Gość: jakub IP: *.icpnet.pl 04.07.01, 15:41 Postanowiłem zakupić samochód. Przejżałem oferty delerów Kia oferuje najwięcej za godziwe pieniądze. Czy skusić się na niską cene?(3 lata gwarancji)Licze na komentarze posiadaczy tej marki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Pitz Re: Kia Shuma czy warto? IP: 195.116.250.* 04.07.01, 15:42 To juz walkowalismy. Popatrz na formum jakis miesiac temu. Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Kia Shuma czy warto? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.07.01, 22:54 Mam Shume od grudnia 1998 roku i nie narzekam. Do tej pory auto sprawuje się bez zarzutu. Przejechałem nim ponad 40 tys. km. (nie jest to dużo), nie miałem większych problemów. Za zakupem auta przemawia niska cena, dobry silnik, dość tanie koszty przeglądów. Ja jestem zadowolony i mogę polecić kupno tego samochodu. Z minusów - wykończenie pozostawia wiele do życzenia (nie to co np. Corolla z tej klasy aut), bardzo słaba widoczność do tyłu, co troche utrudnia jazde, a tak to tylko same plusy! Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kia Shuma czy warto? IP: 217.168.131.* 26.07.01, 16:39 mam kie shume przejechałem 20000 bez zarzutu co do spalania to różnie na trasie do 7l a w mieście środnio 10l można też 13l Link Zgłoś
Gość: cc Re: Kia Shuma czy warto? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 22:05 Kup sobie Kię Rio - 39,500 zł, nowsza konstrukcja, duży bagażnik i ładniejsza. Link Zgłoś
Gość: mada Re: Kia Shuma czy warto? IP: *.dyn.optonline.net 01.08.01, 12:35 Nie mam pojecia, ktora Kia to Shuma, bo w Stanach nazwy sa inne. Kolezanka ma Sportage (male SUV wielkosci Jeepa Wrangler''a). i w ciagu pierwszego roku eksploatacji naprawiala hamulce 4-krotnie, ale i tak jest zadowolona. Link Zgłoś
Gość: bObO Re: Kia Shuma czy warto? IP: 212.244.192.* 01.08.01, 13:32 Kia nalezy do Hyundaia, jest jego "gorszą siostrą", a Hyundai do tytanów niezawodności raczej nie należy. Ponadto widziałem w prasie parę listów od użytkowników, którzy mieli problemy z egzekwowaniem zobowiązań gwarancyjnych w serwisie (chodziło chyba o terminy napraw). Poza tym nie ma jeszcze na tyle starych egzemplarzy, żeby stwierdzić, czy auto nie "sypnie" się po kilku latach. Osobiście raczej skłaniałbym się ku "gołej" Corolli w porównywalnej cenie. Link Zgłoś
Gość: sknera Re: Kia Shuma czy warto? IP: *.epsa.com.pl 01.08.01, 13:34 Jak widzę małe sianko a chęci na większy samochód. Znam problem trzy lata temu musiałem szybko kupić auto brakowało gotówki i była felcia. Felcia 1,3 to nie jest syf - to samochód wart swoich pieniędzy, ale trzeba jeździć krótko 60 tys. km i do ludzi. Teraz po 2 miesięcznym namyśle, sprawdzaniu ofert i czytaniu prasy, opiniach wybrałem i kupiłem sobie XsaręII z wypasem wg. mnie najlepsza oferta na rynku. Już słyszę "francuz", fee. Dla mnie ideał : klima - mam maluszka w domu, którego męczą upały i potówki; silnik 1,6 16V (11s do 100)- do pracy 30 km. po A2 miedzy TIRAMI. Pytasz Kia? może być Kia - auto musi odpowiadać wyposażeniem, osiągami i wyglądem właścicielowi więc jeśli tak to kupuj. Informacja - wśród koreańczyków lepiej notowane są Huyndaye. Rio ma nową kastę ale konstrukcja stara i podobno beznadziejne zawieszenie, na polskie drogi to śmierć. Jeżeli auto ma mieć niezłe wyposażenie i bagażnik to polecam Seata Cordobę. Zaletą Fiata jest szeroki serwis - Punto mało pali i ma bardzo ładną nową stylistykę. Każde auto, które nam się podoba, nie psuje się i nas na nie stać jest dobre nie musi być ani niemiec ani japończyk. Życzę łatwej i szybkiej decyzji. Link Zgłoś
Gość: wbe Re: Kia Shuma czy warto? IP: *.ipartners.pl 02.08.01, 12:34 Też przeglądam oferty tego producenta iwydaje mi się że faktycznie lepiej kupić Rio. Link Zgłoś