Dodaj do ulubionych

Wolno schodzące obroty / CC700 '97

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 14:25
Witam
Problem jak w temacie: w moim CC podczas np. zmiany biegu, gdy puszczam gaz,
obroty dlugo utrzymuja sie na poziomie jak podczas trzymania pedału gazu.
Jaka może byc tego przyczyna ? :)

Pozdrawiam i dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Konrad Linka jest wporządq IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 14:25
      Sprawdzałem pod maską - linka odskakuje normalnie.
      • Gość: Kayo Re: Linka jest wporządq IP: 195.117.241.* 22.06.03, 16:10
        wymień sobie takie coś co jest przy gażniku to kosztuje trochę to jest taka
        membrana w takim czymś do czego podchodzą takie wężyki to jest do podciśnienia
        i tam właśńie jest taka gumka która się już zestarzała i ona odpowiada za
        dynamiczne schodzenie z obrotów... miałem cc 700 parę lat temu ale wymieniałem
        to
        • Gość: Konrad Re: Linka jest wporządq IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 22:14
          Gość portalu: Kayo napisał(a):

> wymień sobie takie coś co jest przy gażniku to kosztuje trochę to jest taka
          > membrana w takim czymś do czego podchodzą takie wężyki to jest do
          podciśnienia
          > i tam właśńie jest taka gumka która się już zestarzała i ona odpowiada za
          > dynamiczne schodzenie z obrotów... miałem cc 700 parę lat temu ale
          wymieniałem
          > to

kojaze z dwa "takie cos" w ksztalcie walcowatym. plastikowe(mniejsze) czy
          metalowe(wieksze) ?
          Zauwazylem tez, ze problem ten istnieje tylko gdy silnik jest ROZGRZANY, na
          zimnym jest OK.

Pozdrawiam
          • Gość: Kayo Re: Linka jest wporządq IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 10:15
            zdecydowanie metalowe to jest rozkręcalne można wymienić sam środek tam w
            środku jest sprężyna i taki wkład metalowo gumowy ale polecam kupić orginał i
            całość
            • Gość: Kayo Re: Linka jest wporządq IP: 195.117.241.* 27.06.03, 09:25
              i co pomogło wymieniłeś ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka