Dodaj do ulubionych

Volvo s40 czy s60?

08.06.07, 13:20
Przymierzamy się do zakupu któregoś z tych volvo (2-3 latka). Bardziej podoba
nam się s40, bo jest mniejsze, zgrabniejsze, potem ewentualnie zostanie dla
mnie, gdy mąz kupi sobie wymarzoną terenówkę. S60 to wielka limuzyna, ja
jestem przeciwna, ale... z jakiegoś powodu s60 wcale nie są droższe niż s40,
a mają lepsze wyposażenie, więcej poduszek itd. Czy kto wie, dlaczego tak
jest? I jeszcze jedno - czy warto wybrać się do Szwecji w celu szukania volvo
i sporwadzenia go tutaj? Czy lepiej i taniej szukać w polskich komisach i
gratkach?
Obserwuj wątek
    • przemekthor Re: Volvo s40 czy s60? 08.06.07, 14:10
      Podstawowy plus S40 - to duzo nowsza konstrukcja od S60. Jak chcesz sie
      dowiedziec wiecej o tym modelu, chetnie napisze Ci na priv, mam takie auto od
      dwoch lat i wiem o nim prawie wszystko.
      • kroliczyca80 Re: Volvo s40 czy s60? 08.06.07, 14:20
        Bardzo bym prosiła:)
        Priv gazetowy:)
      • 11slavo Re: Volvo s40 czy s60? 08.06.07, 23:36
        To bardzo ciekawe co piszesz. O ile pamiec mnie nie myli to S40 debiutowalo
        gdzies w okolicach polowy ostatniej dekady ubieglego wieku i dzieli plyte
        podwoziowa z Carisma.
        Ani jedno ani drugie nie zrobilo kariery,a szczegolnie S40 krytykowana jest za
        wyjatkowo nietrwale zawieszenie.
        Pomijajac obrysowe swiatelka samochodzik ten nie wyroznia sie niczym
        szczegolnym na plus. Ot taka Marea sedan tylko 2 razy drozsza jako nowa.
        Co do S60 co chyba trudniej o bardziej interesujaca i proporcjonalna sylwetke w
        kilkuletnim nieco obytym juz przeciez samochodzie.

pozdr
        • przemekthor Re: Volvo s40 czy s60? 09.06.07, 11:45
          11slavo napisał:

> To bardzo ciekawe co piszesz. O ile pamiec mnie nie myli to S40 debiutowalo
          > gdzies w okolicach polowy ostatniej dekady ubieglego wieku i dzieli plyte
          > podwoziowa z Carisma.

Wejdz sobie na jakas strone poswiecona motoryzacji, i zobacz no, co to jest 2-3
          letnie volvo s40. Potem mozesz tu powrocic i dyskutowac dalej.
    • 01boryna Re: Volvo s40 czy s60? 08.06.07, 17:20
      A ja mam S60 i tez chetnie podziele sie swoimi doswiadczeniami.
      • kroliczyca80 Re: Volvo s40 czy s60? 08.06.07, 18:50
        No to zapraszam na priv:)
        Dzięki
    • autofil Re: Volvo s40 czy s60? 08.06.07, 21:35
      A ja mam do sprzedania V50 - poltoraroczne. Jestem jego pierwszym wlascicielem
      jak by co. Jak jestes zainteresowana to zapraszam na priva.
      • przemekthor Re: Volvo s40 czy s60? 09.06.07, 11:46
        Wybacz ciekawosc, ale z jakiego powodu pozbywasz sie zaledwie 1,5 rocznego auta?
        • roxy361 Re: Volvo s40 czy s60? 09.06.07, 23:11
          prawdopodobnie z powodu skrzyni biegów a co do volvo to pytaj o v40, s 40, s60
          to wszystkie którymi jeżdziłąm w ciągu ostatnich 4 lat, w sumie musze przyznać,
          ze to najstarsze czyli v 40 było najlepsze mechanicznie, co do wielkosci, to
          wydaje Ci się, ze s 60 to wielka limuzyna, ma świetne wspomaganie więc nie ma
          najmniejszych problemów z parkowaniem, swietnie trzyma się drogi - jedyny jak
          dla mnie mankament to fatalne wejście bagaznika, który owszem jest duzy ale
          trudno dostepny( wersja limitowana urodzinowa volvo s 60 ma swietny diesign
          wyposażenia wewnetrznego) s 40 ( jezdziłam najnowszą wersja)tez bardzo
          przyjemny w prowadzeniu, różne opinie słyszałam o awaryjności volvo ale ja
          stoje na stanowisku, ze w każdej marce są lepsze i gorsze egzemplarze na co
          dowodem jest półroczny mercedes przyjaciolki z którego zszedł prawie cały
          lakier.
        • autofil Re: Volvo s40 czy s60? 09.06.07, 23:24
          przemekthor napisał:

> Wybacz ciekawosc, ale z jakiego powodu pozbywasz sie zaledwie 1,5 rocznego
          auta
          > ?

Kupuje nowe (takie samo, ale inny kolor) po liftingu + pakiet Heico. A ta osoba
          co pisze cos o skrzyniach biegow, to chyba nie ma zielonego pojecia o V50.
          Akurat skrzynia biegow jest bez zarzutu, a nawet jesli bylo by cos nie tak, to
          mam to w nosie - jest gwarancja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka