Dodaj do ulubionych

Pierwsze zdjecia Astry III

16.07.03, 10:37
Na stronie:
motoryzacja.interia.pl/news?inf=407400
pojawily sie pierwsze zdjecia Astry III - co prawda w wersji angielskiej
(czyli Vauxhall, nie Opel) ale przeciez wyobrazic sobie toto z inna krata
wlotu powietrza kazdy potrafi :-)
Niestety, niewiele ma wsplnego z prototypem pokazywanym calkiem niedawno - wg
mnie mocno przypomina obecnie produkowana Almere. Coz,oby tylko forma nie
przerosla tresci. Nie jest zle,ale po tamtym prototypie lekkie rozczarowanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: JH Re: Pierwsze zdjecia Astry III IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 10:58
      No niestety masz racje, nie bardzo przypomina prototyp. A myslalem, ze to moze
      bedzie pierwszy ladny Opel. To samo jest z Mazda 3, po obejrzeniu zdjec
      prototypu, myslalem, ze to bedzie tak samo ladnie jak Mazda 6, a tu niestety
      tez rozczarowanie, 3 wyglada nudno, nie ma tych ladnych linii z prototypu, po
      prostu kolejny nudny Japonczyk.
      Pzdr
      • przemo_c Re: Pierwsze zdjecia Astry III 16.07.03, 11:04
        Co prawda 'de gustibus', ale mnie się nie podoba...
        • Gość: Lemmy Nie jest zle! IP: *.stacje.agora.pl 16.07.03, 11:57
          Ma dosc wyraziste i dynamiczne linie.
          A znana z wczesniejszych zdjec wersja to byl 3-drzwiowy hatch.,
          ktory ma miec o wiele mniej rodzinny, a bardziej sportowy charakter niz
          ta pieciodrzwiowka. Stad ta roznica.
          Pozdrwaim:-)
          Lemmy
    • Gość: pidżej Re: Pierwsze zdjecia Astry III IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 11:09
      dolna część tylnej klapy szczególnie wysmakowana :-( Pogniotło ją czy co? Chyba
      że to wciąż kamuflaż.
      • sherlock_holmes Re: Pierwsze zdjecia Astry III 16.07.03, 11:28
        Nie znasz sie :-) To jest po prostu ...stopien,na ktorym mozna stanac zeby
        wkrecic antene. Przy rozmiarach obecnych kompaktow za niedlugo beda mialy w
        przednim zderzaku skladane stopnie-jak ciezarowki-do mycia przedniej szyby...
        A tak powaznie-pewnie znowu "stylistyka znamionuje rownowage pomiedzy
        indywidualnym stylem, a poczuciem odpowiedzialnosci" - jak o Vectrze pisal
        Opel...
        PS. Tu sa zdjecia prototypu, ktory mogl byc Astra III :-(
        motoryzacja.interia.pl/news?inf=357186
    • Gość: hans Chyba się porzygam!!! IP: *.zentis.com.pl / 10.0.0.* 16.07.03, 11:26
      Co się do cholery dzieje? Czy nagle Toyota Yaris stała się wzorem do
      naśladowania dla wszystkich projektantów? Chyba sobie jako odtrutkę zafunduję
      jakiegoś starego Mustanga!
    • greenblack Kilka szczegółów 16.07.03, 11:28
      Wersja htb5. 4250 mm długości, 1729 szerokości. Silniki 1.9 CTDI 150 KM i 2.0T
      170 KM seryjnie z 6-biegową skrzynią ręczną. Poza tym 5-biegowe automaty i
      Easytonic. Za dopłatą aktywne zawieszenie CDC.

Wygląd dla mnie nie ma znaczenia, ważna jest technika. Ciekawe, czy zdobędzie
      5* w Euro-NCAP.

Pozdrawiam
      • Gość: Mar trochę złościwości IP: *.skorosze.2a.pl 16.07.03, 12:56
        greenblack napisał:

> Wygląd dla mnie nie ma znaczenia, ważna jest technika. Ciekawe, czy zdobędzie
        > 5* w Euro-NCAP.

Nawt nie chcę sobie wyobrażac jak musi wyglądać Twoja żona (jesli ją masz).
        Ważne, że jest oszczedna, gospodarna, pracowita i dobrze gotuje.

Zapewne ubierasz się też w kufajkę i gumiaki, bo to praktyczne, tanie i
        wytrzymałe.
        • greenblack Pan szlachcic się odezwał 16.07.03, 13:04
          Gość portalu: Mar napisał(a):

> Nawt nie chcę sobie wyobrażac jak musi wyglądać Twoja żona (jesli ją masz).
          > Ważne, że jest oszczedna, gospodarna, pracowita i dobrze gotuje.

Normalni ludzie nie stawiają kobiety na równi z samochodem. Chyba że kobietę
          traktujesz jak rzecz użytkową, ale wtedy należy jej tylko współczuć.

Pozdrawiam
          • franek-b Re: Pan szlachcic się odezwał 16.07.03, 15:03

> Normalni ludzie nie stawiają kobiety na równi z samochodem. Chyba że kobietę
            > traktujesz jak rzecz użytkową, ale wtedy należy jej tylko współczuć.
            >
            >
            > Pozdrawiam

Czytalem kiedys o jakis badaniach w stanach i okazalo sie, ze najwiecej facetow
            obdarza uczuciami swoje auta, bardziej niz swoje kobiety, nadaje im imiona
            itd... ;-)))
          • Gość: Mar Re: Pan szlachcic się odezwał IP: *.skorosze.2a.pl 16.07.03, 18:22
            greenblack napisał:

> Gość portalu: Mar napisał(a):
            >
            > > Nawt nie chcę sobie wyobrażac jak musi wyglądać Twoja żona (jesli ją masz)
            > .
            > > Ważne, że jest oszczedna, gospodarna, pracowita i dobrze gotuje.
            >
            > Normalni ludzie nie stawiają kobiety na równi z samochodem. Chyba że kobietę
            > traktujesz jak rzecz użytkową, ale wtedy należy jej tylko współczuć.
            >
            >
            > Pozdrawiam

A czy ty nie wiesz co to ironia, żartobliwa przesada... Poza tymn ja nie
            pisałem tylko o zonie. Lubie otaczać się ładnymi rzeczami i względy praktyczne
            nie sa dla mnie jedynym kryterium wartości. Dlatego jadam na talerzu a nie na
            gazecie, chodzę do fryzjera, zakładam krawat kieedy trzeba (a nie tylko wygodny
            i praktyczny dres lub piżamę), uzywam wody kolońskiej (a nie tylko szarego
            mydła i dezodorantu "fa"), jeżdże sobie na wycieczki za miasto, a nie zazywam
            świerzego powietrza spaceruując dookoła bloku itd...
    • mrzagi01 Re: Pierwsze zdjecia Astry III 16.07.03, 11:44
      o! GM odeszlo zatem od koncepcji panzerkampfwagena... i dobrze
      • Gość: astinger Re: Pierwsze zdjecia Astry III IP: 213.231.15.* 16.07.03, 12:12
        A ja tam wole panzerwagena niz taką lekkość. Myslałem że trójka bedzie coś
        bardziej jak nowa vectra, ale widac że zmiany ida dalej. Ciekawe tylko ile lat
        dwójke beda tłukli w gliwicach; 5 -10-15????
    • Gość: siedem Re: Pierwsze zdjecia Astry III IP: 213.216.66.* 16.07.03, 13:02
      a dlaczego una ta astra jak 307 wygląda?

5040
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka