Dodaj do ulubionych

ASO Forda w Warszawie

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 18:16
Kto moze polecic dobry serwis ASO w Warszawie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Art Re: ASO Forda w Warszawie IP: 213.158.197.* 19.06.03, 00:20
      Nie polecam AutoPlazy. Mają trzy rodzaje cen usług: cena przez telefon (n PLN),
      cena na miejscu w serwisie (2 x n PLN) i cena przy płaceniu w kasie (2 x n +
      200 PLN).
      No i o takim wynalazku jak telefon do klienta po wykonaniu usługi to jeszcze w
      zeszłym roku nie słyszeli.

Art

P.S. Obecnie serwisuje w OMC przy Trasie Toruńskiej. Tam jest już lepiej, ale
      ideał to to też raczej nie jest.
    • Gość: dar nie ma ASO Forda w Warszawie IP: 134.65.105.* 19.06.03, 10:02
      nie polecam tego na Okeciu. To co naprawili rozpadlo sie po 500 metrach
      -pokleili mi przedni zderzak od scorpio bo albo nie mieli zapinek albo nie
      chcialo im sie- wiec przyklili mi zderzak na klej ... super profesjonalisci!

raz bylem zadowolony z serwisu na Dobrej na Powislu ale bylo drogo.
      wydawalo mi sie ze dopisali na sile -naprawe zacisku hamulca mimo ze
      byl OK.

kup sobie ksiazke serwisowa (100 zlotych) i rob wszystko sam albo z
      jakims mechanikiem ktory umie i chce czytac.

jak dla mnie to nie ma serwisu forda w wawie - dlatego zmienilem marke
      auta. Dobry serwis ma Fiat na bokserskiej, Saab na pradze, Toyota
      prawie wszedzie ...
    • Gość: a . k Re: ASO Forda w Warszawie IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 14:16
      omijać z daleka naciągacze i tyle. Kupiłem kilka fordów w Warszawie i jak
      zobaczyłem rachunki z serwisów to włosy dęba mi stanęły. Jednemu gościowi np.
      wymieniali co 15.000 km klocki hamulcowe (po co ?), a ceny usług !!! 30 zł za
      wymianę żarówki ZGROZA. Innemu facetowi pomalowali drzwi po włamaniu i tylny
      zderzak - skasowali za to 1.200 zł i spieprzyli tak, że musiałem od razu to
      poprawić.
      Jak nie masz gwarancji to poszukaj sobie innego serwisu np. MIDAS.
    • Gość: Kuba Re: ASO Forda w Warszawie IP: 213.134.155.* 20.06.03, 15:14
      Ja sie stoluje w AutoPlazie, chwala sie ze sa salonem nr 1.
      Przyznam szerze, ze podchodze z rezerwa do wszystkich warsztatow, serwisowalem
      sie w wielu, nie tylko u forda i zawsze jest tak samo. Nawet jak dwa razy
      pojedziesz i jest ok, nie zmnienia Ci ceny, nie dodadza ekstra wymiany, ba
      zrobia na czas i przedzwonia nawet (apropos maila wyzej, do mnie dzwonia;-) -
      moze mam farta, albo moj numer jest gdzie "na wierzchu"), to za trzecim razem i
      tak cos spieprza, ze znowu czar pryska.
      Osobiscie odpuscilem sobie forda przy torunskiej bo... pojechalem na przeglad
      po 20.000, zostawilem na 2 godziny, wracam, a oni mowia, ze przeciez szyba
      jeszcze schnie!!!. Wpadlem w panike, jaka szyba, mial byc przeglad! Kobietka
      poszukala cos w kompie i mowi, ze przeciez chcialem wstawic szybe i ze bedzie
      schla przez cztery dni. Nie wytrzymalem i osobiscie wpadlem do serwisu na
      zaplecze, a nie jest to takie latwe. Co sie okazalo, ze na szczescie kleili
      inne autko, ino panienka, zle wpisala numery do sojego kompa. Zabralem samochod
      (przegladu nie zrobili) i pojechalem do AutoPlazy.
    • Gość: Marcin Auto Nobile - chyba nie można polecić IP: 213.76.146.* 08.12.03, 13:05
      Nie świadczy to wprawdzie tylko o serwisie u tego dealera, ale ......

