich krajow uzywaja lasera do pomiaru predkosci.Nie ma zadnych mozliwosci technicznych aby odbiornikem fal elektromagnetycznyc odebrac promien lasera. Co sie tyczy Video urzadzen sprzezonych z ukladem pomiaru predkosci wozu policyjnego ,to tylko moga pomoc ,dobra obserwacja do tylu i przodu i jazdy wedlug prawa, jakie dotyczy w tym czasie na drodze.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: .... Re: Antyradary IP: *.pg.com 04.12.01, 18:10 Gość portalu: Wiktor napisał(a): > Jakie są Wasze doświadczenia. Pytam tych co używają lub używali. Jaka > skuteczność. Czy to prawda, że mogą pomóc nawet na videoradary? Na suszarki - tylko jeśli próbują łapać kogoś jadącego przed tobą. Wtedy Cię to ostrzeże zawczasu pikaniem, a łapie suszarkę z odległości kilometra... Na fotoradar nie pomaga. Piknięcie na ułamek sekundy przed zrobieniem zdjęcia. Nie zdążysz zareagować. Wcześniej taki fotoradar sam zauważysz :-) Są antyradary działające też na pistolety laserowe - ale muszą mieć detektor promieniowania laserowego. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Antyradary IP: *.telia.com 04.12.01, 19:07 Trudno jest sie uchronic,policja w wielu wypadka ustawia laser prostopadle do drogi i dokonuje pomiaru.Zadnych szans niemamy.Pzdr.Michal P.S.Masz szanse zalozyc w aucie urzadzenie podobne do AWAC system,ktore miedzy innymi sluzy do zaklocenia pola elektromagnetycznego w promieniu .....kilometrow. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Antyradary IP: *.pcplus.com.pl 09.12.01, 21:15 Łał. Qrna! A jak można wiązką (nierozproszoną) lasera pocelować w jadące auto z naprzeciwka i to z wolnej ręki??? Taki pomiar możliwy jest tylko prostopadle do kierunku jazdy i to chyba w dwóch miejscach jednocześnie CÓŚ MNIE SIĘ TAK ZDAJE Pozdr. Link Zgłoś
Gość: ... Re: Antyradary IP: *.pg.com 10.12.01, 17:31 Gość portalu: Andre napisał(a): > Łał. Qrna! A jak można wiązką (nierozproszoną) lasera pocelować w jadące auto z > naprzeciwka i to z wolnej ręki??? > Taki pomiar możliwy jest tylko prostopadle do kierunku jazdy i to chyba w dwóch > miejscach jednocześnie > CÓŚ MNIE SIĘ TAK ZDAJE Wiem na pewno, że tak nie jest. Szczegółów niestety nie znam. Natomiast tzw. pistolety laserowe ze strony użytkownika działają jak klasyczne 'suszarki'. Z tym, że na szczęście na razie w PL Policja nie ma pistoletów laserowych do mierzenia prędkości. Natomiast ma fotoradary :-( Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Antyradary IP: 62.233.157.* 18.12.01, 13:50 Czytam te wypowiedzi i wydaje mi się że przedmówcy nie mieli do czynienia z antyradarem.Jeżeli łapią cię na suszarkę to wystarczy dosyć ostre chamowanie do prędkości dozwolonej i po sprawie. Na lasery niema rady, ale nasi ich nie mają, są u Helmutów. Na video tylko obserwatoring.Jeśli masz jakotaki refleks poradzisz sobie. Link Zgłoś
kiciak Re: Antyradary 18.12.01, 14:35 Wpelni sie zgadzam z przedmowca Od lat razem z ojcem uzywamy antyradarow. Zawiodl mnie tylko raz i to wlasnie u faszystow(Niemcow) Ojca nigdy! Wlasnie mam jeden na zbyciu jak ktos jest zainteresowany to niech pisze Cena 200pln czyli koszt jednego mandatu. Link Zgłoś