Dodaj do ulubionych

Antyfotoradary

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.09.03, 09:29
A'propos artykułu w POLITYCE z bieżącej środy:
(...)W Niemczech kierowcy opanowali już KILKA (podkr. własne) technik
uniemożliwiających identyfikację przez fotoradary. Najbardziej skuteczne
jest stosowanie specjalnych diod oślepiających obiektywy kamer. Na zdjęciach
nie widać wtedy ani numerów aut, ani twarzy kierowców. Jest bardzo
prawdopodobne, że i polscy mistrzowie kierownicy szybko nauczą się, jak
unikać tych denerwujących urządzeń.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kierowiec Re: Antyfotoradary IP: 212.6.124.* 11.09.03, 09:38
      Gość portalu: Rav napisał(a):

> A'propos artykułu w POLITYCE z bieżącej środy:
      > (...)W Niemczech kierowcy opanowali już KILKA (podkr. własne) technik
      > uniemożliwiających identyfikację przez fotoradary.

Tam jest blad.

KILKA technik jest w sprzedazy. Natomiast dzialac to nie dziala zadna z nich :-)

Pozdr.

K.
      • Gość: Kiki Re: Antyfotoradary IP: *.steyr-ssf.com 11.09.03, 10:19
        Wlosi ponoc spryskuja tablice rejestracyjne lakierem do wlosow i na zdjeciach
        owe tablice sie swieca, nie wiem tylko jak to wyglada gdy akurat nie swieci
        slonce (czy tez swieca czy juz nie)

Pozdrawiam
        • Gość: Lolo Re: Antyfotoradary IP: 62.233.201.* 11.09.03, 10:51
          W W-wie na Trasie Toruńskiej, obok - nomen omen - Cmętarza Powązkowskiego, stoi
          znana wszystkim szara budka lęgowa, która co pewien czas strzela foty. Jest tam
          ograniczenie prędkości, ale zakręt jest na szczęście nie najgorzej
          wyprofilowany, więc jest ono - to ograniczenie - troszki bez sensu. W związku z
          tym, w celu uniknięcia listu z P. Państwowej ze zdjęciówką - należałoby:

- znaleźć niespełna rozumu kierowcę (łatwizna), który tamtędy posuwa za szybko
          i schować się odpowiednio za nim.

- patrzeć w tylne lusterko jak błyska flash;

- jechać spokojnie swoją stała, bezpieczną szybkością dalej.

Z resztą to jest to prawdopodobnie najskuteczniejszy sposób na płynne
          pokonywanie odległości w tym szalonym ruchu. Przez całą Polskę można przejechać
          w bezpiecznej odległości i z bezpieczną szybkością, zarazem niekoniecznie
          stosując się do literalnie wszystkich ograniczeń, lecąc za "sportowcami",
          których nazywam - zającami. Smutny, zaobserwowany przeze mnie rekord to
          odłowienie przez P. Państwową 9 (sic!) takich zajęcy na odcinku W-wa -
          Cieszyn...

pozdro

Lolo
          • gal_ja Re: Antyfotoradary 11.09.03, 11:07
            Rzeczywiście popularne zjawisko na polskich drogach. Praktycznie w każdej
            trasie, kilka razy gdy patrzę w lusterko mówię do siebie "I znowu mi się
            jakieś g**** do d*** przykleiło."

Szacuneczek za wyjątkową przebiegłość.

Gal
            • Gość: Lolo Re: Antyfotoradary IP: 62.233.201.* 11.09.03, 11:12
              @gal-ja:
              Tia, jasne. Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień.

pozdro

Lolo
              • Gość: Mati Re: Antyfotoradary IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.09.03, 11:25
                Są w sprzedaży (na Allegro ostatnio widziałem) specjalne folie, które nakleja
                się na tablice i one powodują, że na fotce zamiast numerów jest biała plama.
                • Gość: greeswool Re: Antyfotoradary IP: *.pt-2.petrotel.pl 11.09.03, 11:50
                  Znajomy pozmienial numery tablic rejestracyjnych (starych) korektorem np. 3 na
                  8 czy 1 na 7 (w miare mozliwosci) i zaden z fotoradarow go nie namierzyl :-)
                  Mial tylko maly problem w czasie kontroli drogowej kiedy policjant przyczepil
                  sie do tego, ale udal glupiego i zwalil wszystko na dzieciaki bawiace sie na
                  parkingu obok jego samochodu. Nie przypuszczal przeciez, ze mogly mu pomalowac
                  tablice :-)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka