Dodaj do ulubionych

Fani MB W123 przybywajcie

IP: 195.136.60.* 05.06.01, 13:17
Jeśli jesteś użytkownikiem popularnej beczki zapraszam do wymiany opinii
Obserwuj wątek
    • Gość: Slawko Fani MB 123 nadciągają IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 22:52
      Jestem właścicielem MB 123 200 D. I od pewnego czasu jestem zakochany w tym
      aucie. Co tu dużo pisać. Tanio, wygodnie, bezpiecznie i elegancko. Mimo że lata
      lecą (1979 r.) autko sprawuje sie dobrze i nie zamierzam w najbliższej
      przyszłości go zmieniać. Jesli miałbym komuś polecać kupno samochodu do 10 tys.
      zł to właśnie Beczka. A propos szukam przednich siedzeń do beczki bo moje są
      już nieco wysiedziałe.
      Życzę szerokiej drogi wszystkim fanom MB i nie tylko
      • Gość: zaba Re: Fani MB 123 nadciągają IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 14.06.01, 23:20
        beczka jest najlepszym samochodem. Miałem beczkę z 1977 , 200D i zamieniłem na
        peugeota 605 bo tak kazała mi moja dziewczyna. Bóg pokarał nas babami i
        francuskimi samochodami. Zwiedzam teraz wszystkie warsztaty i płacę tysiące za
        części. Merce są the best.
    • Gość: Janusz Re: Fani MB W123 przybywajcie IP: *.chello.pl 15.06.01, 01:49
      Jeżdziłem beczką 6 lat (200D, 1983r.), wspaniałe auto, bezpieczne, taniutkie w
      ekspoloatacji, niestety, trochę zbyt słaby silnik. Głównie z tego powodu
      zmieniłem na Toyotę Camry i wciąż nie jestem pewien, czy dobrze zrobiłem.
      • Gość: Adaś Re: Fani MB W123 przybywajcie IP: 195.136.60.* 19.06.01, 11:23
        Zdadza się, silniki diesla są zbyt słabe jk na masę auta. Jeżdżę 300D z 1980 i
        szczerze mówiąc uważam to za minimum. Z kolei benzyniaki są zbyt paliwożerne
        (od 10-14 litrów to dużo).Wszystko wynagradza jednak tani koszt zakupu autka,
        jazda na oleju napędowym, przestronne wnętrze, trwałość (oprócz polskich
        zamienników, niestety),no i świadomość że to ostatni "chromiak" Mercedesa. Jak
        kto ma na auto nie więcej niż 8-10 tys.PLN to polecam zakup beczki, rocznik
        powyżej 1980 w dobrym stanie blachy i z przebiegiem ok 300,000. Parę lat
        pojeździ. Cześć.
        • Gość: sin Re: Fani MB W123 przybywajcie IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 19:35
          Do dzisiaj żałuję, że nie zdecydowałem się parę lat temu kupić tego auta . 18
          letnie ze 140000 km na liczniku od 2 właściciela. Piękna dostojna fura. Mam
          obiecane, że trzeci właściciel kiedy dojrzeje do zmiany to da mi znać. Zawsze
          na ulicy oglądam się za tym typem. Może to te chromy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka