Dodaj do ulubionych

brak biletu parkingowego

13.06.07, 18:53
jak to jest czy straż miejska bądź ZDIK mają prawo wlepiać mandat za brak
biletu parkingowego? słyszałem o wyroku sądu który mówi że nie.
dzięki
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • obama1 Re: brak biletu parkingowego 13.06.07, 19:16
      parkujesz na płatnym parkingu i nie płacisz za bilet to płać za mandat, a nie
      zastanawiaj sie jak tu się od niego wymigać. trzeba mieć troche przyzwoitości.
      • rysiek1410 Re: brak biletu parkingowego 13.06.07, 19:26
        nie chodzi o parking a o pas drogi publicznej nazwany parkingiem przez
        urzędników
        pozdrawiam
        • kontik_71 Re: brak biletu parkingowego 13.06.07, 21:05
          To tez jest platne miejsce i tez nalezy placic... Pewnie nalezysz do tych co
          innych krytykuja, ale sam starasz sie wymigaj jak sie tylko da... Jesli szkoda
          ci kasy na parking to jezdzij tramwajem, albo per pedes (to tak dla zdrowia)
          • rysiek1410 Re: brak biletu parkingowego 13.06.07, 21:32
            jeśli płacę podatek drogowy (jest w cenie benzyny) to dlaczego mam płacić za
            parkowanie na pasie drogowym.
            pees we wrocławiu wszystkie urzędy są w strefie płatnej są też na tyle
            rozproszone że na piechotę się nie da na bilety wydałbym majątek (mam skuteczny
            sposób na niepłacenie ale to jest kombinatorstwo a teg nie lubię) dlatego
            szukam legalnego sposobu na niepłacenie
            pozdrawiam
            • kontik_71 Re: brak biletu parkingowego 13.06.07, 22:14
              Tak, za parkowanie w pasie drogowym masz tez placic.. gdybys zyc poza Polska,
              tez bys placil i pewnie nawet bys nie pomyslal o oszukiwaniu. No ale w Polsce
              mozna przecis kreci, to takie swojskie
              • rysiek1410 ale dlaczego mam płacić 13.06.07, 22:27
                powołaj się na coś
                poza ogólnym poczuciem przyzwoitości
                pozdrawiam
                • akodo78 dlaczego ja mam płacić za oświetlenie swojej ulicy 13.06.07, 22:35
                  którą Ty bezczelnie przejeżdżasz nie płacąc ani złotówki? Dlaczego masz płacić
                  podatki? I dlaczego w zasadzie masz dotrzymywać umów które podpisujesz?
                  • rysiek1410 płacę podatki 13.06.07, 22:43
                    w tym roku tyle co ty prawdopodobnie nie zapłacisz przez całe żecie
                    ale płacenie za parking w obrębie drogi publicznej jest bez sensu w cenę
                    benzyny wliczony jest podatek drogowy
                    pozdrawiam
                    • carnivore69 Re: płacę podatki 13.06.07, 23:38
                      > w tym roku tyle co ty prawdopodobnie nie zapłacisz przez całe życie

Przykro nam. Ale jest na to rada - zmien ksiegowego lub skorzystaj z uslug np.:

www.sovereigngroup.com/

Pzdr.
                    • programistajava Re: płacę podatki 14.06.07, 10:07
                      Włądze lokalne wyznaczaja strefy płatnego parkowania. Płać i parkuj albo śmigaj
                      na pieszo i nie kombinuj!
                    • akodo78 gratuluję, niemniej kultury nie zazdroszczę. 14.06.07, 17:46
                    • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do Rysia płacacego podatki 14.06.07, 19:17

Hallo Rysiu !!!!

Jezeli placisz wiecej podatku niz inni przez cale zycie to musisz byc
                      "baaaaaardzo bogatym i madrym facetem" bo przecierz "glupki" placace
                      przez cale zycie tyle co Ty w ciagu roku nie maja o niczym pojecia !!!!

A to Twoje " zacmienie " to napewno tylko chwilowe , z przepracowania !!!

Ja tez jak popelniam przestepstwo albo przewinienie uwazam ze placac tyyyle
                      podatku rocznie co Ty w ciagu miesiaca ,albo tygodnia ,uwazam ze stoje nad
                      Polskim Prawem!!!!!!

Tylko ze ja pacanek w przeciwienstwie do Ciebie nie ide z takimi "powaznymi i
                      zagrazajacymi mojej egzystencji " sprawami na forum ,tylko zlecam zalatwienie
                      tej "sprawy" mojemu adwokatowi - przy tych zarobkach stac mnie na to

Pozdrowienia od pacanka
                    • oktob A za płatne autostrady płacisz 14.06.07, 22:48
                      czy pojeżdżasz pod szlaban i przekonujesz, że już zapłaciłeś za przejazd
                      podatkiem drogowym wliczonym w cenę benzyny ?
    • ksmx To się kurna ciesz, że nie mieszkasz w Szwecji 14.06.07, 20:04
      albo Norwegii. To co się tam dzieje z karami za parkowanie będzie przechodzić
      polskie pojecie jeszcze pod koniec tego wieku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka