rekmare 21.01.08, 21:47 Napiszcie "reklama" i sprawa bedzie jasna. Ile jeszcze tekstow zamiescicie o amerykanskich pickup'ach??? Bo w ciagu tygodnia to juz chyba 3 lub 4. Przypadek??????????????? Link Zgłoś Obserwuj wątek
wio4litery Re: Nowy Dodge RAM 21.01.08, 23:17 rekmare napisał: > Napiszcie "reklama" i sprawa bedzie jasna. Ile jeszcze tekstow zamiescicie o > amerykanskich pickup'ach??? Bo w ciagu tygodnia to juz chyba 3 lub 4. > Przypadek??????????????? Po co ktoś miałby reklamować auta niesprzedawane w Europie? Pogięło cię? Zwłaszcza tak wielkie i paliwożerne? A wózek (mimo to, a raczej właśnie dlatego) naprawdę "pierwszoklaśny". w4l wallenrode napisał: > zdjęcia moga być ale opis to żenada - zreszta nawet go nie czytałem jola_z_dywit_2006 napisała: > rozwiazania Nissana sa na poziomie amerykanskim (Nissan jest > wlasnoscia Forda) Gość portalu: MJ napisał(a): > Mam nadzieję, że kiedyś w tym kraju będzie drogówka stać co kilometr. Wtedy > będzie miło jeździć Link Zgłoś
dradam2 Re: Nowy Dodge RAM 22.01.08, 01:12 wio4litery napisał: >(...) > A wózek (mimo to, a raczej właśnie dlatego) naprawdę > "pierwszoklaśny". > Ja mam Chevy z silnikiem 6 litrowym. Zaluje jednak, ze (kupujac sobie pick-up) nie kupilem sobie Dodge'a RAM. Mysle, ze jednak z SUV najlepszy jest Jeep i to bedzie moj kolejny. Nie potrzebuje obecnie juz paki do przewozenia "zakupow" Pozdrawiam dradam 1/2 Link Zgłoś
red_qublik Re: Nowy Dodge RAM 22.01.08, 02:03 dradam2 napisał: > Mysle, ze jednak z SUV najlepszy jest Jeep i to bedzie moj kolejny. najlepszy pod jakim wzgledem? jak czytam testy magazynow motoryzacyjnych, to calosciowo jeep z reguly wypada najgorzej, zarowno w klasie malycgh SUV, jak i wiekszych. zapewne maniak 4X4 bedzie z jeep'a zadowolony, ale ty wspominasz cos o "zakupach" ... dradam2 napisał: Nie potrzebuje obecnie juz paki do przewozenia "zakupow" nigdy jej nie potzrebowales do zakupow, chyba ze jest to firma budowlana itp. powyzej wspominasz cos o SUV, wiec jakiego auta potzrebujesz? a moze potrzeby (te praktyczne) nie maja wiele wspolnego z checia pokazania sie ... wybacz jesli zagralem ci na nerwach, ale ja nie jestem w stanie zrozumiec co kieruje ludzmi gdy kupuja SUV, stad moj lekki sarkazm ... Link Zgłoś
rekmare Re: Nowy Dodge RAM 22.01.08, 15:52 Ostroznie z tymi epitetami prosze. Byc moze latwiej od kolegi kojarze fakty, ale kilka dni temu moglismy przeczytac artykul jednego z Panow Redaktorow o tym, ze przez "godna zaufania firme z Rybnika" sprowadzil sobie niedostepnego w Polsce pickupa do Polski. A wiec wspomniana "niedostepnosc" jest dosc watpliwa. Po drugie... marketing i promocja ma wiele twarzy... I niekoniecznie chodzi dokladnie o to, co widac. Niech kolega poczyta troszke o tym jakie inne marki zwiazane sa kapitalowo z Dodgem... Link Zgłoś
wio4litery Re: Nowy Dodge RAM 22.01.08, 20:22 rekmare napisał: > kilka dni temu moglismy przeczytac artykul jednego z Panow > Redaktorow o tym, ze przez "godna zaufania firme z Rybnika" To ciekawe, bo nie znalazłem żadnej wzmianki o Rybniku. Może skasowali? auto.gazeta.pl/auto/1,48316,4814773.html > Po drugie... marketing i promocja ma wiele twarzy... I > niekoniecznie chodzi dokladnie o to, co widac. Niech kolega > poczyta troszke o tym jakie inne marki > zwiazane sa kapitalowo z Dodgem... Acha, też bardzo ciekawa teoria. Niestety nieco zbyt spiskowa, jak na mój gust. w4l Link Zgłoś
rekmare Re: Nowy Dodge RAM 25.01.08, 15:30 Kolega nie znalazl, bo Panowie Redaktorzy byli uprzejmi wyciac. A, ze zbyt spiskowa to jak dla kolegi wersja wydarzen??? Bez urazy, ale jeszcze nie raz kolega bedzie zdziwiony, jak misterne sieci plecie uklad ;-). No, w tym konkretnym przypadku chodzi zapewne o malutki, niewinny ukladzik. Link Zgłoś
e.stefaniuk Nowy Dodge RAM 22.01.08, 10:02 nie wiem czy to ważne ale w ofercie jest jeszcze silnik diesla 3,5 v6 Link Zgłoś
fast_eddy Re: Nowy Dodge RAM 22.01.08, 10:29 e.stefaniuk napisał: > nie wiem czy to ważne > ale w ofercie jest jeszcze silnik diesla > 3,5 v6 ejże, jesteś pewien? Najmniejszy silniki nowego Rama (2009) to faktycznie V6, tyle że benzynowe, o poj. 3.7. Z racji niskiej mocy (210 KM) oferowane tylko w wersjach tylnonapędowych. f_e Link Zgłoś
bz14 Nowy Dodge RAM 22.01.08, 10:21 i nie wiem czy to ważne, ale pełne odliczenie VAT-u w Polsce wynika z faktu, że też jest "ciężarówką", choćby miał i całe swoje życie jeździć na pusto"....(i jeździ jak większość pickup-ów). Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Nowy Dodge RAM 22.01.08, 14:36 w RAM od lat montuje się t.diesla 6.7 l cumminsa, więc skąd to info, że dopiero za dwa lata... Link Zgłoś
fast_eddy Re: Nowy Dodge RAM 22.01.08, 15:29 gieroy_asfalta napisał: > w RAM od lat montuje się t.diesla 6.7 l cumminsa, więc skąd to info, > że dopiero za dwa lata... Tak, ale nie w 1500-kach. Podobnie Ford nie ma diesla w F-150, ale w 250-ce już tak. f_e Link Zgłoś
puuchatek Nowy Dodge RAM 25.01.08, 15:05 red_qublik napisał: > (...) > wybacz jesli zagralem ci na nerwach, ale ja nie jestem w stanie > zrozumiec co kieruje ludzmi gdy kupuja SUV, stad moj lekki > sarkazm ... Ja nie mam SUVa i pewnie jeszcze długo nie będzie mnie na ciś takiego stać, ale akurat doskonale rozumiem ludzi, którzy SUV-y kupują. Nie wiem, po jakich drogach Kolega jeździ, ale na większości polskich wspaniałych szos (a także na dużej części ulic miejskich) właśnie takie auto sprawdza się najlepiej: podwyższone zawieszenie etc. Oczywiście - nie kupiłbym RAMa, bo to ogromne bydlę, pali jak smok i w ogóle. Ale gybym mógł, bez wątpienia kupiłbym - czy ja wiem - toyotę RAV4, Hondę CRV czy coś w tym guście. Przynajmniej czułbym się nieco bezpieczniej na tym poligonie dla pojazdów gąsienicowych, w POlsce nie wiedzieć czemu nazywanym szosą... Link Zgłoś
red_qublik Re: Nowy Dodge RAM 25.01.08, 19:40 podwyzszone zawieszenie - przydaje sie do pokonywania drog bez nawierzchni asfaltowej, czyli jak ktos ma domek letniskowy 15 km od najblizszego asfaltu, w kompletnej gluszy etc. nie pomoze takie zawieszenie na dziurawe polskie drogi. przeswit z komfortem jazdy ma niewiele wspolnego. jak wpadasz w dziure to liczy sie sposob tlumienia tego wstrzau. jedyna zaleta moga byc wieksze opony (wiejksza srednica, profil), ale male SUV klasy CRV/RAV4 maja kola niewiele wieksze od zwyklego kompakta. a pojazdy typu pickup truck sluza do przewozenia ladunkow o masie od 0,5-1,5 tony, wiec o komforcie jazdy jazdy mozna zapomniec. sporo jezdze F-150 i QX4, i uwazam ze komfort jazdy dobrej klasy autem jest duzo lepszy Link Zgłoś