Gość: macio IP: *.nestle.pl 18.08.03, 12:26 ...miałem taką sytuację dzisiaj. Czarne BMW FZA xxxx, trasa W-w - W-wa. Może chcieli tylko poprzyglądać się, a może...? Pozdr M Link Zgłoś Obserwuj wątek
remo29 Re: Co robić jak jadą za Tobą złodzieje? 18.08.03, 12:35 Zajechać pod komendę, wysiąść, rozprostować kości i zajarać papierosa. Link Zgłoś
greenblack Re: Co robić jak jadą za Tobą złodzieje? 18.08.03, 12:37 Uciekać, a jeżeli masz 316i albo 320d, toś sam sobie winien;P Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: els Re: Co robić jak jadą za Tobą złodzieje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.03, 12:39 a czym jechałeś ze tak sie zainteresowali ?? Pozdrawiam , els Link Zgłoś
Gość: macio Re: Co robić jak jadą za Tobą złodzieje? IP: *.nestle.pl 18.08.03, 12:55 Smartem R-C, czarnym, na 16". Strasznie rzuca się w oczy, niestety. Postawiłem na zamkniętym parkingu pod hotelem i chyba przesiadam z powrotem na cifa. Nie mam mocnych nerwów ani pozwolenia na broń, a jeżeli chodzi o danie nogi (g-b) to daleko tym nie ucieknę, ze względu na zawieszenie i stosunkowo słaby silniczek (chyba że po cip-tjuninku do 120 KM, ale czy ja jestem dzieckiem żeby się bawić w takie bzdury? :) Pozdr Maciek PS. nie jestem dzieckiem mam prawie 32 lata :))) Link Zgłoś
greenblack A kto normalny chciałby ukraść Smarta?! 18.08.03, 12:59 Myślałem, że BMW jest Twoje. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: macio Re: A kto normalny chciałby ukraść Smarta?! IP: *.nestle.pl 18.08.03, 13:13 ...tak też myślałem. Wolę jednak nie sprawdzać czy się mylę. Czy kradną samochody nietypowe, ale bardzo rzucające się w oczy (i nie takie tanie, ok. 120 kPLN, ale metki z ceną na szczęście nie ma :). Pozdr M Link Zgłoś
greenblack 120 tys. za Smarta?! 18.08.03, 13:18 Najdroższy R-C kosztuje 97 tys. Skąd wytrzasnąłeś taką cenę? Chyba nie masz, co robić z pieniędzmi... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: macio Re: 120 tys. za Smarta?! IP: *.nestle.pl 18.08.03, 13:29 > Chyba nie masz, co robić z pieniędzmi... Chciałem kupić takiego za ok. 95, ale był do odbioru tylko taki ze wszystkimi możliwymi dodatkami, pakietami itp. Dokładna cena to chyba 118, ale dostałem spory upust (poza tym cena była skalkulowana dla eur = 4,15 PLN). Wiem że to brzmi jak szaleństwo, ale zawsze marzyłem o klasycznym roadsterze, a boję się kupować używane w polsce(np. Z3), nie mówiąc o zainteresowaniu złodziejstwa. Wiem g-b że dla Ciebie taki zakup nie ma sensu, ale dla mnie tak. Ale teraz nie wiem co robić, nie wiedziałem że jak się jeździ czymś innym niż kompakt, to trzeba mieć też obstawę. Pozdr M Link Zgłoś
greenblack Re: 120 tys. za Smarta?! 18.08.03, 13:36 Gość portalu: macio napisał(a): > Chciałem kupić takiego za ok. 95, ale był do odbioru tylko taki ze > wszystkimi możliwymi dodatkami, pakietami itp. Nawigację też masz? > boję się kupować używane w polsce(np. Z3) Mogłeś sprowadzić sobie z Niemiec. > Ale teraz nie wiem co robić, nie wiedziałem że jak się jeździ czymś innym niż > kompakt, to trzeba mieć też obstawę. Bez przesady. > Pozdr > M Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: macio Re: 120 tys. za Smarta?! IP: *.nestle.pl 18.08.03, 13:42 > Nawigację też masz? Nie, ale całą resztę, łącznie z torbą "smartware" :) > > boję się kupować używane w polsce(np. Z3) > Mogłeś sprowadzić sobie z Niemiec. Niestety, na to nie mam czasu, poza tym nie ma pewności, że nie wcisną badziewia, tylko mniejsze ryzyko. > > Ale teraz nie wiem co robić, nie wiedziałem że jak się jeździ czymś innym > niż kompakt, to trzeba mieć też obstawę. > Bez przesady. Mam nadzieję, ale z drugiej strony miałem kilka spotkań z takimi bezmózgami i wiem że jak coś się błyszczy, to chcą to mieć, nie musi być m3 czy z4 :))) Pozdrawiam M Link Zgłoś
greenblack Re: 120 tys. za Smarta?! 18.08.03, 13:46 Gość portalu: macio napisał(a): > Niestety, na to nie mam czasu, poza tym nie ma pewności, > że nie wcisną badziewia, tylko mniejsze ryzyko. Trzeba się znać i widzieć, czego się szuka, a wtedy warto;) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: macio Re: Co robić jak jadą za Tobą złodzieje? IP: *.nestle.pl 18.08.03, 12:58 PS 2. Tak na serio to wcale nie jest mi do śmiechu, z rok temu o mało nie oberwałem bejsbolem za zwracanie uwagi, jak się okazało dresom i wolę jeżdzić tramwajem niż zadawać sie z takimi typami :( Link Zgłoś
qrakki999 Re: Co robić jak jadą za Tobą złodzieje? 18.08.03, 13:43 Nie znam się coprawda na bandyckim fachu ale wg. mnie marne szanse aby ktos chciał Ci smignąć taki 'unikat'. Bo po co się kradnie auta: 1. na części - raczej odpada 2. na wschód - raczej też 3. do 'legalizacji' - raczej poruszają się innymi autami. A jeżeli jechał za Tobą na trasie a ty śmigałeś jak mniemam nieco powyzej dozwolnych predkosci to po prostu miał doskonałego 'zająca' - w końcu jechałeś autem które bardzo się rzuca w oczy choć niewielkie:) A i jeszcze jedno - jak by chcieli ukraść tobys juz go nie miał. Jeżeli jechali na trasie za toba to mieli dużo czasu żeby poprosic Cie o 'odstąpienie' auta. Czy kupiłes tego, który stał w Galerii Mokotów w cenie ok. 25 Euro??? Jak tam byłem to widziałem włąśnie dwa Smarty /jeden zwykły, czarny/ w specyfikacji Brabusa. pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: macio Re: Co robić jak jadą za Tobą złodzieje? IP: *.nestle.pl 18.08.03, 13:51 > Nie znam się coprawda na bandyckim fachu ale wg. mnie marne szanse aby ktos > chciał Ci smignąć taki 'unikat'. Bo po co się kradnie auta: > 1. na części - raczej odpada > 2. na wschód - raczej też > 3. do 'legalizacji' - raczej poruszają się innymi autami. A dla "sportu"? > A jeżeli jechał za Tobą na trasie a ty śmigałeś jak mniemam nieco powyzej > dozwolnych predkosci to po prostu miał doskonałego 'zająca' - w końcu jechałeś autem które bardzo się rzuca w oczy choć niewielkie:) Nie, nie jechałem bardzo szybko, poza tym po co w takim razie chował się za ciężarówkami? Przez długi czas jechał wyraźnie za mną, no ale może tylko chcieli popatrzeć??? > A i jeszcze jedno - jak by chcieli ukraść tobys juz go nie miał. Jeżeli > jechali na trasie za toba to mieli dużo czasu żeby poprosic Cie > o 'odstąpienie' auta. Myślę że "zdjęcie" auta w pełnym ruchu nie jest takie proste > Czy kupiłes tego, który stał w Galerii Mokotów w cenie ok. 25 Euro??? Jak tam > byłem to widziałem włąśnie dwa Smarty /jeden zwykły, czarny/ w specyfikacji > Brabusa. > pzdr. > Q Nie, kupiłem "z magazynu". Pozdr M Link Zgłoś
qrakki999 Re: Co robić jak jadą za Tobą złodzieje? 18.08.03, 13:58 Gość portalu: macio napisał(a): > > A dla "sportu"? Q: No chyba, że 'dla sportu'? > > Nie, nie jechałem bardzo szybko, poza tym po co w takim razie > chował się za ciężarówkami? Przez długi czas jechał wyraźnie za mną, > no ale może tylko chcieli popatrzeć??? > > Myślę że "zdjęcie" auta w pełnym ruchu nie jest takie proste Q: No jak już napisałem 'praktykiem' nie jestem. Ale wydaje mi się, że jest to prostsze niż nam się wydaje:/ > > > Czy kupiłes tego, który stał w Galerii Mokotów w cenie ok. 25 Euro??? Jak > tam > > byłem to widziałem włąśnie dwa Smarty /jeden zwykły, czarny/ w specyfikacj > i > > Brabusa. > > pzdr. > > Q > > Nie, kupiłem "z magazynu". > > Pozdr > M pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: crx pytanie IP: *.kghm.pl 18.08.03, 13:59 Gość portalu: macio napisał(a): > ...miałem taką sytuację dzisiaj. Czarne BMW FZA xxxx, trasa W-w - W-wa. > Może chcieli tylko poprzyglądać się, a może...? > > Pozdr > M ??? a jak się rozpoznaje złodzieji w lusterku wstecznym??? Link Zgłoś