zerosiedemset 02.07.03, 14:28 Bo ja oprócz zapasówki i kluczy mam siekierę. Nie jestem świrem. Wziąłem siekierkę do naostrzenia w firmie i teraz nie mam czasu zawieść jej na działkę. Więc tak sobie jeżdzę z tą sikierą. :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marek Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.atlanta.ga.us 02.07.03, 14:32 W duzym: 1) Statyw do aparatu. Nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda. 2) Komplet rekawiczek + stara, brudna podkoszulke na wypadek zmiany kola (po co brudzic dobre ciuchy) 3) Kocyk. Nigdy nie wiadomo czy nie trzeba bedzie gdzis zrobic szybkiego pikniku W malym: No coz - uzywam bagaznika jako poszerzenia schowkow w domu wiec mam tam pilki plazowe, jakis sprzet do plywania, troche badziewia ktore szkoda wyrzucic itp. Link Zgłoś
Gość: mooj Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 14:35 a tak mi przyszło do głowy ze starych czasów wozi ktoś jeszcze kanister? pamiętacie czasy 20litrowych..a czasem to niejeden był w bagażniku Link Zgłoś
remo29 Re: co wozicie w bagażniku? 02.07.03, 14:35 Ja mam różnie. Poza standardowym wyposażeniem mam zwykle jeszcze: Zgrzewkę mineralnej (nie chce mi się jej do domu wnosić); kasetę VHS, którą miał odebrać kolega parę miesięcy temu; hulajnogę i ładowarkę do ericssona, którego już nie mam dwa lata :) Link Zgłoś
Gość: Marek Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.atlanta.ga.us 02.07.03, 14:40 Jak ja marze o tym zeby w samochodzie miec zgrzewke Naleczowianki wysokozmineralizowanej... Ze dwa lata temu pojawila sie na krotko w jednym z tutejszych sklepow a nastepnie znikla i nikt juz jej nie widzial. Teraz czasem mozna ja kupic w polskim sklepie, ale kobita rzada $2 za butelke! Link Zgłoś
devote Re: co wozicie w bagażniku? 04.07.03, 04:53 Gość portalu: Marek napisał(a): > Jak ja marze o tym zeby w samochodzie miec zgrzewke > Naleczowianki wysokozmineralizowanej... Ze dwa lata temu > pojawila sie na krotko w jednym z tutejszych sklepow a > nastepnie znikla i nikt juz jej nie widzial. Teraz czasem > mozna ja kupic w polskim sklepie, ale kobita rzada $2 za > butelke! nie ma u was shoprite w atlancie? maja polskie produkty z naleczowianka na czele Link Zgłoś
x-darekk-x Re: co wozicie w bagażniku? 02.07.03, 14:38 ubranko sportowe na zmiane, podstawowe narzedzia, latarki etc., podstawowe plyny, rekawice, worki plastikowe na brudne rzeczy, chusteczki pampers (swietne do wycierania dloni i twarzy). wszystko ladnie spakowane w plastikowe zamykane pudelko, ktore wprawdzie wazy max 5kg, ale zajmuje mi 1/3 bagaznika. :) Link Zgłoś
gosc_niedzielny Re: co wozicie w bagażniku? 02.07.03, 14:39 1,rekawiczki 2.koszulka 3.rakiety do tenisa 4.pilka plazowa 5.apteczka 6.plyn do spryskiwaczy 7.noz 8.recznik i bardzo duzo rzeczy ktorych szkoda sie pozbyc Link Zgłoś
Gość: Marek Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.atlanta.ga.us 02.07.03, 14:42 Jakie rakiety (firma, model)? Link Zgłoś
gosc_niedzielny head 02.07.03, 14:49 Gość portalu: Marek napisał(a): > Jakie rakiety (firma, model)? a co ksiazke piszesz? Link Zgłoś
Gość: Marek Re: head IP: *.atlanta.ga.us 02.07.03, 14:50 Nie - lubie czasem pograc w tenisa. Mam Head TI-S7 - przeboj sprzed 2 lat. Bardzo fajna rakieta. Link Zgłoś
gosc_niedzielny Re: head 02.07.03, 14:53 Gość portalu: Marek napisał(a): > Nie - lubie czasem pograc w tenisa. Mam Head TI-S7 - > przeboj sprzed 2 lat. Bardzo fajna rakieta. ja mam s10 kupilem od kumpla Link Zgłoś
