vema 14.05.08, 11:35 witam i proszę o pomoc.Nosze się z zamiarem kupna samochodu.Niestety teraz nie moge wydać więcej niż 8 tys. Myślałam o fiacie uno,bo interesuje mnie samochód średniej wielkości.Bardzo będę wdzięczna za każdą sugestię.Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
nioma Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 14.05.08, 11:43 ja kupilam dwa miesiace temu fiata punto I za 6 tys. przebieg: 63tys, do poprawki lakierniczej przodu i tylnego zderzaka, jezdzila nim starsza pani i przydzwonila na parkingu. na dzien dobry wymienilam rozrzad i chlodnice. poza tym sprawuje sie doskonale, malo pali, dobrze sie prowadzi. na nic drozszego nie mialam pieniedzy ale jestem zadowolona. to moj pierwszy samochod w zyciu. Link Zgłoś
cesaurus Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 14.05.08, 13:24 za te pieniądze uno będzie już skorodowane. MIałem kiedyś coś takiego, jeżdziłem też w firmie. Lepsze będzie na pewno punto. Link Zgłoś
expertyzer Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 14.05.08, 22:20 Sorry, ale ile Ty byś chciał dać za UNO? 20.000zł ? Za osiem tysięcy to można kupić Uno z ostatniego wypustu, młodszych i droższych to już nie ma. Link Zgłoś
cesaurus Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 15.05.08, 14:41 Więc widzę, że na pewno coś doradzisz. Bez wymądrzania się i pisania tylko po to, żeby coś napisać. Link Zgłoś
expertyzer Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 16.05.08, 01:20 Doradzam Suzuki Swifta www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5058538 www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4668689 Link Zgłoś
przemyslawslupinski Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 17.05.08, 15:58 Kup Opla Calibrę - samochód niezniszczalny, tani w eksploatacji, doskonale jeździ na gazie, ciągle nieźle wygląda, daje zadowolenie na drodze. I nie jest mały jak wózki z segmentu B czy Golf albo Astra. Link Zgłoś
fredoo Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 14.05.08, 22:09 Punto jest lebsze bo nie koroduje. Link Zgłoś
nioma Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 14.05.08, 22:20 z tym sie zgodze, to moje jest z 98 roku i nie ma ani sladu rdzy. szczegolnie pod tym katem bylo sprawdzane przed zakupem Link Zgłoś
rydzo Daj spokój sobie z UNO!!! 15.05.08, 12:11 Za 8k z opłatami to bez problemu kupisz Astre ok.94-95. Jednym z lepszym silników jest 1.6 - oszczędny i daje radę w tym aucie. Tych samochodów sprowadzili dużo i jeśli nie bedziesz szukać najtanszego to znajdziesz coś fajnego. Jeśli chcesz gaz to najmniejszy problem do tego auta. Moze być też Corsa B ale rocznikowo to podobnie jak Astra a do tego małe, ciasne i wcale nie pali mniej. Ponadto najczęściej kompletny golec (Astra wcale nie lepiej). Jeśli Fiat to już raczej Punto. Można szukać Golfa III w benzynie. Teraz wszyscy napaleni na diesle więc jeśli coś w benzynie to jest dużo tańsze. Jeśli dobrze poszukasz do znajdziesz dobre auto. Civica też idzie znaleźć ale bedzie juz troche starszy bo one trzymają cenę. Na razie mi nic innego nie przychodzi do głowy..... Link Zgłoś
hugo43 Re: Daj spokój sobie z UNO!!! 15.05.08, 14:08 jezdze od 2 tygodni punto z 99r.to moj pierwszy samochod dlatego chcialam tanio,ale w miare "na chodzie".no i trafilam perelke,od pierwszej wlascicielki z przebiegiem 52 kkm,wszystko udokumentowane,czysciutki,na dodatek tylko 7tys pln.jest ocynkowany,wiec rdzy nie ma.naprawde polecam,po miescie jest idealny,bardzo zwrotny i latwy w parkowaniu,po prostu dla mnie stworzony.ja dlugo szukalam okazji takiej jak ta.nie ma co sie spieszyc,przegladaj oferty w internecie,pytaj znajomych,na pewno cos upolujesz. Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Daj spokój sobie z UNO!!! 15.05.08, 18:12 od roczku jeżdżę uniaczkiem -2001 za 7000. przebieg miał 45 tys. nie jest to autko do jeżdzenia dziennie 300km. i raczej bez wielkich obciążeń. ja jeżdżę sam. pali tak 5,5 w miejskiej w zeszłym roczku jechałem w dłużsżą traskę.4.8l. nie narzekam. Link Zgłoś
