Dodaj do ulubionych

Problem z zarejestrowaniem samochodu sprowadzonego

26.10.07, 12:56
Sprowadzilem samochod z niemiec.zaplacilem juz akcyze i odwiedzilem tez
skarbówkę.W wydziale komunikacji okazalo sie jednak ze brak jest podpisu na
umowie kupna sprzedazy (jest tylko pieczątka komisu).Samochod kupilem w pełni
legalnie. Pani wokienku odmówiła przyjęcia dokumentów. Co wtakiej sytuacji
radzicie drodzy forumowicze.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ant777 Re: Problem z zarejestrowaniem samochodu sprowadz 26.10.07, 13:00
      Albo pojedziesz do Niemiec po podpis albo sfałszujesz podpis.
    • iberia.pl Re: Problem z zarejestrowaniem samochodu sprowadz 26.10.07, 13:02
      odczekaj kilka dni, sam sie podpisz i idz jeszcze raz.
      • piter.rybak Re: Problem z zarejestrowaniem samochodu sprowadz 26.10.07, 13:42
        Podrobic podpis-Zaden problem. Do tego potrzebne będzie też nowe tłumaczenie
        umowy. Ale zastanawia mnie co się stanie kiedy ktoś kiedyś porówna umowę np. z
        urzędu celnego , gdzie niema podpisu na umowie z umową z wydzialu komunikacji.
        • robert888 a po co ma to robić? 26.10.07, 16:07
          • literka_m Re: a po co ma to robić? 26.10.07, 16:29
            podpisz sie i z glowy. kopia w Uc sie nie przejmuj, zawsze mozesz powiedziec ze
            pojecales po podpis i zdobyles go pozniej.
            Polski idiotyzm.
            ja juz znajomemu zalatwialem w niemczech zaswiadczenie o wyrejstrowaniu pojazdu
            bo mu gdzies po drodze zginelo a bez tego u nas tez nie zarejstrujesz. panie w
            niemieckim urzedzie tlumaczyly mi, ze logiczne jest, ze skoro auto jest
            tymczasowo zarejstrowane na mojego znajomego to wczesniej musialo byc
            wyrejstrowane i ze papier ten powinien byc w tym momencie bezwartosciowy.
            przyznalem im oczywiscie 100% racji, tyle ze w naszych kur...skich urzedach
            logika nie wystepuje. na szczescie za rownowartosc 8Euro dostalem duplikat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka