Dodaj do ulubionych

Honda Accord

IP: *.net 21.07.03, 12:22
Niech ktoś mi poradzi nie wiem co wybrać Meredes Klasa C czy
Honda Accord. Prosił bym doradzenie mi co jest lepsze na adres
faqim@wp.pl z góry dzięki i pozdro dla miłośników motoryzacji. A
co do Hondy Accord to ładnie sie prezentuje i w miare bezpieczny
samochód ( ma dużo poduszek powietrznych ).
Obserwuj wątek
    • Gość: acha Honda Accord IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 13:03
      MUSZĘ PRZYZNAĆ, ŻE SAMA HONDA MA W SOBIE KLASE, JEJ POPRZEDNIE
      MODELE SĄ RÓWNIE PONĘTNE.... MODEL Z 2003 R. WYDAJE SIE TAKI
      STRASZNIE MASYWNY I CIĘŻKI. ALE MA COŚ W SOBIE....
      POZDRAWIAM...
      • Gość: Niknejm Re: Honda Accord IP: 5.3.1R* / *.pg.com 06.10.03, 13:25
        Niedawno Accord wygrał porównanie (w AMiS bodajże) z BMW 3 (obie wersje 2.0).
        Faktem jest, że takie porównania są mocno subiektywne. Moja rada - jazda próbna
        tym i tym. Tym bardziej, że Accorda zwykle kupisz z lepszym wyposażeniem (np.
        silnik) niż C-klasę w podobnej cenie.
        No i jeszcze jedno - o ile Accord wciąż plasuje się w czołówkach statystyk
        bezawaryjności (obecna wersja jest produkowana w Japonii zresztą), C-klasa w
        ostatnich latach nieco się obsunęła.
        Ale Mercedes to gwiazda na masce i związany z nią prestiż. :-) Pytanie, na czym
        Ci zależy...

Pzdr
        Niknejm
        • Gość: qqqqqqqqqq Re: Honda Accord IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 13:55
        • greenblack Re: Honda Accord 06.10.03, 21:07
          www.euro-ncap.com/details.php3?id=car_127_2002

www.euro-ncap.com/details.php3?id=car_169_2003

Naprawili już tę rurkę w silniku Accorda? Porównywanie Accorda do C-klasy jest
          niepoważnie. Równie dobrze można by porównywać nową 5 z Legend.

Pozdrawiam
          • Gość: Pawelek Re: Honda Accord IP: *.nrockv01.md.comcast.net 07.10.03, 04:11
            A jak porownalbys accorda amerykanskiego z C-class? W kategorii ilosci gwiazd
            na masce przegrywa. Snob-appeal? Znowu przegrana...Inne kategorie? Sprawa
            troche mniej jasna...

Ciekawie zrobilo sie ostatnio na rynku. Wydaje mi sie, ze duze pieniadze nie
            gwarantuja juz duzej i pewnej przewagi. Roznica jest mniejsza niz kiedykolwiek
            w historii i moze niedlugo zacznie byc niewygodna dla samochodow takich jak C-
            class, ktore nie maja wlasciwie niczego wiecej do zaoferowania.
    • Gość: Kec Re: Honda Accord IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 13:52
      Z kupnem accorda warto poczekać na wejście Polski do UE
      Zamiast cła w wysokości 35% - będzie tylko 10%

Poza tym przejedź się oboma i wybierz ten,
      który po prostu da Ci większą przyjemność z jazdy.

pozdrawiam
      • Gość: Dr.Kilo Re: Honda Accord IP: *.waw.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 07.10.03, 12:17
        Honda ma 44 metry hamowania to zgroza!!!!
      • Gość: Dr.Kilo Re: Honda Accord kicha IP: *.waw.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 07.10.03, 12:17
        Honda ma 44 metry hamowania to zgroza!!!!
        • Gość: Zumek Re: Honda Accord kicha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.03, 19:42
          Gość portalu: Dr.Kilo napisał(a):

> Honda ma 44 metry hamowania to zgroza!!!!

Taką bzdurę podała jedna z gazet kontrolowana przez niemiecką kieszeń,ale
          nawet tak "przyjazny" Hondzie,wywodzący z tej samej kieszeni, Auto Swiat w
          teście porównującym Alfę,Mondeo,Mazdę 6 i Accorda podaje "..rekordzistą wśród
          testowanej czwórki jest nowość Hondy.Accord przy zimnych hamulcach zatrzymuje
          się na odcinku krótszym niż 38m (podobnie Ford),za to po rozgrzaniu tarcz
          poprawia wynik o prawie 1m !..." Niemniej dalej uważam, że to pisemko uprawia
          swoistą antyreklamę pewnych marek, robiąc to czasami wyjątkowo nieudolnie. Oto
          kolejny przykład.W Auto Swiat Katalog Testy 2003 nad fotografią
          przedstawiającą przednie siedzenia Accorda widnieje opis "Wygodne fotele
          zapewniają poprawne podparcie boczne".W tym samym artykule w dziale
          Nadwozie/jakość czytamy "...Podróż odbywa się na komfortowych fotelach ze
          świetnym bocznym trzymaniem na zakrętach..." Szkoda,że niektórzy,czego
          przykładem jest Dr.Kilo, czytają tylko podpisy pod fotografiami.
          Pzdr.Zumek
    • Gość: ok! Re: Honda Accord IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 12:36
      Mialem przyjemnosc miec jazde probna Hondą Accord 2,0 i wrazenia byly
      b.pozytywne, znakomite zawieszenie, swietne trzymanie sie drogi, osiagi
      silnika,..gdyby nie ta ......cena, 90 tys. zl.Natomiast jesli mialbym te 90
      tys. zl tylko do kupna auta, to na 1 miejscu bylaby wlasnie honda
      Accord.Dodatkowy plus to, rzeczywiscie auto made in Japan, oraz fajna
      stylistyka, niskie auto, niepodobne do ostatnich wydmuszek, ale to rzecz
      gustu.Kwestia tu podnoszona tzw. prestizu i marki mercedes dla mnie akurat jest
      nieistotna.Ja moge jezdzic i Daewoo , jesli przez kilka kolejnych lat
      uzytkownicy tych aut beda potwierdzac ich fajne wlasnosci trakcyjne, znakomite
      silniki, male spalanie i niezawodnosc.Jezdzilem tez dla porownania Avensisem i
      byl w porownaniu do Accorda bardziej wolowaty, bujajacy sie, gorsza trakcja,
      silnik, wolalbym tu Accorda.Ale slowa, opinie...powinny byc tylko wskazowka
      do...probnej jazdy.Wybierz auto, ktorym bedzie Ci sie lepiej jezdzilo, i tyle.
    • Gość: TDN Re: Honda Accord IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 17:05
      Faqim . Honda Accord 2,0 sedan kosztuje 1.990.000 YPY, czyli 70.048 PLN.
      Mercedes C jest droższy lecz może lepszy.Chociaż można dopłacić do Hondy to
      będzie dorównywać Mercedesowi C.
    • Gość: SZTAZI TYLKO Honda Accord IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 07.10.03, 17:18
      mialem okazje jezdzic accord V6 3.0 w wersji EX z nawigacja. Perfekcyjne auto,
      nic dodac , nic ujac. a co do mercedesow maj zla opinie na wymagajacym rynku
      USA
      pozdrowienia
      (w USA accord robi furore, coraz wiecej ich widac na ulicach)
      • Gość: Am Re: TYLKO Honda Accord IP: *.summitresearchlabs.com 07.10.03, 21:02
        Co do zlej opini Mercedesa w USA to by sie troche zastanowil tylko najtansza
        wersja C i M-ka made by USA maja opnie psujacych sie E i S430 idzie jak cieple
        buleczki to samo z CL500 (ostatnio w mojej okolicy zauwazylem 5 nowych -
        wszystko CL500 - promocja jakas byla u merca czy co :-) ). Honda sprzedaje sie
        niezle tylko dla tego ze w koncu poszli po rozum do glowy i wyraznie obnizyli
        ceny a dodatkowo Toyota im w tym pomogla z kontrowersyjnym wygladem nowej Camry.
        Takze Nissan na nowa Maxime podiosl cene a zmniejszyl wymiary (platforma Altimy)
        co dalo nowej Hondzie dobra przestrzen do startu. Najgorzej ma teraz BMW - 3 i 7
        ma opinie psujacej sie (moj znajomy ze swoja 330i byl 6 razy w serwisie w
        przeciagu jednego roku - auto bylo robione na specjalne zamowienie w Niemczech -
        twardsze zawieszenie i manualna skrzynia) a piatka juz sie troche przystarzala.
        • Gość: Tomek Re: TYLKO Honda Accord IP: *.broadcom.com 08.10.03, 03:54
          Nie przesadzajmy z tym specjalnym zamowieniem.
          To jest zwykla opcja ktora oferuje BMW. moze wybrac sobie
          co chcesz do samochodu jesli chce ci sie czekac 2-3 miesiace.
          Wiem stad ze sam tak zrobilem. Specjalne, usztywnione
          zawieszenie rozwniez jest opcja nazwana Sport Packadge.

Co do awaryjnosci to BMW wedlug JD power initial report
          za ten rok stoi na 5-tym miejscu przed Honda.
        • robert986 Re: TYLKO Honda Accord 08.10.03, 05:12

> .
          > Takze Nissan na nowa Maxime podiosl cene a zmniejszyl wymiary (platforma
          Altimy
          > )
          > co dalo nowej Hondzie dobra przestrzen do startu.....
          Oj cyba nie widizales nowej Maximy dokladnie-Nissan nie zmniejszyl jej
          wymiarow a znacznie powiekszyl.W Accordzie nie usiadziesz na tylnym siedzeniu
          tak wygodnie jak w Maximie.pzdr
      • greenblack Re: TYLKO Honda Accord 07.10.03, 21:14
        A co amerykanski Accord ma wspólengo z europejskim? U Was to jest Acura TSX.

Pozdrawiam
        • Gość: toudi Re: TYLKO Honda Accord IP: *.oc.oc.cox.net 08.10.03, 02:54
          ,ze co ? acura jest acura ,ale jest i acord
          • Gość: is300 Re: TYLKO Honda Accord IP: *.dyn.optonline.net 08.10.03, 03:14
            Honda Accord wersja Amerykanska nie jest tym samym autem co Honda Accord w
            Europie. Accord amerykanski ma inna bude i inne silniki, i jest wiekszy.
            Accord Europejski to w USA Acura TSX.

• Gość: Tomek Re: TYLKO Honda Accord IP: *.broadcom.com 08.10.03, 03:57
            Witam sasiada :)
            Juz widac sporo Acura TSX wozow wiec nie bedziesz mial
            problemow z zauwazeniem na naszych ulicach. I to jest
            wlasnie europejski Accord.
            Nasza wersja Accord odpowiada mnie jednak bardziej.
    • Gość: Faqim Już Kupiłem !!! :D IP: *.net / 192.168.0.* 26.10.03, 15:52
      Dzięki za wszystkie Opinie. W końcu zdecydowałem sie już na
      samochód i wybrałem nie Accord ani nie Mercedes C klasa Lecz
      Kupiłem Mercedesa 240 klasy E Elegance w Full Opcji czyli
      Elektrczne Fotele pompowane itd... ma on 2 lata nie jest nowy
      ale za to jaki Fajny mi sie tam podoba :) . i Jak myślicie
      Dobrze zrobiłem wybierając używanego Mercedesa niż nową Accord i
      C klasy ?? pozdrawiam RESPECT by Faqim
      • Gość: Zumek Re: Już Kupiłem !!! :D IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.03, 18:54
        Gratulacje!!

A ile dałeś za to cudeńko i jaki miało przebieg ?
        Pzdr.Zumek
      • Gość: Niknejm Re: Już Kupiłem !!! :D IP: 5.3.1R* / *.pg.com 27.10.03, 09:14
        Gość portalu: Faqim napisał(a):

> Dzięki za wszystkie Opinie. W końcu zdecydowałem sie już na
        > samochód i wybrałem nie Accord ani nie Mercedes C klasa Lecz
        > Kupiłem Mercedesa 240 klasy E Elegance w Full Opcji czyli
        > Elektrczne Fotele pompowane itd... ma on 2 lata nie jest nowy
        > ale za to jaki Fajny mi sie tam podoba :) . i Jak myślicie
        > Dobrze zrobiłem wybierając używanego Mercedesa niż nową Accord i
        > C klasy ?? pozdrawiam RESPECT by Faqim

Fajny samochód, rozwiązanie na pewno efektywne kosztowo (sam kupuję 2-3 latki).
        Co prawda może być trochę bardziej awaryjny niz nowy Accord, ale i tak przez
        pierwszych kilka lat nie powinieneś mieć poważniejszych problemów. Najwyżej
        szybciej sprzedasz, a największą stratę wartości autko ma już za sobą i tak.
        Szerokiej drogi!

Pzdr
        Niknejm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka