milu100 09.08.03, 17:47 Czy warto kupić poloneza z silnikiem Rovera. Jakie są koszty jego utrzymania? Czy jest awaryjny? Ile wyniesie jego ewentualny remont. Ile wytrzymują te silniki? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mati_lecha Polonez z silnikiem Rovera IP: *.icpnet.pl 09.08.03, 18:11 Silniki wytrzymują średnio 250.000km.Wszystko zależy od oleju , stylu jazdy , serwisowania.Są egzemplarze , które są do remontu po 120.000km , a bywały przypadki ,że do remontu uzyskano przebieg 500.000km. Co do kosztów utrzymania to ciężko powiedzieć.Jeżeli trafisz na dobry egzemplarz to koszty utrzymania będą niższe od 1.6 , ale jak już coś nawali w Roverze to często naprawa jest nieopłacalna.Słyszałem ,że remont kapitalny silnika Rovera 1.4 16V to kilkanaście tysięcy złotych ( tam są tylko nomianały , nie ma części do szlifu ). Spalanie to od 8 do ekstremalnie 12litrów w mieście , 6-8 litrów w trasie. Najlepiej popytaj na stronce : www.fso.ptk.prv.pl Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: Polonez z silnikiem Rovera IP: *.ruczaj.pl / 192.168.8.* 09.08.03, 22:54 Mój staruszek miał takiego służbowego. Wszystko było ok, do czasu. Pewnego dnia samochód nie odpalił i okazało się, że komputer siadł. Kosztowało to firmę ponad 5 tys. (bez robocizny)... :-( Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Polonez z silnikiem Rovera IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.03, 08:46 Gość portalu: Bartoo napisał(a): > Mój staruszek miał takiego służbowego. Wszystko było ok, do czasu. Pewnego dnia > > samochód nie odpalił i okazało się, że komputer siadł. Kosztowało to firmę > ponad 5 tys. (bez robocizny)... :-( A używane auto (ze sprawnym komputerem) można kupić poniżej te kwoty, to w czym problem? Problem wymiany komputera to 3 śrubki i jedna złączka oraz przewodzik. Jeszcze coś zostanie do zagospodarowania z tego auta. Maciuś Link Zgłoś