Dodaj do ulubionych

Polerowanie szyby

IP: *.army.mil.pl / 10.17.0.* 09.09.03, 10:46
Czy warto polerować szyby samochodowe (mam kilka rys po myjni) a może niesie
to jakieś "skutki uboczne". Ile to kosztuje i gdzie to można zrobic w
Warszawie? A może ktoś ma doswiadczenie w tym zakresie i może mi coś
podpowiedzieć? Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Polerowanie szyby IP: *.telia.com 09.09.03, 11:54
      Mozna tylko przetrzec szmatka nasaczona silikonem,ktora spowoduje,ze rysy nie
      beda widoczne na kontroli rocznej i samochod zaliczy takowa.Raczej sie nie
      poleruje ze wzgledu na powstanie zniéksztalcenia obrazu.Te zjawisko moze byc
      bardzo niebezpieczne w nocy i w deszczu.Czekac jak jeszcze cos sie stanie i
      wymienic.Pzdr.Michal
      • Gość: obiektywny Re: Polerowanie szyby IP: *.army.mil.pl / 10.17.0.* 09.09.03, 12:16
        Dzięki! Rysy nie są aż tak głebokie żeby nie przejść przeglądu ale w czasie
        jazdy pod słońce bardzo są widoczne. Nie wiem czy ja jestem takim ignorantem i
        wam sie nie rysują? A może sa różne rodzaje szyb, bardziej lub mniej podatne
        na zarysowania? W poprzednim aucie nie miałem tego problemu...
        • Gość: Kris Re: Polerowanie szyby IP: mieszko.pl.u* 09.09.03, 13:53
          Ja moja szybe zalatwilem sobie skrobaczka plastikowa ;-(.
          Dopiero po zimie zauwazylem, ze jest strasznie porysowana.
          Tez nie wiem czym to spolerowac, a na wymiane nie ma $ :(
          • Gość: Michal Re: Polerowanie szyby IP: *.telia.com 09.09.03, 15:51
            Obiektywny,
            szybe zalatwila Twoja wycieraczka ktora posiada zrobiona czesc skrobiaca z
            twardej gumy.To jest dosc czetsto wystepujace zjawisko,dotego wystarczy ze
            dostanie sie troche pylu krzemowego lub piasku i juz zmatowienie widac.Tego
            typu uszkodzenia sie nie naprawia.Pzdr.Michal
            • letalin Re: Polerowanie szyby 09.09.03, 21:45
              Ale w zabytkowych autach nie pozostaje nic innego jak szybę spolerować...
              Kiedyś próbowałem ręcznie z pomocą pasty polerskiej usunąć rysy z szyby w
              warszawie kolegi . Tragedia . Po godzinie pracy zero efektu. Są jednak
              fachowcy co to robią, specjalista od jaguarów w Piasecznie robi to dobrze.
            • Gość: obiektywny Re: Polerowanie szyby IP: *.army.mil.pl / 10.17.0.* 10.09.03, 10:52
              Gość portalu: Michal napisał(a):

> Obiektywny,
              > szybe zalatwila Twoja wycieraczka ktora posiada zrobiona czesc skrobiaca z
              > twardej gumy.To jest dosc czetsto wystepujace zjawisko,dotego wystarczy ze
              > dostanie sie troche pylu krzemowego lub piasku i juz zmatowienie widac.Tego
              > typu uszkodzenia sie nie naprawia.Pzdr.Michal
              Trochę mnie pocieszyłeś, bo to nowy samochód i chyba rozumiesz mój ból...:).
              Postaram sie zminić ogniskową wzroku :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka