unknown2004 17.07.07, 01:39 jeździ tak jak przedstawiciele handlowi? Czyli jak kr..yni. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mgr.nauk Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 17.07.07, 01:51 Ja nie wiem co ty próbujesz tu powiedzieć ale ja jeżdżę tak żeby pokazać swoją wyższość nad innymi. Po prostu czuję się lepszy: mam lepszy wóz i umiejętności od innych. Link Zgłoś
michaelm3 bo znakomitą ich większość łączą ze stolicą 17.07.07, 02:12 jedynie tablice rejestracyjne samochodu użyczonego przez firmę w której tyrają i wynajmowany do spółki z kilkoma ziomkami pokój na warszawskim blokowisku... Dlatego prawie zawsze gdy widzisz palanta łamiącego przepisy na drodze w Octavii, Passacie, Mondeo czy Avensis z 3 metrową anteną CB na dachu a do tego przeważnie na blachach WE lub WI możesz być pewien, że to tylko zwykły leszcz ze wsi leczący swoje kompleksy związane z pozycją społeczną Link Zgłoś
przeciwnik_tego_rzadu Re: bo znakomitą ich większość łączą ze stolicą 17.07.07, 07:31 O tym, że warszawiacy potrafią się wszędzie zachować wiemy wszyscy. Tym, którzy nie sa przekonani proponuje jeszcze raz obejrzeć materiały z Wilna. Link Zgłoś
jestem_zonatym_palantem Re: bo znakomitą ich większość łączą ze stolicą 19.07.07, 07:03 zgadzam się w zupełności :) Link Zgłoś
simon_r Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 17.07.07, 10:45 Dlatego, że mieszkają w Otwocku, Wołominie, Grójcu... tudzież pochodzą z innej podobnej wiochy.. Nie jestem warszawiakiem ale po warszawie dużo się poruszam gdyż od jakiegoś czasu jestem zmuszony tu mieszkać.. i najgorsze co można spotkać na warszawskiej ulicy to buraka z prowincji, któremu się wydaje coś takiego jak Tobie... burak taki przeważnie usiłuje pokazać jak to on jeździ: lepiej, szybciej, bardziej agresywnie itd. itp.. od rzeczonych pseudo warszawiaków.. ------------------- Pomóżcie w projekcie - Klik TU A TU - wieczorne marudzenia zgreda Link Zgłoś
m.rycho Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 17.07.07, 14:24 Ja myślę,że ten "unknown2004" ma jakieś kompleksy i tyle. Link Zgłoś
loyezoo Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 17.07.07, 19:36 Ja nie mam kompleksów a uwazam bardzo podobnie.Dzisiaj w moim mieście "warszawiak" po prostu pojechał na rondzie na czerwonym (paliło się już ok 30sek) scinając trzy pasy bez kierunkowskazu wbijajac się przez 2 auta.Czy to jest spryt?umiejetności? w.g mnie tylko i wyłącznie totalna głupota.Szkoda że nikt go nie "przyhaczył". Link Zgłoś
miecio1313 Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 18.07.07, 12:24 "Dzisiaj w moim mieście "warszawiak"..." A jaka pewność że był mieszkańcem Warszawy, przecież W ma całe mazowieckie, WSZ- Szydłowiec, to też Warszawa?, WP- Płock, to też Warszawa?, WOS- Ostrołęka, to też Warszawa?. To co pisali inni, większość tych szybkich to przedstawiciele handlowi jeżdżacy samochodami firmowymi a pochodzący z spoza Warszawy. Tutaj tylko pracują i mieszkają w wynajętym pokoju czy mieszkamiu do piątku. Wystarczy zobaczyć trasy wylotowe z miasta- ile tych pseudowarszawiaków wyjeżdża. Jeżdżąc po Warszawie widzę ilu kierowców z rejestracjami z całej Polski łamie przepisy, oczywiście w Warszawie też znajdzie się jakiś procent rodowitych mieszkańców jeżdżacych żle ale na pewno nie jest to specjalność Warszawy. Link Zgłoś
pindoll Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 18.07.07, 15:55 miecio1313 napisał: > A jaka pewność że był mieszkańcem Warszawy, przecież W ma całe mazowieckie, WOS- Ostrołęka, WOS to Rzekuń (na przykład ;)) a nie Ostrołęka Link Zgłoś
miecio1313 Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 19.07.07, 10:28 Według zestawienia wyróżników Mazowsza jaki posiadam WOS jest opisane jako Ostrołęka powiat, ściągnąłem to jakiś czas temu i może coś sie zmieniło. Nie zmienia to faktu że W to całe Mazowsze a nie sama Warszawa Link Zgłoś
edgar22 Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 20.07.07, 07:43 WO - miasto Ostrołęka WOS - powiat Ostrołęcki (np. Rzekuń) upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dd/Plcarplates379v06.png Link Zgłoś
unknown2004 Coż, każdy ma kompleksy 18.07.07, 01:27 ja pewnie też.Ale z pewnością nie są one związane ze stylem jazdy.Pracujcie,Drodzy Warszawiacy, na swoją opinię. Przykro na Was patrzeć. Macie tyle wspólnego z "klasą" i "wielkim światem" co Rydzyk z miłością bliźniego. Myślę, że większość Polski się z Was po prostu śmieje. Pozdrawiam Link Zgłoś
lpatezag Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 19.07.07, 09:48 Uwazasz ze Wolomin czy Otwock to prowincja i porownujesz te miasta do innych wioch z ktorych przyjezdzaja ludzie do WAWY?Jest prowincja i prowincja.Popatrz za zakapiorow z lubelskiego,podlaskiego,z Pomorza... Link Zgłoś
mobile5 Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 19.07.07, 13:25 lpatezag napisał: Jest prowincja i prowincja.Popatrz > za zakapiorow z lubelskiego,podlaskiego,z Pomorza... Prowincja to jest w głowach tych " mega agresywnie" jeżdżących "światowców" i nie zależy od miejsca zamieszkania. Link Zgłoś
simon_r Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 19.07.07, 17:30 niestety ociupinkę zależy... bo jak inaczej wytłumaczyć, że 90% lewojazdów na trasie wylotowej do Krakowa to WGR, WPY, WR???... juz TKI lepiej się poruszają i przynajmniej ustępują z drogi.. A na Trasie Toruńskiej jak jest korek to po trawie przed Łabiszyńską głównie WWL się pchają w czasie gdy WA grzecznie stoją w korku... Coś niestety jest z tym kompleksem prowincji.. ------------------- Pomóżcie w projekcie - Klik TU A TU - wieczorne marudzenia zgreda Link Zgłoś
derduch Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 17.07.07, 20:01 unknown2004 napisała: > jeździ tak jak przedstawiciele handlowi? > Czyli jak kr..yni. Tak się jeździ leszczyku! Osobiście jeżdże jak na warunki polskie mega agresywnie, jak na Paryż czy Włochy to ja jestem aniołek na drodze, natomiast w Turcji jeździ mie się super, moja krew. Link Zgłoś
bwv1004 Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 18.07.07, 01:49 derduch napisał: > Tak się jeździ leszczyku! Osobiście jeżdże jak na warunki polskie mega > agresywnie, jak na Paryż czy Włochy to ja jestem aniołek na drodze, natomiast Ty derduch to chyba w Paryżu ani we Włoszech nie byłeś. Gdzie tam widziałeś agresję na miarę polskiej? Na Florydzie też byłeś taki odważny i agresywny? Link Zgłoś
