Dodaj do ulubionych

ręce opadają!

IP: *.pkobp.pl 05.09.03, 08:10
Dziś rano na parkingu osiedlowym zauważyłem stojace obok siebie 2 samochody.
W jednym nie było dwóch kół z lewej strony, w drugim dwóch z tyłu. Leżały
sobie zgrabnie na glebie. Odetchnąłem że to nie mój współczując włascicielem.
Czy my żyjemy w jakiejś dżungli?????????????????????
Obserwuj wątek
    • Gość: AK Re: ręce opadają! IP: 213.216.84.* 05.09.03, 08:43
      U mnie na parkingu to norma jezeli zauwaza ze masz aluminiowe felgi to w nocy
      je stracisz, to samo sie tyczy kolpakow, lusterek i wszystkiego co da sie
      ukraisc i sprzedac. Mi odkrecili 4 kola, samochod z jednej strony stal na dwoch
      ceglowkach a z drugiej na lewarku.

Pozd. AK
    • Gość: zx BLOKOWISKO RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! n/t IP: *.crowley.pl 05.09.03, 10:34
    • yooyo Re: ręce opadają! 05.09.03, 10:49
      Czy to było na Goclawiu w Warszawie ? Koło mnie był ruch złodziei ok. 3.30 a
      później jakiś pościg policji.
      • Gość: lexus Re: ręce opadają! IP: *.trzebinia.net 05.09.03, 14:57
        Zaje...li mi już 3 radioodtwarzacze CD, ostatnio kupiłem jakieś gówno za 45 PLN (takie wstrętne nic nie warte)żeby tylko coś grało wystarczyła jedna noc pod blokowiskiem aby rano mieć rozbitą szybę i dziurę po "sprzęcie".
        Aby było śmieszniej nie mówię tu o samochodzie tylko o starym Polonezie Trucku:))
        pzdr.
        • Gość: Niknejm A skąd to się bierze? IP: *.pg.com 05.09.03, 15:12
          Ano stąd, że 'Polak potrafi'. Zamiast kupić sprzęt w sklepie, kupi kradziony na
          bazarze (za pół ceny) i jeszcze cieszy się, debil, jaki to dobry interes zrobił.
          A za miesiąc ten sam debil straci swoje 'okazyjne' radyjko, które znowu odkupi
          (za kolejne pół ceny) na bazarku. A za miesiąc... itd. :-(

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: Gradus Re: A skąd to się bierze? IP: *.biomag.uni-jena.de 05.09.03, 15:25
            Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Ano stąd, że 'Polak potrafi'. Zamiast kupić sprzęt w
            sklepie, kupi kradziony na
            >
            > bazarze (za pół ceny) i jeszcze cieszy się, debil, jaki
            to dobry interes zrobił
            > .
            > A za miesiąc ten sam debil straci swoje 'okazyjne'
            radyjko, które znowu odkupi
            > (za kolejne pół ceny) na bazarku. A za miesiąc... itd. :-(
            >
            No wlasnie w tym jest caly problem :(. Mojemu ojcu jakis
            czas temu ukradli 3 kolpaki z Matiza (pare dni pozniej
            znowu widzialem innego Matiza z jednym kolpakiem).
            Kiedys kradli 4 ale pewnie ludzie po stracie 4 zaczeli
            kupowac tanie, plastikowe w sklepach wiec teraz taktyka
            sie zmienila. Pewnie zlodzieje mysla, ze jak zostawia
            jeden kolpak to bedzie sie chcialo dokupic 3 takie same
            bo tak nie za bardzo wiadomo co z tym jednym zrobic...
            Ale moj ojciec ma to w "d" i bedzie jezdzil tylko z
            jednym kolpakiem ;).

Pamietam, ze jak wprowadzali Matizy to te kolpaki masowo
            ginely. Kiedys widzialem trampka z takimi kolpakami i
            Corse (na znaczek daewoo gosc cos nakleil - niezle to
            sobie wymyslil cfaniaczek...)
          • Gość: lexus Re: A skąd to się bierze? IP: *.trzebinia.net 05.09.03, 18:55
            Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Ano stąd, że 'Polak potrafi'. Zamiast kupić sprzęt w sklepie, kupi kradziony
            na
            >
            > bazarze (za pół ceny) i jeszcze cieszy się, debil, jaki to dobry interes
            zrobił
            > .
            > A za miesiąc ten sam debil straci swoje 'okazyjne' radyjko, które znowu
            odkupi
            > (za kolejne pół ceny) na bazarku. A za miesiąc... itd. :-(
            >
            > Pzdr
            > Niknejm

....oczywiście masz rację, ale jakie jest wyjście z tej sytuacji.Parę lat temu
            znajomy polecił mi gówniarza, który handluje kradzionym sprzętem a byłem na
            kupnie oczywiście czegoś do auta, więc umówiłem się z gnojkiem na neutralnym
            gruncie wziąłem od niego PIONEERA z CD i wsiadłem do auta,gówniarz nie mógł
            załapać co się dzieje, czemu ja mu nie chcę zapłacić, no to ja mu krótko "idź
            synu na policję i powiedz,że kupiłem od ciebie radio i nie chcę zapłacić",
            oczywiście przyjąłem kilka huji,gnojów itd...i odjechałem.
            Pozdrawiam
            • Gość: jooola Re: A skąd to się bierze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 18:59
              Ale ty jesteś męski,taki łodważny,umówimy się?Zawsze chciałam mieć takiego
              chooopca.
              • Gość: lexus Re: A skąd to się bierze? IP: *.trzebinia.net 05.09.03, 21:24
                Gość portalu: jooola napisał(a):

> Ale ty jesteś męski,taki łodważny,umówimy się?Zawsze chciałam mieć takiego
                > chooopca.

...wolę być męski i łodważny niż być dupkiem.
                • Gość: jooola Re: A skąd to się bierze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 21:26
                  Tak tak,dupku
      • Gość: piotrek Re: ręce opadają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 09:38
        Gocław jest rzeczywiście fatalny pod tym względem. Mieszkałem tam 4 lata. Teraz
        mieszkam na Bielanach i zero problemów. Soją tu spokojnie auta z alufelgami i
        nic się nie dzieje. Ja też pozwoliłem sobie na alufelgi w nowym aucie ale
        zapobiegawczo założyłem cholernie nietypowe śruby, które kupiłem będąc w
        niemczech - do ich odkręcenia potrzebna jest specjalna nakładka i klusz. Na
        razie bez problemów. Może po części dlatego, że auto stoi przy głównej ulicy a
        tam kraść trochę ryzykownie - co innego ciemny parking pod blokiem. Zresztą i
        tak ubezpieczyłem te felgi.
        Pozdrawiam
        Piotrek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka