rysiek1410 13.06.07, 18:53 jak to jest czy straż miejska bądź ZDIK mają prawo wlepiać mandat za brak biletu parkingowego? słyszałem o wyroku sądu który mówi że nie. dzięki pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
obama1 Re: brak biletu parkingowego 13.06.07, 19:16 parkujesz na płatnym parkingu i nie płacisz za bilet to płać za mandat, a nie zastanawiaj sie jak tu się od niego wymigać. trzeba mieć troche przyzwoitości. Link Zgłoś
rysiek1410 Re: brak biletu parkingowego 13.06.07, 19:26 nie chodzi o parking a o pas drogi publicznej nazwany parkingiem przez urzędników pozdrawiam Link Zgłoś
kontik_71 Re: brak biletu parkingowego 13.06.07, 21:05 To tez jest platne miejsce i tez nalezy placic... Pewnie nalezysz do tych co innych krytykuja, ale sam starasz sie wymigaj jak sie tylko da... Jesli szkoda ci kasy na parking to jezdzij tramwajem, albo per pedes (to tak dla zdrowia) Link Zgłoś
rysiek1410 Re: brak biletu parkingowego 13.06.07, 21:32 jeśli płacę podatek drogowy (jest w cenie benzyny) to dlaczego mam płacić za parkowanie na pasie drogowym. pees we wrocławiu wszystkie urzędy są w strefie płatnej są też na tyle rozproszone że na piechotę się nie da na bilety wydałbym majątek (mam skuteczny sposób na niepłacenie ale to jest kombinatorstwo a teg nie lubię) dlatego szukam legalnego sposobu na niepłacenie pozdrawiam Link Zgłoś
kontik_71 Re: brak biletu parkingowego 13.06.07, 22:14 Tak, za parkowanie w pasie drogowym masz tez placic.. gdybys zyc poza Polska, tez bys placil i pewnie nawet bys nie pomyslal o oszukiwaniu. No ale w Polsce mozna przecis kreci, to takie swojskie Link Zgłoś
rysiek1410 ale dlaczego mam płacić 13.06.07, 22:27 powołaj się na coś poza ogólnym poczuciem przyzwoitości pozdrawiam Link Zgłoś
akodo78 dlaczego ja mam płacić za oświetlenie swojej ulicy 13.06.07, 22:35 którą Ty bezczelnie przejeżdżasz nie płacąc ani złotówki? Dlaczego masz płacić podatki? I dlaczego w zasadzie masz dotrzymywać umów które podpisujesz? Link Zgłoś
rysiek1410 płacę podatki 13.06.07, 22:43 w tym roku tyle co ty prawdopodobnie nie zapłacisz przez całe żecie ale płacenie za parking w obrębie drogi publicznej jest bez sensu w cenę benzyny wliczony jest podatek drogowy pozdrawiam Link Zgłoś
carnivore69 Re: płacę podatki 13.06.07, 23:38 > w tym roku tyle co ty prawdopodobnie nie zapłacisz przez całe życie Przykro nam. Ale jest na to rada - zmien ksiegowego lub skorzystaj z uslug np.: www.sovereigngroup.com/ Pzdr. Link Zgłoś
programistajava Re: płacę podatki 14.06.07, 10:07 Włądze lokalne wyznaczaja strefy płatnego parkowania. Płać i parkuj albo śmigaj na pieszo i nie kombinuj! Link Zgłoś
pacanek_ten_prawdziwy Re: Do Rysia płacacego podatki 14.06.07, 19:17 Hallo Rysiu !!!! Jezeli placisz wiecej podatku niz inni przez cale zycie to musisz byc "baaaaaardzo bogatym i madrym facetem" bo przecierz "glupki" placace przez cale zycie tyle co Ty w ciagu roku nie maja o niczym pojecia !!!! A to Twoje " zacmienie " to napewno tylko chwilowe , z przepracowania !!! Ja tez jak popelniam przestepstwo albo przewinienie uwazam ze placac tyyyle podatku rocznie co Ty w ciagu miesiaca ,albo tygodnia ,uwazam ze stoje nad Polskim Prawem!!!!!! Tylko ze ja pacanek w przeciwienstwie do Ciebie nie ide z takimi "powaznymi i zagrazajacymi mojej egzystencji " sprawami na forum ,tylko zlecam zalatwienie tej "sprawy" mojemu adwokatowi - przy tych zarobkach stac mnie na to Pozdrowienia od pacanka Link Zgłoś
oktob A za płatne autostrady płacisz 14.06.07, 22:48 czy pojeżdżasz pod szlaban i przekonujesz, że już zapłaciłeś za przejazd podatkiem drogowym wliczonym w cenę benzyny ? Link Zgłoś
ksmx To się kurna ciesz, że nie mieszkasz w Szwecji 14.06.07, 20:04 albo Norwegii. To co się tam dzieje z karami za parkowanie będzie przechodzić polskie pojecie jeszcze pod koniec tego wieku... Link Zgłoś