kermithalinka Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 15.05.08, 18:31 Za 8 tyś. mogę polecić opla astrę z 98 roku w stanie idealnym, z małym przebiegiem i bez korozji,a co najważniejsze tani w utrzymaniu i bezwypadkowy. Samochód godny uwagi. Poniżej zamieszczam link www.autocentrum.pl/go/358__auta_uzywane_szczegoly_ogloszenia__946517847__1.html?sortuj=&total=43&zobacz_wszystkie=&marka=&model=&wyszukaj=1&rodz_ogl=1 Link Zgłoś
p26 Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 15.05.08, 21:26 Ja za 8 tysięcy to bym pojechał do Niemiec i kupił sobie jakąś astrę z 95- 96 r., hyundaia lantrę z tego samego rocznika (może nawet z 97 r. jakaś się trafi) lub seata ibizę. Natomiast w życiu nie kupił bym golfa :-) Link Zgłoś
wahacz Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 15.05.08, 21:38 Uno lub Punto to swietny pomysl. Stare ople bym odradzal ze wzgledu na problemy z korozja, golfa odradzam ze wzgledu na awaryjnosc i dresiarski prestiz. Link Zgłoś
neoman1986 Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 16.05.08, 02:01 Honda Civic 1,3 75 km, przebieg do 170 000,niebity, garazowany, za 8 tys spokojnie znajdziesz w dobrym stanie, Golf 3? Tez dobry wybór sa to samochody bardzo popularne i oszczedne. Honda to b. dobra marka silnik nie do zdarcia(jak sie postarsza to wiadomo;>) złyszłame że ktos jezdził kiedys Honda i zamiast oleju wlewał wody...zrobił jeszcze 100 km na tym silniku...o czyms to swiadczy. Zobacz jaka mała chłodnic emaja Hondy?Tamte silnik sa doskonale wyliczone i skalkulowane na duże przebiegi. Polecam civic 1992-1995 Link Zgłoś
wahacz Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 16.05.08, 11:58 neoman1986 napisał: > ktos jezdził kiedys Honda i zamiast oleju wlewał wody...zrobił > jeszcze 100 km na tym silniku...o czyms to swiadczy. a ja słyszałem ze ktos do fiata dolewał wody i przejchał jeszcze 2000 km. o czym to swiadczy? o bardzo małej trwałości hondy tylko 100 km wobec 2000 km > Zobacz jaka > mała chłodnic emaja Hondy?Tamte silnik sa doskonale wyliczone i > skalkulowane na duże przebiegi. Polecam civic 1992-1995 nie no to jest dobre. jak sie ma przelozenie wielkosci chlodnicy do trwalosci silniki. prosze o generalna regule. z twojej wypowiedzi wnioskuje ze mala chlodnica oznacza duze przebiegi duza chlodnica mala przebiegi tak? bo taki wysuwam wniosek civic jest dobry bo ma mala chlodnice. a jak to sie ma do fiata 126p ktory wogole nie ma chlodnicy bo jest chlodzony powtierzem? czy to znaczy ze to auto niezniszczalne? a matiz ma mniejsza chlodnice niz audi a8 wiec matiz jest lepszy. tak powaznie, nie gniewaj sie ze tak w zartobliwym tonie pisze ale okolicznosci ktore wskazujesz na rzecz potwierdzenia tezy o jakosci aut sa bez znaczenia i bez zwiazku. BMW robi swietne silniki ale jego silniki sa bardzo wrazliwe na olej, dolanie wody od razu rozwali glowice czy to znaczy ze silniki BMW sa zle? ale nie. wielkosc chlodnicy nie ma zadnego znaczenia. Link Zgłoś
vema Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 19.05.08, 11:05 serdecznie wszystkim dziekuje za rady Link Zgłoś
lunaglass Re: auto do 8 tys.-proszę o pomoc 21.05.08, 22:27 Wydaje mi się, że dużo lepsze Punto (duużo bezpieczniejsze, wygodniejsze). Ja (może z przyzwyczajenia) wolałbym opla - Corsę, Astrę (osobiście mam Vectrę). Myślę, że za 8 tys da radę kupić jakieś przyzwoite autko. Link Zgłoś