Dodaj do ulubionych

Ale mnie baba wkur....

IP: 212.182.26.* 16.06.03, 10:06
Wyobraźcie sobie taką sytuację. Chcę kupić auto, konkretnie Opla Corse.
Znalazłem sobie takiego z ogłoszenia. Umówiłem się i pojechałem, a to było ok
80km od mojego miejsca zamieszkania. Po pierwszych ogledzinach autko
wyglądało OK. Pojechaliśmy na stację aby zrobić dokładniejsze oględziny,
zapłaciłem gościowi za ten przegląd, również wszystko mi odpowiadało. Trochę
chciałem się potargować o cenę z babą i jej synkiem bo była współwłasność.
Nic nie chcieli opuścić. No nic mówię, że wezmę za tą cenę jaką proponują, bo
autko konkretne no i już po testach. Chcę pisać umowę, oni mówią żeby się
umówić na inny dzień bo dzisiaj już banki nieczynnne no i im autko potrzebne
na weekend. No nic trochę się podkurzyłem ale myślę OK umawiamy się na
poniedziałek. Wróciłem do domu, a tu w sobotę BABA dzwoni, że się rozmyślili
i nie sprzedają autka. Czy nie wkur..... byście się na babę???? Dalej
poszukujący Paweł.
Obserwuj wątek
    • wichura Re: Ale mnie baba wkur.... 16.06.03, 10:16
      No to ma kobieta zrobiony przegląd na Twój koszt, hehehe...
    • Gość: 0-700 trzeba było spisać umowę przedwstępną IP: *.zg.szczecin.pl 16.06.03, 10:20
      chyba że baba nie chciała.
      • Gość: Pawel Re: trzeba było spisać umowę przedwstępną IP: 212.182.26.* 16.06.03, 10:24
        nie chciała nic spisywać...
    • Gość: Golthar Re: Ale mnie baba wkur.... IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.06.03, 15:42
      te baby to jednak szczwane lisy ;P
      • Gość: f-16 Re: tez kiedys tak mialem ... IP: 195.187.253.* 16.06.03, 16:41
        Napalilem sie kiedys na Forda Ka dla mojej zony. Facet z dzialu samochodowow
        uzywanych w salonie Ka powiedzial, ze starsza kobieta chce mu oddac w komis
        Forda Ka po malym przebiegu. Byl nawet w kolorze, ktory wymarzyla sobie moja
        zona. Ale z transakcji oczywiscie nici, bo "czym ja Panie bede do kosciola
        jezdzila????"
        pzdr
        • Gość: Adam pierdu pierdu tez kiedys tak mialem ... IP: *.acn.waw.pl 16.06.03, 16:56
          Gość portalu: f-16 napisał(a):

> Napalilem sie kiedys na Forda Ka dla mojej zony. Facet z dzialu samochodowow
          > uzywanych w salonie Ka powiedzial, ze starsza kobieta chce mu oddac w komis
          > Forda Ka po malym przebiegu. Byl nawet w kolorze, ktory wymarzyla sobie moja
          > zona. Ale z transakcji oczywiscie nici, bo "czym ja Panie bede do kosciola
          > jezdzila????"
          > pzdr

Zauważyliście prawidłowość, że 90% samochodów wystawianych w komisach jeździła
          tylko do kościoła.
          Handlarze narkotyków zasługują na śmierć, ale handlarze samochodów co najmniej
          na ciężkie roboty:)
          • remo29 Re: pierdu pierdu tez kiedys tak mialem ... 17.06.03, 09:16

> Zauważyliście prawidłowość, że 90% samochodów wystawianych w komisach
            jeździła
            > tylko do kościoła.
            > Handlarze narkotyków zasługują na śmierć, ale handlarze samochodów co
            najmniej
            > na ciężkie roboty:)

Tiaaa... Kupiłem 5-letni samochód z przebiegiem 50kkm. Od razu na mój nos
            śmierdziało to kręceniem wiertarą, ale komisiarz zarzekał się na matkę i ojca,
            że to autentyk. Nic to że deska rozdzielcza była rozbebeszona jakby ktoś pod
            nią wódkę przemycał - 50 tys. panie, jak drut. Śmiać mi się chciało i mówię do
            gościa, że i tak kupię i tak, więc żeby się nie wysilał, bo deski rozdzielcze
            nie odpadają na wertepach. Ale łgał skubany do końca. Albo mówił prawdę, co
            jest równie nieprawdopodobne jak ten przebieg :)
    • hocest wezwij ją do zwrotu .... 16.06.03, 17:41
      kasy jaką wydałeś na oględziny.
      jeśli nie to śmiało do sądu - myśle że masz szansę o ile masz kwity na
      przeglądzik etc.
      dając ogłoszenie do gazety przedstawiła ofertę w rozumieniu kodeksu cywilnego a
      Ty przyjałeś jej warunki więc co do zasady mógłbys dochodzić zawarcia umowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka