Dodaj do ulubionych

Pasy na ul. Mickiewicza

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 09:59
Uważam że na ulicy Mickiewicza powinno być tak jak jest teraz, tzn po jednym
pasie do jazdy z każdej strony. Pasy żółte powinny być jednak przemalowane na
biało, bo niektórzy kierowcy myślą, że to pozostałość po dawnych robotach i
ich nie przestrzegają.
Obserwuj wątek
    • Gość: Budrys Re: Pasy na ul. Mickiewicza IP: *.sssa.com.pl 17.07.02, 10:50
      To po co remontowano most i ulicę ?
      Można było zostawić starą kostke brukową !
      Należy zapytać - KTO TAK SPAPRAŁ MODERNIZACJĘ TEJ ULCY ? - skoro jest ona
      bardziej niebezpieczna niż przed remontem ?
      Acha pewnie znowu są winni Ci niezdyscyplinowani kierowcy ?
      Zamknąć ulicę Mickiewicza dla ruchu , zlikwidować tramwaje !
      To hańba by przed siedzibą LSD tak hałasowano !
      Kierowcom polecam odcinek specjalny od ul. Okrzei do Krzekowa i z powrotem !
      (codziennie robię tam slalom gigant aby nie urwać zawieszenia !)
      • Gość: Ania Re: Pasy na ul. Mickiewicza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 11:32
        Modernizacja ulicy była słuszna, jednak jest wielu wariatów w naszym mieście,
        którzy tylko czekaja na to , aby pozwolono im szaleć. Policja słusznie nie
        zgadza się na jazdę po torach, bo są one o parę centymetrów wyżej od jezdni, a
        to może spowodować wiele wypadków, szczególnie w czasie deszczu.
        • Gość: Budrys Re: Pasy na ul. Mickiewicza IP: *.sssa.com.pl 17.07.02, 11:40
          Pytanie nr 1
          dlaczego tory są pare centymetrów wyższe co powoduje takie niebezpieczeństwo ?
          • duo1 oj ania ania.... 17.07.02, 12:38
            co takiego zrobili tobie kierowcy ze palasz do nich taka nienawiscia???
    • Gość: Zastępca Re: Pasy na ul. Mickiewicza IP: 212.14.18.* 17.07.02, 14:46
      Nasze zdanie jest identyczne. Uważamy, iż organizacja pozioma powinna być
      odnowiona zmieniając barwę linii z żółtej na białą.
      • etaxi Re: Pasy na ul. Mickiewicza 17.07.02, 21:05
        P O P I E R A M.
        Nie czeoiać się "Ani" . Ma dobre pomysły. BEZPIECZNE.
    • Gość: zibi Re: Pasy na ul. Mickiewicza IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.07.02, 22:13
      Ania ma rację. W sytuacji, gdy jezdnia ul. Mickiewicza wykonana została
      nieprawidłowo - pozostaje przemalować pasy. Odpowiedzialnym w Zarządzie Miasta
      za sprawy inwestycji drogowych jest szczeciński Nikodem Dyzma - Jasiu Dużyński.
      Pamiętam jak osobiście nadzorował budowę przy tej ulicy. Proponuję więc, aby
      pasy wymalowano na koszt Jasia. A następnie zmodernizowano zmodernizowaną ul.
      Mickiewicza. Także na koszt Jasia. Pod zastaw można wziąć rezydencję nad
      jeziorem Binowo.
      • Gość: ZetKa Re: Pasy na ul. Mickiewicza IP: *.net.com / 3.149.7.* 18.07.02, 08:40
        > Ania ma rację. W sytuacji, gdy jezdnia ul. Mickiewicza wykonana została
        > nieprawidłowo - pozostaje przemalować pasy. Odpowiedzialnym w Zarządzie
        Miasta
        > za sprawy inwestycji drogowych jest szczeciński Nikodem Dyzma - Jasiu
        Dużyński.
        Z jednej strony faktycznie, Mickiewicza powinna byc poprawiona, i to na koszt
        winnego. Z drugiej - jesli juz nie ma kto tego zrobic, to chociaz niech bedzie
        bezpiecznie, IMHO lepiej zeby przemalowac ten zolty na bialy i ludzie sie nie
        rozbijali, niz zeby przez pare lat scigac winnych a w miedzyczasie ludzie sie
        co rusz rozbijali...
        • Gość: Ania Re: Pasy na ul. Mickiewicza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 10:19
          Według mnie, jest wiele miejsc w Szczecinie, które niewielkim kosztem mogą stać
          się bezpieczniejsze niż są teraz, a pomalowanie pasów kosztuje bardzo mało.
          W niektórych miejscach przydałoby się postawić progi zwalniające prędkość, na
          przykład przed szkołami, naturalnie nie przed wszystkimi.
          • etaxi Re: progi przed szkołami / brrrrrrrrr 18.07.02, 22:32
            Gość portalu: Ania napisał(a):

> W niektórych miejscach przydałoby się postawić progi zwalniające prędkość, na
            > przykład przed szkołami, naturalnie nie przed wszystkimi.
            ******************************************************************************
            Tylko nie to !!!!!!!! to jest jak wirus w komputerze bez systemu leczącego .
            ZAWIESZENIE PADA SZYBKO GDY SIĘ CZĘSTO PRZEJEŻDŻA !!
            A może by tak zaproponować: POLICJANT STAŁY PRZED SZKOŁĄ ( no tak mamy ich
            mało), przedłużone garby ( 3 / 4 metrowe ), mijanki też mogą być ( ale trzeba
            przerobić drogę, to też kosztuje, >>> progi to jest wymysł DIABŁA chyba BORUTY.
            • Gość: ZetKa Czy na progach mozna skrecac? IP: *.net.com / 3.149.7.* 19.07.02, 08:33
              Pytanie pozornie glupie, ale...
              czy mozna probowac wymijac progi? Bo u mnie przed blokiem sa takie, ktore ze
              starosci stracily dwa kawalki, a odleglosc miedzy nimi tak akurat na rozstaw
              kol ;> Czy w zwiazku z tym mam prawo celowac tak, zeby przejechac w tej dziurze?
              A kto mi zaplaci, jak nie do konca trafie i cos sie mojemu autku stanie?
              • Gość: Ania Re: Progi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 10:46
                Mój pomysł dotyczący progów przed szkołami nie dotyczy oczywiście każdej
                szkoły, jednak przed niektórymi by się to przydało.
                • Gość: rsad Re: Progi IP: *.pbks.pl 19.07.02, 12:53
                  Ale nie standardowe progi, na tych można stracić zawieszenie.
                  Dużo lepsze są peogi układane z kostki o długości ok 1m (np. przy Hicie),
                  trzeba przed nimi zwolnić ale nie wali po zawieszeniu.
                  Takie progi widziałem w Bydgoszczy. Z obu stron szkoły - progi po ok 1,5 m, a
                  przed samą szkołą przejście dla pieszych zbudowane na takim samym wzniesieniu.
                  Nie da się jechać szybciej niż 30 km/h ale najazd izjazd z progu jest dużo
                  łagodniejszy dla zawieszenia. Taki zestaw spowalniaczy zajmuje w sumie ok 50 m
                  drogi.
                  rsad
                  • Gość: Ania Re: Progi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 17:51
                    Na ulicy Topolowej łączącej Szczecin z Mierzynem są dwa progi: jeden metalowy
                    (Chryste ratuj!!!),drugi z kostki. Proponuję właśnie takie progi przed
                    niektórymi szkołami.
                    • Gość: rsad Re: Progi IP: *.pbks.pl 22.07.02, 09:05
                      Właśnie o takich z kostki pisałem. W Bydgoszczy przed szkołą (ul. Boh.
                      Kragujevca) na takim wzniesieniu z kostki jest także przejście przez jezdnię.
                      Podobne progi z kostki są także pod Hitem.

rsad
    • Gość: lachman Re: Pasy na ul. Mickiewicza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 17:31
      Moim skromnym zdaniem całe to zamieszanie wokół niebezpieczeństwa na torach
      jest naprawdę mocno przesadzone...
      Pamiętam, że kiedy był ten słynny śmiertelny wypadek, po którym zakazano jazdy
      po torowisku, specjalnie pojechałem tam w czasie deszczu, żeby się przekonać,
      czy rzeczywiście można sobie krzywdę na tych torach zrobić. Starałem się
      NAPRAWDĘ bardzo mocno, jeździłem po torach na prostej i na zakrętach, przy
      prędkościach dużo powyżej dozwolonej, sorry panie Zastępco :-), i NIC...
      A jeżeli już zapadnie decyzja, żeby na stałe zakazać jazdy po torowisku, to
      KONIECZNIE trzeba zlikwidować ograniczenie do 50 km/h; obecna sytuacja jest
      taka: znak ograniczenia do 50, pod spodem tabliczka "Wypadku na torowisku
      tramwajowym", ale po torowisku nie można jeździć... Sensu brak kompletny, no
      chyba że znowu chodzi o dobre miejsce na postawienie radaru. Ciekawe co na to
      Zastępca? Pozdrawiam.
      • Gość: Ania Re: Pasy na ul. Mickiewicza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 20:53
        Szkoda że nie można zastosować na Mickiewicza takich pasów, jakie są robione
        teraz na ulicy Derdowskiego i Taczaka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka