Dodaj do ulubionych

Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena.

04.09.03, 20:17
Chodzi oczywiście o silniki.Komu przypisywać autorstwo.Czy udane silniki
5-zaworowe to autonomiczne dzieło Audi,VW a może wspólna konstrukcja?A co
z Tdi?A tak stary-jary 8V 2.0 115 KM to czyje dzieło?
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena. 04.09.03, 20:21
      Wszystkie konstrukcje w koncernie VW/Audi są dziełem Skody.

TDI i 1.8 20V zadebiutowały w samochodach Audi i to chyba jest główne kryterium.

Pozdrawiam
      • Gość: lada-co Re: Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 20:49
        Nie masz gorszych zmartwień?
        • hidden Re: Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena. 04.09.03, 21:04
          Gość portalu: lada-co napisał(a):

> Nie masz gorszych zmartwień?

Zmartwień nie mam.Mam pytanie z ciekawości.A ty jak nie masz kompletnie nic do
          powiedzenia na temat to wypieprzaj.
      • sherlock_holmes Re: Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena. 04.09.03, 20:53
        greenblack napisał:

> Wszystkie konstrukcje w koncernie VW/Audi są dziełem Skody.
        >

dziekuje, przesmiewco

--
        Sherlock Holmes
        ---------------------------------------
        Ludzie myślą jak zabić czas. A to czas ich zabija.
      • Gość: bartek Re: Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena. IP: *.75.109.203.Dial1.Stamford1.Level3.net 05.09.03, 00:59
        Z przykroscia stwierdzam ze to kompletna bzdura!
    • Gość: Milos Re: Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena. IP: 62.233.141.* 04.09.03, 23:37
      Z tego co wiem TDi to patent Mitsubishi z bodajże 1985-86 roku. Nie rozwijali
      tego z powodu jakichś problemów technicznych i patent sprzedali Audi.

Pzdr
      • Gość: kuzyn Re: Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena. IP: *.fastres.net 05.09.03, 02:45
        ...........Tak............
        Moze ktos wyprodukuje cos lepszego...........
        np.silniki TOYOTA..............hehehe.........
        • Gość: Niknejm Re: Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena. IP: *.pg.com 05.09.03, 13:50
          Gość portalu: kuzyn napisał(a):

> ...........Tak............
          > Moze ktos wyprodukuje cos lepszego...........
          > np.silniki TOYOTA..............hehehe.........

He he he, może wreszcie VW zaprezentuje seryjny silnik wolnossący o parametrach
          tego z Corolli TS (1.8 192KM). Doładować turbo to potrafi każdy. A zrobić
          silnik wolnossący o takiej mocy jednostkowej - to już niestety trzeba coś
          umieć. W tej dziedzinie tylko BMW ma coś do pokazania, ale dotyczy to modelu M3
          za gigantyczne pieniądze.

Pzdr
          Niknejm
          • greenblack Re: Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena. 05.09.03, 14:03
            Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> He he he, może wreszcie VW zaprezentuje seryjny silnik wolnossący o
            parametrach
            >
            > tego z Corolli TS (1.8 192KM). Doładować turbo to potrafi każdy. A zrobić
            > silnik wolnossący o takiej mocy jednostkowej - to już niestety trzeba coś
            > umieć.

Myślisz, że Audi nie stać konstrukcyjnie na taki silnik. Problem tylko w tym,
            że nikt by tego nie kupił. W jakich modelach mieliby to montować? 1.8T 190 KM
            jest ma dużo elastyczniejszy, cichszy, ma lepsze przyspieszenia. Dlaczego nie
            wspomnisz, że Honda potrzebuje 2,4 l, żeby osiągnąć, przynajmniej na papierze,
            taką moc.

Pozdrawiam
    • Gość: Rav Re: Konstrukcje Audi,konstrukcje Volkswagena. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.09.03, 14:34
      A pamiętasz, jak B4 (A80) miało taki dwulitrowy 90KM benzyna? Nawet 10 lat nie
      minęło bodajże od zejścia tego silnika, a dziś ta moc z 2.0...no, były to
      czasy, beczwórka, do teraz mi się podoba,

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka