Dodaj do ulubionych

Parę pytań o Lgunę II 2,0

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 22:27
Czy ktoś mógłby przekazać swoje doświadczenia na temat Laguny II 2,0 Privilage?
Czy nie narobię sobie kłopotu kupując felgi 17 calowe 225? Czy mogę zaufać ASO
Renaut w Luboniu koło Poznania?
Obserwuj wątek
    • Gość: ARAFAT Re: Parę pytań o Lgunę II 2,0 IP: 10.10.10.* 12.12.01, 00:40
      Ja mam 1.8 i 2.0 może byc tylko lepszy tym bardziej że jest to udany silnik z
      wtryskiem bezposrednim ponadto w wersji 2.0 ESP jest w standardzie. Co do 17
      cali to są to dobre koła przy czym 1 opona kosztuje min. 1000 PLN gdzie przy
      205 ceny są o 40 proc. niższe! Teraz pomyśl jakie koszty czekają cie gdy
      założysz zimówki w rozmiarze 225/45/17 Pewnie mozesz założyć 16 cali ale wtedy
      musisz kupić jeszcze felgi. Auto na 17 smiga jak po szynach komfort spada
      nieznacznie (i have checked it out) ale licz się że jak trafisz na dziurę po
      zimie to 17 może sie pofatygować nie wspominając że zawieszenie bardziej się
      zużywa - drązki itd. Natomiast na trasie szczególnie autostrada i duże
      prędkości to 17 jest pożądana Kolejny minus 17 to szumy toczenia plus większe
      zużycie paliwa. Ja też mało co się nie skusiłem na 225 (700 PLN dopłaty)
      aktualnie mam 205 i jest git. Co wybierzesz to zależy od ciebie. Aha jak
      będziesz kupował zimę to kup Sava Eskimo3 bo tania i cicha(Cichsza od Michelina
      i Klebera) a kosztuje smieszne pieniądze. Ale np. w 225 już jej nie robią
      zresztą alternatywne produkty Michelina Klebera itd. często ograniczają się
      do "skromnych" i tak polskiej opony nie ma żadnej powyżej 195/65/15 rozmiarów.
      A Conti czy michelin w duży rozmiarach słono kosztują.
      Chyba wyjechałem przed orkiestrę
      Pozdrawiam Jasir
      • Gość: stefan Re: Parę pytań o Lgunę II 2,0 IP: 212.244.106.* 12.12.01, 11:55
        Ja mam stara lagune V8 95 rok z 2 litrowym motorem.

Jako ze lubie to auto, kolejne auto, tak aby nie tracic duzo kasy, jesli nie
        dostane gdzies sluzbowego to bedzie wlasnie 2.0 rocznik 98-99, najlepiej granat
        (marzyciel, co?)

2.0 maja chyba w standardzie 16, silnik ma 140 koni i za 30 pare kawalkow a za
        tyle mozna kupic nie wyjezdzona Lagune to jest super wybor!

recesja - mam nadzieje, ze beda chetni na zamiane z doplata.

Jak sie uzytkuje Lagune 1.8 16V Arafat???

Ile pali - jakies problemy?

Przeglady robisz w ASO? Co ile? kiedy sa glowne? Jaki koszt?

prosze o info!

Pozdrawiam,

Stefan

Gość portalu: ARAFAT napisał(a):

> Ja mam 1.8 i 2.0 może byc tylko lepszy tym bardziej że jest to udany silnik z
        > wtryskiem bezposrednim ponadto w wersji 2.0 ESP jest w standardzie. Co do 17
        > cali to są to dobre koła przy czym 1 opona kosztuje min. 1000 PLN gdzie przy
        > 205 ceny są o 40 proc. niższe! Teraz pomyśl jakie koszty czekają cie gdy
        > założysz zimówki w rozmiarze 225/45/17 Pewnie mozesz założyć 16 cali ale wtedy
        > musisz kupić jeszcze felgi. Auto na 17 smiga jak po szynach komfort spada
        > nieznacznie (i have checked it out) ale licz się że jak trafisz na dziurę po
        > zimie to 17 może sie pofatygować nie wspominając że zawieszenie bardziej się
        > zużywa - drązki itd. Natomiast na trasie szczególnie autostrada i duże
        > prędkości to 17 jest pożądana Kolejny minus 17 to szumy toczenia plus większe
        > zużycie paliwa. Ja też mało co się nie skusiłem na 225 (700 PLN dopłaty)
        > aktualnie mam 205 i jest git. Co wybierzesz to zależy od ciebie. Aha jak
        > będziesz kupował zimę to kup Sava Eskimo3 bo tania i cicha(Cichsza od Michelina
        >
        > i Klebera) a kosztuje smieszne pieniądze. Ale np. w 225 już jej nie robią
        > zresztą alternatywne produkty Michelina Klebera itd. często ograniczają się
        > do "skromnych" i tak polskiej opony nie ma żadnej powyżej 195/65/15 rozmiarów.
        > A Conti czy michelin w duży rozmiarach słono kosztują.
        > Chyba wyjechałem przed orkiestrę
        > Pozdrawiam Jasir

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka