Dodaj do ulubionych

FUN CAR!!!

IP: *.crowley.pl 15.07.03, 12:49
Witajcie
Mam trochę kaski i chciałbym kupić jakiś fun-car.
W polskim necie znalazłem tylko Tigera - replika Lotusa Super7 i jest
zrobiony do bani.
Czy ktoś zna firmę, która potrafi zbudować naprawdę ładny samochód - coś na
wzór Donkervoorta.
Chętnie nawiążę kontakt z osobami, które taki samochód posiadają lub
chciałyby posiadać.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • x-darekk-x Re: FUN CAR!!! 15.07.03, 13:29
      nie dawno tez sie tym interesowalem. nawet skontaktowalem sie donkervoortem.
      dzwonili do mnie (!!!) i powiedzieli, ze zapraszaja do amsterdamu do fabryki.
      ale dodali tez, ze w chwili obecnej o homologacje ma sie starac kulczyk i ze
      auta te trafia prawdopodobnie do wybranych salonow audi (bo oczywiscie
      donkervoorty maja silniki audi).

w polsce wbrew pozorom jest mnostow takich firm. co ciekawe wiekszosc z nich w
      ogole nie produkuje na nasz rynek - w 100% wysylaja za granice. gdzies w domu
      mialem takie namiary. w polsce powstaja nawet auta zdolne przekroczyc 300km/h!

osobiscie zakochalem sie w caterhamach superlight. 3,5 sek do setki. tylko skad
      ja wezme 30.000 tysiecy?... funtow.
      • Gość: jim Re: FUN CAR!!! IP: *.crowley.pl 15.07.03, 14:32
        > w polsce wbrew pozorom jest mnostow takich firm. co ciekawe wiekszosc z nich
        w
        > ogole nie produkuje na nasz rynek - w 100% wysylaja za granice. gdzies w domu
        > mialem takie namiary. w polsce powstaja nawet auta zdolne przekroczyc 300km/h!

Z tego, co słyszałem - w Polsce jest kilka firm produkujących repliki Cobry (
        choćby Kirkham - ponad 300km/h z Mielca, Sterniccy z Milanówka czy Cieluch z
        Poznania ale jeśli chodzi o Lotusa, to nie znalazłem nic ciekawego.
        Tylko Cieluch produkuje Tigera o którym wolę nawet nic nie mówić
        Szukam samochodu, który oprócz tego, że byłby mało spotykany, to jeszcze by się
        podobał - typowy sportowy fun car.
        Donkervoort jest piękny ale cholernie drogi - sądzę, że niczemu mu nie
        odstający samochód może kosztować około 80 tys zł i być naprawdę dopracowany w
        każdym szczególiku. A przecież diabeł tkwi w szczegółach... piękne felgi, wlew
        paliwa, chromowane wachacze, wloty powietrza itp.

• greenblack Re: FUN CAR!!! 15.07.03, 16:33
      Kup sobie Opla Speedstera 2.0 turbo.

Pozdrawiam
      • x-darekk-x Re: FUN CAR!!! 15.07.03, 16:36
        to rzeczywiscie fantastyczne auto. w koncu to prawdziwy lotus (elise) wagi
        piorkowej. marze o czyms takim.
        • x-darekk-x Re: FUN CAR!!! 15.07.03, 16:47
          zadzwonilem do opla. speedster nie ma homologacji na polske. :( pozostaje
          indywidualny import.
          • Gość: mat Re: FUN CAR!!! IP: 195.117.179.* 15.07.03, 16:51
            W Skoczowie k.B-Białej koleś robi replikę cobry....
      • Gość: jim Re: FUN CAR!!! IP: *.crowley.pl 15.07.03, 17:01
        Co Wy mi tu o Speedsterze...?
        Ja mówię o samochodzie, który będzie jedyny i niepowtarzalny a kiedy jedziesz
        widzisz z przodu każdy manewr kierownicy - jak skręcają koła; samochód który
        odwróci Wasz wzrok od każdego Porsche w pobliżu.
        Kupić Speedstera? - nic prostszego - idziesz do salonu, płacisz kaskę i już...
        I co ?
        Masz Opla :( Masz Opla jak wielu innych ludzi na całym świecie, masz
        Speedstera, którego też ma wielu a wyróżnić się możesz jakimś ekstra spojlerem
        za 700 zeta; masz samochód, jaki jest na co-trzeciej komputerowej grze dla
        dzieci.
        Panowie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka