Gość: Pawloos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.03, 12:56 Niedługo chcę kupić Nexię. Jakie macie doświadczenia z tym samochodem?? Czy warto ją kupować?? Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
doro6 Re: Pytanie do właścicieli Nexii 15.09.03, 09:59 97r GLE (wspomaganie kier, centr.zamek,el.szyby itd) 122 tys. Po 80 tys sprężyny tylnego zawieszenia (2x76 zł +60 zł wymiana ), tłumiki (2x150 +100 wymiana), Przy 108 tys uszczelka pod głowicą,(650, ale w tym nowy pasek rozrządu(przy okazji , bo wymiana wypada po 120 tys.)) I normalnie: klocki, olej, flitry. Pierwszwe amortyzatory, pierwszy akumulator. Wielki bagażnik. Zapala na dotyk (zawsze). Naprawdę tanie części i materiały eksploatacyjne - chyba podróbki. Tylko pompa paliwa droga - słyszałem,że kosztuje 800-900 zł Poczucie niezawodnośći, ale to może bardzo zależeć od sposobu eksploatacji: jak się operuje gazem, jak jeździ po dziuiach, czy zmienia często flitry i olej (zawsze jeździłem na syntet. i zmienialem co 10.tys). Zużycie paliwa : zdecydowanie poniżej 7 na szosie, ale więcej , jeśli się nagle dodaje gazu. To wiadomo. Brak poduszek i SABS-u. Jeszcze jedno: Fatalne oryginalne opony. Twarde i śliskie. Krótko mówiąc: jestem od 6 lat pod wrażeniem bardzo udanego zakupu, ale trudno mi polecać auto stare, które ma swoją własną historię. Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Pytanie do właścicieli Nexii IP: SPEUROCOM* / 193.130.97.* 15.09.03, 16:06 Rok temu kupilem podobny egzemplarz do opisanego wyzej. Sam przejechalem okolo 20 tys (przebieg 100000). Jedyna przykroscia ktora mnie spotkala byla wymiana tlumikow i klockow, oraz oczywiscie oleju. Uwazam ze to byl udany zakup i sam innym polecam. Jest duzo wieksza, bezpieczniejsza niz np. seicento czy tego typu autka, ktore mozna kupic za ta cene. Pozdrawiam Mike Link Zgłoś
Gość: pawloos Re: Pytanie do właścicieli Nexii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.03, 21:31 Dzięki za odpowiedx pozdrawiam! Link Zgłoś