Dodaj do ulubionych

Drogi Fiat Panda !

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 13:39
Wersja z klimatyzacją manualną silnikiem 1.2 ABS i 4 poduszkami to 41000 zł
(Dynamic Plus), natomiast Fabia 1.2 65 KM wersja Flash - ABS, MSR, 4 poduchy,
półautomatyczna klima z funkcją chłodzenia schowków kosztuje 4200. Mój wybór -
Fabia. Aha, oponki Pandy 155/80R13(za szersze 165 dopłata), Fabii 185/60R14.
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miki Re: Drogi Fiat Panda ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 13:40
      Fabia oczywiście 42000. Pozdr.
    • js72 Re: Drogi Fiat Panda ! 02.09.03, 14:23
      Gość portalu: Miki napisał(a):

> Wersja z klimatyzacją manualną silnikiem 1.2 ABS i 4 poduszkami to 41000 zł
      > (Dynamic Plus), natomiast Fabia 1.2 65 KM wersja Flash - ABS, MSR, 4 poduchy,
      > półautomatyczna klima z funkcją chłodzenia schowków kosztuje 4200. Mój wybór -
      > Fabia. Aha, oponki Pandy 155/80R13(za szersze 165 dopłata), Fabii 185/60R14.
      > Pozdr.

Ta fabia nie ma przypadkiem silnika 1.2 54 KM? Odliczyłeś upusty? W fiacie
      zwyczajowo min. 2 tys. zł
      • Gość: Miki Re: Drogi Fiat Panda ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 14:32
        js72 napisał:

> Gość portalu: Miki napisał(a):
        >
        > > Wersja z klimatyzacją manualną silnikiem 1.2 ABS i 4 poduszkami to 41000 z
        > ł
        > > (Dynamic Plus), natomiast Fabia 1.2 65 KM wersja Flash - ABS, MSR, 4 poduc
        > hy,
        > > półautomatyczna klima z funkcją chłodzenia schowków kosztuje 4200. Mój wyb
        > ór -
        > > Fabia. Aha, oponki Pandy 155/80R13(za szersze 165 dopłata), Fabii 185/60R
        > 14.
        > > Pozdr.
        >
        > Ta fabia nie ma przypadkiem silnika 1.2 54 KM? Odliczyłeś upusty? W fiacie
        > zwyczajowo min. 2 tys. zł
        Odliczyłem upust 2 tys. Silnik 1.2 65 KM, dodatkowo pakiet skórzany
        (kierownica, biegi, ręczny w skórze.) Nawet przy upuście Panda będzie kosztować
        39 tys, to bardzo dużo jak na auto pokroju seicento. W Skodzie pakiet
        ubezpieczenia 1250 PLN, w Fiacie takiego nie dostaniesz. Oczywiście jest
        golasek Panda 1.1 za 27 tys. Tutaj wypada lepiej od Fabii 1.2 classic (31680),
        ale to nie ta klasa samochodów (16 cm różnicy w rozstawie osi). To tak jakby
        prównywać Fabię z np. Fordem Focusem, który jest o klasę wyżej (rozstaw osi,
        masa własna).
        • js72 Re: Drogi Fiat Panda ! 02.09.03, 14:39
          No to jeśli faktycznie chcesz kupić fabie, to nie ma co się zastanawiać. Myślę
          że porównania można by robić pomiędzy Puntem a Fabią lub Pandą -Yarisem (tu
          może przesadziłem). Może fiat zejdzie z ceny jeśli nie będzie dużego
          zainteresowania Pandą, tak jak to miało miejsce ze Stilo.
          • Gość: Miki Re: Drogi Fiat Panda ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 14:43
            Będzie zainteresowanie, ale golaskami za 27 tys. A prawdopodobnie 1.3 Diesel
            Panda będzie kosztował w lepszej wersji ponad 45 tys. A za te pieniążki
            wybierzesz coś większego. Pozdr.
            • greenblack Re: Drogi Fiat Panda ! 02.09.03, 14:47
              Bo pewnie wszystki Fabie to maksymalnie wyposażone 2.0 lub 1.9 TDI. Ile
              kosztuje Fabia 1.4 TDI? Fabia to model obecny na rynku od ponad 3 lat, a Panda
              to całkowcie nowa konstrukcja, a każda nowość początkowo kosztuje. Poza tym
              Fabia ma 3-cylindrowy pseudosilnik.

