Dodaj do ulubionych

Kia Shuma czy warto?

IP: *.icpnet.pl 04.07.01, 15:41
Postanowiłem zakupić samochód. Przejżałem oferty delerów Kia oferuje najwięcej
za godziwe pieniądze. Czy skusić się na niską cene?(3 lata gwarancji)Licze na
komentarze posiadaczy tej marki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pitz Re: Kia Shuma czy warto? IP: 195.116.250.* 04.07.01, 15:42
      To juz walkowalismy. Popatrz na formum jakis miesiac temu.
    • Gość: marcin Re: Kia Shuma czy warto? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.07.01, 22:54
      Mam Shume od grudnia 1998 roku i nie narzekam. Do tej pory auto sprawuje się
      bez zarzutu. Przejechałem nim ponad 40 tys. km. (nie jest to dużo), nie miałem
      większych problemów. Za zakupem auta przemawia niska cena, dobry silnik, dość
      tanie koszty przeglądów. Ja jestem zadowolony i mogę polecić kupno tego
      samochodu. Z minusów - wykończenie pozostawia wiele do życzenia (nie to co np.
      Corolla z tej klasy aut), bardzo słaba widoczność do tyłu, co troche utrudnia
      jazde, a tak to tylko same plusy!
    • Gość: olo Re: Kia Shuma czy warto? IP: 217.168.131.* 26.07.01, 16:39
      mam kie shume przejechałem 20000 bez zarzutu co do spalania to różnie na trasie
      do 7l a w mieście środnio 10l można też 13l
    • Gość: cc Re: Kia Shuma czy warto? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 22:05
      Kup sobie Kię Rio - 39,500 zł, nowsza konstrukcja, duży bagażnik i ładniejsza.
    • Gość: mada Re: Kia Shuma czy warto? IP: *.dyn.optonline.net 01.08.01, 12:35
      Nie mam pojecia, ktora Kia to Shuma, bo w Stanach nazwy sa inne. Kolezanka ma
      Sportage (male SUV wielkosci Jeepa Wrangler''a). i w ciagu pierwszego roku
      eksploatacji naprawiala hamulce 4-krotnie, ale i tak jest zadowolona.
    • Gość: bObO Re: Kia Shuma czy warto? IP: 212.244.192.* 01.08.01, 13:32
      Kia nalezy do Hyundaia, jest jego "gorszą siostrą", a Hyundai do tytanów
      niezawodności raczej nie należy. Ponadto widziałem w prasie parę listów od
      użytkowników, którzy mieli problemy z egzekwowaniem zobowiązań gwarancyjnych w
      serwisie (chodziło chyba o terminy napraw). Poza tym nie ma jeszcze na tyle
      starych egzemplarzy, żeby stwierdzić, czy auto nie "sypnie" się po kilku
      latach. Osobiście raczej skłaniałbym się ku "gołej" Corolli w porównywalnej
      cenie.
    • Gość: sknera Re: Kia Shuma czy warto? IP: *.epsa.com.pl 01.08.01, 13:34
      Jak widzę małe sianko a chęci na większy samochód. Znam problem trzy lata temu
      musiałem szybko kupić auto brakowało gotówki i była felcia. Felcia 1,3 to nie
      jest syf - to samochód wart swoich pieniędzy, ale trzeba jeździć krótko 60 tys.
      km i do ludzi. Teraz po 2 miesięcznym namyśle, sprawdzaniu ofert i czytaniu
      prasy, opiniach wybrałem i kupiłem sobie XsaręII z wypasem wg. mnie najlepsza
      oferta na rynku. Już słyszę "francuz", fee. Dla mnie ideał : klima - mam
      maluszka w domu, którego męczą upały i potówki; silnik 1,6 16V (11s do 100)- do
      pracy 30 km. po A2 miedzy TIRAMI. Pytasz Kia? może być Kia - auto musi
      odpowiadać wyposażeniem, osiągami i wyglądem właścicielowi więc jeśli tak to
      kupuj.
      Informacja - wśród koreańczyków lepiej notowane są Huyndaye. Rio ma nową kastę
      ale konstrukcja stara i podobno beznadziejne zawieszenie, na polskie drogi to
      śmierć. Jeżeli auto ma mieć niezłe wyposażenie i bagażnik to polecam Seata
      Cordobę. Zaletą Fiata jest szeroki serwis - Punto mało pali i ma bardzo ładną
      nową stylistykę. Każde auto, które nam się podoba, nie psuje się i nas na nie
      stać jest dobre nie musi być ani niemiec ani japończyk. Życzę łatwej i szybkiej
      decyzji.
    • Gość: wbe Re: Kia Shuma czy warto? IP: *.ipartners.pl 02.08.01, 12:34
      Też przeglądam oferty tego producenta iwydaje mi się że faktycznie lepiej kupić
      Rio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka