Dodaj do ulubionych

Renault Thalia-nowe opinie

IP: *.pkobp.pl 07.12.01, 11:55
Zwracam się z prośbą do użytkowników Thalii o nowe spostrzeżenia na temat
ekspolatacji tego modelu.

Za wszelkie uwagi serdecznie dziękuję
Pozdrawiam
zibi
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Renault Thalia-nowe opinie IP: 192.168.2.* 07.12.01, 12:03
      Po przejechaniu 13 tys km żadnych problemów (Thalia 1.4 RT). Jedyne zastrzezenie wydajności klimatyzacji (ale
      to mam nadzieje wyprostować w serwisie).
    • Gość: Maćko Re: Renault Thalia-nowe opinie IP: *.*.*.* 07.12.01, 12:27
      Bardzo, bardzo brzydkie auto.
      Ale to kwestia gustu.

Pozdrawiam
    • Gość: gigi Re: Renault Thalia-nowe opinie IP: 212.160.147.* 07.12.01, 12:45
      Do traktowania jako urządzenie jest OK, ale tak naprawde samochód to żaden.. i
      mimo nieźle wyglądającego na papierze silnika jest trochę mułowate.
      Pozdrawiam
      • Gość: M Re: Renault Thalia-nowe opinie IP: 192.168.2.* 07.12.01, 12:59
        Co prawda nie wiem jak można inaczej traktowac samochódj jak nie tylko jako urzadzenie do przemieszczania sie.
        Wydaje mi sie ze czesc uczestników tego forum traktuje swoje samochody prawie jak bliskich czlonków rodziny.

Co do silnika Thalii 1.4 nie moge powiedziec aby byl mułowaty. Dla mnie jest naprawde dynamiczny. Zadne
        wyprzedzanie czy przyspieszenie nie sprawia problemów Zapewne w porownaniu z 1.4 16V wypada blado.
        Nie wiem. Nie miałem okazji sprawdzic. A uroda samochodu? Jezeli komus nie zalezy na tym aby podziwiano go
        w swoim samochodzie a bardzej nad to przedkłada walory uzytkowe samochodu (zgodne ze swoimi
        potrzebami), to Thaliia nie jest taka zła.

pozdrawiam
        • Gość: gg Re: Renault Thalia-nowe opinie IP: 212.160.147.* 07.12.01, 13:17
          Pisałem, że wydaje mi się że jest mułowaty i mówiłem o 16V.
          A samochód jest raczej OK, tlko gwarancja dłuższa by się przydała (tak dla
          śwęego spokoju bo na razie nic zlego sie nie dzieje - przejechałem 7000.)
          Pozdrawiam
          • Gość: S Re: Renault Thalia-nowe opinie IP: 150.254.215.* 10.12.01, 09:29
            Przejechalem na razie tylko 1 400 km, ale autko wydaje mi sie dosc dynamiczne.
            Pod tym wzgledem jestem zaskoczony in plus. In minus natomiast - ciut za duze
            spalanie: jak na razie, nie chce mi zejsc ponizej 8 na setke po miescie
            (wiekszosc to odcinki trasy szybkiego ruchu). A z drobiazgow (?) - zadne inne
            auto tej klasy nie jest tak wygodne na wieksze zakupy, do bagaznika wchodzi
            kilka skrzynek wiktualow.
          • Gość: szatan Re: Renault Thalia-nowe opinie IP: 10.128.128.* 11.12.01, 20:12
            Gość portalu: gg napisał(a):

> Pisałem, że wydaje mi się że jest mułowaty i mówiłem o 16V.
            sorka ale źle ci się wydaje

> A samochód jest raczej OK, tlko gwarancja dłuższa by się przydała (tak dla
            > śwęego spokoju bo na razie nic zlego sie nie dzieje - przejechałem 7000.)

ja przejechałem 1.500 w tydzień a w sumie 5.000 w miesiąc i też jest ok
            a gwarancje mozesz sobie przedłużyć na 2 lata albo ileś kkm więcej

pzdr

• Gość: szatan Re: Renault Thalia-nowe opinie IP: 10.128.128.* 11.12.01, 20:09
          masz rację...moim zdaniem "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"
          auto w obu wersjach jest dynamiczne....może w tej drugiej troszkę bardziej :))

ja i tak uważam że w porównaniu... stosunek ceny do wyposażenia i wersji
          silnikowych Thalia wypada najlepiej wśród konkurencji...

pozdrawiam
      • Gość: szatan Re: Renault Thalia-nowe opinie IP: 10.128.128.* 11.12.01, 20:04
        Gość portalu: gigi napisał(a):

> mimo nieźle wyglądającego na papierze silnika jest trochę mułowate.
        jasne !! a świstak siedzi i zawija.....jak ktoś nie umie jeździć to i 200KM mu
        nie wystarczy....może ty chcesz by ci silnik na 5 biegu ciągnął przy 50km/h
        jak tak to współczucia dla twoich pasażerów..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka