Gość: czesław IP: *.*.*.* 01.08.03, 13:12 czy ktoś z was to zna lub ma? proszę o opinie Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marek Re: sava eskiom2 IP: *.atlanta.ga.us 01.08.03, 13:26 Kiedys na takich oponach jezdzilem. Mialem porownanie z polskim Kormoranem Winter (z niego sie przesiadlem). Wiec tak - w kopnym sniegu te Eskimo zachowywaly sie jak opony letnie - Kormoran za to wygrzebywal sie z wszystkiego. Ale na mokrej nawierzchni byly znacznie lepsze od Kormoranow. W temperaturach granicznych (+10C) widac bylo ze sa miekkie - powrot do letnich byl ulga. Zdecydowanie nie polecam bo lepszym rozwiazaniem sa chyba caloroczne opony albo "prawdziwe" zimowki. Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: sava eskiom2 IP: *.ipt.aol.com 01.08.03, 13:27 UZywam tej opony od dwoch sezonow w rozmiarze 205/55/16 w indeksie H i jestem niezmiernie milo zaskoczony! Jest cicha dobrze sie spisuje na deszczu i nie ma z nia zadnych problemow. Dodam ze znam bardzo dobrze produkty Kleber/Michelin ktore tez uzywam i tam bywa glosno. W relacji cena do eferowanej jakosci chyba opona nie do pobicia. Pamietam ze zaplacilem cos 280 PLN za sztuke podczas gdy michelin po takich samych rabatach kosztuje przynajmniej 420 PLN za sztuke Goraco polecam Pozdrawiam ARAFAT Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: sava eskiom2 IP: *.ipt.aol.com 01.08.03, 13:30 MArku ale miales Eskimo 1 a to jest eskimo2 ktora ma domieszki jesli sie nie myle kauczuku (czy czegos tam) i ta opona to niebo a ziemia do poprzedniczki. Nawet w testach wypada w srodku stawki bijac niektore znane marki. To prawda Eskomi 1 bylo katastrofa Pozdrawiam ARAFAT Empirycznie sprawdzilem i bez wahania polecam! Link Zgłoś
Gość: czesław Re: sava eskiom2 IP: *.*.*.* 01.08.03, 13:33 Gość portalu: ARAFAT napisał(a): > MArku ale miales Eskimo 1 a to jest eskimo2 ktora ma domieszki jesli sie nie > myle kauczuku (czy czegos tam) i ta opona to niebo a ziemia do poprzedniczki. silikon Link Zgłoś
Gość: Marek Re: sava eskiom2 IP: *.atlanta.ga.us 01.08.03, 13:59 Mialem Sava Eskimo 2 Silka (rok 1997) Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: sava eskiom2 IP: *.ipt.aol.com 01.08.03, 17:34 A to roznica spora bo moje Eskimo 2 to nowy model pochodzacy z 2001 roku. Cztery lata w opomach to szmat czasu Pozdrawiam ARAFAT Link Zgłoś
Gość: ser Re: sava eskiom2 IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 01.08.03, 19:40 Czesc Posiadam bodajze Eskimo S3 w rozmiarze 175 R13. Byly bardzo tanie (145 PLN). Sa dosyc ciche i niezle na mokrym. Po sniegu tez sie da jezdzic. Tylko ze zima jezdze bardzo spokojnie. Nie wiem czy przypadkiem Eskimo 2 to nie jakas stara wersja (czy pewien jestes ze nie sa to jakies kilkuletnie wyprzedawane opony). pozdrawiam ser Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: sava eskiom2 IP: *.ipt.aol.com 02.08.03, 00:55 Pomylilo mi sie mam S3 Sorry za blad Pozdrawiam ARAFAT Link Zgłoś