Pozdrawiam
              • Gość: Miki Re: Drogi Fiat Panda ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 15:04
                greenblack napisał:

> Bo pewnie wszystki Fabie to maksymalnie wyposażone 2.0 lub 1.9 TDI. Ile
                > kosztuje Fabia 1.4 TDI? Fabia to model obecny na rynku od ponad 3 lat, a
                Panda
                > to całkowcie nowa konstrukcja, a każda nowość początkowo kosztuje. Poza tym
                > Fabia ma 3-cylindrowy pseudosilnik.
                >
                >
                > Pozdrawiam
                Ten pseudosilnik jest bardziej elastyczny od rasowego sinika 1.2 60 km w Punto.
                A Fabia Flash 1.4 TDI (ABS, MSR, 4PP, klima)kosztuje 54100(z rabatem 2000), a
                Punto 1.3 Multijet Z takim wyposażeniem 57000(minus pewnie jakiś upust). A więc
                prównywalnie. Poza tym Panda to klasa Seicento, Matiz, a więc nie porównujmy
                jej do Fabii (tak jak Fabii np. do Focusa). Pozdr.
                • greenblack Punto 1.3 JTD vs Fabia 1.4 TDI 02.09.03, 16:02

> Ten pseudosilnik jest bardziej elastyczny od rasowego sinika 1.2 60 km w
                  Punto.
                  >
                  > A Fabia Flash 1.4 TDI (ABS, MSR, 4PP, klima)kosztuje 54100(z rabatem 2000)

Nie wiem, co to za Fabia Flash.

, a
                  > Punto 1.3 Multijet Z takim wyposażeniem 57000(minus pewnie jakiś upust).

Punto 1.3 JTD z takim wyposażenie kosztuje 55200 - 1000 upustu. No i znowu
                  Skoda ma 3-cylindrowy pseudosilnik z pompowtryskiwaczami.

Pozdrawiam
              • Gość: toni Re: Drogi Fiat Panda ! IP: *.tvgawex.pl 02.09.03, 23:43
                greenblack napisał:

> Bo pewnie wszystki Fabie to maksymalnie wyposażone 2.0 lub 1.9 TDI. Ile
                > kosztuje Fabia 1.4 TDI? Fabia to model obecny na rynku od ponad 3 lat, a
                Panda
                > to całkowcie nowa konstrukcja, a każda nowość początkowo kosztuje. Poza tym
                > Fabia ma 3-cylindrowy pseudosilnik.
                >
                >
                > Pozdrawiam
                To jest naprawde argument.Nie ma nic bardziej wkurzajacego w samochodzie
                (obojetnie jakiej firmy)niz dziadowski silnik od ogrodowej kosiarki wstawiony
                do tonowego auta!To jest interes,ale tylko dla producenta.pozdr. 8)
    • Gość: CC Re: Drogi Fiat Panda !WCALE NIE!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 16:08

> Wersja z klimatyzacją manualną silnikiem 1.2 ABS i 4 poduszkami to 41000 zł
      > (Dynamic Plus), natomiast Fabia 1.2 65 KM wersja Flash - ABS, MSR, 4
      poduchy,
      > półautomatyczna klima z funkcją chłodzenia schowków kosztuje 4200. Mój
      wybór -
      > Fabia. Aha, oponki Pandy 155/80R13(za szersze 165 dopłata), Fabii
      185/60R14.
      > Pozdr.
      --------------------------------------------------------
      TAK ALE PANDA 1,2 60km MA 14SEKUND DO SETKI A FABIA 1,2 65km 16SEKUND-TO ZA
      DUZO.
      A JESLI CHODZI O NAJTANSZA WERSJE PANDY JEST TO WYDAJE MI SIE CIEKAWSZA
      PRPOZYCJA NIZ LECIWA JUZ DZIS FABIA.Z silnikiem 1,1 ma do setki 15
      sekund ,wiec i tak lepiej niz fabia,ktora z silnikiem1,2 54 km ma 18,4 sekund
      do setki,to gorzej niż matiz(17sekund).Panda za 26900tys z silnikiem 1,1 55km
      (z poduszka i immobilizerem)to taniej- od najtaniejszej(gołej)fabii za
      32500tys z silnikiem 1,2 54km jak dobrze pamietam/nowsza sylwetka Pandy tez
      pociaga to wysokie i poreczne auto z 5tka drzwi.Do tego jakis ABS za 2000 mi
      wystarczy.Czyli za 29000tys możemy kupic auto rodzinno-miejskie z ABSem9NIKT
      TEGO NIE DAJE) i poducha.Fiat znów pobił konkurencje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka