Gość: osa IP: *.tel161.petrotel.pl 19.07.03, 17:35 Od 3 tygodni mam nowy samochód i niestety pojawiła się na nim rysa, prawdopodobnie czyjś dowcip. Co robić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Big Re: Rysa i co dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.03, 21:51 Spolerowanie moze pomoc. Odradzam wszystkie kredki do maskowania rys, to lipa. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Red Re: Rysa i co dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.03, 21:56 Olej to, jeśli nie dochodzi do blachy daj sobie spokój. Jeszcze nieraz zarysują Ci brykę albo stukną drzwiami na parkingu. Takie życie i szkoda Twojego zdrowia. Pozdrawiam Link Zgłoś
devote Re: Rysa i co dalej 19.07.03, 22:25 tez mialem ten problem i tracilem zdrowie przy kazdym zarysowaniu i plamce.ale tak juz jest jak sie kupuje nowiutkie auto z salonu.wtedy dmucha i chucha sie na nie.z biegiem czasu przychodzi znieczulica i przestalem sie tym przejmowac a przyslowiowej oliwy do ognia dodal gosciu ktory mi wjechal w bagaznik.ale i tak moj samochod po prawie 4 latach esploatacji wyglada przyzwoicie. rada na obicia.jak parkujesz na parkingach pod supermarketem to parkuj sobie nieco dalej a nie blisko.ja zawsze parkuje prawie na koncu parkingu gdzie prawie nikt nie parkuje.dobre to jest nawet dla zlodziei bo nie moga sie schowac za inne auto.widac ich jak na dloni.no ale to nie gwarancja ze nie ukradna. Link Zgłoś
tyciarek Re: Rysa i co dalej 19.07.03, 23:18 ....................................................... no niestety,żadna to gwarancja jak sie uprą. zaparkują po jednej( tej od strony marketu) lub nawet po obu stronach i ... taki samochód z pustego placu szybciej sie ulatnia, niż ten z zaułka, ciasno obstawionego samochodami. na rysy i obstukiwanie boków - pomaga. i jeszcze wpływa korzystnie - w związku z dłuższym spacerem- na sylwetkę. ....................................................... Link Zgłoś
Gość: ptica Re: Rysa i co dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 13:58 Ja kupiłem dobry wosk (No finish), którym zabezpieczam każde obicie lakieru. Ponadto raz na pół roku woskuję cały samochód. W miejscach, w których miałem lakier zdarty aż do blachy, nigdy nie pojawił się nawet ślad rdzy (po siedmiu latach użytkowania pojazdu). Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Rysa i co dalej IP: *.atlanta.ga.us 21.07.03, 18:41 Wbrew temu co koledzy pisza, kredka + kolorowanym woskiem mozna calkiem skutecznie tymczasowo zlikwidowac ryse. Link Zgłoś