derduch Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 18.07.07, 07:11 bwv1004 napisał: > Ty derduch to chyba w Paryżu ani we Włoszech nie byłeś. Gdzie tam widziałeś > agresję na miarę polskiej? Oj byłem, byłem i widziałem, może źle określiłem to jako agresja, bardziej pasuje "zdecydowanie" jeśli chodzi o Francje, południe Włoch to jednak zdecydowanie agresja i mi to odpowiada. Co do Florydy to sam wiesz że tam 99% jeździ zgodnie z przepisami, nie wolno jednak porównywac cywilizowanego kraju z polskim skansenem bo takie porównanie nie ma sensu! Jak można przyłożyć polski syf do kraju gdzie byle osiedlowa droga ma 2-3 pasy w jedną strone? A co do agresji na Florydzie, gdyby tam ktoś ruszał ze świateł tak jak statystyczny Polak to by go bydlaka na śmierc zatrabili chyba. Zielone i wszyscy rura, pierwszy czy 10 w kolejce rusza praktycznie w tym samym momencie i natychmiast osiaga maksymalna prędkośc dozwoloną, u nas zanim drugi złamas ruszy to pierwszy jest za skrzyżowaniem i buja się drań 30 bo go na benzyne nie stac. Zapytasz co w takim razie robie w tym bajzlu? Odpowiedź jest prosta. W żadnym normalnym kraju nie zarobiłbym tyle i tak łatwo co tu. Link Zgłoś
al9 załosny derduch 18.07.07, 12:42 derduch światowiec pisze: nie wolno jednak porównywac cywilizowanego kraju z polskim skansenem bo takie porównanie nie ma sensu! Jak można przyłożyć polski syf do kraju gdzie byle osiedlowa droga ma 2-3 pasy w jedną strone? -------------------------------- Polski syf... Usa cywilizowany i wspaniały kraj... Nawet mie sie nie chce z głupkiem polemizowac.. Zwrócę tylko uwagę, ze na warszawskich blachach jezdzą obok przedstawicieli handlowych auta korporacyjne, auta leasingowanei inne kredytowane w wielu bankach.... Generalnie uważam że ludzie jezdzą coraz lepiej, z roku na rok sytuacja się poprawia. jezdzimy mimo wszystko w standardach europy północnej... na południu kontynentu jest masakra... Ale przynajmniej ludzie są uśmiechnięci... Pozdrawiam wszystkich za wyjątkiem derducha, iberi i mameji... al Link Zgłoś
derduch Re: załosny i śmieszny al9 18.07.07, 20:01 al9 napisał: > Polski syf... > Usa cywilizowany i wspaniały kraj... Masz jakieś na ten temat wątpliwości? To może je rozwiń, pośmiejemy się razem... Polska to syf najgorszy, kraj bez dróg z rządem jak widać za to z chorymi ambicjami, pośmiewisko świata. Byłeś, widziałeś NORMALNY kraj, czy tylko klepiesz debilne frazesy? Wstyd się przyznac że sie jest z takiego skansenu jak Polska. A głupka to zobaczysz w lusterku jak dorośniesz i się golić zaczniesz. Link Zgłoś
myrkgrav [...] 19.07.07, 16:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
derduch [...] 19.07.07, 19:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
marcinz101 wszystko jest dla ludzi.. z mózgiem 19.07.07, 20:13 derduch nie daj sie prowokowac, Polska jest jaka jest przepisy ruchu drogowego sa i szczerze sie przyznam im lepszym autkiem jezdze tym spokojniej i blizej zgody z przepisami. Obecnie Scenic, rzadko przekraczam w miescie 50 (no chyba ze na torunskiej, ale na torunskiej jechac mniej niz 100 to patrza jak na idiote). Obecnie najwiecej krece po B-stoku i tutaj wiekszosc kierowcow nie przekracza predkosci (moze nie maja kompleksow). Naprawde od szybkiej jazdy stara trojka bmw nie urosnie penis. Co najwyzej kiedys mozna nie dojechac do celu zabijajac przy okazji niewinnych... Link Zgłoś
ekoterrorysta Re: wszystko jest dla ludzi.. z mózgiem 19.07.07, 21:21 " Naprawde od szybkiej jazdy stara trojka bmw nie urosnie penis. " Jakieś kompleksy ? Mi to wisi jak kto jeździ . Może jechac i 20 km.h autostradą . Wyprzedzam i po problemie . Po tym wątku widac jakim porypanym narodem jesteście . Link Zgłoś
marekglowacz Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 20.07.07, 10:52 "...południe Włoch to jednak zdecydowanie agresja i mi to odpowiada." Chyba zle to okresliles. Jezdze po okolicach Neapolu i to co wyrabiaja kierowcy na tutejszych drogach nie ma nic wspolnego z agresja. To co ty ujales jako agresja to tak naprawde jest zwykla zaradnosc na drodze i umiejetnosc szybkiego reagowania na sytuacje na drodze. Czy nierespektowanie sygnalizacji swietlnej to agresja? ani troche. W Polsce to samobojstwo a tutaj normalka - skoro nic nie jedzie z boku czy z przeciwka to po co stac?. Po co czekac na skrzyzowaniu i ustepowac pierwszenstwa skoro mozna wjechac i wcisnac sie w luke jaka napewno pozostawi kierowca widzac, ze sie wlaczasz do ruchu. Tu nie ma agresji na drodze, bo nie widzialem zeby ktokolwiek tutaj robil problem z tego ze ktos sie wcisnal komus przed maske, ze ktos zatrabil. Jak jest korek na dwupasmowce to nagle z dwoch pasow robia sie 4 i dzieki temu wszyscy sie jakos poruszaja a w polsce kazdy trzyma sie swojego paska jak swietosci i bron panie boze zeby ktos wcisnal sie miedzy dwa pasy. Patrzac na rekacje kierowcow, to w polsce jezdzi sie agresywnie i chamsko w dodatku bezmyslnie i ufa sie przepisom. Nie mozna chyba jezdzic gorzej... Nalezy oczywiscie przestrzegac przepisow ale trzeba przy tym myslec i patrzec co sie dzieje na drodze. Niestety malo kto w polsce mysli za kolkiem. Link Zgłoś
derduch Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 20.07.07, 15:18 Masz rację, źle to określiłem ale i tak mi się podoba :-) Fakt, na 2 pasach i 4 się mieszczą i tak jest szybciej i lepiej, w skansenie polskim kilometr przed zwężeniem już kretyni blokują lewy pas i się wloką. Link Zgłoś
myrkgrav Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 20.07.07, 16:41 Wiec spadaj z tego polskiego skansenu zalosny czlowieczku. Link Zgłoś
derduch Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 20.07.07, 17:29 Juz pisalem, mieszkam w tym skansenie tylko z tego powodu ze nigdzie na swiecie nie zarobie tak duzo i tak latwo jak tu. Na ciemniakach sie najlatwiej zarabia. Link Zgłoś
mati29 Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 18.07.07, 09:36 to dziwne ja mam takie wrazenie obserwując samochody z rejestracja KR A moze masz podobne obserwacje o kierowcach np. opli albo samochodów o kolorze bahama ? Link Zgłoś
niknejm Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 18.07.07, 11:58 Słusznie. A w ogóle to fakt, że sporo aut z rejestracjami W..., DW, PO jeździ po wariacku. Dlaczego? Dlatego, że duża część tych aut to samochody firmowe, leasingowane, niekoniecznie zresztą oznaczone. A wśród kierowców tych aut sporo jest takich, którzy uważają, że 'czas to pieniądz, a auto jest niczyje, bo nie moje'. No i efekty są... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
sven_b Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 18.07.07, 17:20 Do kompletu jeżdżący z blachami EL, ktorzy ślimaczą sie lewym, a przyspieszają tylko zeby ci zmniejszyc luke gdy wyprzedzasz. A gdy jestes na lewym, na kilometr przed zejsciem 2 pasów w jeden definiują cie jako cwaniaka. Dlatego nie bawmy sie w krucjate bo wszyscy mają za uszami. Braki róznicuje regionalizm:-) Link Zgłoś
radziecki Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 18.07.07, 14:24 do tych wszystkich, co piszą tu o "pseudowarszawiakach" - a wy to pewnie jesteście zadomowieni w W-wie co najmniej od XIX wieku? Rodowici warszawiacy :) - często na forach pojawiają się teksty, że wszystko co złe w W- wie to pochodzi od "buractwa z wiochy". Zrobiło się to już nudne i chyba nie warto nawet przypominać o nieleczonych kompleksach. A co do jazdy "warszawiaków" - sam mieszkam od paru lat w W-wie (aha - pochodzę z "zabitej wiochy") i wydaje mi się, że styl jazdy bierze się w znacznej mierze z warunków w jakich przychodzi jeździć na codzień (duża liczba samochodów, kiepskie drogi, ciagłe korki). Czasem nie sposób jechać jeśli się gdzieś nie wciśniesz, albo ostro nie przyśpieszysz... No i człowiek się przyzwyczaja. A potem jedzie do swojej wiochy :) i czasem się zapomina, że na terenie zabudowanym obowiązuje 50 km/h. No i jeszcze jedna kwestia jazda "ostra" nie oznacza jeszcze, że jedzie się jak kre.yn - kre.ynem jest dla mnie ten, kto np. wyprzedza na trzeciego na podwójnej ciągłej albo przy predkości 130- 140 "siedzi" na tylnym zderzaku na parę metrów aby wyprzedzić, tyle że monopol na to nie jest przypisany dla kierowców na "warszawskich" blachach, chodziaż są w przewadze :) (ostatnia moja obserwacja z 7, trasa W-wa - Gdańsk Link Zgłoś
mirek1968 Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 19.07.07, 19:39 Stan naszych dróg nie może świadczyć o kulturze jazdy.Do wszystkich warszawiaków i nie warszawiaków radzę pojeżdżić troszeczkę po zachodniej Europie aby nauczyć się kulturalnej jazdy szcaególnie Niemcy,Austria,Szwajcaria oraz Finlandia,troszeczkę jeżdże i obserwuje,myślę również że my Polacy mamy coraz więcej coraz lepszych i dobrych kierowców i oby tak zostało. Link Zgłoś
derduch Re: Ten co jedzie bardzo wolno i ten co bardzo sz 19.07.07, 21:27 Generalnie się z Tobą zgadzam, jedna tylko drobna uwaga, to słow to się przez CH pisać powinno... Link Zgłoś
bassooner Re: Ten co jedzie bardzo wolno i ten co bardzo sz 19.07.07, 21:53 "to slowo to sie przez CH.. pisac powinno" ...tez mnie to urazilo...;-))) Link Zgłoś
anka19761 Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 19.07.07, 21:54 e tam, na lubelskich są gorsi Link Zgłoś
azjab Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 19.07.07, 22:37 nie wierzę własnym oczom...Jak można tak uogólniać? Zaraz napiszę, że wszyscy z Krakowa jeżdżą jak sieroty i kto się ze mną zgodzi? Prawie nikt, co? No właśnie, zauważyć tu można kompleks stolicy:)Tylko dlaczego kierowca z Pcimia przyjeżdżając do dużego miasta, niekoniecznie W-wy, dostaje dreszczy na widok tramwaju? Dlaczego zjeżdża z ronda z wewnętrznego pasa? I w końcu dlaczego nikt nigdy nie uświadomił tych ludzi, że lewy pas służy do wyprzedzania, a nie do wycieczek krajoznawczych? Najpierw trzeba spojrzeć na siebie, swoją znajomość przepisów i technikę jazdy, a później uzewnętrzniać swoje kopmleksy. Pozdrawiam, (ta co z W-wy, ale nie z W-wy:), to chyba istotne prawda?) Link Zgłoś
bassooner Re: Dlaczego znakomita większość kierowców z Wars 20.07.07, 00:43 piszesz, ze nie mozna tak uogolniac, a zakladasz, ze kierowca z Pcimia jest gorszy od Wielkomiastowego...;-((( Link Zgłoś
pindoll najgorsi są właśnie w Krakowie... 20.07.07, 13:47 anka19761 napisała: > e tam, na lubelskich są gorsi .... okazuje się ;) motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/najgorsi-kierowcy-w-polsce-mieszkaja-w,945984 Link Zgłoś
ekoterrorysta W Krakowie mi się najlepiej jeździło . 21.07.07, 12:18 Nikt nie trąbił jak burak . No i mają niedaleko Autostradę i obwodnicę w przeciwieństwie do wiejeskiej warsiawy. Link Zgłoś