W ostatnią sobotę na imprezie znajomy opowiadał „niesamowitą” historię.
      Otóż w listopadzie kupował Forda Fusion (w rozliczeniu zostawiał stary
      samochód). Ustalone zostało, że za dodatkowe 942 zł kupi opony zimowe oraz, że
      za zakup samochodu i opon przysługują mu punkty (5 500 pkt.) przyznawane przez
      dealera, które można wymienić na wszystkie pozycje z oferty dealera (naprawy,
      części i akcesoria za 550 zł, 0,1zł/1pkt). W standardzie miała być kierownica
      pokryta skórą (było tak napisane w zamówieniu, w prospekcie Fusiona oraz na
      stronie www.ford.com.pl ).
      Podczas odbioru samochodu okazało się, że kratka homologacyjna została
      zainstalowana w innym Fusionie, który miał ten sam kolor !!! (tu akurat dealer
      wybrnął z problemu bardzo szybko, chociaż konieczna była wizyta następnego
      dnia), a opony zamiast 942 zł kosztują 1 000 zł („przepraszam Pana bardzo,
      nastąpiła pomyłka, ale nie było to celowe, naprawdę”). Po przyjeździe do domu
      mój znajomy pochwalił się samochodem swojej dziewczynie i przyjaciołom. Oprócz
      słów uznania usłyszał także, iż kierownica na pewno nie jest skórzana !!!.
      Gdy wrócił z reklamacją powiedziano mu: „ma Pan rację, wszyscy klienci zwracają
      na to uwagę, Ford nie instaluje już takich kierownic od października, ale w
      systemie komputerowym ciągle ona figuruje i dlatego znalazła się na zamówieniu,
      tak już jest i nic się nie da zrobić”.
      Znajomy zaskoczony, zwłaszcza nieaktualnymi informacjami w prospektach i na
      stronie Forda zadzwonił na infolinię. Tam powiedziano mu, że kierownica pokryta
      skórą cały czas jest na wyposażeniu standardowym !!! Kiedy jednak stwierdził,
      że dealer, u którego kupił samochód „wypiera” się tego, usłyszał: „W czym mogę
      jeszcze Panu pomóc ?” !!! :-0 Ogromne zainteresowanie problemem klienta,
      prawda ? :-))
      Obiecaną kartę znajomemu udało się odebrać dopiero 06.12 (taki Mikołajkowy
      prezent :-). Jakież było jego zdziwienie kiedy usłyszał, że dostanie tylko
      1000pkt (100 zł). Zanim zdążył cokolwiek powiedzieć, usłyszał: „Niech Pan nie
      krzyczy, właśnie zmienił się regulamin i zamiast 5 500 pkt = 5 000 za samochód
      i 500 za opony przysługuje Panu tylko 1 000 pkt = 500 za samochód i 500 za
      opony. Wiem, że mówiłem co innego, ale nic nie mogę poradzić” !!!
      Tak więc rozbieżność pomiędzy tym co ustalono, a tym co się okazało w
      rzeczywistości wyniosła:
      Opony 58 zł
      Punkty 450 zł
      Kierownica pokryta skórą brak
      Były jeszcze inne wpadki tego dealera, ale w ich wyniku stratą była „jedynie”
      spalona benzyna i stracony czas. Aby kupić samochód znajomy był w Auto Nobile
      ok. 10 razy :-0.
      Znajomy jest osobą, która nie wykłóca się o takie kwoty, tylko po prostu już
      więcej nie skorzysta z usług tego serwisu. Ja natomiast uważam, z całym
      szacunkiem dla znajomego, że przez takie osoby dealerzy czują się bezkarni,
      zwłaszcza teraz kiedy ruch w interesie jest większy. I stąd ta „opowieść ku
      przestrodze”.

Pzdr

Marcin

P.S. Sam się rozglądam za nowym samochodem i brałem również pod uwagę Forda
      Focusa, ale w tej sytuacji ....?? Czy inni dealerzy też tak postępują ?
    • Gość: Zenek Re: ASO Forda w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 13:17
      w miare OK jest Ursyn Car, ale do idealu nadal sporo brakuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka