Dodaj do ulubionych

Familijny - Hyundai Getz 1.3 High

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 19:29
Nie rozumiem jak autorzy tekstu namierzyli tak duże zużycie
paliwa, przejechałem getzem już 3000 km i jeszcze nigdy nie
spalił mi w mieście więcej niż 7,3l/100km. Średnie spalanie z
tych 3000 to ok. 6,6l/100km (80% to jazda w mieście).
Obserwuj wątek
    • Gość: wro22 bo Autorzy to lamerzy IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 29.06.03, 11:55
      nie wziales pod uwage ze ludzie
      ktorzy redaguja ta gazete sa jakimis
      amatorami ktorzy auta ogladaja na obrazkach,

cale to Auto+ jest kija warte
    • acur_ Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High 29.06.03, 12:12
      mnie raczej dziwi co innego, konstruktorzy chcieli połączyć zalety auta
      kompaktowego (????) z miniwanem (????), rozumiem, że wyszedł im getz właśnie
      (!!!!), który - w dalszej części artykułu - walczy o pozycję w silnie
      obsadzonej klasie B. (?!?!?!?!)

toż to afera dla marcelego.buraczanego.szpaka!!!
    • Gość: SS Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 08:27
      Piszecie, że jest konkurencyjny, pod wzgjędem zużycia paliwa
      chyba w grupie ciężarówek, ale one są większe i na ropę, (a
      propos - w zapowiedziach mowa była o nowoczesnym dieslu, teraz
      cicho, został tylko benzynowy bubel)
      • Gość: ecik Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High IP: *.innsoft.com.pl 01.07.03, 08:38
        w sumie jest konkurencyjny, bo jak juz nie tylko ja wspomniałam te spalania z
        testów sa mocno zawyżone. Natomiast co do diesla, to oczywiście zapowiedzi
        były, ale Accenta. Już niedługo w Korei ma być produkowany do nich diesel.
    • Gość: ecik Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High IP: *.innsoft.com.pl 01.07.03, 08:36
      Zgadzam się. Ja mam Accenta 1,3. Ma ten sam silnik, co i Getz. W mieście i to w
      korkach na klimie pali DO 8,5l. Na trasie do 6,6. Nie wiem gdzie oni robili te
      testy. Bzdura jakaś.
      • chaladia Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High 01.07.03, 10:46
        Podejmuję się "zrobić" takie zużycie na każdym niemal samochodzie, przy okazji
        wykończę ogumienie po 3000 km, rop... zawieszenie i parę innych rzeczy.
        Jak taki redaktor dostanie samochód w okresie urlopowym, to sobie nie załuje...
    • Gość: ErvineX Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 18:26
      Mam wrażenie, że autorzy tekstu mają problemy z wyliczeniem zużycia (a może
      opierają się na "komputerku pokładowym" he,he). Pojemność zbiornika paliwa w
      Hyundaiu Getz jest 45l ale wskazówka pokazuje "empty" gdy zostaje jeszcze 8l.
      Ponowie którzy testują zalewają pewnie do pełna, płacą kasą firmy i nie patrzą
      ile faktycznie wlazło. Następnie testują (wow..) i gdy wskazówka pokazuje 0 to
      te 45l dzielą przez dystans np 550 km mnożą przez 100 i mają spalanie
      8,1l/100km a w rzeczywistości jest 37/550*100 = 6,7l/100km. Mam nadzieje, że
      wiedzą jednak co robią i się mylę.
    • greenblack Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High 01.07.03, 18:37
      39100 za małego koreańczyka 1.3 z jedną poduszką?! Ktoś tu chyba nie umie
      liczyć.

Pozdrawiam
      • Gość: ErvineX Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 20:32
        greenblack napisał:

> 39100 za małego koreańczyka 1.3 z jedną poduszką?! Ktoś tu chyba nie umie
        > liczyć.
        >
        >
        > Pozdrawiam

Jeśli chodzi o poduszki w tej wersji której cenę przedstawiasz to są dwie a ja
        zapłaciłem 37000 (i poprostu go kupiłem bo mi się podoba :-) i tyle), a teraz
        mam pytanie-zagadkę czym się różni mały koreańczyk od małego japończyka i od
        małego niemiaszka.

P.S. Czy jest na rynku do kupienia nowy samochód który ma silnik co najmniej
        1.3 (82 KM), ma mniej niż 4m (takie lubię), 3 letnią gwarancję i kosztuje
        mniej niż 37000zł?.
        Jest Suzuki Swift ale nie podobał się żonce.

Moje ukłony
        • Gość: Miki Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 09:31
          Też ogłądałem, Getz ma dużo miejsca z tyłu. Niestety rodzinka sie powiększa,
          więc wybrałem Fabię Kombi.
        • Gość: Sławek Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 02.07.03, 11:55
          > mam pytanie-zagadkę czym się różni mały koreańczyk od małego japończyka i od
          > małego niemiaszka.
          >
          > P.S. Czy jest na rynku do kupienia nowy samochód który ma silnik co najmniej
          > 1.3 (82 KM), ma mniej niż 4m (takie lubię), 3 letnią gwarancję i kosztuje
          > mniej niż 37000zł?.
          > Jest Suzuki Swift ale nie podobał się żonce.

Jest,choć przekracza 4 metry.
          Kia Rio - znacznie więcej za znacznie mniej i też Korea ;-)

pozdr
          • remo29 Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High 02.07.03, 12:05

> Kia Rio - znacznie więcej za znacznie mniej i też Korea ;-)

Tylko musisz mieć niezłe "plecy" żeby dostać egzemplarz spod lady
            www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\806&file=mh_786.xml:))
            • remo29 Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High 02.07.03, 12:06
              Tylko wywal ten "uśmiech", bo mi się przypadkowo zlinkował...
              • Gość: jurek Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.08.03, 08:41
                godze was wszystkich tak ladnego i sprawnego auta nie ma na rynku jak getz
                wiec nie piszcie bzdur z ZAZDROSCI !. powtarzam kiedys smiali sie z tica
                obecnie sprzedaz go w 1 sekunde lecz kto sprzedaje samochod bezawaryjny ?
    • Gość: dido Re: 5 drzwi - prawie 40tys IP: *.autocom.pl 16.07.03, 15:44
      i nie odstrasza ceną? Tak, prawników zarabiających po 25 tys
      2 wypłaty i już i jeszcze na oponki zimowe zostanie
      • Gość: ecik Re: 5 drzwi - prawie 40tys IP: *.innsoft.com.pl 08.08.03, 14:20
        aż tak źle to nie jest. Ja mam rocznik 2000 (listopad), kupiony w czerwcu 2001 -
        wartość 42.000, a po rabacie - 34.500.
    • Gość: jurek Re: Familijny - Hyundai Getz 1.3 High IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.08.03, 09:21
      napiszcie starzy uzytkownicy accentow na jakim paliwie
      najlepiej sprawuje sie silniki 1,3 buzia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka