barbarian3 01.11.07, 08:40 Nie rozumiem tego , obojetnie jakie swieto by nie było wyłaża ludziska i myją auta, stoją godzinami w kolejkach jak by to wazner było, odkurzają bagazniki itd smieszne Link Zgłoś Obserwuj wątek
grodek75 Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 08:49 Powód jest bardzo prosty. Większość z tych "czyściochów" wybiera się do rodziny na wioskę. A pod cmentarzem trzeba "zabłysnąć" przed sąsiadami, księdzem i sołtysem. Ostatnio dochodzi jeszcze jedna moda. Obowiązkowo zainstalowana na przedniej szybie nawigacja. Nieważne, że delikwent drogę "do korzeni" zna przecież na pamięć. Musi pokazać, że mu się powiodło w mieście... Link Zgłoś
barbarian3 Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 08:52 grodek75 napisał: Obowiązkowo zainstalowana na przedniej szybie nawigacja. > Nieważne, że delikwent drogę "do korzeni" zna przecież na pamięć. > Musi pokazać, że mu się powiodło w mieście... , heh dobre poważnie? niewidziałem musze sie samemu przyjżeć :) buahaha dobre.czekaj a po cmentarzy tez trzeba umyć auto bo sie zbrudziło. a i wytrzeć do garażu :) Link Zgłoś
literka_m Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 09:18 czlowieku, ty jak jest dzien swiateczny to zakladasz dresy albo powyciagane drelichy i do tego kufajke ? przeciez to normalne jest, ze jezeli obchodzimy swieto, to i ubieramy sie odswietnie, swoim wygladem pokazujemy ze to dzin dla nas jest szczegolny. tak samo auto, ubrudzone i zablocone jest znacznie wiekszym obciachem niz LPG w S-klasie Link Zgłoś
grodek75 Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 16:19 literka_m napisał: > czlowieku, ty jak jest dzien swiateczny to zakladasz dresy albo powyciagane drelichy i do tego kufajke ? > przeciez to normalne jest, ze jezeli obchodzimy swieto, to i ubieramy sie odswietnie, swoim wygladem pokazujemy ze to dzin dla nas jest szczegolny. tak samo auto, ubrudzone i zablocone jest znacznie wiekszym obciachem niz LPG w S-k lasie I to jest właśnie śmieszne. Ponieważ na codzień muszę chodzić do pracy w garniturze, nigdy w życiu nie przyjdzie mi do głowy założyć go w święta. Zawsze za to śmieszy mnie gdy spotykam w święta kogoś, komu żona kazała się wbić w garnitur i krawat, a pasuje mu on jak świni siodło. Czerwona pręga na szyi, po godzinie węzeł krawata wisi gdzieś na wysokości kieszeni w koszuli. Można się ubrać elegancko i na luzie. Samochód, cóż... Jest to rzecz służąca do przemieszczania, a nie poprawiania ego. Jak jest brudny to go myję. Ale na pewno nie zrobię tego dlatego, że akurat wypada jakieś święto i trzeba się pokazać rodzinie lub sąsiadom. Link Zgłoś
iberia.pl Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 09:39 tez mnie to zastanawia.Co prawda przedwczoraj tez moja uato bylo na myjni ale powod byl zupelnie inny niz dzisiejsze "swieto". Link Zgłoś
sum_tzw_olimpijczyk Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 11:44 Czemu piszesz święto w cudzysłowie? Rozumiem, że z powodu nieuznawania dzisiejszego dnia za świąteczny jesteś aktualnie w pracy? Link Zgłoś
3aaa Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 12:55 niektórzy niestety są dziś w pracy mimo, że uważają dzień za świąteczny... :( Link Zgłoś
iberia.pl Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 13:41 sum_tzw_olimpijczyk napisał: > Czemu piszesz święto w cudzysłowie? bo dla mnie to jest dzien szczegolny a nie swiateczny... >Rozumiem, że z powodu nieuznawania > dzisiejszego dnia za świąteczny jesteś aktualnie w pracy? pudlo, zeby bylo ciekawiej jutro tez mam wolne.... widze, ze dalej siemnie czepiasz....ciekawe jaki jest tego powod? Link Zgłoś
iberia.pl Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce-P.S. 01.11.07, 13:42 kiedy piales tego posta ja wlasnie bylam na cmentarzach.... Link Zgłoś
competer1 Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 11:26 Mam pytanie do tych zdziwionych. Wasze samochody są dzisiaj czyste czy brudne? Link Zgłoś
iberia.pl Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 13:43 competer1 napisał: > Mam pytanie do tych zdziwionych. Wasze samochody są dzisiaj czyste czy brudne? moj wyjatkowo jest w miare czysty, ale gdyby nie pewne okolicznosci to na myjnie we wtorek by nie pojechal i bylby dzisiaj brudny. Link Zgłoś
grodek75 Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 16:40 competer1 napisał: > Mam pytanie do tych zdziwionych. Wasze samochody są dzisiaj czyste czy brudne? Wygląda dokłądnie tak samo jak wyglądał wczoraj (ponieważ dziś nim nie jeździłem) i jest brudniejszy niż był w ubiegły czwartek kiedy go umyłem. Jak znowu uznam, że jest brudny (nie wiem kiedy to będzie, zależy ile i gdzie będę jeździł) to znowu go umyję. Może będzie to za 2 dni, może za tydzień, a jeżeli zawita u nas zima to może dopiero na wiosnę. W międzyczasie podczas tankowania będę czyścił szyby, reflektory i tablice rejestracyjne. Ale dla mnie samochód jest przedmiotem, rzeczą służącą do przmieszczenia się z punktu A do punktu B. Nie udowadniam niczego przy jego pomocy... Link Zgłoś
carnivore69 Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 17:24 > samochód jest przedmiotem, rzeczą służącą do przmieszczenia się z > punktu A do punktu B. Nie udowadniam niczego przy jego pomocy... Hehe, podobnie nie udowadnia pewnie sie niczego chodzac caly sezon w ubloconych kamaszach. Pzdr. Link Zgłoś
regent206 Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 17:43 ... ludzie dbający o wizerunek i na pewnym poziomie zawsze jeżdżą czystymi samochodami, mają na sobie świeżą koszulę, świeży oddech wypastowane buty etc. I nie ma tłumaczenia typu: szkoda czasu( pieniędzy) na myjnię, bo jutro znów bedzie brudny; dzieci nabrudziły w samochodzie więc jest brudno... Link Zgłoś
naprawdetrzezwy W takim uesa, to w święta ludzie potrafią łazić w 01.11.07, 14:02 dresach. Bo w garniturach chodzą na codzień. Może po prostu Polak czuję potrzebę umycia się (i auta) w święto? Link Zgłoś
robert888 na całym świecie Amerykanin w garniturze jest rozp 01.11.07, 14:14 oznawany po tym, że mankiety w spodniach ma zainstalowane gdzieś w okolicy kulfoniastego kolana. Polak zresztą też he he. Link Zgłoś
barbarian3 [...] 01.11.07, 16:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Coś ci się pomyliło. 01.11.07, 19:41 Spodnie do garnituru ci z uesa mają zawsze prawidłowej długości. Link Zgłoś
grodek75 Re: Coś ci się pomyliło. 01.11.07, 19:51 Nie do końca. W Europie (i cywilizowanej części świata) przyjęte jest, że tylna krawędź nogawki sięga obcasa buta. W USA spodnie są na tyle krótkie, że widać skarpetki. Pracuję w amerykańskiej firmie i przy okazji "nalotów" zza wielkiej wody zawsze mamy niezły ubaw. Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Do końca. Nie czytałeś całości: 02.11.07, 10:01 robert888 napisał: > oznawany po tym, że mankiety w spodniach ma zainstalowane gdzieś w > okolicy kulfoniastego kolana. Więc jednak ci z uesa mają prawidłowej długości - a nie do kolan. Link Zgłoś
programistajava Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 22:14 Jak długo jeszcze w naszym narodzie będzie żyło przekonani ze jesli ktos cos robi inaczej niz ja to jest !@$#@#$@#$ albo conajmneij dziwny. Ludzie żyjcie i dajcie żyć innym! G...o to kogo obchodzi czy przed swietami sa kolejki do myjni czy nie. Co to kogo obchodzi dlaczego inny czlowiek myje auto. Macie chyba za duzo czasu na takie głupoty. Przypomne co niektorym ze na chwile obecną żyjemy w miarę WOLNYM kraju i kazdy w ramach obowiazuajcego prawa moze robic co chce i gucio to sąsiada interesuje. "Kto jest bez winy nich pierwszy rzuci kamieniem". Link Zgłoś
habudzik Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 23:48 A skąd to wiesz ? Ja nie zauważyłem . Link Zgłoś
iberia.pl Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 01.11.07, 23:53 habudzik napisał: > A skąd to wiesz ? Ja nie zauważyłem . mzoe przejezdzal w poblizu myjni albo/i stacji benzynowej? Link Zgłoś
pocieszne Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 02.11.07, 01:12 habudzik napisał: > A skąd to wiesz ? Ja nie zauważyłem . wkurzyl sie bo objezdzil wszystkie w okolicy, obdzwonil reszte i ....musial jechac na cmentarz brudasem :-) Link Zgłoś
black_gartenzwerg Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 02.11.07, 00:10 A może oni tylko myją rączki? Link Zgłoś
competer1 Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 02.11.07, 21:05 Niektórzy na siłę próbują udowodnić, że są wyluzowani i spoko. Ich święto nie rusza, brudne auto również. Szczególnie w środku, tam raczej nikt nie zajrzy :). Tak samo zapytają o kolejki u wulkanizatorów, tez ich to ździwi. Uprzedzę fakty, wózek umyłem i odkurzyłem dopiero dzisiaj. Przedwczoraj ani wczoraj rano już po prostu nie zdążyłem, a opony zimowe mam juz założone od tygodnia. Więcej takich watków, a świat będzie jeszcze bardziej poj....y. Link Zgłoś
devote Re: Zajęte myjnie bo świeto w Polsce 03.11.07, 19:37 a jak ktos jest niewierzacy i myje samochod przed swietami lub w niedziele to co wtedy? drugie pytanie.ile dni przed swietami to dla was problem? jak ktos myje auto 1 dzien przed to jest niedobry a jak ktos myje 3 dni przed swietami to juz jest lepszy? Link Zgłoś