Gość: Marek Re: head IP: *.atlanta.ga.us 02.07.03, 16:37 S10? Nie bylo takiego modelu. S8 byl ostatnim z serii TI-S. Link Zgłoś
Gość: cytryniec Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.07.03, 15:14 Ostatnio robiłem remanent: -lodówka samochodowa na prąd -lodówka samochodowa nie na prąd -skrzynka z butelkami po piwie -dwa kosze składane puste -jeden kosz składany pełny Samych Niezbędnych Rzeczy: skrobaczka do lodu,odmrazacz zamków, odmrażacz szyb,rękawica zimowa do skrobania lodu (jedna),rękawice do brudnych prac,papierowe reczniki(dwie rolki),papier kiblowy, kąpielówki, klapki do remontów,myjące różne,cuda wianki do smarowania samochodu kupione w Mango,płyn do spryskiwaczy zimowy(ale rozcieńczony więc już letni),zaschnięte mazidło do czernienia plastików(już nie mam czarnych plastików),ładowarkę do telefonu,ładowarkę do starego telefonu,komplet żarówek,żarówki luzem i rozpuszczalnik -też miałem siekierę! Lubię kombi. Link Zgłoś
Gość: arka333 Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.chello.pl 02.07.03, 15:44 Kosz składany , a w nim: -atlas Polski -odmrażacz do zamków -stare auto światy -pianka do szyb -zabawki dziecka -jakieś szmaty -kupa innych śmieci.. Poza tym zawsze karnistry na ON (a to z racji że go sprzedaję) Aha jeszcze choinka zapachowa bo waniaje od karnistrów... Link Zgłoś
zerosiedemset a ten odmrażacz do zamków jak używasz zimą? :) 03.07.03, 07:57 Też się na tym kiedyś złapałem, że odmrażacz do zamków woziłem w samochodzie. Na szczęście Unuś od tyłu nie zamarzał, więc przez tylną klapę wślizgiwałem się na tylne siedzenie, z tylnego na przednie i już miałem odmrażacz w garści :) Dodam że sikierka nadal ze mną jeździ :) plus dwa kalendarze ścienne 2002 do wyłożenia półki w piwnicy i cerata do przewożenia kleju do płytek w workach. Pozdrawiam Gość portalu: cytryniec napisał(a): > Ostatnio robiłem remanent: > -lodówka samochodowa na prąd > -lodówka samochodowa nie na prąd > -skrzynka z butelkami po piwie > -dwa kosze składane puste > -jeden kosz składany pełny Samych Niezbędnych Rzeczy: skrobaczka do > lodu,odmrazacz zamków, odmrażacz szyb,rękawica zimowa do skrobania lodu > (jedna),rękawice do brudnych prac,papierowe reczniki(dwie rolki),papier > kiblowy, kąpielówki, klapki do remontów,myjące różne,cuda wianki do smarowania > samochodu kupione w Mango,płyn do spryskiwaczy zimowy(ale rozcieńczony więc już > > letni),zaschnięte mazidło do czernienia plastików(już nie mam czarnych > plastików),ładowarkę do telefonu,ładowarkę do starego telefonu,komplet > żarówek,żarówki luzem i rozpuszczalnik > -też miałem siekierę! > > Lubię kombi. Link Zgłoś
rosin Re: co wozicie w bagażniku? 02.07.03, 16:29 kilka folli z serwisu (takie na siedzenia dla pracowników gdy wsiadają do Twojego auta) i wielkie prześcieradło bo kiedyś wiozłem psa w bagażniku :))))) Link Zgłoś
gosc_niedzielny Re: co wozicie w bagażniku? 04.07.03, 07:54 rosin napisał: > kilka folli z serwisu (takie na siedzenia dla pracowników gdy wsiadają do > Twojego auta) i wielkie prześcieradło bo kiedyś wiozłem psa w bagażniku :))))) to masz kiepska fure koles jak wozisz folie swiadczy to o czestym korzystaniu z serwisu Link Zgłoś
Gość: Bishop Re: co wozicie w bagażniku? IP: 217.153.90.* 02.07.03, 17:58 Składany kosz - pusty i złożony Koło zapasowe w pokrowcu ( w miejscu koła LPG of korz ) a we wnęce w feldze cała masa skarbuff: - gaśnica - apteczka - dwa komplety plastikowych klinów do podkładania pod koła - rękawice robocze - flaszka oleju na dolewki - dwie skrobaczki - pianka do mycia szyb w sprayu - firmowy komplet kluczy Link Zgłoś
remulak Re: co wozicie w bagażniku? 02.07.03, 18:11 1. Koło zapasowe (pod podłogą, rzecz jasna) 2. Klucze 3. Trójkąt 4. Rękawice robocze 5. Parasol Taki niezbędnik a bałaganu nie robi. Poza tym w schowku mam scyzoryk - mała rzecz a cieszy. Kilkakrotnie żałowałem, że nie wożę łomu. W celach raczej demonstracyjnych niż żeby faktycznie komuś przylać, ale czasem aż mnie korci jak widzę kretynów mających gdzieś innych użytkowników dróg. Link Zgłoś
przemo_c Re: co wozicie w bagażniku? 02.07.03, 18:30 Mapów i mapeczek... (dlaczego w Polsce tak ciężko trafić gdziekolwiek) i: smycz 9psa brak), pampersy (wiozłem kiedyś siostrę), saperkę (już nie pamiętam ;)) i jeszcze butelkę jakąś pustą... no i standard, czyli zapasówka i podnośnik i klucz... i chyba wsio, chyba, że jeszcze coś znajdę... Link Zgłoś
Gość: kszef Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.icpnet.pl 02.07.03, 18:37 zapasowke, klucze, szmatke(moze sie przydac), a takze wzmacniacz, zmieniarke, skrzynie basowa i czasami psa mojej dziewczyny Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.03, 18:40 zerosiedemset napisał: > Bo ja oprócz zapasówki i kluczy mam siekierę. Nie jestem świrem. Wziąłem > siekierkę do naostrzenia w firmie i teraz nie mam czasu zawieść jej na > działkę. Więc tak sobie jeżdzę z tą sikierą. :) Cóż .. latem .. rakietę .. i zestaw piłek do tenisa :O)) Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 18:51 Koc, apteczka, płyn do spryskiwaczy, pomka do kół, ciśnioniomierz, koło zapasowe, podnośnik, rękawice. Pozdrawiam Piotrek Link Zgłoś
mrzagi01 Re: co wozicie w bagażniku? 03.07.03, 08:33 oprocz standartowego ekwipunku (zapas, lewarek, klucz, trojkąt) A) w Fordzie: -skladany kosz na zakupy -torbe z branżowymi katalogami (które mialem wywieżć z domu do pracy) -siatke ze starymi ubraniami(-"- -"- -"- do kontenera PCK) -nieco naczyń kuchennych(-"- -"- odwieźć moim rodzicom) - karimate (po ubieglorocznym urlopie) B) w Garbusie - mini ASO ;) i parasol (gdyż nie zna się dnia ani godziny ani tym bardziej aury) Link Zgłoś
martalek Re: co wozicie w bagażniku? 03.07.03, 17:58 a ja woze, -wieczne kolo (LPG) -kolo zapasowe plus klucze lewarek -2 gasnice, zawsze sie przydaja -lage ktorej nmie chce mi sie zakladac -kocyk -osiem par rekawiczek, pozostalosc z pracy -ze dwie skrobaczki do szyb -plun do uszczelek, by nie przymarzaly -odmrazacz do szyb -szczotka do mycia i gabki -jedna zarowka H7 -apteczka w sumie dwie ale spakowalem do jednej -prostownik do akumulatora (zapomnialem wystawic) -parasol -AC i pakiety w razie kolizji:) -trojkat -takie cos na szyby boczne do przyciemniania, zostalo ze starego auta i woze tak sobie niepotrzebnie (mam klime) -odkurzacz do auta -plyn na dolewke do spryskiwaczy zimowy -wiecej grzechow nie pamietam :-) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: STYRO Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 06.07.03, 05:48 W tej chwili standardowe rzeczy - pod wykladzina: 1. zapasowka - dojazdowka (trzeba by jej cisnienie sprawdzic) 2.podnosnik fabryczny i klucz do zmiany kol 3. komplet zarowek Philipsa 4. rekawice 5. opakowanie po plynie do czyszczenia wtrsykow w reklamowce z Alcampo Nad wykladzina: 1. Parasol (zostalo po zimie i nie chce mi sie wyciagac) 2. Trojkat ostrzegawczy a w nim klucz - chyba 13 3. puste pudelko po rumie cacique 500 Oleju nie woze bo nie bierze, apteczki nier - bo nieobowiazkowa, gasnicy tez nie, narzedzi nie - bo od tego sa mechanicy, kanistra nie bo to z poprzedniego wieku, kola pompuje na cepenie, Co woze czasami - plecak, buty na zmiane, jakis swetr, czsami pudelka ze szklankami, czasem skrzynki whisky, rumu czy inych alkoholi, kiedys wozilem resztki w 5l bance oleju repsola, ale glownie moj bagaznik jest pusty. Auto - Seat Ibiza Link Zgłoś
Gość: Allegra Re: co wozicie w bagażniku? IP: 195.245.213.* 06.07.03, 14:59 Wszystko, co się może przydać. Koła zapasowego, kluczy i podnośnika nie wspomnę, bo to oczywiste. Ale mam jeszcze: płyn do spryskiwaczy letni i zimowy, resztki płynu hamulcowego, resztki oleju, komplet bezpieczników (kiedyś poszedł mi jeden - od wycieraczek, a sprzedawali w komplecie, więc resztę wożę na następną okazję.. mam nadzieję, że nie pójdzie mi znów ten od wycieraczek ;)), jakieś żarówki (nawet nie wiem czy pasują), KANISTER 5-litrowy (parę razy ratował mi życie, albowiem ciągle miałam "nie po drodze" na stację i auto umierało mi np. 200 metrów przed CPN ;)) Oprócz tego wożę tenisówki i badmintona, a także pudełka z muszelkami znad morza i szyszkami... Aha.. chyba mam też trójkąt i dwie gaśnice.. Nie mam pojęcia jak mi się jeszcze mieszczą zakupy! Link Zgłoś
Gość: mat Re: co wozicie w bagażniku? IP: 195.117.179.* 06.07.03, 23:21 LUDZIEEEEEE. A co zrobicie jak zostawicie cos włączone i akku zdechnie? Bo ja pod wykładziną w kole mam: kable w razie czego, linke do holowania (czasem komus ratuję życie), ileśtam pouciskanych żarówek (część spalonych), kilka starych śrubokrętów, dwie cewki (nie wiem czy dobre, ale szkoda wyrzucić), komplet kluczy nasadowych za 15,20zł, zardzewiałe kombinerki, jakieś kabelki - bo różnie bywa, pastę do polerowania, kilka szmat (kurcze, pojemne to koło), i jakiestam pierdoły. Nad wykładziną - od niedawna butlę z gazem 60literków (do niedawna karnisterek 5l - och gdyby nie on....), zmiotkę, płyn do spryskiwaczy, ukryty odkręcany hak holowniczy, ukryty podnośnik i klucz do kół. Apteczka i trójkąt na klapie w specjalnym "pomieszczeniu". Czasem w bagażniku nazbieram różnych różnośći - wtedy podjeżdżam pod śmietnik i hurtem..... acha, jeszcze koło butki wciśnięty kokpitspray i cos tam jeszcze..... Oczywiście BASSREFLEX i wzmacniacz. To tyle. To wszystko mieści sie w BMW 525 :) Link Zgłoś
Gość: agulha Re: co wozicie w bagażniku? IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 06.07.03, 23:15 Hihihi...wątek dla mnie: - mapy, atlasy: Warszawa, Polska, Lublin, Czechy i Praga (byłam na Boże Ciało) - woda mineralna - żel do mycia rąk - papier wiadomy - ręczniki papierowe - linka holownicza - kable do akumulatora - czajnik elektryczny (kupiony na Litwie, tani, z wściekłości, że w hoteliku nocleg drogi i śniadanie niewliczone i też drogie) - kilka paczuszek kawy - zwykle 1-2 lodówki turystyczne - plastykowy obrus turystyczny (jest do niczego!) - parasol na kiju z logo BP - okulary przeciwsłoneczne - kilka kaset, niekoniecznie sparowanych z pudełkami do nich - kilka katalogów programów lojalnościowych stacji benz. (mam 4 karty :-)) - drobne - kartę wjazdową na teren biurowców, gdzie pracuję - sok pomarańczowy - często sweter albo polar - skrobaczkę do szyb (powinna wylądować w piwnicy na lato) - butelkę z resztkami płynu do spryskiwaczy - ulotki różnych towarów i usług, o które się ostatnio dowiadywałam. Na przykład Douche/wc, czyli skrzyżowania toalety z bidetem Link Zgłoś