Dodaj do ulubionych

HELP! problem z silnikiem

IP: *.visp.energis.pl 05.07.03, 19:12
Przy zapalaniu lekko iskrzy w stacyjce, silnik zaskakuje ale nie trzyma
niskich obrotów (trzeba wcisnąć gaz) i strasznie się trzęsie (czuć
wyraźne "telepotanie się" silnia. Co jest?
Dzieki za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: HELP! problem z silnikiem IP: *.telia.com 05.07.03, 19:27
      Wytlumacz jak Ty widzisz te iskry w stacyjce .Czy ona jest przezroczysta?Jak
      odpowiesz to Pomozemy Tobie z obrotami.Pzdr.Michal
      • Gość: verte Re: HELP! problem z silnikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.03, 19:31
        A może to bendiks do wymiany.
      • Gość: ark Re: HELP! problem z silnikiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 20:11
        Nie widzę, tylko słyszę i nie obroty mnie niepokoją tylko "telepotanie" silnika.
        • Gość: Nina Re: HELP! problem z silnikiem IP: *.toya.net.pl 05.07.03, 20:42
          Jak slyszysz iskrzenie?! Jak silnik sie telepie to znaczy,ze ktorys cylinder
          nie pracuje.Reszte pewnie powie Ci Michal.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Michal Re: HELP! problem z silnikiem IP: *.telia.com 05.07.03, 21:54
            Moze masz uplywnosci na kablach wysokiego napiecia,silnik nie dostaje w e
            wlasciwym czasie iskry.Sprawdz kable wysokiego napiecia.Czy siedza na swoim
            miejscu czy nie sa przetarte,najlepiej wieczorem to bedziesz widzial
            iskrzenie.Pzdr.,Michal
          • Gość: Michal Re: HELP! problem z silnikiem IP: *.telia.com 05.07.03, 21:56
            Moze byc ze plytka kontaktowe ktora lezy na koncu stacyjki jest przepalona i
            dlatego traci iskre silnik i sie telepie.Nie wiem co za auto,ale zobacz na
            koncu stacyjki zawsze jest na dwoch srubkach umocowana odkrec i zobacz i zamow
            nowa i po problemie.Pzdr.Michal
    • wielki_czarownik A kiedy się trzęsie? Cały czas? 05.07.03, 22:33
      Jeśli się trzęsie tylko na niskich obrotach, to możesz mieć awarię w aparacie
      zapłonowym (np. brudne styki) i nie ma iskry o czasie.
      • Gość: Michal Re: A kiedy się trzęsie? Cały czas? IP: *.telia.com 05.07.03, 22:45
        Czarowniku z calym szacunkiem dla wielkiej magi,ale stykow i przerywacy niema
        juz w autach od 20lat,zostaly zastaopione przez elektro indukcjcyjny czujnik
        lub sensor i impuls jest wzmacniany i przesylany do cewki zaplonowej i wyzwala
        duza i potezna iskre.Pzdr.Michal
        P.S Gdyby tak bylo to moglby nawalic wzmacniacz ktry znajduje sie w zaleznosci
        od typu samochodu jedne maja wbudowny kolo aparatu zaplonowego a inne na
        sciance bocznej.
        • wielki_czarownik Źle mnie zrozumiałeś. 06.07.03, 23:14
          Ja miałem takie objawy w Astrze. Okazało się, że styki które były pomiędzy
          kablami a procesorem (wtryskiem) były zabrudzone i nie było czasami kontaktu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka