Gość: Maciek IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 19:54 Zamierzam kupić Fiata UNO. Nie wiem tylko jaki wybrać silnik. Zastanawiałem się nad 1.4 ale mi odradzono. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kuzyn Re: Jakie Uno??? IP: *.fastres.net 24.07.03, 19:57 Gość portalu: Maciek napisał(a): > Zamierzam kupić Fiata UNO. Nie wiem tylko jaki wybrać silnik. Zastanawiałem > się nad 1.4 ale mi odradzono. ............To ja jeszcze jestem dzieckiem?........... Pamietam...........84 rok...........to byl hit!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
krakus.mp Re: Jakie Uno??? 24.07.03, 20:05 greenblack napisał: > Kup wersję Turbo - nie diesel;) > > > Pozdrawiam Witam. Z wersją turbo to będzie cięzko,bo takie auta były produkowane ładnych kilka lat temu.W Polsce,w salonach chyba nie były oferowane.Jak się taki trafi,to prawie zawsze jest "zmordowany".Turbosprężarki często padały z przegrzania. Ja doradzam silniczek 1,4 bo ładnie się kręci.Jedyny problem jaki istnieje w Uno z tym motorkiem to hamulce.Są zbyt kiepskie jak na osiągi tego samochodziku. Pozdrawiam. Link Zgłoś
bar-tech Re: Jakie Uno??? 24.07.03, 20:16 witam! na pewno nie kupuj uno 0.9 - ten silnik jest trochę za słaby, 1.4 (ma 69KM) jest dynamiczny ale paliwożerny, 1.0 (fire 45KM) jest trwały i mało pali, lepiej omijać silnik 1.0 w wersjach CLIP - sam silnik sprowadzany był z Brazylii i montowany w uno bardzo krótko. Ja i tak bym wybrał 1.4 turbo i.e. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Jakie Uno??? IP: *.skorosze.2a.pl 24.07.03, 20:14 a dlaczego ci odradzono 1.4? Może te rzekome wady to de facto zalety? Duża (hahahaha) pojemność to wyższe opłaty OC - ale przecież to nie jest 3- litrowy potwór i te "wyższe" opłaty to raptem 200-300 zł rocznie. A jak się ma pakiet z AC to prawie nie ma różnicy Samochód spala więcej niż są w stanie zaakceptować fanatycy jazdy o kropelce - ale za to jakie ma osiągi i jaki jest elastyczny! Częstsza wymiana klocków hamulcowych? A kto ci każe jeździć z prędkośćią maksymalną i hamować co chwilę? Zuzycie oleju - nie jest usterką. Ten typ tak ma. Dopuszczalne zużycie oleju wg instukcji to 0,7 litra na 1000 km. Mój od nowości do sytarości (125 tys. km) nie zuąywał więcej niż 1-2 litry na 10 tysęcy km. Kup 1.4 i nie marudź. Jak ci natomiast szkoda 70 zł więcej na benzynę miesięcznie to sę zastanów czy cię wogóle stac na samochód. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Jakie Uno??? IP: *.fastres.net 24.07.03, 20:17 Gość portalu: Mar napisał(a): > a dlaczego ci odradzono 1.4? Może te rzekome wady to de facto zalety? > > Duża (hahahaha) pojemność to wyższe opłaty OC - ale przecież to nie jest 3- > litrowy potwór i te "wyższe" opłaty to raptem 200-300 zł rocznie. A jak się ma > pakiet z AC to prawie nie ma różnicy > > Samochód spala więcej niż są w stanie zaakceptować fanatycy jazdy o kropelce - > ale za to jakie ma osiągi i jaki jest elastyczny! > > Częstsza wymiana klocków hamulcowych? A kto ci każe jeździć z prędkośćią > maksymalną i hamować co chwilę? > > Zuzycie oleju - nie jest usterką. Ten typ tak ma. Dopuszczalne zużycie oleju wg > > instukcji to 0,7 litra na 1000 km. Mój od nowości do sytarości (125 tys. km) > nie zuąywał więcej niż 1-2 litry na 10 tysęcy km. > > Kup 1.4 i nie marudź. Jak ci natomiast szkoda 70 zł więcej na benzynę > miesięcznie to sę zastanów czy cię wogóle stac na samochód. Ty to piszesz powaznie?................ To to jeszcze jezdzi?.......... Nie mow ze to jeszcze produkuja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: kuzyn Panowie............zegnam.......... IP: *.fastres.net 24.07.03, 20:25 Lece na forum wloskie................. Wiecie,rozumiecie........... Czasami bede tu zagladal............ Papa...... Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Jakie Uno??? IP: *.skorosze.2a.pl 24.07.03, 21:24 Gość portalu: kuzyn napisał(a): > Gość portalu: Mar napisał(a): > > > a dlaczego ci odradzono 1.4? Może te rzekome wady to de facto zalety? > > > > Duża (hahahaha) pojemność to wyższe opłaty OC - ale przecież to nie jest 3 > - > > litrowy potwór i te "wyższe" opłaty to raptem 200-300 zł rocznie. A jak si > ę > ma > > pakiet z AC to prawie nie ma różnicy > > > > Samochód spala więcej niż są w stanie zaakceptować fanatycy jazdy o > kropelce - > > ale za to jakie ma osiągi i jaki jest elastyczny! > > > > Częstsza wymiana klocków hamulcowych? A kto ci każe jeździć z prędkośćią > > maksymalną i hamować co chwilę? > > > > Zuzycie oleju - nie jest usterką. Ten typ tak ma. Dopuszczalne zużycie ole > ju > wg > > > > instukcji to 0,7 litra na 1000 km. Mój od nowości do sytarości (125 tys. k > m) > > nie zuąywał więcej niż 1-2 litry na 10 tysęcy km. > > > > Kup 1.4 i nie marudź. Jak ci natomiast szkoda 70 zł więcej na benzynę > > miesięcznie to sę zastanów czy cię wogóle stac na samochód. > > Ty to piszesz powaznie?................ > To to jeszcze jezdzi?.......... > Nie mow ze to jeszcze produkuja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Produkują jeszcze tylko chyba w Brazylii, ale nie rozumiem co ty chcesz od uno - przeciez nikt nie mówi tutaj o nowym egzemplarzu? A poza tym golfa to chyba od 1979 roku tłuką, a garbusa (tego starego) zakończyli produkcję po ponad 50 latach całkiem niedawno (w Meksyku). Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jakie Uno??? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 22:03 czywiście, że chodzi mi o używane Uno, roczniki '94-98 Link Zgłoś